Greek infotainment community

Το Lateam είναι Ε Ν Α Ν Τ Ι Α σε οποιαδήποτε μορφή Π Ε Ι Ρ Α Τ Ε Ι Α Σ
Facebooktwitter
Επιστροφή   Greek infotainment community > ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ - ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ > ΔΟΡΥΦΟΡΙΚH ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Αναβάθμιση καρτών και νέο σύστημα κωδικοποίησης NOVA

This is a discussion on Αναβάθμιση καρτών και νέο σύστημα κωδικοποίησης NOVA within the ΔΟΡΥΦΟΡΙΚH ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ forums, part of the ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ - ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ category; Σύμφωνα με πληροφορίες σε αναβάθμιση των καρτών της προχωράει η Νόβα σε όλους τους τύπους των καρτών με έκδοσης (version) ...

Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 16-10-2009, 12:00:   #1
Smell
.::HiTecH ManiaC::.
 
Το avatar του χρήστη Smell
 
Εγγραφή: Jun 2006
Περιοχή: Los Almyros
Μηνύματα: 3.355
Thanks: 1.420
Thanked 1.437 Times in 716 Posts
My Mood:
Smell is a glorious beacon of lightSmell is a glorious beacon of lightSmell is a glorious beacon of lightSmell is a glorious beacon of lightSmell is a glorious beacon of lightSmell is a glorious beacon of lightSmell is a glorious beacon of lightSmell is a glorious beacon of lightSmell is a glorious beacon of lightSmell is a glorious beacon of lightSmell is a glorious beacon of light
Προεπιλογή Αναβάθμιση καρτών και νέο σύστημα κωδικοποίησης NOVA
Σύμφωνα με πληροφορίες σε αναβάθμιση των καρτών της προχωράει η Νόβα σε όλους τους τύπους των καρτών με έκδοσης (version) Kάπα, Ζέτα, Έψιλον, ώστε οι κάρτες αυτές να είναι έτοιμες για την αλλαγή της κωδικοποίησης τον επόμενο χρόνο. Όλες οι παλιές κάρτες έκδοσης τύπου (version) 2, 4 και 5 θα αντικατασταθούν το επόμενο διάστημα με τις νέες αναβαθμισμένες κάρτες στην προσπάθεια της πλατφόρμας για πάταξη της πειρατείας που αντιμετωπίζει η πλατφόρμα. Ήδη ξεκίνησε η αποστολή των πρώτων 10 χιλιάδων καρτών σε συνδρομητές με οδηγίες αλλαγής της κάρτας με SMS από τα κινητά τηλέφωνα των συνδρομητών.

Η ειδοποίηση αναφέρει ότι οι παλιές κάρτες θα σταματήσουν να λειτουργούν σε διάστημα 3 ημερών κάτι που δεν έχει συμβεί πάντως μέχρι στιγμής. Όταν αντικατασταθούν όλες οι παλιές κάρτες και αναβαθμιστούν οι υπόλοιπες θα αντικατασταθεί το σημερινό σύστημα κωδικοποίησης με νέο πιο προηγμένο σύστημα από την IRDETO όπως έγινε με αρκετούς άλλους provider που χρησιμοποιούν το ίδιο σύστημα. (Showtime Art κτλ.) Πολλά αναμένονται να είναι τα προβλήματα σε συνδρομητές που δεν χρησιμοποιούν τους ιδιοκτησιακούς δέκτες της πλατφόρμας (τύπου Πάνασατ) Υπολογίζετε ότι το 30 με 40 % των συνδρομητών δεν χρησιμοποιεί το δέκτη της νόβα, άσχετα αν τον διαθέτει λόγω των περιορισμένων δυνατοτήτων του. Η αναβάθμιση των καρτών δεν ενεργοποιείται συνήθως σε δέκτες του εμπορίου ακόμα και σε δέκτες με παλιά και νεότερα μόντουλ IRDETO (μπλε & μωβ) ή σε δέκτες με UCAS (universal card access systems) αναγνώστες καρτών ). Οι τελευταίοι φυσικά δεν θα πρέπει να διαμαρτύρονται διότι δεν είναι κατά την καθομιλούμενη συμβατοί με το σύστημα, δεν έχουν πληρώσει δικαιώματα κτλ. ( άσχετα αν οι κάρτες τους λειτουργούσαν κανονικά για πολλά χρόνια) Όταν δε κάνουν τη αναβάθμιση της κάρτας τους χρησιμοποιώντας τον δέκτη της πλατφόρμας η κάρτα σταματά να συνεργάζεται με δέκτες του συγκεκριμένου τύπου.

Η πλατφόρμα συνιστά (προτρέπει) να προμηθευτούν οι συνδρομητές ιδιοκτησιακό δέκτη με αντίτιμο 25 ευρώ και να πραγματοποιήσουν την αναβάθμιση από τα καταστήματα υποστήριξης της, πράγμα όμως που καθιστά την κάρτα συμβατή μόνο σε αυτό τον δέκτη και σε κανένα άλλο. ( πάντρεμα δέκτη κάρτας )
__________________

Ουδέν ατέκμαρτον, ουδέν τυφλόν.

Ο χρήστης Smell δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
The Following User Says Thank You to Smell For This Useful Post:
korn (17-10-2009)
Sponsored Links
Παλιά 18-10-2009, 20:49:   #2
Smell
.::HiTecH ManiaC::.
 
Το avatar του χρήστη Smell
 
Εγγραφή: Jun 2006
Περιοχή: Los Almyros
Μηνύματα: 3.355
Thanks: 1.420
Thanked 1.437 Times in 716 Posts
My Mood:
Smell is a glorious beacon of lightSmell is a glorious beacon of lightSmell is a glorious beacon of lightSmell is a glorious beacon of lightSmell is a glorious beacon of lightSmell is a glorious beacon of lightSmell is a glorious beacon of lightSmell is a glorious beacon of lightSmell is a glorious beacon of lightSmell is a glorious beacon of lightSmell is a glorious beacon of light
Προεπιλογή Post Updated

Λεπτομερειες σχετικα με την αναβαθμιση των καρτων απο το zotos.biz


Εδώ και αρκετές μέρες η νόβα έχει ξεκινήσει την από-τον-αέρα αναβάθμιση των συνδρομητικών καρτών έκδοσης 5 και zeta στο επίπεδο 12 ($0C). Η αναβάθμιση αυτή του μικροκώδικα (με άλλα λόγια το ‘λογισμικό) των καρτών τις φέρνει στα ίδια επίπεδα ασφαλείας με τις αναμενόμενες κάρτες τύπου kappa. Ο μικροκώδικας αυτός αναφέρεται σαν «Patch Level».
Irdeto patch level M-Vision s models
Η αναβάθμιση αυτή αφορά μόνο τις κάρτες 5 και zeta μια και οι μικρότερες εκδόσεις (2 & 4) δεν υποστηρίζουν αυτή τη λειτουργία. Άλλωστε έχουν ή σχεδόν έχουν ξεπεράσει το ηλεκτρονικό τους όριο ζωής και για αυτό το λόγο θα αποσυρθούν (αντικατασταθούν) σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα με τις νέες κάρτες kappa.

Οι κάρτες μπορούν να διαταχθούν να λειτουργούν με οποιοδήποτε patch level. Έτσι λοιπόν, μια κάρτα μπορεί να έχει φορτωμένο το level $0C και να λειτουργεί με το $08 που είναι παλαιότερο. Με ειδική εντολή μπορεί να αλλάξει επίπεδο και να αρχίσει να λειτουργεί στο τελευταίο επίπεδο (ή σε κάποιο ενδιάμεσο). Αν η κάρτα δεν έχει φορτωμένο κάποιο επιλεγμένο επίπεδο και διαταχθεί να λειτουργήσει σε αυτό, πολύ απλά θα πάψει να αποκωδικοποιεί.

Η αναβάθμιση του λογισμικού των καρτών αφορά όλες τις κάρτες 5 και zeta, ακόμα και αυτές που δεν έχουν ενεργή συνδρομή. Παρόλα αυτά, το τελευταίο patch level δεν έχει ενεργοποιηθεί πλήρως ακόμα. Περίπου στις 20 Οκτωβρίου ζητήθηκε από έναν πιλοτικό αριθμό καρτών (περίπου 7000 με 10000) να αλλάξουν επίπεδο λειτουργίας και να αρχίσουν να λειτουργούν στο $0C. Από τότε και κάθε περίπου 2 μέρες ένας αριθμός 10000 καρτών παίρνουν εντολή να περάσουν στο νέο patch level. Η αλλαγή αυτή δεν είναι απροβλημάτιστη και παρατηρηρούνται προβλήματα σε έναν αριθμό συνδρομητών, χωρίς να είναι επίσημα γνωστό σε πόσους.

Τα προβλήματα ουσιαστικά αφορούν κυρίως κάρτες που έκλεισαν για το λόγο του ότι δεν έχουν αναβαθμιστεί στο τελευταίο patch level. Διαβάστε παρακάτω το γιατί.

Από εφαρμογή του μέτρου σε άλλες χώρες αλλά και με προσεκτική παρατήρηση της επικοινωνίας της κάρτας και του δέκτη, είναι φανερά μερικά πράγματα.

Μετά την αναβάθμιση δεν έχει παρατηρηθεί ασυμβατότητα με δέκτη ή άλλη συσκευή (π.χ. Card splitter) αν και είναι νωρίς για 100% ασφαλή συμπεράσματα. Αυτό θα απαντηθεί αν όλες οι κάρτες γυρίσουν στο τελευταίο patch και ενεργοποιηθούν πλήρως τα αντιμέτρα που προσφέρει.

Η αναβάθμιση διαρκεί αρκετή ώρα. Περίπου 10 με 15 λεπτά για κάθε patch level που λείπει από την κάρτα. Δεν περνάει στην κάρτα άμεσα το τελευταίο, περνιούνται όσα λείπουν στην σειρά. Οπότε αν λείπουν 3 patch ο χρόνος πολλαπλασιάζεται επί 3. Τα patch επαναλαμβάνονται σχεδόν κάθε 7 ώρες. Αν για κάποιο λόγο η κάρτα δεν ‘κάτσει’ σταθερά σε κάποιο κανάλι (του πακέτου) για αρκετό χρόνο δεν θα πάρει το (ή τα) patch. Η διαδικασία διακόπτεται κάθε φορά που αλλάζεται το κανάλι θέασης.

Η αναβάθμιση ΔΕΝ περνάει σε αρκετούς δέκτες της αγοράς που δεν διαθέτουν γνήσιο irdeto. Δηλαδή δέκτες που έχουν UCAS ή κάποιο άλλο σύστημα που κάνει απομίμηση του irdeto ενδέχεται να μην ξέρουν πώς να επεξεργαστούν τις εντολές αναβάθμισης και να τις αγνοούν (δηλ. να μην τις περνάνε στην κάρτα). 100% συμπέρασμα πάνω σε αυτό δεν μπορούμε να βγάλουμε από εδώ γιατί λόγω του χρόνου που απαιτεί η αναβάθμιση είναι πιθανόν να συμβεί κάτι και απλά η κάρτα να περιμένει την επόμενη μετάδοση για να πάρει την αναβάθμιση (δηλ μετά από 7 ώρες) π.χ. να κάνουμε zap σε άλλο κανάλι, να μπει ο δέκτης standby κλπ. Είναι σίγουρο βέβαια ότι αρκετοί επώνυμοι και μη δέκτες έχουν πρόβλημα σε αυτό το θέμα. Επίσης δεν είναι σίγουρο το ότι επειδή ο δέκτης έχει επίσημο irdeto θα περάσει και σωστά η αναβάθμιση του μικροκώδικα στην κάρτα! Σίγουρα πάντως η αναβάθμιση περνάει σωστά στους ιδιοκτησιακούς δέκτες Panasat. Επίσης επιβαιβαιώθηκε ότι η αναβάθμιση περνάει κανονικά και σε δέκτες PremiumX, PremiumQ, Tecview, Proview. (Τρέχω project για να δω τι συμβαίνει στα M-Vision).

Σε περίπτωση που η κάρτα δεν έχει πάρει την αναβάθμιση, το κέντρο εξυπηρέτησης πελατών μπορεί να στείλει ειδική εντολή "shoot up" σε συγκεκριμένη κάρτα να κάνει την αναβάθμιση εκείνη τη στιγμή. Ο χρόνος χάριτος (grace period) που δίνεται στην κάρτα για να πάρει την νέα αναβάθμιση εκτιμάται ότι θα είναι μερικές ώρες (π.χ. 4 ώρες). Μετά την πάροδο αυτή η κάρτα μπορεί να καταστεί ανενεργή αν έχει εντολές να περάσει σε επόμενο patch level και αυτό να μην είναι φορτωμένο. Οπότε αν ο δέκτης δεν περνάει τις εντολές αυτές στην κάρτα, θα πρέπει ο πελάτης να ψάξει να βρει έναν π.χ. panasat για να κάνει την αναβάθμιση.

Αξίζει να αναφερθεί ότι οποιοσδήποτε panasat κάνει για αυτή τη δουλειά. Δηλαδή αν ο γείτονας έχει έναν DSD1110 με παντρεμένη κάρτα, μπορείτε να βάλετε την (μην παντρεμένη) κάρτα σας σε αυτόν τον δέκτη, μόνο και μόνο για να πάρει την αναβάθμιση. Βέβαια σε τέτοια περίπτωση κατά την αναβάθμιση δεν θα βλέπετε εικόνα (ίσως μόνο το μήνυμα Ε107-4) –εννοείται βέβαια ότι μετά από αυτό η κάρτα σας θα παίζει κανονικά στον δέκτη σας (δηλ δεν θα παντρευτεί με το δέκτη του γείτονα!).

Κατά την διάρκεια της αναβάθμισης η κάρτα δεν σταματά να αποκωδικοποιεί. Εξαιρείται η παραπάνω περίπτωση, που όμως είναι πιθανή αν δεν υπάρχει άλλο πρόχειρο irdeto για να εκτελεστεί η αναβάθμιση.

Απαραίτητο μετά την αναβάθμιση του μικροκώδικα της κάρτας είναι να βγει και να ξαναμπεί η κάρτα στο δέκτη – ειδικά αν η αναβάθμιση έγινε σε επίσημο δέκτη. Στους λοιπούς δέκτες, μια φορά στο standby έχει το ίδιο αποτέλεσμα, μια και κατά το standby διακόπτεται η λειτουργία της κάρτας. (tbd)

Λόγω της πειρατείας είναι σίγουρο ότι η νόβα θα επιλέξει γρήγορα την μετάβαση στο patch level 12 ($0C), οπότε αυξήστε τις πιθανότητες να πάρει η κάρτα σας το τελευταίο λογισμικό αφήνοντας την σε κάποιο κανάλι του πακέτου ένα βράδυ. Συνιστούμε (από παρατήρηση περισσότερο παρά από κάποιο άλλο λόγο) να την αφήσετε σε κανάλι της 11823 π.χ. στο mega αποφεύγοντας το novacinema1.

Άφησα στο τέλος κάτι που ουσιαστικά θα έπρεπε να είναι στην αρχή. Και αυτό είναι ο τρόπος για να δείτε σε ποιο patch level είναι η κάρτα σας. Ο λόγος είναι απλός(!). Δεν υπάρχει εύκολος τρόπος να το ξέρετε αυτό εκτός και αν έχετε τον επίσημο δέκτη Panasat DSD1110 με τελευταία αναβάθμιση (L9) ή δέκτες M-Vision σειρά S με λογισμικό 6.11.02 και πάνω. Παλαιότερα μοντέλα και λογισμικά ΔΕΝ παρέχουν αυτή την πληροφορία. Επίσης δεν έχει παρατηρηθεί αυτή η λειτουργία σε άλλους δέκτες ή CI module. Αν κάποιος έχει άλλη εμπειρία ας μας αναφέρει το μοντέλο της συσκευής που παρέχει αυτή την πληροφορία για να το γράψουμε εδώ.
Irdeto Patch level MV and Panasat
Υπάρχει όμως τρόπος, από το κέντρο εξυπηρέτησης πελατών, να μας ‘δείξουν’ το patch level που είναι φορτωμένο στην κάρτα μας σε σχεδόν οποιοδήποτε δέκτη. Και αυτό γίνεται εκμεταλλευόμενοι την δυνατότητα που παρέχουν οι περισσότεροι δέκτες να απεικονίζουν την χώρα που απευθύνεται η κάρτα. Συγκεκριμένα μιλάω για το CoCo (country code) που στην περίπτωσή μας είναι το “GRC”. Με ειδική εντολή από το κέντρο αλλάζει το “GRC” στον αριθμό του patch level που έχει φορτωθεί στην κάρτα. Και επανέρχεται πάλι στο “GRC” με άλλη εντολή. Δεν γνωρίζω αν αυτό θα εφαρμοστεί στην περίπτωση της νόβα, αλλά η δυνατότητα υπάρχει.

Φανερό είναι ότι η νόβα έχει ξεκινήσει και ηλεκτρονικό πόλεμο ενάντια στην πειρατεία. Η αρχή έγινε με την αποστολή συνεχόμενων εντολών παντρέματος των καρτών, για να χτυπήσει την παράκαμψη του αρχικού παντρέματος που εφάρμοσαν μερικοί. Το επόμενο βήμα με την αλλαγή του μικροκώδικα των καρτών της σίγουρα έχει στόχο τις πειρατικές κάρτες που κυκλοφορούν ασύστολα εδώ και καιρό και φυσικά δεν είναι αυτό το τελευταίο όπλο της. Μετά από αυτή την αλλαγή περιμένουμε και άλλες με σκοπό π.χ. το σταμάτημα των server και των άλλων παράπλευρων δρόμων που παρακάμπτουν την επίσημη συνδρομή. Αναμένονται ενδιαφέροντες εξελίξεις σύντομα.
__________________

Ουδέν ατέκμαρτον, ουδέν τυφλόν.

Ο χρήστης Smell δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
The Following User Says Thank You to Smell For This Useful Post:
P@ntelis Web (19-10-2009)
Απάντηση στο θέμα

Bookmarks

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας


Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Σταματά τη διάθεση καρτών το ελληνικό πακέτο Stella ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΑ ΝΕΑ 0 23-07-2009 10:18:
Συνελήφθησαν για κατοχή καρτών-κλώνων geodon ΕΛΛΑΔΑ 0 02-10-2008 12:50:
Χορήγηση καρτών στα ΑμΕΑ LATEAM RSS NEWS 0 30-08-2008 16:41:
Υποχρεωτική αναβαθμιση δεκτων της Nova Smell ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΑ ΝΕΑ 0 27-07-2008 22:54:
Η ανταλλαγή χριστουγεννιάτικων καρτών βλάπτει το περιβάλλον antonis ΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ 0 15-11-2007 21:05:


Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 07:37:.


Powered and Developed by Lateam.gr
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.5.1
Lateam