Greek infotainment community

Το Lateam είναι Ε Ν Α Ν Τ Ι Α σε οποιαδήποτε μορφή Π Ε Ι Ρ Α Τ Ε Ι Α Σ
Facebooktwitter
Επιστροφή   Greek infotainment community > ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ > ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

11.500 φιάλες οι ετήσιες ανάγκες σε αίμα στη Μαγνησία

This is a discussion on 11.500 φιάλες οι ετήσιες ανάγκες σε αίμα στη Μαγνησία within the ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ forums, part of the ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ category; «Ούτε… κλαίει, ούτε… γελάει η εθελοντική αιμοδοσία στη Μαγνησία, απαιτείται όμως ενίσχυση της αιμοδοτικής συνείδησης για την κάλυψη των ολοένα ...

Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 21-10-2008, 23:24:   #1
Κων/νος
ΑΛΦΑ@ΣΚΑΪ
 
Το avatar του χρήστη Κων/νος
 
Εγγραφή: Mar 2008
Περιοχή: ΑΛΦΑ@ΣΚΑΪ 103 Μαγνησία
Μηνύματα: 347
Thanks: 0
Thanked 100 Times in 68 Posts
My Mood:
Κων/νος is on a distinguished roadΚων/νος is on a distinguished roadΚων/νος is on a distinguished roadΚων/νος is on a distinguished road
Προεπιλογή 11.500 φιάλες οι ετήσιες ανάγκες σε αίμα στη Μαγνησία

«Ούτε… κλαίει, ούτε… γελάει η εθελοντική αιμοδοσία στη Μαγνησία, απαιτείται όμως ενίσχυση της αιμοδοτικής συνείδησης για την κάλυψη των ολοένα αυξανόμενων αναγκών σε αίμα», ήταν το μήνυμα που στάλθηκε προχθές το Σάββατο, από το «Μεταξουργείο», στο πλαίσιο ημερίδας για την εθελοντική αιμοδοσία, που διοργάνωσε ο ραδιοφωνικός σταθμός Άλφα Σκάι Κεντρικής Ελλάδας.
«Στο λυκαυγές της νέας χιλιετίας, η εθελοντική αιμοδοσία –μια πράξη αλτρουισμού χωρίς κίνδυνο- πρέπει να γίνει συνείδηση σε όλους τους Έλληνες, καθώς αποτελεί πρόνοια για ένα άγνωστο μέλλον. Και σε αυτή την κατεύθυνση είναι αναγκαίο να συστρατευτούμε όλοι, με όλες τις δυνάμεις που διαθέτουμε. Άλλωστε δεν πρέπει ποτέ να ξεχνούμε ότι προσφέροντας αίμα, δίνουμε ζωή…», τόνισε –μεταξύ άλλων- η Βουλευτής Μαγνησίας, κ. Ροδ. Ζήση, που ήταν και κεντρική ομιλήτρια στην ημερίδα. Η κ. Ζήση αναφέρθηκε στην έννοια του εθελοντισμού, υπογραμμίζοντας τη σημασία της ανιδιοτελής προσφοράς στο συνάνθρωπο και το κοινωνικό σύνολο, τονίζοντας ωστόσο ότι δεν θα πρέπει ο εθελοντισμός να υποκαθιστά τη δράση που το κράτος θα πρέπει να αναλαμβάνει στους αντίστοιχους τομείς.
Ειδικά για την εθελοντική προσφορά αίματος, η κ. Ζήση επισήμανε ότι αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους κρίκους του κοινωνικού εθελοντισμού. «Η προσφορά αίματος αποτελεί μια πράξη αλτρουισμού και ανθρωπιάς, χαρακτηριστικό κάθε υπεύθυνου πολίτη και αναπόσπαστο συστατικό στοιχείο της κοινωνίας των πολιτών», είπε χαρακτηριστικά και αναφέρθηκε στα πέντε βασικά χαρακτηριστικά της εθελοντικής αιμοδοσίας:
-Πράξη ανθρωπιάς και αλληλεγγύης
-Προσφορά Ζωής
-Απόδειξη Πολιτισμού
-Ανώδυνη και Ακίνδυνη Πράξη
-Διαρκεί μόλις δέκα λεπτά, σώζει όμως έναν άνθρωπο!
Η Βουλευτής Μαγνησίας έστειλε μήνυμα ενίσχυσης της ιδέας της εθελοντικής αιμοδοσίας, επισημαίνοντας ότι «δεν πρέπει να επαναπαυόμαστε στην ιδέα ότι δεν πρόκειται να συμβεί σε εμάς, αλλά να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων, να ενώσουμε τα χέρια και τις φωνές μας και να δείξουμε με τον καλύτερο τρόπο την υπευθυνότητα και την ανθρωπιά μας».
11.500 φιάλες η ετήσια ανάγκη σε αίμα της Μαγνησίας
Στα χαρακτηριστικά της εθελοντικής αιμοδοσίας σε επίπεδο νομού, αναφέρθηκε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Μαγνησίας, «Αλληλεγγύη», κ. Ιγνάτιος Γελαγώτης.
Σύμφωνα με τον ίδιο, το εθελοντικό αιμοδοτικό ρεύμα στο νομό ούτε… κλαίει, ούτε… γελάει, χρειάζεται όμως να ενισχυθεί, αφού κάθε χρόνο οι ανάγκες σε αίμα αυξάνονται εξαιτίας των ολοένα και περισσότερων εγχειρήσεων στις οποίες υποβάλλονται συμπολίτες μας.
«Δυστυχώς δεν υπάρχει τόσο μεγάλη ευαισθητοποίηση, προσπαθούμε όμως να υπάρχουν ισορροπίες και να μην ματαιώνονται εγχειρήσεις εξαιτίας της έλλειψης αίματος», ανέφερε ο κ. Γελαγώτης.
Όπως επισήμανε ο ίδιος, οι ετήσιες ανάγκες σε αίμα για τη Μαγνησία, ανέρχονται στις 11.500 φιάλες, εκ των οποίων οι 6.000- 7.000 φιάλες, προέρχονται από εθελοντές αιμοδότες και οι υπόλοιπες από συγγενείς ασθενών. Μάλιστα, η συντριπτική τους πλειοψηφία, διατίθεται στα Νοσοκομεία Αθηνών, Θεσσαλονίκης και Λάρισας, όπου κάτοικοι της περιοχής υποβάλλονται σε εγχειρήσεις που δεν κάνουν στο Βόλο.
«Εμείς προσπαθούμε να προσεγγίσουμε τους συγγενείς ασθενών, να γίνουν συνειδητοί εθελοντές αιμοδότες, τονίζοντάς τους τα οφέλη τόσο για τους ίδιους, αφού γίνονται δωρεάν αιματολογικές εξετάσεις όσο και για τους συγγενείς τους που θα μπορούν να έχουν αίμα όποτε κι αν το χρειαστούν», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γελαγώτης και τόνισε τη σημασία να αποκτήσουμε όλοι αιμοδοτική συνείδηση.
ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ
Ο χρήστης Κων/νος δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Sponsored Links
Απάντηση στο θέμα

Bookmarks

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας


Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Χορτοφαγία: πώς καλύπτουμε τις διατροφικές μας ανάγκες LATEAM RSS NEWS 0 04-10-2010 15:20:
Συλλεκτικές φιάλες Campari! LATEAM RSS NEWS 0 17-08-2010 11:59:
Ξαναηχογραφείται το «We Are the World» για τις ανάγκες της Αϊτής ironitsa ΜΟΥΣΙΚΗ 0 28-01-2010 17:23:
Διορθωτικές ρυθμίσεις για τις ετήσιες κάρτες του ... LATEAM RSS NEWS 0 10-02-2009 01:03:
Η ζωή σε 4 φιάλες! P@ntelis Web ΑΝΕΚΔΟΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ 0 09-09-2008 22:57:


Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 14:55:.


Powered and Developed by Lateam.gr
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.5.1
Lateam