Greek infotainment community

Το Lateam είναι Ε Ν Α Ν Τ Ι Α σε οποιαδήποτε μορφή Π Ε Ι Ρ Α Τ Ε Ι Α Σ
Facebooktwitter
Επιστροφή   Greek infotainment community > ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ > ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Αλμυρός: Μέτρα κατά της λειψυδρίας

This is a discussion on Αλμυρός: Μέτρα κατά της λειψυδρίας within the ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ forums, part of the ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ category; Οριστική λύση θα δώσει η κατασκευή λιμνοδεξαμενής στον Ξηριά Αλμυρός: Μέτρα κατά της λειψυδρίας Βαγ. Χατζηκυριάκος: «Δεν θα αφήσουμε να ...

Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 29-05-2007, 21:49:   #1
Stefania
LaTeamer
 
Το avatar του χρήστη Stefania
 
Εγγραφή: Jul 2006
Περιοχή: L.A.
Μηνύματα: 1.338
Thanks: 55
Thanked 48 Times in 34 Posts
My Mood:
Stefania is on a distinguished roadStefania is on a distinguished roadStefania is on a distinguished roadStefania is on a distinguished road
Προεπιλογή Αλμυρός: Μέτρα κατά της λειψυδρίας

Οριστική λύση θα δώσει η κατασκευή λιμνοδεξαμενής στον Ξηριά
Αλμυρός: Μέτρα κατά της λειψυδρίας


Βαγ. Χατζηκυριάκος: «Δεν θα αφήσουμε να παρουσιαστεί πρόβλημα»

Στη λήψη μιας σειράς μέτρων προχωρά η Δημοτική Αρχή Αλμυρού προκειμένου να περιορίσει στο ελάχιστο τις πιθανότητες να βρεθεί αντιμέτωπη την περίοδο του καλοκαιριού με το πρόβλημα της λειψυδρίας. Ήδη νοικιάστηκε μια επιπλέον γεώτρηση για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών και υπάρχει σκέψη για ενοικίαση μιας ακόμη, ενώ παράλληλα ενημερώνονται οι πολίτες προκειμένου να κάνουν λελογισμένη χρήση του πόσιμου ύδατος. Οριστική λύση για το Δήμο Αλμυρού στο πρόβλημα της λειψυδρίας θα αποτελέσει, σύμφωνα με το Δήμαρχο κ. Βαγ. Χατζηκυριάκο, «η κατασκευή της λιμνοδεξαμενής στον Ξηριά». Από τις αναλύσεις του πόσιμου ύδατος της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης-Αποχέτευσης, προκύπτει ότι το νερό στο Δήμο Αλμυρού πληροί τις προϋποθέσεις ποιότητας που θέτει η Νομοθεσία.

Ρεπορτάζ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΞΥΝΟΣ
«Είμαστε αποφασισμένοι να μην αφήσουμε να παρουσιαστεί πρόβλημα λευψυδρίας τη θερινή περίοδο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Αλμυρού κ. Βαγ. Χατζηκυριάκος, όταν ρωτήθηκε σχετικά με τα μέτρα που θα λάβει η Δημοτική Αρχή.
Αναφερόμενος στις κινήσεις της Δημοτικής Αρχής στην κατεύθυνση αντιμετώπισης του φαινομένου της λειψυδρίας, ο κ. Χατζηκυριάκος δήλωσε ότι «ήδη νοικιάστηκε μια ιδιωτική γεώτρηση για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών της πόλης του Αλμυρού εν όψει της καλοκαιρινής περιόδου», ενώ παράλληλα υπάρχει σκέψη και για την ενοικίαση τουλάχιστον μιας ακόμη γεώτρησης κατά μήκος του υδρευτικού αγωγού.
Ως γνωστόν, η πόλη του Αλμυρού υδροδοτείται από τη γεώτρηση στη θέση «Μαμαλέικα», ωστόσο με δεδομένη την αυξημένη ζήτηση πόσιμου ύδατος τους καλοκαιρινούς μήνες, η ενοικίαση ιδιωτικών γεωτρήσεων φαντάζει ως μοναδική λύση για την κάλυψη των αναγκών τη συγκεκριμένη περίοδο.
Η Δημοτική Αρχή Αλμυρού δεν προτίθεται να προχωρήσει σε αύξηση των τιμών στα τιμολόγια ύδρευσης ούτε και να θέσει ανώτατο όριο κατανάλωσης τους καλοκαιρινούς μήνες, με τον κ. Χατζηκυριάκο να τονίζει ότι «αυτά τα μέτρα δεν θα λύσουν το όποιο πρόβλημα λειψυδρίας παρουσιαστεί καθώς με τις νέες γεωτρήσεις που θα μπουν στο δίκτυο το πόσιμο νερό θα φτάσει για να καλύψει τις ανάγκες της πόλης του Αλμυρού».
Στις άμεσες προτεραιότητες του Δήμου Αλμυρού περιλαμβάνεται η επισκευή μιας ακόμη δεξαμενής, χωρητικότητας 800 κυβικών μέτρων νερού στο δάσος Κουρί, ενώ για την επόμενη χρονιά προγραμματίζεται η αντικατάσταση του υπόλοιπου δικτύου ύδρευσης προκειμένου να εκλείψουν τα προβλήματα διαρροών.
«Το πρόβλημα της λειψυδρίας στην περιοχή του Δήμου Αλμυρού θα λυθεί οριστικά με την κατασκευή της λιμνοδεξαμενής στον Ξηριά και την εκμετάλλευση των επιφανειακών υδάτων», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηκυριάκος και προσέθεσε: «Ως Δήμος Αλμυρού έχουμε καταθέσει προς έγκριση μια σειρά διαχειριστικών μελετών και προτάσεων για την ορθολογική διαχείριση του υδατικού δυναμικού της περιοχής. Ωστόσο, το πρόβλημα της λειψυδρίας είναι ένα θέμα, το οποίο θα πρέπει να απασχολήσει σοβαρά και την κεντρική διοίκηση».
Να αναφερθεί ότι ο Δήμος Αλμυρού ξεκίνησε καμπάνια ενημέρωσης των πολιτών σχετικά με την ορθολογική χρήση του πόσιμου ύδατος και συστήνεται να περιοριστεί η κατανάλωση για το πλύσιμο αυλών, αυτοκινήτων και το πότισμα των κήπων.

Καθαρές οι αναλύσεις
Στο μεταξύ, με ανακοίνωσή της η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης-Αποχέτευσης Αλμυρού (ΔΕΥΑΑΛ) ενημερώνει τους δημότες για τις αναλύσεις στο πόσιμο νερό, σύμφωνα με τις οποίες δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.
Στην ανακοίνωση, μεταξύ άλλων, αναφέρονται τα εξής:
«Πραγματοποιούνται οι προβλεπόμενοι έλεγχοι της ποιότητας του νερού για ανθρώπινη κατανάλωση και αποστέλλονται με τη μορφή Τεχνικού Δελτίου στη Διεύθυνση Υγείας της ΝΑΜ. Οι έλεγχοι αυτοί είναι τακτικοί (πραγματοποιούνται τουλάχιστον μια φορά το μήνα) και οι έκτακτοι (όταν αυτοί απαιτούνται).
Από τους μέχρι τώρα ελέγχους που έχουν πραγματοποιηθεί από τη ΔΕΥΑ προκύπτει ότι το νερό τόσο του πολεοδομικού συγκροτήματος όσο και των Δημοτικών Διαμερισμάτων πληροί τις προϋποθέσεις που προβλέπονται από τη Νομοθεσία για την ποιότητα του πόσιμου νερού.
Πρόσκαιρα προβλήματα που παρατηρήθηκαν στα Δ.Δ. Κωφών, Κοκκωτών και Αργιλοχωρίου οφείλονται σε βλάβες που προκλήθηκαν στους χλωριωτήρες από εξωγενείς παράγοντες και οι οποίες βλάβες αποκαταστάθηκαν αμέσως.
Γίνεται συστηματική χλωρίωση σε όλα τα δίκτυα όλων των Δ.Δ. του Δήμου, με δοσομετρικές αντλίες και ελέγχεται καθημερινά το υπολλειματικό χλώριο στο νερό αυτών.
Αυτό το διάστημα ξεκίνησαν εργασίες για την τοποθέτηση συσκευής αυτόματης χλωρίωσης στις δεξαμενές στο Κουρί, ούτως ώστε η ρύθμιση της χλωρίωσης να γίνεται αυτόματα. Επίσης, αντικαταστάθηκαν όλες οι δοσομετρικές αντλίες χλωρίου στα Δ.Δ.
Σχετικά με την επάρκεια νερού εν όψει της καλοκαιρινής περιόδου, η ΔΕΥΑ έχει ενοικιάσει μια ιδιωτική γεώτρηση και ήδη έχει κατασκευάσει τον αγωγό σύνδεσης αυτής με τον κεντρικό αγωγό που τροφοδοτεί τις δεξαμενές στο Κουρί.
Στις προθέσεις της είναι να ενοικιάσει μια ακόμη γεώτρηση, έτσι ώστε στις περιόδους αιχμής να μπορούν να καλυφθούν οι ανάγκες σε νερό στον Αλμυρό, την Ευξεινούπολη και το Κρόκιο».
Ο χρήστης Stefania δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Sponsored Links
Απάντηση στο θέμα

Bookmarks

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας


Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Επεκτείνονται τα μέτρα κατά των κουνουπιών LATEAM RSS NEWS 0 03-09-2010 08:20:
Πρόσθετα μέτρα κατά της χρήσης κουκούλας geodon ΕΛΛΑΔΑ 0 17-03-2009 18:49:
Μέτρα της τροχαίας κατά την περίοδο των εορτών LATEAM RSS NEWS 0 23-12-2008 22:46:
Νέα μέτρα κατά της ακρίβειας LATEAM RSS NEWS 0 26-06-2008 17:40:
Αναγκαία τα μέτρα κατά της λειψυδρίας digitalman ΑΝΘΡΩΠΟΣ-ΟΙΚΟΣΥΣΤΗΜΑ 0 21-03-2007 21:04:


Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 15:09:.


Powered and Developed by Lateam.gr
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.5.1
Lateam