Greek infotainment community

Το Lateam είναι Ε Ν Α Ν Τ Ι Α σε οποιαδήποτε μορφή Π Ε Ι Ρ Α Τ Ε Ι Α Σ
Facebooktwitter
Επιστροφή   Greek infotainment community > ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ > ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Ανοικτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο ιδρύεται στο Βόλο

This is a discussion on Ανοικτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο ιδρύεται στο Βόλο within the ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ forums, part of the ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ category; Ένας καινοτόμος θεσμός ιδρύεται στο Νομό μας: η Ακαδημία Πολιτών Βόλου. Πρόκειται για ένα θεσμό ελεύθερης και δημιουργικής επιμόρφωσης, με ...

Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 07-07-2011, 15:42:   #1
cRc
Think Different..
 
Το avatar του χρήστη cRc
 
Εγγραφή: Jun 2006
Περιοχή: ΑΛΜΥΡΟΣ
Μηνύματα: 4.208
Thanks: 1.784
Thanked 1.341 Times in 846 Posts
My Mood:
cRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the rough
Προεπιλογή Ανοικτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο ιδρύεται στο Βόλο

Ένας καινοτόμος θεσμός ιδρύεται στο Νομό μας: η Ακαδημία Πολιτών Βόλου. Πρόκειται για ένα θεσμό ελεύθερης και δημιουργικής επιμόρφωσης, με τη συμμετοχή πανεπιστημιακών, διανοουμένων και επιστημόνων και σημαντικό εύρος θεμάτων γενικού ενδιαφέροντος. Τέτοιες ή παρόμοιες μορφές επιμόρφωσης μέχρι τώρα έχουν εφαρμοστεί με επιτυχία σε πολλές άλλες πόλεις της Ελλάδας, με φορείς υλοποίησης Δήμους, Νομαρχίες, Ινστιτούτα και Πνευματικά Ιδρύματα και με την οικονομική συνδρομή και συμπαράσταση επιχειρηματιών και εταιριών, που πιστεύουν και συμμερίζονται το κοινό όραμά μας για κοινωνική προσφορά, μόρφωση και δημιουργία.

Την απρόσκοπτη και επιστημονικά τεκμηριωμένη λειτουργία της Ακαδημίας Πολιτών Βόλου εγγυώνται το Εργαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του τμήματος Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης και το Εργαστήριο Πολιτικών και Κοινωνικών Θεσμών του Πανεπιστημίου Αιγαίου, ενώ τη λειτουργία της αναλαμβάνει η Ακαδημία Πολιτών με τη στήριξη όλων των φορέων του Βόλου.

Οι επωφελούμενοι από αυτή την εκπαιδευτική προσφορά θα είναι πολίτες της ευρύτερης περιοχής της Μαγνησίας ανεξαρτήτως μόρφωσης, ηλικίας, φύλου, εθνικότητας ή άλλου δημογραφικού χαρακτηριστικού. Τα ακαδημαϊκά αντικείμενα έχουν επιλεγεί με γνώμονα τις ανάγκες, τα ενδιαφέροντα των πολιτών αλλά και τη δυνατότητα αξιοποίησης των παρεχόμενων γνώσεων σε ατομικό ή και σε επαγγελματικό επίπεδο. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι κάποιοι από τους κύκλους των διαλέξεων θα αφορούν την Ιατρική, την Τέχνη και Πολιτισμό, τη Ψυχολογία, την Ιστορία και τη Λογοτεχνία, τη Φιλοσοφία, τη Δημοσιογραφία, τη Φυσική κλπ. Τα μαθήματα απευθύνονται σε δημοσίους και ιδιωτικούς υπαλλήλους, φοιτητές, ανέργους, αγρότες, ελεύθερους επαγγελματίες, επιχειρηματίες κλπ. και όλους όσους θεωρούν ότι η Παιδεία για αυτούς που ευτυχούν είναι στολίδι και για όσους δυστυχούν καταφύγιο.

Ενημερωτικά αναφέρουμε ότι ο πρώτος κύκλος διαλέξεων θα αφορά στον τομέα της Ψυχολογίας και της Ιατρικής.

Οι συμμετέχοντες δεν θα καταβάλουν δίδακτρα, παρά μόνο το συμβολικό ποσό των 80 ετησίως (26 εβδομαδιαίες συναντήσεις) ενώ τα σεμινάρια θα πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη από 16.00 μέχρι 19.00 και από 19.00 μέχρι 22.00, στο κέντρο του Βόλου, ώστε να διευκολύνεται η παρακολούθηση τους από όλους τους ενδιαφερόμενους. Η διάρκειά τους για το τρέχον ακαδημαϊκό έτος καθορίζεται από Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011 έως 13 Ιουνίου 2011.

Μετά το τέλος των διαλέξεων – μαθημάτων θα χορηγούνται στους ακροατές, που παρακολούθησαν με συνέπεια τις ομιλίες-διαλέξεις, σχετικά Πιστοποιητικά Παρακολούθησης. Παράλληλα με τις διαλέξεις θα διοργανωθούν βιωματικά σεμινάρια, πολιτιστικές εκδηλώσεις, επιμορφωτικές εκδρομές, που θα συντείνουν στην διαμόρφωση της Κοινωνίας της Γνώσης.

Στα σεμινάρια της Ακαδημίας Πολιτών Βόλου πρόκειται να διδάξουν παγκοσμίου κύρους επιστήμονες που θα προσκαλούνται ανάλογα με την εξειδίκευσή τους και την εμπειρία τους από διάφορες περιοχές της Ελλάδος και από το εξωτερικό.

Ευελπιστούμε ότι θα ανταποκριθείτε όλοι θετικά στην πρότασή μας, ώστε να υλοποιηθεί ο νέος αυτός πνευματικός θεσμός.

Σημειώνεται ότι τα έσοδα θα διατεθούν για πολιτιστικές εκδηλώσεις και συνέδρια που θα διοργανωθούν στην ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας.

Πληροφορίες και εγγραφές με μία απλή τηλεφωνική ή ηλεκτρονική αίτηση

Τηλέφωνα: 24210.77433 από 09.00-14.00 & 17.30 – 21.00

e_mail: akadimiapoliton@gmail.com
__________________

Ο χρήστης cRc δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
The Following 2 Users Say Thank You to cRc For This Useful Post:
ironitsa (07-07-2011), Smell (12-07-2011)
Sponsored Links
Παλιά 12-07-2011, 14:00:   #2
cRc
Think Different..
 
Το avatar του χρήστη cRc
 
Εγγραφή: Jun 2006
Περιοχή: ΑΛΜΥΡΟΣ
Μηνύματα: 4.208
Thanks: 1.784
Thanked 1.341 Times in 846 Posts
My Mood:
cRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the rough
Προεπιλογή

Η ανακοίνωση από τα τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για την έναρξη του Ανοιχτού Λαϊκού Πανεπιστημίου από την Ακαδημία Πολιτών Βόλου αγκαλιάστηκε από την πρώτη στιγμή και ήδη ένας μεγάλος αριθμός πολιτών έχει επικοινωνήσει με τους εκπροσώπους της για πληροφορίες και τυχόν απορίες, ενώ αρκετοί έχουν ήδη συμπληρώσει την φόρμα εγγραφής για το Α’ έτος που αφορά τον τομέα της Ψυχολογίας και της Ιατρικής.

Πρόκειται για ένα θεσμό ελεύθερης και δημιουργικής επιμόρφωσης, με τη συμμετοχή πανεπιστημιακών, διανοουμένων και επιστημόνων και σημαντικό εύρος θεμάτων γενικού ενδιαφέροντος.

Οι συμμετέχοντες δεν θα καταβάλουν δίδακτρα, παρά μόνο το συμβολικό ποσό των 80 ετησίως (26 εβδομαδιαίες συναντήσεις) ενώ τα σεμινάρια θα πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη από τις 18.00 - 21.00, στο κέντρο του Βόλου, ώστε να διευκολύνεται η παρακολούθηση τους από όλους τους ενδιαφερόμενους. Η διάρκειά τους για το τρέχον ακαδημαϊκό έτος καθορίζεται από Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011 έως 13 Ιουνίου 2012.

Στα πλαίσια της ενημέρωσης του κοινού εκπρόσωποι της Ακαδημίας Πολιτών Βόλου θα δίνουν πληροφορίες κάθε Δευτέρα - Τετάρτη & Παρασκευή 18.00 - 21.00 στον Πολυχώρο Τέχνης (Αντωνοπούλου & Δημητριάδος) ενώ οι ενδιαφερόμενοι που δεν διαθέτουν e_mail ή fax θα μπορούν να συμπληρώνουν και την φόρμα συμμετοχής.
__________________

Ο χρήστης cRc δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Bookmarks

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας


Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Ιδρύεται η Οικονομική Αστυνομία LATEAM RSS NEWS 0 02-12-2010 10:34:
Ιδρύεται κέντρο πρόληψης και αντιμετώπισης της νεανικής εγκληματικότητας LATEAM RSS NEWS 0 07-01-2010 11:53:
Ανοικτό το γραφείο Κτηματογράφησης στο Σύνταγμα LATEAM RSS NEWS 0 20-11-2008 12:27:
Ο κιθαρίστας που παίζει κιθάρα με ανοικτό κρανίο Κατερίνα ΔΙΕΘΝΗ ΝΕΑ 0 14-10-2008 16:04:
Στροφή στο Ανοικτό Λογισμικό... Τώρα! Stella ΕΛΛΑΔΑ 0 30-08-2006 08:27:


Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 17:14:.


Powered and Developed by Lateam.gr
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.5.1
Lateam