Greek infotainment community

Greek infotainment community (https://www.lateam.gr/forum/)
-   ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ (https://www.lateam.gr/forum/f38/)
-   -   ΔΗΜΟΣ ΑΛΜΥΡΟΥ: Επέτειος της Απελευθέρωσης (https://www.lateam.gr/forum/f38/dhmos-almyroy-epeteios-tis-apeleutherosis-16408/)

Κων/νος 19-08-2008 23:25:

ΔΗΜΟΣ ΑΛΜΥΡΟΥ: Επέτειος της Απελευθέρωσης
 
http://www.taxydromos.gr/uploads/Ima...%20almuroy.jpg
Με μεγάλες πολιτιστικές εκδηλώσεις από τις 17 έως τις 19 Αυγούστου εορτάσθηκε η επέτειος της Απελευθέρωσης της πόλης του Αλμυρού, ενώ πραγματοποιήθηκε και η 2η έκθεση Τοπικών Αγροτικών Διατροφικών Προϊόντων που επίσης συνοδεύτηκαν από πολιτιστικές εκδηλώσεις.
Ειδικότερα την πρώτη μέρα την Κυριακή 17 Αυγούστου έγινε ο Εορτασμός της επετείου της Απελευθέρωσης της Πόλης του Αλμυρού με Θεία Λειτουργία στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου στις 7:30 π.μ. Η Φιλαρμονική του Δήμου Αλμυρού διήλθε από τους κεντρικούς δρόμους της πόλης, παιανίζοντας εμβατήρια, ενώ πραγματοποιήθηκε παράλληλα άφιξη στρατιωτικών τμημάτων και παράταξή τους έξω από το Ναό. Την ίδια μέρα στις 10:00 π.μ. έγινε η επίσημη Δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό.
Ο πανηγυρικός της ημέρας εκφωνήθηκε από τον πρόεδρο της Δημοτικής Επιχείρησης Ανάπτυξης του Δήμου Αλμυρού και Διευθυντή του 3ου Δημοτικού Σχολείου Αλμυρού κ. Στέργιο Γαρδικλή και κράτησε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των ένδοξων νεκρών και οι παρευρισκόμενοι τραγούδησαν τον Εθνικό Ύμνο.
Το βράδυ στις 8:30 μ.μ. στην Κεντρική Πλατεία του Αλμυρού πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της 2ης Έκθεσης Τοπικών Αγροτικών και Διατροφικών Προϊόντων, από ιδιώτες, Δήμους και Συλλόγους, που σκοπό έχει την ενθάρρυνση των αγροτών και την τόνωση της οικονομίας του τόπου. Η διάρκεια της έκθεσης ήταν από τις 17 έως και 19 Αυγούστου και οι ώρες λειτουργίας ήταν από τις 8:00 μ.μ. έως τις 11:00 μ.μ. Στο πλαίσιο των εγκαινίων πραγματοποιήθηκε συναυλία από το μουσικό σύνολο ¨ΘAΜΥΡΙΣ¨, ένα μουσικό παραδοσιακό ταξίδι στην Ελλάδα.
Τη Δευτέρα 18 Αυγούστου, στην Κεντρική Πλατεία του Αλμυρού στις 09:00 μ.μ. έγινε η συναυλία από το μουσικό σύνολο καθηγητών του Δημοτικού Ωδείου Αλμυρού με τη συμμετοχή και της Μαντολινάτας Αλμυρού. Το πρόγραμμα ξεδιπλώθηκε με κινηματογραφικά τραγούδια των συνθετών Χατζιδάκη, Πλέσσα, Θεοδωράκη, Μουζάκη, Μαρκόπουλο, τραγούδια που αγαπήσαμε, που μεγάλωσαν γενεές μαζί τους, ύμνησαν τον έρωτα, το φεγγάρι και το κέφι του ελληνικού λαού. Ένα μουσικό ταξίδι με άρωμα θερινού σινεμά.
Οι συντελεστές της συναυλίας ήταν οι: Φρόσω Γαρδικλή– τραγούδι, Νίκος Παναγιωτίδης– κιθάρα και φωνή, Μαριάννα Σαμαρτζή– πιάνο, Βαγγέλης Σαραγατσής– μπουζούκι, Νάνση Χατζή– κοντραμπάσο, Ελευθερία Χικάρου - πλήκτρα
Την Τρίτη 19 Αυγούστου στην Κεντρική Πλατεία του Αλμυρού, στις 09:00 μ.μ. παρουσιάστηκαν Παραδοσιακοί χοροί με τη συμμετοχή των χορευτικών συγκροτημάτων:

-Λαογραφικού Συλλόγου Βλάχων Επαρχίας Αλμυρού
- Συλλόγου Ανατολικής Ρωμυλίας Ευξεινούπολης
- Συλλόγου Σαρακατσαναίων Ευξεινούπολης & Περιχώρων «Η Στάνη»
- Χορευτικού Ομίλου Αλμυρού

Παράλληλα με τις εκδηλώσεις λειτούργησε στο ισόγειο του Δημαρχείου (είσοδος από την κεντρική πλατεία) Έκθεση Ζωγραφικής της ζωγράφου Μυλωνά Β. Μαρίνας με θέμα «Φύση – Περιβάλλον – Προβληματισμός» και η είσοδος είναι ελεύθερη.


Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 09:26:.

Powered and Developed by Lateam.gr
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.5.1
Lateam