Greek infotainment community

Το Lateam είναι Ε Ν Α Ν Τ Ι Α σε οποιαδήποτε μορφή Π Ε Ι Ρ Α Τ Ε Ι Α Σ
Facebooktwitter
Επιστροφή   Greek infotainment community > ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ > ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Διακοπές νερού λόγω οφειλών στον Αλμυρό

This is a discussion on Διακοπές νερού λόγω οφειλών στον Αλμυρό within the ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ forums, part of the ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ category; Aυξάνεται τους τελευταίους μήνες ο αριθμός των ανεξόφλητων λογαριασμών ύδρευσης στον Αλμυρό, με αποτέλεσμα η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης – Αποχέτευσης ...

Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 11-08-2011, 18:04:   #1
cRc
Think Different..
 
Το avatar του χρήστη cRc
 
Εγγραφή: Jun 2006
Περιοχή: ΑΛΜΥΡΟΣ
Μηνύματα: 4.208
Thanks: 1.784
Thanked 1.342 Times in 846 Posts
My Mood:
cRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the rough
Προεπιλογή Διακοπές νερού λόγω οφειλών στον Αλμυρό

Aυξάνεται τους τελευταίους μήνες ο αριθμός των ανεξόφλητων λογαριασμών ύδρευσης στον Αλμυρό, με αποτέλεσμα η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης – Αποχέτευσης (ΔΕΥΑΑΛ) να προχωρά σε διακοπή της υδροδότησης. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Επιχείρησης μόνο στην πόλη του Αλμυρού 200 δημότες χρωστούν λογαριασμούς τριών τριμήνων, σε σύνολο 5.500 περίπου ενεργών υδρομέτρων, με το ποσό της οφειλής να κυμαίνεται από 150 έως 1000 ευρώ.

Πρόγραμμα είσπραξης των ανεξόφλητων λογαριασμών ξεκίνησε την προηγούμενη εβδομάδα η ΔΕΥΑΑΛ, καθώς τους τελευταίους μήνες αυξάνεται ο αριθμός των νοικοκυριών που δεν καταβάλει τα τέλη ύδρευσης και αποχέτευσης.

Η Διοίκηση της ΔΕΥΑΑΛ αποφάσισε να αποστέλλει ειδοποιητήρια στους κακοπληρωτές και εφόσον δεν ανταποκριθούν συνεργεία της Επιχείρησης διακόπτουν την υδροδότηση με την αφαίρεση του υδρομέτρου.

Τα ειδοποιητήρια αποστέλλονται αφού πρώτα συμπληρωθούν τρία ανεξόφλητα τρίμηνα, με το μέσο όρο της οφει λής, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΔΕΥΑΑΛ, να ανέρχεται στα 30 έως 50 ευρώ ανά τρίμηνο για την πόλη του Αλμυρού.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο τεχνικός διευθυντής της ΔΕΥΑΑΛ κ.Στεργίου, «το τελευταίο χρονικό διάστημα αυξάνεται σημαντικά ο αριθμός ανεξόφλητων λογαριασμών ύδρευσης στην πόλη του Αλμυρού, καθώς 200 δημότες δεν έχουν προσέλθει να καταβάλουν τα τέλη ύδρευσης – αποχέτευσης».

Όπως προαναφέρθηκε στον Αλμυρό τα ενεργά υδρόμετρα φτάνουν τις 5.500 περίπου.
Σύμφωνα με τον κ.Στεργίου υπάρχουν και οφειλές που αγγίζουν τα 1000 ευρώ.
«Στις περιπτώσεις που το ποσό της οφειλής είναι σχετικά μικρό, αν ο ιδιοκτήτης του υδρομέτρου αδυνατεί να το καταβάλει στο συνολό του, τότε του προτείνουμε να προχωρήσει σε διακανονισμό. Εφόσον δεχτεί να προχωρήσουμε σε διακανονισμό, τότε δεν κόβουμε την παροχή της υδροδότησης», προσθέτει ο κ.Στεργίου. Η προθεσμία που δίνεται με το ειδοποιητήριο για την εξόφληση του λογαριασμού είναι δέκα ημέρες.

Για τις περιπτώσεις των οφειλετών που το ποσό είναι μεγάλο και φτάνει ακόμη και τα 1000 ευρώ προτείνεται και πάλι διακανονισμός και εφόσον ο δημότης δεν ανταποκριθεί, τότε διακόπτεται από τη Δ ΕΥΑΑΛ η υδροδότηση με την αφαίρεση του υδρομέτρου.
¨Οι περισσότεροι οφειλέτες μετά τη διακοπή της υδροδότησης ενδιαφέρονται και έρχονται να κάνουν διακανονισμό¨, επισημαίνει ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΑΛ κ. Ηλ. Πάντζιος, ενώ να αναφερθεί ότι το τέλος επανασύνδεσης φτάνει τα 12 ευρώ.

«Το μεγαλύτερο πρόβλημα με τους ανεξόφλητους λογαριασμούς εντοπίζεται στην πόλη του Αλμυρού», τονίζει ο κ. Παντζιος και προσθέτει: «Ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι και προσπαθούμε να εισπράξουμε τις οφειλές έστω και με διακανονισμό, αφού αντιλαμβανόμαστε την δύσκολη οικονομική συγκυρία. Είμαστε αρκετά ελαστικοί με τις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες και σε καμια περίπτωση δεν κόβουμε την παροχή σε οικογένειες που γνωρίζουμε ότι δεν έχουν να πληρώσουν. Όμως δεν είναι δυνατόν ορισμένοι να ποτίζουν κήπους και να πλένουν αυλές και πεζοδρόμια και να μην πληρώνουν τους λογαριασμούς».

Να αναφερθεί ότι πρόβλημα με ανεξόφλητους λογαριασμούς υφίσταται και στα χωριά του πρώην Δήμου Αλμυρού, ωστόσο εκεί λόγω της μικρότερης κλίμακας των τελών ύδρευσης, τα ποσά που οφείλονται είναι αρκετά μικρότερα.

Τα τέλη ύδρευσης στους πρώην Δήμους Πτελεού, Σούρπης και της Κοινότητας Ανάβρας εισπράττονται από υπαλλήλους για λογαριασμό του ενιαίου Δήμου Αλμυρού, καθώς δεν έχουν ενταχθεί ακόμη στην ΔΕΥΑΑΛ.

Σύμφωνα με τον κ. Στεργίου η ένταξη στο σύστημα της ΔΕΥΑΑΛ των πρώην Δήμων που εντάχθηκαν στον ενιαίο Δήμο Αλμυρού θα γίνει σύμφωνα με τον προγραμματισμό προς το τέλος του 2011.

[πηγή: Θεσσαλία]
__________________

Ο χρήστης cRc δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
The Following User Says Thank You to cRc For This Useful Post:
geodon (12-08-2011)
Sponsored Links
Απάντηση στο θέμα

Bookmarks

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας


Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Απλήρωτοι λογαριασμοί νερού στον Αλμυρό cRc ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ 0 09-08-2011 13:29:
ΕΥΔΑΠ: Διακοπές λόγω έργων σε Χαϊδάρι, Πέραμα, Κερατσίνι και Δραπετσώνα LATEAM RSS NEWS 0 07-02-2011 14:16:
Σύσκεψη στον Οργανισμό λιμένος για εμπορικό λιμάνι στον Αλμυρό Κων/νος ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ 0 28-07-2010 12:38:
Διακοπές ρεύματος λόγω απεργίας LATEAM RSS NEWS 0 17-03-2010 08:14:
Ολιγόωρες διακοπές σε τηλεπικοινωνιακές συνδέσεις λόγω των ilias ΕΛΛΑΔΑ 0 04-02-2008 18:20:


Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 14:18:.


Powered and Developed by Lateam.gr
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.5.1
Lateam