Greek infotainment community

Το Lateam είναι Ε Ν Α Ν Τ Ι Α σε οποιαδήποτε μορφή Π Ε Ι Ρ Α Τ Ε Ι Α Σ
Facebooktwitter
Επιστροφή   Greek infotainment community > ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ > ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Παγίδες - θανάτου σε 49 σημεία

This is a discussion on Παγίδες - θανάτου σε 49 σημεία within the ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ forums, part of the ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ category; Τη χρηματοδότηση μελετών και έργων αποκατάστασης στο εθνικό οδικό δίκτυο του Πηλίου, απαραίτητων για την οδική ασφάλεια των πολιτών, ζητά ...

Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 11-08-2011, 18:11:   #1
cRc
Think Different..
 
Το avatar του χρήστη cRc
 
Εγγραφή: Jun 2006
Περιοχή: ΑΛΜΥΡΟΣ
Μηνύματα: 4.208
Thanks: 1.784
Thanked 1.342 Times in 846 Posts
My Mood:
cRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the rough
Προεπιλογή Παγίδες - θανάτου σε 49 σημεία

Τη χρηματοδότηση μελετών και έργων αποκατάστασης στο εθνικό οδικό δίκτυο του Πηλίου, απαραίτητων για την οδική ασφάλεια των πολιτών, ζητά ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός με επιστολή του στο Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.


Το υπόψη Δίκτυο καθώς και οι παρακαμπτήριες και δευτερεύουσες οδοί αυτού παρουσιάζουν αστάθειες σε πολλά σημεία τους, ιδιαίτερα τις παρατεταμένες υγρές περιόδους του έτους και περιόδους με βροχοπτώσεις έντονου χαρακτήρα, που είναι σύνηθες φαινόμενο στην περιοχή. Η κύρια οδική αρτηρία, που χαράχθηκε σε πολύ παλαιότερο χρόνο, σε πολλά σημεία έχει θεμελιωθεί επάνω σε ασταθή επιφανειακά στρώματα και σε πρανή με μεγάλες κλίσεις, χωρίς κατασκευή σημαντικών έργων αντιστήριξης ούτε και διαχείρισης επιφανειακών και υπογείων υδάτων, κατάσταση που επιδεινώνεται λόγω ιδιωτικών παρεμβάσεων οικιστικών αλλά και διάνοιξης οδών, σε συνδυασμό με τη μη υλοποίηση έργων μόνιμης αντιμετώπισης του θέματος.

Η αντιμετώπιση των ασταθειών ή κατολισθήσεων/καταπτώσεων που δημιουργούνταν, γίνονται έως σήμερα με έργα και επεμβάσεις άμεσου και προσωρινού χαρακτήρα και για το λόγο αυτό η Περιφέρεια έθεσε ως στόχο την εκτέλεση των απαιτούμενων έργων προστασίας του άξονα και εκατέρωθεν περιοχής του.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο κ. Αγοραστός στην επιστολή του για τα προαναφερόμενα έργα εκπονήθηκε Προκαταρκτική Έρευνα με τίτλο «Βελτίωση Ασφάλειας Εθνικού Οδικού Δικτύου Περιοχής Πηλίου» που παραλήφθηκε από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και αφορά τα τμήματα: 1) Χάνια-Καράβωμα, 2) Καράβωμα - Ζαγορά - Πουρί, 3) Ζαγορά - Χορευτό και 4) Ξουρίχτι - Τσαγκαράδα - Μούρεσι - Ανήλιο – Μακρυρράχη - Καράβωμα.

Προσδιορίστηκαν 49 θέσεις μεσαίας και μεγάλης επικινδυνότητας που ταξινομήθηκαν με κριτήρια την επικινδυνότητα, την αμεσότητα και τη βατότητα της οδού. Για τις 15 πλέον επικίνδυνες θέσεις από αυτές, πραγματοποιήθηκαν ερευνητικές εργασίες βάσει των οποίων το κόστος εκπόνησης των απαιτούμενων Μελετών εκτιμήθηκε σε 1,5 εκ. ευρώ και το κόστος κατασκευής των έργων σε 8,2 εκ. ?, δηλ. σύνολο 9,7 εκ. ?. Για τις υπόλοιπες 33 θέσεις, υπάρχει προσέγγιση του απαιτούμενου κόστους Μελετών και Κατασκευής της τάξης των 16,3 εκ. ?.

«Το ύψος των απαιτούμενων μελετών αλλά και των έργων είναι ιδιαίτερα υψηλό για τους οικονομικούς πόρους της Περιφέρειάς μας, και προκειμένου να αντιμετωπισθεί οριστικά το πρόβλημα στον εν λόγω οδικό άξονα εθνικής σημασίας, αιτούμαστε από το Υπουργείο τη διάθεση της απαραίτητης πίστωσης για την μελέτη του έργου «Βελτίωση της Ασφάλειας του Εθνικού Οδικού Δικτύου της Περιοχής Πηλίου», ύψους τουλάχιστον 1,5 εκ. ευρώ για τη μελέτη των πρώτων 15 πλέον επικινδύνων θέσεων ή 4 εκ. ευρώ για μελέτη και σε επιπλέον εντοπισμένες θέσεις όπως προέκυψε από την προκαταρκτική μελέτη», τονίζει ο Περιφερειάρχης.

Ο ίδιος αναφέρει πως με την υλοποίηση της μελέτης η Περιφέρεια θα είναι σε θέση να προωθήσει την υλοποίηση του αντίστοιχου έργου, είτε με ένταξη σε συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα είτε με εθνικούς πόρους, κρίνοντας πάντοτε το έργο ως υψίστης προτεραιότητας για την περιοχή και μόνιμης αντιμετώπισης των προβλημάτων που επί χρόνια εμφανίζει.

Τέλος ο Περιφερειάρχης ζητά να διατεθεί έκτακτη χρηματοδότηση 5 εκ. ευρώ για την άμεση εκτέλεση επειγόντων έργων προκειμένου να προλάβει η περιφέρεια την εμφάνιση κατολισθητικών φαινομένων και αστοχιών στο υπόψη Οδικό Δίκτυο και την περιοχή του στην προσεχή χειμερινή περίοδο.

[πηγή: Ταχυδρόμος]
__________________

Ο χρήστης cRc δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
The Following User Says Thank You to cRc For This Useful Post:
geodon (12-08-2011)
Sponsored Links
Απάντηση στο θέμα

Bookmarks

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας


Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Οι παγίδες στο διαδίκτυο ironitsa ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΑ ΝΕΑ-GADGETS 0 05-07-2011 21:53:
Οθόνη με 20 σημεία επαφής Stella ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΑ ΝΕΑ-GADGETS 0 16-06-2010 15:22:
ΣΗΜΕΙΑ ΜΕ ΑΞΙΑ!!! BEBIS ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ 0 07-03-2010 15:02:
Παγίδες στην ενοικίαση αυτοκινήτων LATEAM RSS NEWS 0 10-07-2008 10:40:
«Παγίδες» κρύβουν δεκάδες επικίνδυνα παιχνίδια στην αγορά ilias ΕΛΛΑΔΑ 0 23-12-2007 22:17:


Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 04:49:.


Powered and Developed by Lateam.gr
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.5.1
Lateam