Greek infotainment community

Το Lateam είναι Ε Ν Α Ν Τ Ι Α σε οποιαδήποτε μορφή Π Ε Ι Ρ Α Τ Ε Ι Α Σ
Facebooktwitter
Επιστροφή   Greek infotainment community > ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ > ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Ξεμπλοκάρει η επένδυση στις Νηές;

This is a discussion on Ξεμπλοκάρει η επένδυση στις Νηές; within the ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ forums, part of the ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ category; Επενδύσεις της τάξης των 7 δις ανοίγει το πολυνομοσχέδιο Βενιζέλου που αναμένεται να κατατεθεί προς ψήφιση τον Αύγουστο και το ...

Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 26-07-2011, 19:13:   #1
cRc
Think Different..
 
Το avatar του χρήστη cRc
 
Εγγραφή: Jun 2006
Περιοχή: ΑΛΜΥΡΟΣ
Μηνύματα: 4.208
Thanks: 1.784
Thanked 1.342 Times in 846 Posts
My Mood:
cRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the rough
Προεπιλογή Ξεμπλοκάρει η επένδυση στις Νηές;

Επενδύσεις της τάξης των 7 δις ανοίγει το πολυνομοσχέδιο Βενιζέλου που αναμένεται να κατατεθεί προς ψήφιση τον Αύγουστο και το οποίο αφορά στην προώθηση μεγάλων επενδύσεων μεταξύ αυτών και η επένδυση στις Νηές έργο που υλοποιεί η εταιρία Golfing Developments με διαχειριστή την εταιρία του ομίλου Dolphin Capital Partners, Aristo Developers (Hellas).

Το πολυνομοσχέδιο αναμένεται να ανοίξει το δρόμο για την υλοποίηση της παγωμένης εδώ και χρόνια επένδυσης της εταιρείας στις Νηές και να δώσει γενικότερα το σήμα για την υλοποίηση επενδύσεων στο τουριστικό real estate.

Η εταιρεία περίμενε πολύ καιρό να αποσαφηνιστούν οι κανόνες που θα ισχύουν για τη δημιουργία σύνθετων τουριστικών καταλυμάτων, όπως για παράδειγμα η κατασκευή πολυτελών ξενοδοχείων μαζί με εξοχικές κατοικίες επιπλωμένες, οι οποίες θα μπορούσαν να πουληθούν ή να μισθωθούν.

Η επένδυση όπως είναι γνωστό βρίσκεται στα χαρτιά εδώ και χρόνια, αν και θα μπορούσε να αλλάξει τη μορφή του τοπικού τουρισμού, ωστόσο η έλλειψη σταθερών κανόνων, η απουσία χωροταξικού για τον τουρισμό, η μεγάλη γραφειοκρατία και στην συγκεκριμένη περίπτωση τα προβλήματα με το ιδιοκτησιακό καθεστώς έχουν κρατήσει πίσω τις όποιες ενέργειες και έχουν αναχαιτίσει μέχρι σήμερα την επενδυτική δραστηριότητα.

Πάντως ο σύμβουλος σε θέματα περιβάλλοντος της Aristo Developers, κ. Δημήτρης Νταλής μετά από επικοινωνία που είχε μαζί του ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ δε θέλησε να δώσει μεγάλες ελπίδες ακόμα για το ξεμπλοκάρισμα της επένδυσης τονίζοντας πως το πολυνομοσχέδιο μπορεί να είναι θετικό ωστόσο στην περίπτωση της επένδυσης στις Νηές το βασικό πρόβλημα είναι το ιδιοκτησιακό κάτι που δεν είναι ξεκάθαρο κατά πόσο θα λυθεί από τις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου.

Μάλιστα αυτή την στιγμή αναμένεται η γνωμοδότησης της αίτησης θεραπείας που έχει καταθέσει η Μητρόπολη Δημητριάδος για το ιδιοκτησιακό καθεστώς με τον κ. Νταλή να εμφανίζεται αισιόδοξος για την έκβαση της. Με την γνωμοδότηση ο ίδιος διαβεβαίωσε πως «θα αρχίσουν να τρέχουν οι διαδικασίες για την επένδυση».

Υπενθυμίζεται ότι η επένδυση στις Νηές αναμένεται να ξεπεράσει τα 150 εκατ. ευρώ και αφορά στη δημιουργία ξενοδοχειακού συγκροτήματος 5 αστέρων και παραθεριστικών κατοικιών σε έκταση 1.500 στρεμμάτων.

[πηγή: Ταχυδρόμος]
__________________

Ο χρήστης cRc δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
The Following User Says Thank You to cRc For This Useful Post:
geodon (26-07-2011)
Sponsored Links
Απάντηση στο θέμα

Bookmarks

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας


Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Η Κίνηση Πολιτών Σούρπης (ΚΙΠΟΣ) καταγγέλλει κατασκευή προβλήτας στις Νηές cRc ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ 0 19-06-2011 22:44:
Επένδυση ζωής ο ύπνος LATEAM RSS NEWS 0 19-03-2010 12:05:
Νηες Κων/νος ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ 0 12-05-2009 23:37:
Οι πολίτες για τις Νηές Κων/νος ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ 0 21-04-2009 13:29:
Η επένδυση στις Νηες και το περιβάλλον Κων/νος ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ 0 22-09-2008 10:13:


Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 20:15:.


Powered and Developed by Lateam.gr
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.5.1
Lateam