Greek infotainment community

Το Lateam είναι Ε Ν Α Ν Τ Ι Α σε οποιαδήποτε μορφή Π Ε Ι Ρ Α Τ Ε Ι Α Σ
Facebooktwitter
Επιστροφή   Greek infotainment community > ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ > ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Ενισχύεται η 111 Π.Μ. στη Νέα Αγχίαλο

This is a discussion on Ενισχύεται η 111 Π.Μ. στη Νέα Αγχίαλο within the ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ forums, part of the ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ category; Η κατάργηση της 346Μ στην 110 Πτέρυγα Μάχης στη Λάρισα και η ενίσχυση της 111 Πτέρυγας Μάχης στη Ν. Αγχίαλο, ...

Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 29-08-2011, 09:29:   #1
cRc
Think Different..
 
Το avatar του χρήστη cRc
 
Εγγραφή: Jun 2006
Περιοχή: ΑΛΜΥΡΟΣ
Μηνύματα: 4.208
Thanks: 1.784
Thanked 1.342 Times in 846 Posts
My Mood:
cRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the rough
Προεπιλογή Ενισχύεται η 111 Π.Μ. στη Νέα Αγχίαλο

Η κατάργηση της 346Μ στην 110 Πτέρυγα Μάχης στη Λάρισα και η ενίσχυση της 111 Πτέρυγας Μάχης στη Ν. Αγχίαλο, στην 330 Μοίρα της οποίας θα ενταχθούν όλα τα αεροσκάφη F-16 Βlock 30 συγκαταλέγονται στις σαρωτικές αλλαγές στην Πολεμική Αεροπορία, στις οποίες προχωρά η ηγεσία του υπουργείου Άμυνας για εξοικονόμηση πόρων. Σύμφωνα με το απόρρητο σχέδιο περικοπών στις ένοπλες δυνάμεις που δημοσίευσε χθες το «Εθνος» κλείνουν στρατόπεδα και αεροδρόμια στο πλαίσιο των δραστικών μειώσεων των Γενικών Επιτελείων για τις περικοπές στις Ένοπλες Δυνάμεις. Καταργούνται κέντρα νεοσυλλέκτων, μεραρχίες, μονάδες, καθώς και στρατιωτικά αεροδρόμια, ενώ προωθείται σύμπτυξη μονάδων στην Πολεμική Αεροπορία και μειώνεται ο προϋπολογισμός του Πολεμικού Ναυτικού. Οι περικοπές στοχεύουν στην εξοικονόμηση τουλάχιστον 500 εκατ. ευρώ ετησίως.



Τουλάχιστον δέκα εκατομμύρια ευρώ εξοικονομούνται ετησίως από τις οργανωτικές μεταβολές που αποφασίστηκαν στην Πολεμική Αεροπορία και είναι ήδη σε εξέλιξη. Μεταξύ αυτών καταργείται το Προωθημένο Εφοδιαστικό Κέντρο στο Βόλο, όπως και τα αντίστοιχα στον Άραξο και το Τυμπάκι.
Στο μεταξύ υλοποιείται η σύμπτυξη των δραστηριοτήτων των Μονάδων - φορέων (Μονάδες Radar, Σταθμών Αναφοράς), με σκοπό τη μετάπτωση των Μοιρών Σταθμού Προειδοποίησης (ΜΣΕΠ) και Σταθμών Αναφοράς (ΣΑ) σε τηλεχειριζόμενες Μονάδες (Remote Radar Head) καθώς και τη μετατροπή των Κέντρων Ελέγχου Περιοχής (ΚΕΠ) σε Εθνικό ARS. Η εξοικονόμηση των συγκεκριμένων μεταβολών εκτιμάται ότι θα ανέλθει στα 3,1 εκατ. ?.
Επίσης η Πολεμική Αεροπορία προχωράει:
  • Στην ένταξη όλων των αεροσκαφών F-16 Block 30 στην 330Μοίρα στην 111ΠΜ/Αεροδρόμιο Ν. Αγχιάλου και αναστολή λειτουργίας της 346Μ με έδρα την 110ΠΜ στη Λάρισα.
  • Στον σχεδιασμό μετακίνησης της 383 ΜΕΕΑ των πυροσβεστικών αεροσκαφών CL-415 από την 113ΠΜ/Αεροδρόμιο Μακεδονίας στην 112ΠΜ/Αεροδρόμιο Ελευσίνας.
Η εξοικονόμηση από τις δύο αυτές μεταβολές εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τα 5 εκατ. ευρώ.



Η 346 Μοίρα
Η 346 Μοίρα είναι η δεύτερη που παρέλαβε τα μαχητικά αεροσκάφη του τύπου F-16 C/D Block 30. Επανασυγκροτήθηκε στις 5 Φεβρουαρίου του 1990 στην 111 Πτέρυγα Μάχης και τον πυρήνα της αποτέλεσαν πιλότοι και τεχνικοί της 330 Μοίρας. Για έναν περίπου χρόνο, επιχειρούσε σαν εκπαιδευτική Μοίρα για τους χειριστές που θα επάνδρωναν τα μαχητικά αεροσκάφη τύπου F-16 C/D Block 30.
Η Μοίρα, αν και ακόμα εκπαιδευτική, συμμετέχει τον Οκτώβριο του 1990 στην διακλαδική άσκηση «Παρμενίων» με 12 αεροσκάφη F-16 C/D εκτελώντας αποστολές βομβαρδισμού με πραγματικά πυρά. Η Μοίρα μετά από την επιτυχή αξιολόγησή της από το ΑΤΑ ανέλαβε επιχειρησιακά καθήκοντα σε ρόλο βομβαρδισμού και αναχαίτισης. Το καλοκαίρι του 1997 η Μοίρα μετεγκαταστάθηκε στην 110 ΠΜ στην Λάρισα.



Η 330 Μοίρα
Στις 1-4-88 το ΓΕΑ έδωσε εντολή στο ΑΤΑ να δημιουργηθεί η 330Μ με χαρακτηριστικό κλήσης «Κεραυνός». Στις 9-1-89 ξεκίνησε η λειτουργία της νεοσύστατης Μοίρας στην 111ΠΜ, με έμβλημα το γεράκι και τον κεραυνό. Ταυτόχρονα ξεκίνησε και η παραλαβή των νέων μαχητικών F-16 C/D BLK 30 της Π.Α., η οποία και ολοκληρώθηκε ένα χρόνο μετά, τον Ιανουάριο του 1990.
Ο αρχικός πυρήνας της Μοίρας απαρτίστηκε από Ιπτάμενο και Τεχνικό προσωπικό που εκπαιδεύτηκε στις ΗΠΑ, το οποίο με τη σειρά του και σε συνεργασία με Ιπτάμενους Αμερικανούς εκπαιδευτές ανέλαβε την εκπαίδευση του συνόλου του προσωπικού. Η όλη προσπάθεια ολοκληρώθηκε με την αξιολόγηση της Μοίρας από το ΑΤΑ στις 29-4-90, οπότε και η Μοίρα τέθηκε πλήρως επιχειρησιακή με πρωτεύοντα ρόλο αναχαίτιση και δευτερεύοντα δίωξη - βομβαρδισμό.
Από την ημέρα ένταξης της στις πολεμικές μοίρες του ΑΤΑ, η Μοίρα συμμετείχε σε πλήθος εθνικών, πολυεθνικών και Νατοϊκών ασκήσεων. Η 330Μ συμμετέχει ανελλιπώς σε όλες τις εθνικές αεροπορικές και διακλαδικές ασκήσεις. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το γεγονός ότι η 330Μ ήταν η πρώτη Μοίρα που συμμετείχε σε άσκηση Τοξότης - Νικηφόρος επιχειρώντας από την 115ΠΜ.
Σε Νατοϊκά πλαίσια η Μοίρα έχει μετασταθμεύσει σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες συμμετέχοντας σε ασκήσεις όπως η Destined Glory, η Clean Hunter, η NAM, η Ample Train, η Dynamic Mix, η Able Gain, η Spring Flag και άλλες. Επίσης η Μοίρα, το 2006, αξιολογήθηκε επιτυχώς στην αξιολόγηση IPF (In Place Forces) της 111ΠΜ. Στο ίδιο πλαίσιο έχουν φιλοξενηθεί στις εγκαταστάσεις της Μοίρας πολλές ασκήσεις σε συνεργασία με αεροπορίες του εξωτερικού όπως της RAF, RNAF, USAF, GAF, RBAF, RSAF, TUAF και άλλες.
Πέρα από τις συμμετοχές της σε εκπαιδευτικές ασκήσεις, η 330Μ από ιδρύσεώς της διατηρεί επιχειρησιακές ετοιμότητες εθνικές και Νατοϊκές με βάση τις απαιτήσεις του ΑΤΑ και του CAOC-7. Ήταν η πρώτη Μοίρα που ανέλαβε ετοιμότητα από την 133 ΣΜ, ενώ επί σειρά ετών διατηρεί ετοιμότητα από την 130ΣΜ στη Λήμνο.


[πηγή: taxydromos.gr]
__________________

Ο χρήστης cRc δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
The Following 2 Users Say Thank You to cRc For This Useful Post:
geodon (29-08-2011), Smell (29-08-2011)
Sponsored Links
Παλιά 01-09-2011, 22:55:   #2
cRc
Think Different..
 
Το avatar του χρήστη cRc
 
Εγγραφή: Jun 2006
Περιοχή: ΑΛΜΥΡΟΣ
Μηνύματα: 4.208
Thanks: 1.784
Thanked 1.342 Times in 846 Posts
My Mood:
cRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the rough
Προεπιλογή Η Νέα Αγχίαλος μετατρέπεται στην μεγαλύτερη βάση μαχητικών της Π.Α

Τελικά από ότι φαίνεται συγχωνεύσεις δεν γίνονται μόνο στις τράπεζες αλλά και στην ΠΑ, με τη διαφορά ότι σε αντίθεση με την οικονομία στη ζωή τέτοιες κινήσεις δημιουργούν εξαιρετικούς... στόχους για την αντίπαλη Αεροπορία! Η Νέα Αγχίαλος μετατρέπεται στην μεγαλύτερη βάση μαχητικών της Π.Α με συνολικά 71 F-16 Block 30 και 50

Έτσι προς γενικότερη αναδιάρθρωση κινείται η ΠΑ μετά την απόφαση αναστολής της λειτουργίας της 346 Μοίρας στην 110 ΠΜ στη Λάρισα. Η 346 Μοίρα η οποία διέθετε περί τα 15 μονοθέσια F-16 Block 30 και δύο διθέσια F-16D θα παραδώσει τα αεροσκάφη της στην 330 Μ στην Νέα Αγχίαλο η οποία θα διαθέτει τώρα συνολικά 32 αεροσκάφη, εκ των οποίων τα 4 θα είναι διθέσια.

Η απόφαση αυτή για την αναστολή λειτουργίας της 346 Μοίρας έρχεται για λόγους οικονομίας και ομοιοτυπίας σύμφωνα με πηγές της ΠΑ παρόλα αυτά υποβαθμίζεται με αυτή την απόφαση η σημασία της 110ΠΜ στη Λάρισα η οποία μένει τώρα μόνο με δύο Μοίρες την 337Μ με αεροσκάφη Block 52+ και την 348Μ με αεροσκάφη RF-4E.

Εάν όμως η 348Μ όπως προβλέπουν και οι σχεδιασμοί αναστείλει και αυτή τη λειτουργία της η 110ΠΜ θα μείνει μόνο με μια Μοίρα με τη μεταστάθμευση της οποίας είτε πίσω στην Κρήτη είτε στον Άραξο δε θα πρέπει να θεωρείται καθόλου απίθανη. Έτσι η αδρανοποίηση της 110ΠΜ στη Λάρισα θα είναι ενδεχομένως το επόμενο βήμα στην προσπάθεια της ΠΑ για εξοικονόμηση χρημάτων αφήνοντας όμως εύλογα ερωτήματα για την επιχειρησιακή ανάπτυξη των μαχητικών του στόλου της.

Ταυτόχρονα η Νέα Αγχίαλος θα είναι ιδιαίτερα επιβαρημένη και μετά την άφιξη των επιπλέον 17 αεροσκαφών συγκεντρώνοντας πλέον 71 αεροσκάφη (F-16 Block 30 και Block 50- Μοίρες 341 και 347) δημιουργώντας ένα ιδιαίτερα ελκυστικό στόχο για τυχόν αιφνιδιαστικό πρώτο κτύπημα της τουρκικής Αεροπορίας. Η χαρά του «βομβαρδιστή» με άλλα λόγια.

Πόσο λογικό είναι να συγκεντρώνεις σε ένα αεροδρόμιο το 1/3 της πραγματικής αεροπορικής δύναμής σου;

Με την κίνησή της αυτή πάντως και όπως εκτιμούν αμυντικοί αναλυτές η ΠΑ ουσιαστικά σκοπεύει στην σταδιακή απομείωση του ρόλου του F-16 Block 30 καθώς είναι ζήτημα όπως αναφέρουν εάν η Μοίρα θα συνεχίσει για πολύ να διατηρεί 32 αεροσκάφη ενεργά.

Το πλέον πιθανό και όπως έχει δείξει και η ιστορία είναι τουλάχιστον 10 αεροσκάφη αν και σε άριστη κατάσταση να χρησιμοποιηθούν ως ανταλλακτικά για τα υπόλοιπα για να επανέλθει η 330Μ στα «προβλεπόμενα» επίπεδα. Να σημειωθεί ότι τα αεροσκάφη της 346ΠΜ έχουν ήδη μετακινηθεί από τα μέσα Αυγούστου στην 111ΠΜ και την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011 θα πραγματοποιηθεί η τελετή αναστολής λειτουργίας της Μοίρας στην 110 Πτέρυγα Μάχης στη Λάρισα.

πηγή: defencenet.gr
__________________

Ο χρήστης cRc δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 02-09-2011, 10:03:   #3
geodon
Moderator
 
Το avatar του χρήστη geodon
 
Εγγραφή: Nov 2006
Μηνύματα: 10.918
Thanks: 2.530
Thanked 1.978 Times in 1.430 Posts
My Mood:
geodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to all
Προεπιλογή

Εφυγε ο Θανασης και το κενο του ειναι δυσαναπλήρωτο
γι αυτο και ενισχυουν τη Μοναδα χεχεχεχε
__________________

ΦΙΛΙΚΑ ΓΙΩΡΓΟΣ
Ο χρήστης geodon δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
The Following User Says Thank You to geodon For This Useful Post:
cRc (02-09-2011)
Απάντηση στο θέμα

Bookmarks

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας


Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Πλημμύρες στη Ν. Αγχίαλο cRc ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ 0 16-06-2011 13:54:
Νέα δρομολόγια από Ν.Αγχίαλο ironitsa ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ 0 26-01-2010 10:15:
Ενισχύεται το σενάριο της αυτοκτονίας LATEAM RSS NEWS 0 12-01-2010 13:21:
Ενισχύεται ο ειρηνευτικός ρόλος της Ελλάδας LATEAM RSS NEWS 0 14-10-2008 22:44:
Γερμανία: Ενισχύεται η ευρωπαϊκή αγορά πρόσβασης στο Διαδίκτυο LATEAM RSS NEWS 0 02-09-2008 13:50:


Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 07:20:.


Powered and Developed by Lateam.gr
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.5.1
Lateam