Greek infotainment community

Greek infotainment community (https://www.lateam.gr/forum/)
-   ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ (https://www.lateam.gr/forum/f38/)
-   -   ΕΟΣ Άλμυρού (https://www.lateam.gr/forum/f38/eos-lmurou-74935/)

cRc 08-12-2010 23:13:

ΕΟΣ Άλμυρού
 
Αγωνιστική Αναρρίχηση (12/12/10)

http://img41.imageshack.us/img41/329...3168683563.jpg
Τη Κυριακή 12-12-2010 και ώρα 10:00 έως 15:00 θα πραγματοποιηθούν αγώνες αναρρίχησης στη πίστα του κλειστού δημοτικού γυμναστηρίου Αλμυρού - κύπελλο ανάπτυξης νέων & bouldering. Διοργανωτής των αγώνων της Ε.Ο.Ο.Α. ο σύλλογός μας.
Δείτε από κοντά τις προσπάθειες των νεαρών αθλητών, γνωρίστε την αγωνιστική αναρρίχηση.

Ε.Ο.Σ. Αλμυρού

cRc 12-06-2011 12:27:

Ο ΕΟΣ Αλμυρού στον Ορλιά (Όλυμπος) 22-05-2011
 
Άλλη μια προγραμματισμένη εξόρμηση έκαναν τα μέλη του ΕΟΣ Αλμυρού τη Κυριακή 22.05.2011 Αυτή τη φορά περπάτησαν στο ρέμα – φαράγγι του Ορλιά στον Όλυμπο. Μαζί τους και τα μέλη του τοπικού συλλόγου ΕΟΣ Καρίτσας που αποδείχτηκαν άψογοι οικοδεσπότες και ξεναγοί της περιοχής τους.
Τα μέλη των δύο συλλόγων εκκίνησαν στις 09:15 το πρωί από το εκκλησάκι του Αγίου Βασιλείου (υψ. 250μ) ανηφορίζοντας το μονοπάτι που οι λοτόμοι αλλά και οι βοσκοί χρησιμοποιούσαν για τις μετακινήσεις τους τα παλαιότερα χρόνια. Πρώτη στάση μας στο «Καστράκι» (υψ. 415μ.) γύρω στις 09:45, εδώ το μονοπάτι χωρίζει, εμείς θα πάμε αριστερά, ανηφορίζοντας για το «Μελίσσι» (υψ. 616μ.) με θέα το μεγαλύτερο μέρος του Ορλιά αλλά και τις χιονισμένες κορυφές του Όλυμπου. Φτάνουμε στα 700μ, η ώρα είναι 11:00 και ετοιμαζόμαστε για τη κάθοδο στο καταρράκτη του «Κόκκινου Βράχου», ένα από τα ομορφότερα και πιο εντυπωσιακά σημεία του Ορλιά! Η στάση της ομάδος θα είναι για αρκετά λεπτά, πολλές οι φωτογραφίες, διάλλειμα για σνάκ και ξεκούραση. Το καθαρό μα παγωμένο νερό της μικρής λίμνης που σχηματίζεται από το καταρράκτη σε προκαλεί να «βουτήξεις» μέσα της, αλλά τελικά θα το αφήσουμε για την επόμενη επίσκεψή μας … Κατηφορίζοντας το μονοπάτι, το οποίο αποτελεί τα πρώτα χιλιόμετρα του μαραθώνιου Ολύμπου, που γίνεται περί το τέλος Ιουνίου, με εκκίνηση το «Δίον», θα σταματήσουμε στη πηγή του «Ίταμου» (υψ. 430μ.) για δροσερό νερό πριν το τέλος της διαδρομής μας που θα είναι στο καταρράκτη του «Ορφέα» (υψ. 286μ). Εκεί θα δούμε και κάποιους αθλητές να προπονούνται για τον ορεινό μαραθώνιο του Ολύμπου! Στις 13:30 θα είμαστε και πάλι στο σημείο εκκίνησής μας, ολοκληρώνοντας μια υπέροχη διαδρομή, ένα μαγευτικό κομμάτι «στα χαμηλά» του Ολύμπου.
Για τον ΕΟΣ Αλμυρού

Ο Πρόεδρος
Χρ. Ζαβός

cRc 12-06-2011 12:28:

Ομάδα Πολιτικής Προστασίας - Εκπαίδευση (23-27.05.2011)
 
Τη προγραμματισμένη αλλά και αναγκαία εκπαίδευσή της πραγματοποίησε στις εγκαταστάσεις της Πυροσβεστικής – Κλιμάκιο Αλμυρού, η Ομάδα Πολιτικής Προστασίας του Ε.Ο.Σ. Αλμυρού, το χρονικό διάστημα από 23-27.05.2011 (διάρκειας 21 ωρών). Τα μέλη της εθελοντικής ομάδος Πολιτικής Προστασίας του συλλόγου ενημερώθηκαν (μέσα στο σύντομο αυτό χρονικό διάστημα) από τα στελέχη του Πυροσβεστικού κλιμακίου Αλμυρού πάνω σε θέματα: δασοπροστασίας και δασοπυρόσβεσης, καιρικών συνθηκών πρόκλησης πυρκαγιών, οργάνωσης και συντονισμού του έργου κατάσβεσης των δασικών πυρκαγιών αλλά και για τις αστικές πυρκαγιές. Έθεσαν ερωτήματα και συζήτησαν γεγονότα και εμπειρίες των Πυροσβεστών.

Στο δεύτερο μέρος η εκπαίδευση περιελάμβανε πρακτική: τα στελέχη του κλιμακίου, έδειξαν τη χρήση και τα μέρη των πυροσβεστικών οχημάτων, έγινε χρήση των αντλιών από μέλη της Ομάδος, αλλά και το πώς οι εθελοντές μπορούν να βοηθήσουν στη πράξη, όταν λαμβάνει χώρα ένα γεγονός, τους πυροσβέστες.

Η ομάδα Πολιτικής Προστασίας του Ε.Ο.Σ. Αλμυρού έχει ως ρόλο και σκοπό τη δασοπροστασία - τομέας πρόληψης δασικών πυρκαγιών - κυρίως στον ορεινό όγκο της Όθρυος και η εκπαίδευσή της αποτελεί ένα σημαντικό κομμάτι αυτής της προσπάθειάς της. Η συνεργασία μας τόσο με Δήμο Αλμυρού, το δασαρχείο και το Πυροσβεστικό κλιμάκιο Αλμυρού (συντονιστής) αλλά και τις άλλες εθελοντικές ομάδες που δραστηριοποιούνται στη περιοχή, πιστεύουμε ότι θα συμβάλει τα μέγιστα προς την επίτευξη των σκοπών της και του ρόλου που θέλουμε για την Ομάδα.

Τα 12 μέλη που απαρτίζουν την ομάδα είναι: Μόρφης Π (C), Ζαβός Χρ, Δαμιανός Κ, Κοντινάκης Μ, Μπουκώρος Χρ, Μπόπης Χρ, Γούλας Μ, Ζιγγιρίδης Π, Αναστασόπουλος Κ, Τσιτσόπουλος Ν, Μπέσας Ν. & Φυτιλής Μ.


Για τον ΕΟΣ Αλμυρού

Ο Πρόεδρος

cRc 12-06-2011 13:06:

Νέο Δ.Σ. ΕΟΣ Αλμυρού
 
Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Αλμυρού όπως προέκυψε από τις εκλογές της 18-05-2011.

Δ.Σ. ΕΟΣ ΑΛΜΥΡΟΥ
Πρόεδρος Ζαβός Χρήστος
Αντιπρόεδρος Ζιγγιρίδης Πέτρος
Γενικός Γραμματέας Ζούπης Δημήτριος
Ταμίας Μπόσινα Ειρήνη
Έφορος Ορειβασίας-Αναρρίχησης & Υλικών Τσιτσόπουλος Νικόλαος
Έφορος Χιονοδρομίας & Εγκαταστάσεων Δαμιανός Κων/νος
Μέλος (Αναπληρωτής Εφόρου Χιονοδρομίας) Μόρφης Πέτρος
Μέλος (Αναπληρωτής Εφόρου Ορειβασίας) Αναστασόπουλος Κωνσταντίνος
Μέλος (Ειδικός Γραμματέας - Εκδηλώσεις) Λαμπροθανάση Αγαθή

cRc 27-06-2011 11:16:

Ο ΕΟΣ Αλμυρού Στο Βόρα
 
Άλλη μια προγραμματισμένη εξόρμηση για τα μέλη του ΕΟΣ Αλμυρού το 2ήμερο 18 & 19 Ιουνίου 2011. Τόπος εξόρμησης το Λουτράκι Αριδαίας αλλά και η κορυφή του "Καιμάκτσαλαν" (Βόρας) στα 2.524μ.

Τα μέλη του συλλόγου έφτασαν το Σάββατο το πρωί με τα Ι.Χ. αυτοκίνητά τους στο Λουτράκι Αριδαίας (Λουτρά Πόζαρ) και σε υψόμετρο 390μ. Από εκεί θα ξεκινούσε μια πορεία, ελαφρά ανοδική και έως τα 700μ. ακολουθώντας το μονοπάτι Μ2, με προορισμό το καταρράκτη της «Κουνουπίτσας», μέσα στο ρέμα του Αγ. Νικολάου. Μετά από 2,5 ώρες φτάσαμε στο προορισμό μας, το θέαμα του καταρράκτη μας αποζημίωσε. Μέσα σε ένα στενό κομμάτι, ο 13μέτρων καταρράκτης έπεφτε με ορμή και σχημάτιζε μια μικρή λίμνη! Η συνέχεια της πορείας μας ήταν μέσα στο ρέμα «Ράμνο Μπόρ». Μετά την είσοδό μας στα στενά του ρέματος και σε απόσταση 6 Κm. από τα λουτρά «Πόζαρ» πήραμε το δρόμο της επιστροφής, μέσα από το ρέμα, κυριολεκτικά και μεταφορικά!

Τη Κυριακή το πρωί, μετά τη ξεκούραση μας στο Λουτράκι Αριδαίας, -εκεί όπου στη πλατεία του χωριού υπάρχει το άγαλμα του καπτάν Κώστα Γαρέφη, όπως τον αποκαλούν οι ντόπιοι, ενός Μακεδονομάχου που έδωσε τη ζωή του για την απελευθέρωση της περιοχής και ο οποίος κατάγεται από τις Μηλιές του Πηλίου-,

ξεκινήσαμε με προορισμό το Χ/Κ Καιμάκτσαλαν, με σκοπό την ανάβαση στη κορυφή του βουνού και σε υψόμετρο 2.524μ. Στις 10:30 είμασταν έτοιμοι για τη κορυφή. Εκκινήσαμε από τη βάση του Χ/Κ, στο σαλέ και σε υψόμετρο 1.980μ. μετά από μια ανηφορική πορεία 2 ωρών είμασταν στην κορυφή του Καιμάκτσαλαν (ή Βόρας) στα 2.524μ. Εκεί όπου υπάρχει το εκκλησάκι του προφήτη Ηλία, στα σύνορα των χωρών Ελλάδος και Σκοπίων, ένα «Σέρβικο» μνημείο του 1ου Παγκοσμίου Πολέμου. Εκεί συναντήσαμε και φίλους συνορειβάτες από τον ΕΟΣ Δράμας. Μετά τις απαραίτητες φωτογραφίες, την ανάλογη ξεκούραση αλλά και την απόλαυση που προσφέρει μια κορυφή, πήραμε το δρόμο της επιστροφής, κατηφορίζοντας μέσα από το ρέμα της «Κρέμασης», εκεί όπου το χειμώνα υπάρχει μια από τις πιο δύσκολες πίστες του Χ/Κ.

Μετά και από μια σύντομη στάση στο παραδοσιακό οικισμό του Αγίου Αθανασίου, πήραμε το δρόμο της επιστροφής για τον Αλμυρό.

Για τον Ε.Ο.Σ. Αλμυρού

Ο Πρόεδρος

Χρ. Ζαβός

cRc 07-07-2011 21:23:

Προς τα μέλη & τους φίλους του ΕΟΣ Αλμυρού: σας γνωρίζουμε τα εξής :

Α) τα γραφεία του συλλόγου θα είναι ανοικτά κάθε Πέμπτη 21:00-22:30,
Β) κάθε Τετάρτη & ώρα 20:00 μαζευόμαστε στα γραφεία του συλλόγου & "ποδηλατούμε" στη πόλη του Αλμυρού & όχι μόνο. Κάνουμε το ποδήλατο τρόπο ζωής & διασκέδασης...

Το Δ.Σ.

cRc 11-07-2011 15:47:

Ξεκίνησαν οι «ποδηλατοβόλτες» του ΕΟΣ Αλμυρού
 
Ξεκίνησαν οι «ποδηλατοβόλτες» του ΕΟΣ Αλμυρού. Τη Τετάρτη 06/7 πραγματοποιήθηκε η 1η βόλτα με τα ποδήλατα για τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου. Σημείο συνάντησης κι εκκίνησης τα γραφεία του συλλόγου και ώρα 19:30. Μικροί και μεγάλοι (25 συμμετέχοντες) ποδηλάτησαν από το περιφερειακό δρόμο της πόλης (ρέμα Ξηριά) με κατεύθυνση το δάσος Κουρί, με χαλαρή διάθεση και ομαδικό πνεύμα.

Στο εκκλησάκι του Αγίου Σεραφείμ η ομάδα συγκεντρώθηκε, ξεκουράστηκε κι εκκίνησε για την επιστροφή. Μέσω Ευξεινούπολης και από εκεί μέσω της οδού Βασιλέως Κων/νου, η «παρέα» των ποδηλατών κατευθύνθηκε προς τη πλατεία για να τερματίσει και πάλι στα γραφεία του συλλόγου.

Ξαφνιάσαμε τους «καθήμενους» της πλατείας, «αναστατώσαμε» το ήσυχο απόγευμα της πόλης αλλά ικανοποιηθήκαμε από τις συμμετοχές των γονέων με τα παιδιά τους αλλά και τους «μικρούς» των φυτωρίων του συλλόγου που συμμετείχαν.

Κάθε Τετάρτη και ώρα 19:30 για το υπόλοιπο του καλοκαιριού, από τα γραφεία του ΕΟΣ Αλμυρού θα εκκινεί μια νέα ποδηλατοβόλτα! Η συμμετοχή είναι ελεύθερη, μοναδικό προαπαιτούμενο το «σέρβις» του ποδηλάτου σας και ο σεβασμός του Κ.Ο.Κ.

Το σύνθημά μας: Ποδήλατο, τρόπος ζωής, τρόπος να ζείς…

Για τον Ε.Ο.Σ. Αλμυρού
Ο Πρόεδρος

cRc 25-07-2011 01:04:

Ο ΕΟΣ Αλμυρού στην Πανελλήνια Ορειβατική Συνάντηση
 
Για 5η συνεχή χρονιά ο ΕΟΣ Αλμυρού έδωσε το παρόν σε μια Πανελλήνια Ορειβατική Συνάντηση (Π.Ο.Σ.), -τη συνάντηση ΟΛΩΝ των Ελλήνων ορειβατών που γίνεται κάθε χρόνο ανήμερα ή κοντά στη γιορτή του Προφ. Ηλία, του προστάτη των ορειβατών- στη κορυφή ενός Ελληνικού βουνού. Φέτος η συνάντηση έγινε στη Δίρφυ (Εύβοια) με διοργανωτή σύλλογο τον ΕΟΣ Χαλκίδας ο οποίος αποδείχθηκε άψογος οικοδεσπότης & οργανωτής της συνάντησης. Η μετάβαση των μελών του συλλόγου έγινε με τα ιδιωτικά Ι.Χ. μέσω Χαλκίδας & από εκεί μέσω Στενής στο σημείο συγκέντρωσης, το καταφύγιο του ΕΟΣ Χαλκίδας «Μ. Νικολάου» που βρίσκεται στη θέση «Λειρί» & σε υψόμετρο 1.120μ.
Γύρω από το καταφύγιο, τα 700 μέλη (σύμφωνα με τους διοργανωτές) των συλλόγων απ’ όλη την Ελλάδα έστησαν τις σκηνές τους. Η πρώτη μέρα (Σάββατο 16/7) περιελάμβανε, το απόγευμα, δηλώσεις συμμετοχών συν ένα δώρο του συλλόγου προς τα σωματεία που συμμετείχαν, νωρίς το βράδυ, φαγητό –προσφορά του ΕΟΣ Χαλκίδας- και στη συνέχεια, χαιρετισμούς τόσο από το ΔΣ του διοργανωτή συλλόγου όσο και από τη περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος. Στη συνέχεια της βραδιάς, με το “ολόγιομο” φεγγάρι, χορευτικά συγκροτήματα παρουσίασαν τοπικούς χορούς της Εύβοιας και στο τέλος, χορός από τα μέλη όλων των συλλόγων με μουσική από κάθε γεωγραφική περιφέρεια της Ελλάδος!
Την επόμενη μέρα, (Κυριακή 17/7) νωρίς το πρωί, όλοι ήταν έτοιμοι για τη κορυφή. Η ανάβαση στη κορυφή της Δίρφυς (υψ. 1.747μ) είναι ιδιαίτερα απαιτητική, κακοτράχαλο το βουνό με συνεχή ανάβαση (υψομ. διαφορά 627μ. από το καταφύγιο έως τη κορυφή) 2 ώρες διήρκησε η ανάβαση έως τη κορυφή! Εκεί στα 1.747μ. με θέα από τη μια το Αιγαίο & από την άλλη τον Ευβοικό, συναντήσαμε φίλους συνορειβάτες από το Βόλο, τη Λαμία, τη Δράμα, τη Θεσσαλονίκη, την Ιτέα, τη Καλαμάτα, τα Χανιά.
Οι φωτογραφίες πολλές, η ξεκούραση απαραίτητη. Μετά και τους χαιρετισμούς απ’ όλους τους συλλόγους, όπως συνηθίζεται, εκεί στη κορυφή, ξεκινήσαμε τη κατάβαση για το καταφύγιο και από εκεί με τα σακίδιά μας στους ώμους προς το χώρο του πάρκιν των αυτοκινήτων για την επιστροφή μας στον Αλμυρό (μέσω Βόρειας Εύβοιας). Άλλη μια Πανελλήνια Ορειβατική Συνάντηση είχε φτάσει στο τέλος της, όμως το «ραντεβού» μας για την επόμενη Π.Ο.Σ. δόθηκε με τη λήξη αυτής.



Πολιτική Προστασία
Την Τετάρτη 20/7 μέλη της Ομάδος Πολιτικής Προστασίας του ΕΟΣ Αλμυρού πραγματοποίησαν περιπολίες πυροπροστασίας – πυρασφάλειας στην Όθρυ, σύμφωνα με το σχεδιασμό & το πρόγραμμα που έχει κατατεθεί στο συντονιστικό όργανο του Δήμου Αλμυρού. Μετά από ειδοποίηση που έλαβαν από το συντονιστικό όργανο του Δήμου και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο (βαθμός επικινδυνότητας 4 – συνθήκες καύσωνα) τα μέλη, Μόρφης Π, Ζαβός Χ. & Μπέσας Ν. κάλυψαν τη περιοχή μεταξύ Δ.Δ. Κοφών-ελατόδασος Μηλιάς-Τσατάλι-ελατόδασος Πετροκάναλου-Δ.Δ. Κοκκοτών & ώρα 14:00 – 19:30. Είναι μια εθελοντική δράση του συλλόγου και των μελών του που στηρίζεται υλικά & οικονομικά από τον ίδιο το σύλλογο.


Για τον ΕΟΣ Αλμυρού
Ο Πρόεδρος – Χρ. Ζαβός

cRc 14-08-2011 12:40:

Ποδήλατο Βουνού στην Όθρυ με τον ΕΟΣ Αλμυρού
 
Την Κυριακή 07.8.11 μέλη του ΕΟΣ Αλμυρού πραγματοποίησαν ορεινή ποδηλασία στην Όθρυ κάνοντας μια διαδρομή 19Km. Η εκκίνηση δόθηκε στις 08:00 το πρωί από τα γραφεία του συλλόγου. Στις 09:00 η 10 μελής ομάδα ήταν έτοιμη να εκκινήσει από το Τσατάλι (μνημείο της Αεροπορίας) και σε υψόμετρο 1.192μ.

http://a3.sphotos.ak.fbcdn.net/hphot..._2448560_n.jpg
Όθρυς, Μνημείο Αεροπορίας (Τσατάλι 1.192μ.) Ready for Mountain Bike... 07.08.11


Η πορεία που ακολουθήθηκε ήταν: ασφάλτινος νομαρχιακός δρόμος, έξοδος στη ταμπέλα (του ΕΟΣ Αλμυρού) που μας οδηγεί προς «Πετροκάναλο», διασταύρωση «Δραμπάλα» (09:20 – 1.062μ.) & κάθοδος προς ελατόδασος «Πετροκάναλου» (09:30 – 991μ.), στάση για ξεκούραση & φωτογραφίες και ανηφορίζουμε μέσα από το δασικό δρόμο για «Νεροσπηλιά». Με την έξοδο της ομάδος από το ελατόδασος θα αρχίσει μια έντονη καθοδική πορεία (επιστροφή) μέχρι το «χαρχαλόρεμα», από εκεί θα ανηφορίσουμε για τη «Δραμπάλα». Από τη διασταύρωση της «Δραμπάλας» και μετά την ανάλογη ξεκούραση (10:35 – 1.062μ.) θα αρχίσει μια διαρκή καθοδική πορεία 7 χιλιομέτρων, μέσα από το παλιό δασικό δρόμο, που θα μας οδηγήσει στη πλατεία των Κοκκωτών (11:20 – 485μ.) το σημείο τερματισμού της πορείας μας.
Τα «σκασμένα» λάστιχα, το δύσβατο του δασικού δρόμου και η σκόνη δεν στάθηκαν ικανά να ανακόψουν τη πορεία της ποδηλατικής ομάδος. Ο ενθουσιασμός έκδηλος και η ευχαρίστηση «μεγάλη». Αν και η πορεία που ακολουθήθηκε τούτη τη φορά ήταν πιο «εύκολη» σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή (Τσατάλι – Προσήλια – Ανάβρα – 25Km – με έντονες ανηφόρες) η νέα διαδρομή (με πολλά στοιχεία downhill) καταγράφηκε ως πολύ ενδιαφέρουσα (τόσο για τη μορφολογία του εδάφους όσο και για το φυσικό της κάλλος - εναλλαγή έλατου/δρυς) και δόθηκε υπόσχεση για ανάλογη συνέχεια από τα μέλη του συλλόγου που ασχολούνται με την ορεινή ποδηλασία.


cRc 22-08-2011 20:29:

Τριήμερο Ανάβασης στον Όλυμπο
 
ΕΟΣ Αλμυρού Team
3ήμερη ανάβαση στον Όλυμπο
(19 - 20 - 21.08.2011)

(Γκορτσιά 1.130μ.-Πετρόστρουγκα-Σκούτρα-Λαιμός-Πέρασμα Γιόσου-Οροπέδιο Μουσών-Καταφύγιο Γ.Αποστολίδη 2.700μ.)

http://a4.sphotos.ak.fbcdn.net/hphot..._2163911_n.jpg

http://a4.sphotos.ak.fbcdn.net/hphot..._6579982_n.jpg
19.08.2011 - Σκούρτα 2.476μ. με φόντο Λαιμό & Στεφάνι, ανεβαίνοντας...

http://a2.sphotos.ak.fbcdn.net/hphot..._8074502_n.jpg
Με φόντο το Στεφάνι (20.08.11)

http://a4.sphotos.ak.fbcdn.net/hphot..._8177555_n.jpg
Ο ΕΟΣ Αλμυρού στη Κορυφή του Ολύμπου (& της Ελλάδος) - Μύτικας 2.918μ. την 20.08.2011



Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 08:49:.

Powered and Developed by Lateam.gr
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.5.1
Lateam