Greek infotainment community

Το Lateam είναι Ε Ν Α Ν Τ Ι Α σε οποιαδήποτε μορφή Π Ε Ι Ρ Α Τ Ε Ι Α Σ
Facebooktwitter
Επιστροφή   Greek infotainment community > ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ > ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Ερωτήματα για τη μονάδα λιθάνθρακα στον Αλμυρό

This is a discussion on Ερωτήματα για τη μονάδα λιθάνθρακα στον Αλμυρό within the ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ forums, part of the ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ category; Ερώτηση κατέθεσε στη Βουλή, προς τους Υπουργούς ΠΕΧΩΔΕ κ. Γ. Σουφλιά και Ανάπτυξης κ. Χρ. Φώλια, η Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ...

Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 15-01-2008, 15:07:   #1
cRc
Think Different..
 
Το avatar του χρήστη cRc
 
Εγγραφή: Jun 2006
Περιοχή: ΑΛΜΥΡΟΣ
Μηνύματα: 4.208
Thanks: 1.784
Thanked 1.341 Times in 846 Posts
My Mood:
cRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the rough
Προεπιλογή Ερωτήματα για τη μονάδα λιθάνθρακα στον Αλμυρό

Ερώτηση κατέθεσε στη Βουλή, προς τους Υπουργούς ΠΕΧΩΔΕ κ. Γ. Σουφλιά και Ανάπτυξης κ. Χρ. Φώλια, η Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κα Ροδούλα Ζήση, σχετικά με την πρόθεση της Κυβέρνησης να δημιουργηθεί από τη ΔΕΗ μονάδα παραγωγής ρεύματος με καύση λιθάνθρακα, επισημαίνοντας πως μια τέτοια μονάδα συνιστά τεράστιους κινδύνους τόσο για την υγεία των πολιτών, όσο και για το περιβάλλον.
Συγκεκριμένα, η κα Ζήση στην ερώτησή της αναφέρει τα εξής:
«Είναι άξιον απορίας και έκπληξης, την ώρα που η Κυβέρνηση επαίρεται για την Ελλάδα – ενεργειακό κόμβο, με προτεραιότητα τις Α.Π.Ε. ( Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας ) και το φιλικό προς το περιβάλλον φυσικό αέριο, η ΔΕΗ να ανακοινώνει και να ενημερώνει τον Α’ Αντιπρόεδρο της Βουλής, βουλευτή Μαγνησίας κ. Γ. Σούρλα, ότι στην περιοχή Αλμυρού του νομού Μαγνησίας, θα δημιουργηθεί μονάδα παραγωγής ρεύματος με καύση λιθάνθρακα.
Είναι επίσης παράξενο και πρωτοφανές να ομιλεί το ΥΠΕΧΩΔΕ και το ΥΠΑΝ για την περιβαλλοντική τεχνολογία και καινοτομία, για τη βιώσιμη ανάπτυξη και την περιβαλλοντική ευθύνη και να επιτρέπουν στη ΔΕΗ και σε «ημέτερους» επενδυτές να κακοποιούν το περιβάλλον με τεράστιους κινδύνους για την υγεία των πολιτών, δημιουργώντας μονάδα παραγωγής ρεύματος με καύση λιθάνθρακα, δηλ. με ότι πιο επικίνδυνο για τη ζωή των ανθρώπων.
Όλη η Μαγνησία αντιδρά δυναμικά σ’ αυτό το ενδεχόμενο. Είναι αυτονόητη και δυναμική η αντίδρασή μας απέναντι στην υποκρισία και στην αναχρονιστική και αντιπεριβαλλοντική πολιτική της Κυβέρνησης.
Όμως, αν και είναι γνωστά τα παραπάνω, κανείς από τους αρμόδιους για χορήγηση άδειας λειτουργίας, αλλά και κανείς από τη διοίκηση της ΔΕΗ δεν είχε την ευθιξία και την υπευθυνότητα να ενημερώσει τις Τοπικές Αρχές της περιοχής για τις προθέσεις τους, να συζητήσει μαζί τους για τις προοπτικές ανάπτυξης της περιοχής, να ενημερωθεί για τις θέσεις τους. Ενήργησαν ασκώντας τα καθήκοντά τους με τη νοοτροπία μιας αυταρχικής και αλαζονικής εξουσίας.
Καλούμε τους υπεύθυνους να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν, να ενημερώσουν τις Τοπικές Αρχές της περιοχής για τις προθέσεις τους, να σεβαστούν την τοπική κοινωνία, να εξετάσουν σοβαρά την ανησυχητική κατάσταση που έχουν δημιουργήσει οι ενέργειές τους, να διαφυλάξουν την ακεραιότητα του περιβάλλοντος και την υγεία των κατοίκων της περιοχής και τελικά να μην προχωρήσουν στη δημιουργία της μονάδας παραγωγής ενέργειας με λιθάνθρακα.
Γνωρίζουμε σε όλους τους αρμοδίους ότι θα αγωνισθούμε για να προστατέψουμε τη ζωή όλων μας, τη ζωή των επόμενων γενεών, την αξιοπρέπειά μας, το μέλλον της περιοχής μας».
Κλείνοντας την ερώτησή της η Βουλευτής κα Ζήση ερωτά τους αρμόδιους Υπουργούς τα εξής:
«1.Ποια μέτρα και ποιες δράσεις τους θα σταματήσουν άμεσα τα σχέδια της ΔΕΗ για κατασκευή μονάδας παραγωγής ρεύματος με καύση λιθάνθρακα, στην περιοχή του Αλμυρού;
2.Ποια είναι η πραγματική πολιτική της Κυβέρνησης για την οικολογική ανάπτυξη και τον πράσινο ενεργειακό σχεδιασμό;
3.Θα προωθήσει και πώς η Κυβέρνηση τις Α.Π.Ε. και τη χρήση του φυσικού αερίου στο νομό Μαγνησίας»;
__________________

Ο χρήστης cRc δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Sponsored Links
Παλιά 15-01-2008, 15:13:   #2
cRc
Think Different..
 
Το avatar του χρήστη cRc
 
Εγγραφή: Jun 2006
Περιοχή: ΑΛΜΥΡΟΣ
Μηνύματα: 4.208
Thanks: 1.784
Thanked 1.341 Times in 846 Posts
My Mood:
cRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the rough
Προεπιλογή

Ψήφισμα κατά του εργοστασίου της ΔΕΗ

Το Δημοτικό Συμβούλιο Σούρπης, με ομόφωνη απόφαση του καταδικάζει τους χειρισμούς της Δ.Ε.Η. Α.Ε. για την δημιουργία εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας χρησιμοποιώντας ως καύσιμη ύλη τον λιθάνθρακα στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοδυτικής Μαγνησίας. Σε σχετικό ψήφισμα:
- Καταδικάζει την πολιτική δημιουργίας ρυπογόνων βιομηχανιών που συμβάλλουν στην όξυνση των περιβαλλοντικών προβλημάτων όπως δημιουργία νέφους και όξινης βροχής που προκαλείται από την έκλυσης τεράστιων ποσοτήτων οξειδίων του αζώτου και διοξειδίου του θείου. Αέρια που μαζί με το διοξείδιο του άνθρακα συμβάλλουν στην επιδείνωση των κλιματικών αλλαγών.
- Καταδικάζει της ρυπογόνες βιομηχανίες οι οποίες εκλύουν αιωρούμενα σωματίδια αναπνεύσιμα από τους ανθρώπους που μπορούν να προκαλέσουν καρκίνο του πνεύμονα όπως έχουν αποδείξει επιδημιολογικές έρευνες στην Κοζάνη και στην Πτολεμαΐδα.
- Καταδικάζει την ετσιθελική επιβολή της ΔΕΗ Α.Ε. για την δημιουργία εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με χρήση λιθάνθρακα χωρίς την σύμφωνη γνώμη των κατοίκων της Νοτιοδυτικής Μαγνησίας, των τοπικών φορέων και των τοπικών αρχών.
- Προτείνει την μη εφαρμογή των σχεδίων της ΔΕΗ Α.Ε. για δημιουργία του εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας χρησιμοποιώντας ως καύσιμη ύλη τον λιθάνθρακα, αφουγκραζόμενο την ομόθυμη καταδίκη του λαού της Νοτιοδυτικής Μαγνησίας.
- Προτείνει, την πριμοδότηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και την επίσπευση των διαδικασιών της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας για την έκδοση αδειών εγκατάστασης αιολικών και φωτοβολταϊκών πάρκων καθώς και την κατασκευή υδροηλεκτρικών φραγμάτων.
- Προτείνει την ψήφιση νόμων από το Ελληνικό Κοινοβούλιο που θα επιβάλλουν αυστηρότερα όρια για την έκλυση αέριων, την διάθεση υγρών και στερεών ρύπων στους φυσικούς αποδέκτες.
- Προτείνει αυστηρότερους ελέγχους από τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες για την προστασία του περιβάλλοντος και την επιβολή δυσβάσταχτων χρηματικών κυρώσεων σε όσους αποδεδειγμένα συλλαμβάνονται να ρυπαίνουν το περιβάλλον ακολουθώντας την αρχή «Ο Ρυπαίνων Πληρώνει».
__________________

Ο χρήστης cRc δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Bookmarks

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας


Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Σύσκεψη στον Οργανισμό λιμένος για εμπορικό λιμάνι στον Αλμυρό Κων/νος ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ 0 28-07-2010 11:38:
Πυρκαγια στον Αλμυρο Κων/νος ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ 0 19-06-2009 14:24:
Βουλευτές και νομάρχες έξι νομών λένε όχι στον λιθάνθρακα geodon ΕΛΛΑΔΑ 0 12-04-2008 00:45:
Το ΚΔΑΠ στον Αλμυρό Stefania ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ 0 10-09-2007 19:25:
Ληστεία στον Αλμυρό Stella ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ 2 21-12-2006 21:32:


Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 05:49:.


Powered and Developed by Lateam.gr
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.5.1
Lateam