Greek infotainment community

Το Lateam είναι Ε Ν Α Ν Τ Ι Α σε οποιαδήποτε μορφή Π Ε Ι Ρ Α Τ Ε Ι Α Σ
Facebooktwitter
Επιστροφή   Greek infotainment community > ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ > ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

“Άφλεκτες” οι Κουκουναριές της Σκιάθου

This is a discussion on “Άφλεκτες” οι Κουκουναριές της Σκιάθου within the ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ forums, part of the ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ category; Υποδειγματικό σύστημα πυρασφάλειας προστατεύει το δάσος της φημισμένης παραλίας στο νησί του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη. Δεκάδες φορές έχουν απειληθεί από τις ...

Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 18-06-2010, 20:15:   #1
Stella
I'm Blonde and i like it!
 
Το avatar του χρήστη Stella
 
Εγγραφή: Jul 2006
Περιοχή: L.Alaloum
Μηνύματα: 3.411
Thanks: 752
Thanked 1.000 Times in 646 Posts
My Mood:
Stella has a spectacular aura aboutStella has a spectacular aura aboutStella has a spectacular aura aboutStella has a spectacular aura aboutStella has a spectacular aura aboutStella has a spectacular aura aboutStella has a spectacular aura aboutStella has a spectacular aura aboutStella has a spectacular aura aboutStella has a spectacular aura about
Προεπιλογή “Άφλεκτες” οι Κουκουναριές της Σκιάθου



Υποδειγματικό σύστημα πυρασφάλειας προστατεύει το δάσος της φημισμένης παραλίας στο νησί του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη. Δεκάδες φορές έχουν απειληθεί από τις φλόγες οι Κουκουναριές της Σκιάθου την τελευταία εικοσαετία.

Όλα αυτά τα χρόνια, όμως, η μεγαλύτερη πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει στο πανέμορφο δάσος της πασίγνωστης ανά τον πλανήτη παραλίας είχε έκταση μόλις τρία τετραγωνικά μέτρα.

Το μυστικό αυτής της υποδειγματικής πυροπροστασίας κρύβεται...
στο πρότυπο σύστημα πυρόσβεσης που έχει εγκατασταθεί στην περιοχή από τις αρχές της δεκαετίας του 1990, αλλά και στη συμμετοχή σε αυτό όλων όσοι εργάζονται και ζουν στην περιοχή.

Η δασική έκταση που περιβάλλει την παραλία είναι διάσπαρτη με μικρούς πυροσβεστικούς κρουνούς, οι οποίοι όμως μπορούν πολύ απλά να ανοίξουν από τον καθένα με το γύρισμα μιας στρόφιγγας.

Έτσι, η όποια εστία φωτιάς αντιμετωπίζεται μέσα σε ελάχιστα λεπτά, είτε από τους εθελοντές δασοφύλακες είτε από όσους εργάζονται στις παραλιακές επιχειρήσεις και τα ξενοδοχεία ή ακόμα και από τους λουόμενους.

Οι 24 μικροί κρουνοί που βρίσκονται μέσα στο δάσος είναι τοποθετημένοι με τέτοιο τρόπο ώστε το νερό τους να μπορεί να καλύψει και το τελευταίο εκατοστό της έκτασης των 180 στρεμμάτων που καταλαμβάνουν οι Κουκουναριές.

Αντί όμως να ανοίγουν με ένα ειδικό κλειδί, όπως γίνεται με τους κοινούς κρουνούς στις Κουκουναριές μπορούν να ανοίξουν σχεδόν τόσο εύκολα όσο μια βρύση.

Η συμμετοχή του κόσμου.


Το σύστημα είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό, δεν θα μπορούσε όμως να λειτουργήσει χωρίς τη συμμετοχή του κόσμου.

Όλοι όσοι εργάζονται στις Κουκουναριές, από τα άτομα που έχουν τα μαγαζάκια της παραλίας, μέχρι τους υπαλλήλους των ξενοδοχείων, έχουν λάβει μια μικρή εκπαίδευση για να μπορούν να επεμβαίνουν άμεσα.


Οι Κουκουναριές είναι γνωστές σε ολόκληρο τον κόσμο ως μαγευτικός καλοκαιρινός προορισμός, λίγοι γνωρίζουν όμως ότι πρόκειται για έναν από τους σημαντικότερους βιότοπους της Ελλάδας. Η φυσική του αξία είναι τεράστια, καθώς το δάσος δεν αποτελείται από τα δέντρα του κοινού είδους της χαλέπιας πεύκης, αλλά αμιγώς από κουκουναριές τους είδους pinus pinea.

Σε ολόκληρη τη χώρα μας υπάρχουν μόνο άλλα δύο δάση με αυτό το είδος κουκουναριάς, ένα στον Σχοινιά του Μαραθώνα κι ένα στη Στροφιλιά της Αχαΐας.

Παράλληλα μέσα στο δάσος της Σκιάθου υπάρχει η λίμνη Στροφιλιά, όπου βρίσκουν καταφύγιο δεκάδες σπάνια είδη πουλιών, όπως κύκνοι, τσικνιάδες, αγριόχηνες κ.α. Η μεγάλη παρουσία του κόσμου έχει προκαλέσει ένα ιδιαίτερο αίσθημα ευθύνης στις τοπικές αρχές, αλλά και τους τουριστικούς επιχειρηματίες, οι οποίοι έχουν επιλέξει τον δρόμο της ήπιας τουριστικής ανάπτυξης.
__________________
Ο χρήστης Stella δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
The Following 2 Users Say Thank You to Stella For This Useful Post:
ironitsa (19-06-2010), korn (20-06-2010)
Sponsored Links
Απάντηση στο θέμα

Bookmarks

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας


Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
MSI “Big Bang” Stella ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΑ ΝΕΑ-GADGETS 0 02-05-2010 16:49:
Κλιματική αλλαγή: Το δυσοίωνο “αύριο” απαιτεί ένα δραστήριο “σήμερα”… P@ntelis Web ΑΝΘΡΩΠΟΣ-ΟΙΚΟΣΥΣΤΗΜΑ 0 21-09-2009 23:34:
Τρελές “στούκες” Κατερίνα VIDEO POINT !!!!!!!!! 1 03-07-2009 10:04:
Δημοσκόπηση: “Όχι” σε “Βόρεια Μακεδονία” λέει το 53% P@ntelis Web ΕΛΛΑΔΑ 0 12-10-2008 20:53:
“Σαχάρα” η Ελλάδα; geodon ΕΛΛΑΔΑ 0 06-08-2008 19:22:


Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 08:32:.


Powered and Developed by Lateam.gr
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.5.1
Lateam