Greek infotainment community

Το Lateam είναι Ε Ν Α Ν Τ Ι Α σε οποιαδήποτε μορφή Π Ε Ι Ρ Α Τ Ε Ι Α Σ
Facebooktwitter
Επιστροφή   Greek infotainment community > ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ > ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Ματαιώνεται το έργο της λιμνοδεξαμενής στον Ξηριά

This is a discussion on Ματαιώνεται το έργο της λιμνοδεξαμενής στον Ξηριά within the ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ forums, part of the ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ category; Ματαιώνεται η κατασκευή του έργου της λιμνοδεξαμενής στο χείμαρρο Ξηριά στον Αλμυρό σύμφωνα με την απάντηση που έδωσε σε σχετική ...

Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 31-08-2011, 10:26:   #1
cRc
Think Different..
 
Το avatar του χρήστη cRc
 
Εγγραφή: Jun 2006
Περιοχή: ΑΛΜΥΡΟΣ
Μηνύματα: 4.208
Thanks: 1.784
Thanked 1.341 Times in 846 Posts
My Mood:
cRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the rough
Προεπιλογή Ματαιώνεται το έργο της λιμνοδεξαμενής στον Ξηριά

Ματαιώνεται η κατασκευή του έργου της λιμνοδεξαμενής στο χείμαρρο Ξηριά στον Αλμυρό σύμφωνα με την απάντηση που έδωσε σε σχετική ερώτηση που είχε καταθέσει ο βουλευτής Μαγνησίας της Ν.Δ. Θανάσης Νάκος, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Σκανδαλίδης. Μεταξύ άλλων ο υπουργός αναφέρει ότι στην παρούσα φάση δεν είναι δυνατόν να γίνει το έργο καθώς το ΕΣΠΑ διαθέτει μόνο 473 εκ. ευρώ για τέτοια έργα και δίνεται προτεραιότητα ολοκλήρωσης των υποχρεώσεων και των έργων που παρουσιάζουν καλύτερη αξιοποίηση των διαθέσιμων πόρων του Προγράμματος καθώς και άμεσε επιπτώσεις στην αγροτική ανάπτυξη της χώρας. Η υλοποίηση του συγκεκριμένου έργο προϋπολογισμού 21.232.000 ευρώ, θα εξαρτηθεί από τους πόρους που τελικά θα έχει στη διάθεσή του το ΠΑΑ, καθόσον οι διαθέσιμες πιστώσεις είναι εξαιρετικά περιορισμένες. Από την πλευρά του ο κ. Νάκος σχολιάζει ότι «η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ προχωρά στη ματαίωση ενός ακόμη μεγάλου και σημαντικού για την περιοχή και τους αγρότες έργου. Δύο χρόνια από την ανάληψη της εξουσίας το ΠΑΣΟΚ, στο νομό παρακολουθούμε μια σειρά από μεγάλα και δρομολογημένα έργα να καθυστερούν, να αναβάλλονται και να ματαιώνονται. Δυστυχώς για τους πολίτες του Αλμυρού και τους αγρότες ολόκληρης της περιοχής, ένα έργο που θα έδινε πνοή στην ανάπτυξη και τόνωση στην αγροτική παραγωγή οδηγείται κι αυτό στη ματαίωσή του»

πηγη : ert.gr
__________________

Ο χρήστης cRc δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
The Following User Says Thank You to cRc For This Useful Post:
geodon (31-08-2011)
Sponsored Links
Παλιά 31-08-2011, 19:44:   #2
cRc
Think Different..
 
Το avatar του χρήστη cRc
 
Εγγραφή: Jun 2006
Περιοχή: ΑΛΜΥΡΟΣ
Μηνύματα: 4.208
Thanks: 1.784
Thanked 1.341 Times in 846 Posts
My Mood:
cRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the rough
Προεπιλογή Κ. Καρτάλης: Η αλήθεια για τη λιμνοδεξαμενή Ξηριά

Με αφορμή το θέμα που έχει ανακύψει με το έργο της κατασκευής της λιμνοδεξαμενής Ξηριά στον Αλμυρό, ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας Κώστας Καρτάλης δήλωσε:

«Είναι αληθές ότι το έργο είχε (προ)ενταχθεί τον Ιούνιο του 2009 από την προηγούμενη Κυβέρνηση μετά από έντονη διεκδίκηση του Δήμου Αλμυρού αλλά και των βουλευτών του Νομού. Αληθές όμως είναι επίσης ότι οι περιβαλλοντικοί όροι του έργου έληξαν λίγο πριν το τέλος του 2009 με αποτέλεσμα το έργο να μην θεωρείται ώριμο προς χρηματοδότηση. Δυστυχώς η προηγούμενη Κυβέρνηση δεν μερίμνησε για την έγκαιρη αναθεώρηση των περιβαλλοντικών όρων. Επιπροσθέτως τότε διαπιστώθηκε ότι απαιτείτο και επικαιροποίηση της τεχνικής μελέτης που συνόδευε το έργο.

Θα μας ήταν εύκολο να καταγγείλουμε την Κυβέρνηση της ΝΔ για προχειρότητα. Δεν το κάναμε γιατί το τελευταίο που ενδιαφέρει τον πολίτη, πια, είναι το ένα κόμμα να καταγγέλλει το άλλο. Προτιμήσαμε να επενδύσουμε στην προσπάθεια να σωθεί το έργο και πάντα ήμασταν φειδωλοί στις δηλώσεις μας καθώς το έργο είχε μπροστά του πολλά εμπόδια να ξεπεράσει.

Παρά τα προβλήματα, το έργο διατηρήθηκε ως (προ)ενταγμένο στο Πρόγραμμα «Αλ. Μπαλτατζής» σε συνέπεια με σχετικές διαβεβαιώσεις της πολιτικής ηγεσίας του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης (μεταξύ άλλων βλ. και συνάντηση Κ. Καρτάλη και Δημάρχου Αλμυρού Ε. Χατζηκυριάκου με Υπουργό Κ. Σκανδαλίδη).

Από τότε ξεκίνησε μια αγωνιώδης και εντατική προσπάθεια από το Δήμο Αλμυρού, με προσωπική παρακολούθηση από το Δήμαρχο Ε. Χατζηκυριάκο και με τη στήριξή της πρώην Γ.Γ. της Περιφέρειας Θεσσαλίας Π. Γερακούδη και της δικιάς μου, ώστε να επικαιροποιηθούν οι μελέτες και κυρίως να δοθεί απάντηση στην τεράστια έλλειψη που είχε διαπιστωθεί στις μελέτες – αλλά και στις αδειοδοτήσεις - ως προς την απόθεση του μεγάλου όγκου των προϊόντων εκσκαφής.

Στην πορεία εγκρίθηκαν οι τεχνικές λύσεις και ξεπεράστηκε το θέμα των περιβαλλοντικών όρων. Όμως είχε χαθεί πολύτιμος χρόνος και αν και το έργο παρέμεινε (και παραμένει) ενταγμένο, εντούτοις το προσπέρασαν άλλα εξελισσόμενα έργα που διέθεταν την απαιτούμενη τεχνική ωριμότητα.. Σήμερα γίνεται προσπάθεια ώστε το έργο να «κερδίσει» τη χρηματοδότησή του στην εξελισσόμενη αναθεώρηση των έργων που χρηματοδοτούνται από τα Κοινοτικά κονδύλια. Το βέβαιο είναι ότι το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης έχει πλήρως αποδεχθεί την κρισιμότητα αλλά και την χρησιμότητα του έργου (στήριξη αγροτικής οικονομίας, διασφάλιση υδατικού ισοζυγίου, διατήρηση σε ικανοποιητική κατάσταση της γεωργικής γης υψηλής παραγωγικότητας) και για το λόγο αυτό το διατηρεί ως ενταγμένο.

Συνεχίζουμε με το Δήμαρχο Αλμυρού να υποστηρίζουμε τη χρηματοδότηση του έργου στο πλαίσιο της αναθεώρησης/επικαιροποίησης που εξελίσσεται στα έργα που χρηματοδοτούνται από Κοινοτικούς Πόρους. Τέλος οφείλω για την πληρότητα της ενημέρωσης, οφείλω να επισημάνω ότι η προηγούμενη Κυβέρνηση ενέταξε στο «Αλ. Μπαλτατζής» του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης, έργα με προϋπολογισμό που ήταν υπερδιπλάσιος του διατιθέμενου από την Ε.Ε.. Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματα.»
__________________

Ο χρήστης cRc δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
The Following User Says Thank You to cRc For This Useful Post:
geodon (02-09-2011)
Απάντηση στο θέμα

Bookmarks

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας


Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Καθυστερεί η δημοπράτηση της λιμνοδεξαμενής στον Αλμυρό cRc ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ 0 26-07-2011 11:53:
«Έργο πνοής η λιμνοδεξαμενή Ξηριά» cRc ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ 0 19-07-2011 13:56:
Σε δύο χρόνια θα είναι έτοιμο το έργο αντιπλυμμηρικών του Ξηριά cRc ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ 0 26-06-2011 10:14:
Η κυβέρνηση συνεχίζει το έργο της LATEAM RSS NEWS 0 08-11-2010 07:20:
Απόβλητα στο χείμαρρο Ξηριά Αλμυρού Stefania ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ 0 23-02-2007 15:40:


Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 21:11:.


Powered and Developed by Lateam.gr
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.5.1
Lateam