Greek infotainment community

Greek infotainment community (https://www.lateam.gr/forum/)
-   ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ (https://www.lateam.gr/forum/f38/)
-   -   Μηνυτήρια αναφορά (https://www.lateam.gr/forum/f38/minutiria-anafora-904/)

jim_pap 18-09-2006 16:54:

Μηνυτήρια αναφορά
 
Μηνυτήρια αναφορά της «Εν Δράσει»» για τη μόλυνση και καταπατήσεις στον Ξηριά



Μηνυτήρια αναφορά κατέθεσε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου ο Χρήστος Καραζούπης, ως νόμιμος εκπρόσωπος της Εθελοντικής Περιβαλλοντικής Ομάδα Αλμυρού «Εν Δράσει», με θέμα: «Μόλυνση, καταπάτηση και εναπόθεση μπαζών στον Χείμαρρο Ξηριά».

Η αναφορά του κ. Κραζούπη, μεταξύ άλλων, αναφέρει:

«Κύριε Εισαγγελέα, με την επιστολή μας αυτή θέλουμε να σας γνωστοποιήσουμε την κατάσταση που υπάρχει σήμερα στον Χείμαρρο Ξηριά, που βρίσκεται στα νότια όρια της πόλης του Αλμυρού και του Δ.Δ. Ευξεινούπολης. Από τον Ιανουάριο του 2005 που ιδρύθηκε η οργάνωση μας, έχουμε κάνει πολλές ενέργειες και έχουμε αναδείξει το μεγάλο περιβαλλοντικό πρόβλημα του Ξηριά (βιντεοσκόπηση και προβολή στην τηλεόραση ΑΣΤΡΑ των προβλημάτων του Ξηριά, καταγραφή στον τοπικό τύπο, υπόμνημα στον Νομάρχή κ.λ.π.), αλλά μέχρι σήμερα δεν έχουμε κανένα αποτέλεσμα.





Η τελευταία ελπίδα των πολιτών που ενδιαφέρονται για το περιβάλλον της ευρύτερης περιοχής είναι η δική σας παρέμβαση, προκειμένου να σώσουμε τον Ξηριά, από την μόλυνση, τις καταπατήσεις και τα μπαζώματα και κάποιοι επιτέλους πρέπει να απολογηθούν για την σημερινή κατάσταση. Με την βοήθεια των φωτογραφιών θα προσπαθήσουμε να δείξουμε την απαράδεκτη κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα :

α) Αγωγός στις εγκαταστάσεις του βιολογικού καθαρισμού.

β) Αγωγοί λυμάτων εντός της κοίτης.

γ) Εστίες μόλυνσης

Εντός της κοίτης και σε απόσταση αναπνοής από το συγκρότημα σχολείων (Λύκειο, Γυμνάσια, ΤΕΕ, Ειδικό Σχολείο, ΚΔΑΠ) έχουν εγκατασταθεί τσιγγάνοι και πέρα των εστιών μόλυνσης, έχουν δημιουργήσει νεκροταφείο παλαιών αυτοκινήτων και σιδερικών εντός της κοίτης, τα οποία καίνε τα πλαστικά μέρη για να απομείνει το σίδερο, το οποίο εμπορεύονται. Αποτέλεσμα αυτής της ενέργειας είναι η έκλυση Διοξινών, Διοξείδιο του ¶νθρακα και αφόρητης δυσοσμίας .

Εντός της κοίτης επίσης του Ξηριά έχουν εγκατασταθεί αυθαίρετα πολλές μικρές και μεσαίες παράνομες πτηνο-κτηνοτροφικές μονάδες, οι οποίες πέραν της καταπάτησης δημόσιας γης, λειτουργούν χωρίς την απαραίτητη άδεια ίδρυσης και λειτουργίας πτηνό-κτηνοτροφικής μονάδας, χωρίς δηλαδή τους όρους υγιεινής και ασφάλειας .

Στη θέση «Τσιγκέλι» του Δ.Δ.Ευξ/πολης, λειτουργεί «καμίνι» προς επεξεργασία μετά από καύση παλαιών μπαταριών, του μόλυβδου, με εμφανή τον κίνδυνο μόλυνσης, σε μικρή απόσταση απΆ αυτό λειτουργεί παρόμοιο, με σημάδια όμως εγκατάλειψης.

δ) Έντονη δυσοσμία

Παρατηρείται ειδικά τα βράδια των καλοκαιρινών μηνών μια έντονη δυσοσμία, η οποία απλώνεται σΆ όλη την πόλη του Αλμυρού και προέρχεται σωρευτικά από όλες τις πηγές δυσοσμίας μαζί, όπως από:

Α) Τις εστίες μόλυνσης εντός της κοίτης και τα τυροκομεία που λειτουργούν κατά μήκος του Ξηριά. Β) Τις εγκαταστάσεις του βιολογικού καθαρισμού Γ) Από χοιροστάσια που λειτουργούν κοντά στην ΠΑΘΕ και ανατολικά αυτής. Δ) Από την δυσοσμία της ανεξέλεγκτης χωματερής.

ε) Καταπατήσεις-, μπαζώματα, εκχερσώσεις και αμμοληψίες

Πέραν των τσιγγάνων και των κατόχων των μαντριών που είναι οι μόνιμοι καταπατητές χωρίς να δίνουν λόγο σε κανέναν, υπάρχουν και συστηματικές καταπατήσεις, μπαζώματα, εκχερσώσεις, από πολίτες και τον Δήμο Αλμυρού.

Επί πλέον οι όχθες και η κοίτη του Ξηριά ξηλώνονται, ανεξέλεγκτα, για να αρπαχτεί παράνομα το φυσικό φίλτρο του χειμάρρου, το αμμοχάλικο.



ζ) Χωματερή

Ένας ανεξέλεγκτος χώρος, χωρίς περίφραξη στην κοίτη του Ξηριά, ο οποίος παίρνει φωτιά σε τακτά χρονικά διαστήματα εκλύοντας διοξίνες και διοξείδιο του άνθρακα, καταντώντας αυτή, για του κατοίκους ειδικά του Δ.Δ.Ευξ/πολης έναν καθημερινό εφιάλτη. Τον χειμώνα μεγάλος όγκος σκουπιδιών, επειδή δεν υπάρχει συστηματική ταφή τους, παρασύρονται από το νερό του Ξηριά, για να φθάσουν έτσι μέχρι την θάλασσα…Ακόμη στην χωματερή ανεξέλεγκτα, εναποθέτουν σκουπίδια, μπάζα, έως και υποπροϊόντα σφαγείων.

Τις τελευταίες ημέρες με συντονισμένες ενέργειες της περιβαλλοντικής μας Ομάδας, αποτρέψαμε την εκφόρτωση στην παράνομη χωματερή, 2000 τόνων χαλασμένης μπανάνας και αναγκάσθηκε ο Δήμος Αλμυρού, να ανακαλέσει την επόμενη μέρα, την παράλογη αυτή απόφασή του.

Κύριε Εισαγγελέα σαν ενεργοί πολίτες (όπως και όλοι οι πολίτες) , έχουμε δικαιώματα ζωής, στην πόλη που αναπτύσσουμε καθημερινά τις δραστηριότητές μας, γιΆ αυτό δεν μπορούμε να καταλάβουμε γιατί στερούν από εμάς και τα παιδιά μας, αυτό το δικαίωμα της ζωής.

Επειδή η κατάσταση στον χείμαρρο Ξηριά , έχει φθάσει στο απροχώρητο, ζητάμε την άμεση παρέμβασή σας, προκειμένου να αποδοθεί ελεύθερος από σκουπίδια, μπάζα, μόλυνση και καταπατητές, στους συμπολίτες μας. Με την πεποίθηση ότι η δικαιοσύνη θα κάνει όπως πάντα το καθήκον της, είμαστε στην διάθεσή σας, προκειμένου να αποκτήσουμε το αυτονόητο, το δικαίωμα στη ζωή.



Κώδικας:

ΠΗΓΗ ΛΑΟΣ του ΑΛΜΥΡΟΥ

cRc 18-09-2006 17:16:

ΈΤΣΙ ΜΠΡΑΒΟ !!!



γιατί κάποιοι μεγάλοι και σοβαροί επιχηρηματίες μπροστά στο χρήμα δεν καταλαβαίνουν τι κάνουν !!!! ούτε την ζημιά στο περιβάλλον , αλλά ούτε και στον συν-άνθρωπο τους !!!


Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 09:11:.

Powered and Developed by Lateam.gr
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.5.1
Lateam