Greek infotainment community

Το Lateam είναι Ε Ν Α Ν Τ Ι Α σε οποιαδήποτε μορφή Π Ε Ι Ρ Α Τ Ε Ι Α Σ
Facebooktwitter
Επιστροφή   Greek infotainment community > ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ > ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

NEWS 26/6/08

This is a discussion on NEWS 26/6/08 within the ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ forums, part of the ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ category; Πανεπιστήμιο:Ο Παγασητικός έχει ψάρια (26/06/2008) Με τράτα και δίχτυα, το τμήμα Ιχθυολογίας και Υδάτινου Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με μιά ...

Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 26-06-2008, 21:03:   #1
Κων/νος
ΑΛΦΑ@ΣΚΑΪ
 
Το avatar του χρήστη Κων/νος
 
Εγγραφή: Mar 2008
Περιοχή: ΑΛΦΑ@ΣΚΑΪ 103 Μαγνησία
Μηνύματα: 347
Thanks: 0
Thanked 100 Times in 68 Posts
My Mood:
Κων/νος is on a distinguished roadΚων/νος is on a distinguished roadΚων/νος is on a distinguished roadΚων/νος is on a distinguished road
Post NEWS 26/6/08

Πανεπιστήμιο:Ο Παγασητικός έχει ψάρια (26/06/2008)


Με τράτα και δίχτυα, το τμήμα Ιχθυολογίας και Υδάτινου Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με μιά καλή ψαριά από καραβίδες, κουτσουμούρες, και μπακαλιάρους, διαπίστωσε ότι ο Παγασητικός έχει πολλά ψάρια αλλά η αλιεία προϋποθέτει καλή διαχείριση-είπε στο Δίκτυο Θεσσαλίας της ΕΡΑ ο πρόεδρος του τμήματος Χρήστος Νεοφύτου. Πρόσθεσε ,ότι το πλαγκτόν νωρίς εμφανίστηκε στη θάλασσα και νωρίς επίσης θα διαλυθεί.
.................................................. .................................................. ..

Σοβαρός τραυματισμός νεαρού τοξικομανή (26/06/2008)



Σοβαρά τραυματίστηκε ένας νεαρός χρήστης ναρκωτικών σε συμπλοκή χθες το απόγευμα στην περιοχή του Πανθεσσαλικού Σταδίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, φέρει τραύμα στον πνεύμονα από σφαίρα που δέχθηκε από καραμπίνα, όταν πυροβολήθηκε από άλλο χρήστη ναρκωτικών. Μέχρι αργά χθες το βράδυ είχαν συλληφθεί τρία άτομα, ενώ ο δράστης με την καραμπίνα αναζητούνταν ακόμη. Έπειτα από πολύωρη έρευνα οι αστυνομικοί κατέληξαν στο συμπέρασμα, ότι στη συμπλοκή αυτή συμμετείχαν τουλάχιστον δέκα άτομα.
Το αιματηρό περιστατικό ξεκίνησε το απόγευμα γύρω στις επτά. Σύμφωνα με στοιχεία της προανάκρισης, τρία αδέλφια που κατοικούν στην περιοχή γύρω από το Πανθεσσαλικό, ζήτησαν εξηγήσεις από έναν 25χρονο, επειδή όπως είπαν, προμήθευε ναρκωτικά σ ένα από τα αδέλφια. Πληροφορίες αναφέρουν ότι διαπληκτίστηκαν έντονα μαζί του. Ο 25χρονος έφυγε κι επέστρεψε σε λίγο με ενισχύσεις, ακολούθησε λογομαχία εκ νέου, κι ένα από τα αδέλφια βγήκε απο το σπίτι με καραμπίνα και πυροβόλησε εναντίον ενός νεαρού. Ο δράστης έσπευσε να εξαφανιστεί κι αναζητείται.
Την αστυνομία κάλεσαν γείτονες που άκουσαν τον καυγά των νεαρών, όταν όμως έσπευσε στο χώρο του περιστατικού, οι περισσότεροι είχαν φύγει. Το θύμα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Βόλου όπου νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.


.................................................. .................................................

Κακής ποιότητας το νερό του Βόλου (26/06/2008)



Ακατάλληλο για πόση είναι το νερό του Πολεοδομικού Συγκροτήματος λόγω αυξήσεις στις συγκεντρώσεις των χλωριόντων ιδιαίτερα τις ώρες αιχμής της ζήτησης. Οι αυξήσεις αυτές που προσδιορίζονται στα 250-455 mg/l παρουσιάζονται κυρίως στις περιοχές: στο τμήμα του Βόλου μεταξύ Μαβίλη- Παναγούλη μέχρι τον Κραυσίδωνα, στη συνοικία της Νέας Δημητριάδας πάνω από την οδό Ζωοδόχου Πηγής, στην Αγία Παρασκευή κάτω από τον Περιφερειακό, στις Αλυκές, στο Διμήνια και στην Α’ ΒΙΠΕ.
Η απότομη αυτή αύξηση των οφείλεται αφενός στο φαινόμενο της λειψυδρίας και αφετέρου στην αυξημένη ζήτηση. Σημειώνεται ότι η ημερήσια κατανάλωση αγγίζει συνολικά τα 44.000m3 από τα οποία τα 14.500m3 είναι πηγαίο (33%) και 29.500m3 από γεωτρήσεις(67%).
.................................................. .................................................. ..

Ζητά εκπροσώπηση στους Μεσογειακούς Αγώνας ο Δήμος Ν. Ιωνίας (26/06/2008)



Έντονα ενοχλημένος από το γεγονός ότι ο Δήμος Ν. Ιωνίας δεν εκπροσωπείται στην Εκτελεστική Επιτροπή των Μεσογειακών Αγώνων είναι ο Δήμαρχος Ν. Ιωνίας Π. Μαβίδης και φέρεται αποφασισμένος να πιέσει προς πάσα κατεύθυνση. Όπως τόνισε και σε συνέντευξη Τύπου «εμείς απαιτούμε να συμμετέχουμε σε όλες τις επιτροπές. Στην αρχή δεν είχαμε διαμαρτυρηθεί γιατί η Εκτελεστική Επιτροπή ήταν πενταμελής και μας είπαν ότι το σχήμα πρέπει να είναι μικρό κι ευέλικτο. Τώρα έγινε εννεαμελής, μπήκαν κάποιοι άλλοι κι εμείς μείναμε έξω. Χωρίς να έχω τίποτα με κανένα, θα πιέσουμε τον υπουργό Πολιτισμού κ. Λιάπη, γιατί στο χέρι του είναι να μας συμπεριλάβει».
.................................................. ..................................................

Ανασύρθηκε νεκρός από τη θάλασσα (26/06/2008)

Νεκρός ανασύρθηκε λίγο πριν το μεσημέρι από τη θάλασσα στην ακτή "Αστέρια" Αγριάς, ένας άντρας ηλικιωμένος, αγνώστων μέχρι στιγμή στοιχείων. Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου που ειδοποιήθηκε διακόμισε το πτώμα με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νεκροτομείο Βόλου για τη διενέργεια νεκροτομής και διακρίβωση των στοιχείων και των συνθηκών του θανάτου του θύματος.
.................................................. .................................................

Συνέδριο Νέων Διεθνούς Σοσιαλιστικής στη Σκιάθο (26/06/2008)



Με κεντρικό θέμα "Η Μεσόγειος των νέων", πραγματοποιείται στις 3 και 4 Ιουλίου στη Σκιάθο το ετήσιο συνέδριο της Διεθνούς Σοσιαλιστικής Νέων. Αυτό ανακοίνωσε η αντιπρόεδρος της Σοσιαλιστικής Νεολαίας της Ευρώπης Πετρούλα Ντελεδήμου, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ. Η θεματολογία αφορά στην προστασία του μεσογειακού περιβάλλοντος.
.................................................. .................................................. .

Συναυλία στήριξης του προγράμματος ΚΕΘΕΑ ΠΙΛΟΤΟΣ (26/06/2008)



Δέκα πέντε χρήστες ναρκωτικών κατάφεραν να αποφοιτήσουν από το πρόγραμμα απεξάρτησης του ΚΕΘΕΑ ΠΙΛΟΤΟΣ στη Μαγνησία που διαρκεί τρία χρόνια, ενώ σε καθημερινή βάση υποστηρίζονται 80 χρήστες σε όλες τις φάσεις του προγράμματος και πάνω από 100 γονείς. Ενθαρρυντικά τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου, με αφορμή τη σημερινή συναυλία του Λάκη Παπαδόπουλου με τη συνεργασία της Κρηνιώς Νικολάου, στο Ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο Βόλου στις 9:30 μ.μ. Η συναυλία διοργανώνεται για να ενισχύσει οικονομικά το Σύλλογο Οικογένειας που με τη σειρά του στηρίζει το πρόγραμμα.
.................................................. ...............................................

Σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης στη Ν. Ιωνία (26/06/2008)


Σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης θα εφαρμοστεί στη Ν. Ιωνία από το φθινόπωρο του 2008 καθώς ήδη η δημοτική αρχή διερευνά το θέμα σε συνεργασία με το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο. Θα εφαρμοστεί ένα σύστημα παρόμοιο με αυτό της πόλης των Τρικάλων ενώ οι τεχνικές υπηρεσίες και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Πολεοδομίας Ιωαν. Καουνάς εξετάζουν με τους ειδικούς του πανεπιστημίου τους δρόμους που θα εφαρμοστεί και τον τρόπο. Το θέμα θα έλθει για έγκριση σε Δημοτικό Συμβούλιο που θα γίνει μέσα στον Αύγουστο.
.................................................. .................................................

Στον Πειραιά σήμερα η Αργώ (26/06/2008)


Στο Σούνιο, κοντά στο Ναό του Ποσειδώνα, ελλιμενίστηκε χθες η «ΑΡΓΩ», που συνεχίζει το προγραμματισμένο πειραματικό ταξίδι της. Βρίσκοντας ένα μικρό παράθυρο στον άσχημο καιρό των ημερών, ξεκίνησε πολύ νωρίς το πρωί από το Μαρμάρι, όπου παρέμενε από το Σάββατο το απόγευμα, λόγω έντονων καιρικών φαινομένων.
Σήμερα το πρωί, εφόσον οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν, όπως προβλέπεται και από τα δελτία καιρού, η «ΑΡΓΩ» ξεκινά κανονικά το ταξίδι της, με προορισμό το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας, τον Πειραιά, όπου ο Δήμος ετοιμάζει θερμή υποδοχή με μεγάλη εκδήλωση.
.................................................. ................................................

Αναγκαία η ενεργός συμμετοχή όλων για το περιβάλλον (26/06/2008)


Η ενεργός συμμετοχή όλων των πολιτών μπορεί να δώσει λύσεις στα περιβαλλοντικά προβλήματα, τονίστηκε στη χθεσινοβραδινή εκδήλωση του ΙΣΤΑΜΕ στο Βόλο. Παράλληλα, επισημάνθηκαν οι ελλείψεις και η αναποτελεσματικότητα της Πολιτείας, αλλά και η ανάγκη έντασης των προσπαθειών και η πίεση που πρέπει να ασκηθεί, τόσο από τη Νομαρχιακή και Τοπική Αυτοδιοίκηση, όσο και από όλους τους φορείς. Αναλύθηκαν τα σοβαρά περιβαλλοντικά προβλήματα που υπάρχουν, επισημάνθηκε η κατάσταση που επικρατεί στη Μαγνησία, με το τι έγινε ή δεν έγινε (αερορύπανση, ΑΓΕΤ, λιμάνι, περιφερειακός κ.α), ενώ η πρωτοβουλία αυτή του ΙΣΤΑΜΕ θα έχει και συνέχεια με άλλες ανάλογες εκδηλώσεις.
Ομιλητές ήσαν οι Γιαν.Μανιάτης, μέλος ΔΣ ΙΣΤΑΜΕ, βουλευτής ΠΑΣΟΚ, εισηγητής ΚΤΕ ΥΠΕΧΩΔΕ, Απ. Φοινικόπουλος, ανιδήμαρχος Πολιτισμού Δήμου Βόλου, Ηλ. Μπεριάτος, καθηγητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, πρόεδρος Συλλόγου Ελλήνων Πολεοδόμων και Χωροτακτών, Άσπα Γοσποδίνη, αναπληρώτρια καθηγήτρια Πολεοδομίας και Αστικού Σχεδιασμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, αρχιτέκτων μηχανικός ΑΠΘ, Κ. Βολιώτης, εκπρόσωπος Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας Μαγνησίας και Κων. Χρήστου, μέλος Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας. Μίλησε επίσης ο κ. Νικ. Ντίτορας, αντινομάρχης, αρμόδιος για θέματα περιβάλλοντος, ενώ χαιρέτισε η αντινομάρχης κ. Νατάσα Οικονόμου, ως εκπρόσωπος του Νομάρχη κ. Απ. Παπατόλια.
.................................................. .................................................
Ο χρήστης Κων/νος δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Sponsored Links
Απάντηση στο θέμα

Bookmarks

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας


Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Sky News: Νέο SR (NSS 12) LATEAM RSS SATNEWS 0 23-01-2010 11:02:
news Κων/νος ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ 0 17-07-2009 18:26:
NEWS Κων/νος ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ 0 29-06-2008 19:37:
NEWS Κων/νος ΕΛΛΑΔΑ 0 24-06-2008 12:08:


Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 09:14:.


Powered and Developed by Lateam.gr
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.5.1
Lateam