Greek infotainment community

Το Lateam είναι Ε Ν Α Ν Τ Ι Α σε οποιαδήποτε μορφή Π Ε Ι Ρ Α Τ Ε Ι Α Σ
Facebooktwitter
Επιστροφή   Greek infotainment community > ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ > ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Πραγματοποιήθηκαν σήμερα τα εγκαίνια του βιομηχανικού εργοστασίου

This is a discussion on Πραγματοποιήθηκαν σήμερα τα εγκαίνια του βιομηχανικού εργοστασίου within the ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ forums, part of the ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ category; Πραγματοποιήθηκαν σήμερα τα εγκαίνια του βιομηχανικού εργοστασίου επεξεργασίας ιατρικών & λοιπών αποβλήτων για αποστείρωση «Αποστείρωση Α.Ε.» στη Β΄ ΒΙΠΕ Βόλου. ...

Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 10-10-2008, 20:43:   #1
Κων/νος
ΑΛΦΑ@ΣΚΑΪ
 
Το avatar του χρήστη Κων/νος
 
Εγγραφή: Mar 2008
Περιοχή: ΑΛΦΑ@ΣΚΑΪ 103 Μαγνησία
Μηνύματα: 347
Thanks: 0
Thanked 100 Times in 68 Posts
My Mood:
Κων/νος is on a distinguished roadΚων/νος is on a distinguished roadΚων/νος is on a distinguished roadΚων/νος is on a distinguished road
Προεπιλογή Πραγματοποιήθηκαν σήμερα τα εγκαίνια του βιομηχανικού εργοστασίου

Πραγματοποιήθηκαν σήμερα τα εγκαίνια του βιομηχανικού εργοστασίου επεξεργασίας ιατρικών & λοιπών αποβλήτων για αποστείρωση «Αποστείρωση Α.Ε.» στη Β΄ ΒΙΠΕ Βόλου. Το εργοστάσιο εγκαινίασε ο Νομάρχης Μαγνησίας, κ. Απόστολος Παπατόλιας, ο οποίος στο χαιρετισμό του ανέφερε τα εξής:
«Η διαχείριση των πάσης φύσης αποβλήτων αποτελεί προτεραιότητα για τη νέα Νομαρχιακή Αρχή. Στο πλαίσιο αυτό, χαιρετίζουμε την προσπάθεια αυτή που πιστεύουμε ότι θα συμβάλλει στη λύση ενός σημαντικού προβλήματος, που είναι αυτό της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων που παράγονται από ιατρικές μονάδες.
Θεωρούμε πολύ σημαντικό ότι στο Νομό μας επιτέλους θα λειτουργήσει μία μονάδα που θα επεξεργάζεται Ιατρικά Απόβλητα, τα οποία διαχειρίζονταν μέχρι τώρα χωρίς κανένα έλεγχο και πιθανώς κατέληγαν σε χωματερές επιβαρύνοντας το περιβάλλον.
Η διαχείριση των νοσοκομειακών αποβλήτων αποτελεί ένα από τα σημαντικά και συνεχώς αυξανόμενα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα μας. Σύμφωνα με υπολογισμούς στην Ελλάδα παράγονται περίπου 15.000τόννοι/έτος νοσοκομειακά απόβλητα. Η κατάσταση είναι πραγματικά τραγική καθώς τα περισσότερα επαρχιακά νοσοκομεία της χώρας ακροβατούν ανάμεσα στη χρήση των κλιβάνων αποτέφρωσης που διαθέτουν και οι οποίοι είναι κατά κανόνα παλαιάς τεχνολογίας και επικίνδυνοι σε ότι αφορά τις εκπομπές απαερίων και τη διάθεση χύδην σε χώρους υγειονομικής ταφής απορριμμάτων.
Ο τρόπος επεξεργασίας των αποβλήτων που έχει επιλεγεί πιστεύουμε ότι αποτελεί την πλέον φιλικότερη και αποτελεσματικότερη λύση διαχείρισης για τον άνθρωπο και το περιβάλλον.
- Θα μειώσει τον προς τελική διάθεση όγκο των παραγομένων αποβλήτων κατά 80%, με μικρότερο οικονομικό κόστος κατά 50%.
- Θα προσφέρει πλήρη και έννομη λύση διαχείρισης στις Νοσηλευτικές μονάδας της ευρύτερης περιοχής του Νομού.
- Θα επιφέρει σημαντική περιβαλλοντική ελάφρυνση στο Νομό από τις Νοσηλευτικές μονάδας που αποτεφρώνουν τα μολυσματικά απόβλητα, με αποτέλεσμα έκλυση σημαντικών εκπομπών υδροχλωρίων, βαρέων μετάλλων , διοξινών/ φουρανίων, αιωρούμενων σωματιδίων, μονοξειδίου του άνθρακα, διοξειδίου του θείου, καθώς και από την παραγωγή τέφρας και ιπτάμενης τέφρας.
- Θα αξιοποιήσει το παραγωγικό δυναμικό της περιοχής, που είναι πολύ σημαντικό για την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας.
- Με τη λειτουργία της μονάδας αυτής θα μειωθούν κατά το δυνατόν οι αρνητικές επιπτώσεις στο περιβάλλον και θα εξασφαλισθεί ένα υψηλό επίπεδο προστασίας του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας.
Θα παρακολουθούμε επισταμένα τη λειτουργία της μονάδας αυτής για την τήρηση των περιβαλλοντικών όρων και θέλουμε να πιστεύουμε ότι δε θα προκύψει πρόβλημα με το περιβάλλον».

Ο διευθυντής του εργοστασίου «Αποστείρωση Α.Ε.», κ. Βασίλειος Μωραΐτης, αναφερόμενος σε ένα σύντομο χρονοδιάγραμμα της δημιουργίας του εργοστασίου, σημείωσε τα εξής:
«Τον Ιούλιο του 2008 η αρχική ιδέα έγινε πραγματικότητα με την έκδοση της άδειας λειτουργίας από τη ΝΑΜ, μετά τη θετική εισήγηση της διεύθυνσης Ανάπτυξης. Στις αρχές Αυγούστου εκτελέστηκε ο πρώτος κύκλος αποστείρωσης, ενώ μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί 108 κύκλοι αποστείρωσης με 104 τόνους μολυσματικών αποβλήτων να έχουν αποστειρωθεί επιτυχώς και να έχουν οδηγηθεί στο ΧΥΤΑ Βόλου.
Στη συνέχεια, αφού υπογράμμισε το σαφή ορισμό των μολυσματικών ιατρικών αποβλήτων, αναφέρθηκε αναλυτικά στα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας (μεταφορά-αποθήκευση-τεμαχισμός-κλιβανισμός-αποστείρωση-ψύξη-αποστράγγιση-συσκευασία απορριμάτων) και τόνισε ότι όλες οι κινήσεις εκτελούνται πάντα τηρώντας τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας από τους εργάτες της μονάδας, μέσα από μια σειρά αυτοματοποιημένων διαδικασιών. Επίσης, έκανε ειδική μνεία στη συνεργασία της βιομηχανικής μονάδας με την εταιρία ECODAS, μια διεθνώς καταξιωμένη εταιρία στο χώρο της διαχείρισης των ιατρικών αποβλήτων, της οποίας το σύστημα αποστείρωσης είναι το μοναδικό αξιόπιστο σύστημα στον κόσμο.
Κλείνοντας την ομιλία του, ανέφερε τα εξής:
«Η ¨Αποστείρωση ΑΕ¨, με τη σημερινή επίσημη έναρξη των εργασιών της, συμβάλει αποφασιστικά στην επίλυση προβλημάτων που απασχολούν την καθημερινότητα του πολίτη, στα όποια, δυστυχώς, η κοινωνία μας παρέμενε μέχρι σήμερα αδρανής και αμέτοχη. Η συγκεκριμένη βιομηχανική μονάδα καθίσταται πλέον ουσιαστικός αρωγός στην προσπάθεια προστασίας και διατήρησης του φυσικού μας περιβάλλοντος, ενώ παράλληλα συμβάλει αποφασιστικά στην προάσπιση της δημόσιας υγείας και ασφάλειας. Η ¨Αποστείρωση ΑΕ¨, σα μια εταιρία με καθαρά περιβαλλοντικό και αναπτυξιακό προσανατολισμό, θέτει σήμερα τις βάσεις για την εγκαθίδρυσή της στο χώρο, αναπτύσσει νέα πεδία και δίκτυα συνεργασιών, ενώ παράλληλα δημιουργεί ελπίδες και προοπτικές για ακόμα μεγαλύτερες επενδύσεις και ισχυρότερη ανάπτυξη στο μέλλον».
Ο χρήστης Κων/νος δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Sponsored Links
Απάντηση στο θέμα

Bookmarks

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας


Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Πραγματοποιήθηκαν τα πρώτα εγκαίνια του Νέου Μουσείου της Ακροπόλεως LATEAM RSS NEWS 0 23-06-2009 00:12:
Σήμερα τα επίσημα εγκαίνια του Νέου Μουσείου της Ακρόπολης LATEAM RSS NEWS 0 20-06-2009 10:10:
Εγκαίνια φωτοβολταϊκού εργοστασίου HelioSphera στην Τρίπολη LATEAM RSS NEWS 0 19-06-2009 13:23:
Πραγματοποιήθηκαν τα πρώτα εγκαίνια του Νέου Μουσείου της Ακροπόλεως LATEAM RSS NEWS 0 18-06-2009 08:06:
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ ΛΙΘΑΝΑΘΡΑΚΑ cRc ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ 8 29-01-2008 20:49:


Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 13:34:.


Powered and Developed by Lateam.gr
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.5.1
Lateam