Greek infotainment community

Το Lateam είναι Ε Ν Α Ν Τ Ι Α σε οποιαδήποτε μορφή Π Ε Ι Ρ Α Τ Ε Ι Α Σ
Facebooktwitter
Επιστροφή   Greek infotainment community > ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ > ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Τράπεζες, Αστυνομία και κυβέρνηση στο στόχαστρο των κουκουλοφόρων

This is a discussion on Τράπεζες, Αστυνομία και κυβέρνηση στο στόχαστρο των κουκουλοφόρων within the ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ forums, part of the ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ category; Στο μένος 100 περίπου κουκουλοφόρων, που συμμετείχαν σε ογκώδη φοιτητική πορεία, παραδόθηκαν για άλλη μια φορά τα Δικαστήρια, η Νομαρχία, ...

Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 09-12-2008, 23:18:   #1
SpirosART
LaTeamer
 
Το avatar του χρήστη SpirosART
 
Εγγραφή: Oct 2006
Περιοχή: Volos - Almiros
Μηνύματα: 43
Thanks: 7
Thanked 18 Times in 7 Posts
My Mood:
SpirosART is on a distinguished road
Προεπιλογή Τράπεζες, Αστυνομία και κυβέρνηση στο στόχαστρο των κουκουλοφόρων

Στο μένος 100 περίπου κουκουλοφόρων, που συμμετείχαν σε ογκώδη φοιτητική πορεία, παραδόθηκαν για άλλη μια φορά τα Δικαστήρια, η Νομαρχία, ο ΟΤΕ και 14 τραπεζικά υποκαταστήματα του Βόλου, που γνώρισαν τη μανία των αντιεξουσιαστών, οι οποίοι είχαν ενισχυθεί και με μερικές δεκάδες που ήρθαν από τη Λάρισα για το σκοπό αυτό.



Στο στόχαστρο των κουκουλοφόρων, που ήταν οπλισμένοι με ξύλα, σίδερα, βαριές, πυροσβεστήρες και μεγάλες πέτρες, βρέθηκαν η Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας, και το Αστυνομικό Τμήμα Βόλου, ωστόσο, απωθήθηκαν με τη χρήση χημικών και στις δύο περιπτώσεις. Η φοιτητική πορεία διασπάστηκε στις 19.45, όταν οι αντιεξουσιαστές έριξαν την πόρτα και μπήκαν στο Δικαστικό Μέγαρο, προκαλώντας καταστροφές εντός του κιρίου. Στη συνέχεια η ομάδα των κουκουλοφόρων κατευθύνθηκε μέσω της οδού Γαλλίας προς την Αστυνομική Διεύθυνση, ενώ η υπόλοιπη πορεία συνέχισε, με κατεύθυνση το Πανεπιστήμιο, για να διαλυθεί χωρίς έκτροπα στη συνέχεια.

Πάντως οι κουκουλοφόροι δεν έσπασαν βιτρίνες καταστημάτων, ενώ, από άμυνα, οι καταστηματάρχες έκλεισαν τα καταστήματα και τα περιφρουρούσαν οι ίδιοι. Η παρουσία της Αστυνομίας ήταν για άλλη μια φορά διακριτική και ομάδες των ειδικών δυνάμεων επενέβησαν σε δύο περιπτώσεις, όταν οι αντιεξουσιαστές προσπάθησαν να επιτεθούν κατά της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας και κατά του Αστυνομικού Τμήματος Βόλου, μετά τη λήξη της πορείας.

Η ογκώδης φοιτητική πορεία, ξεκίνησε στις 7 το απόγευμα από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, με τη συμμετοχή περίπου 3.500 διαδηλωτών και με τη συμμετοχή φοιτητικών συλλόγων, μαθητών, του ΣΥΡΙΖΑ, της Παρέμβασης Πολιτών, καθηγητών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, εκπαιδευτικών και πολιτών το Βόλου και από την πρώτη στιγμή οι φοιτητές, έκαναν προσπάθειες για ν’ απομονώσουν τους περίπου 100 εξουσιαστές που εμφανίστηκαν φορώντας κουκούλες, γυαλιά ή μάσκες και κράνη και κρατώντας ξύλινα κοντάρια.

Μάλιστα το γεγονός ότι θα ακολουθούσαν επεισόδια διαφάνηκε από την αρχή, όταν, λίγο πριν ξεκινήσει η πορεία, κουκουλοφόρος «οπλισμένος» με ξύλινο κοντάρι, δημιούργησε οδόφραγμα, χρησιμοποιώντας τρεις κάδους απορριμμάτων, που έβαλε μπροστά από το κεντρικό πανό της πορείας.

Τελικά, έγινε προσπάθεια από φοιτητικών συλλόγων του Π.Θ., για να απομονωθούν, και η πορεία ξεκίνησε από την Ιάσονος, μπήκε στη Δημητριάδος και η πρώτη τράπεζα που την «πλήρωσε» ήταν η MARFIN. Η πορεία συνεχιζόταν και οι κουκουλοφόροι, όποτε έβρισκαν τράπεζα μπροστά τους έσπαγαν τζαμαρίες, κάμερες και έμπαιναν μέσα, ενώ σε μερικές περιπτώσεις πετούσαν μεγάλες πέτρες εντός των καταστημάτων.

«Ντου στα Δικαστήρια»

Στις 19.39 η πορεία έφρασε στην Πλατεία Ελευθερίας και άρχισε η διάσπαση, όταν οι κουκουλοφόροι, μπήκαν στο προαύλιο και στη συνέχεια, έριξαν την πόρτα της εισόδου, μπήκαν στο εσωτερικό και προκάλεσαν ζημιές.
Στη συνέχεια, η ομάδα των αντιεξουσιαστών κατευθύνθηκε, μέσω της οδού Γαλλίας προς την Αστυνομική Διεύθυνση. Μάλιστα ση διασταύρωση των οδών Γαλλίας - Ροζού υπήρχε παραταγμένη μια ομάδα των ειδικών δυνάμεων της Αστυνομίας και οι διαδηλωτές πλησίασαν, βάζοντας φωτιά σε δύο κάδους απορριμμάτων, τους οποίους και έριξαν προς το μέρος των αστυνομικών. Ωστόσο, έγινε χρήση χημικών από την Αστυνομία και οι διαδηλωτές απωθήθηκαν, χωρίς συνέχεια.
Τελικά, οι κουκουλοφόροι βγήκαν και πάλι στην οδό Ιωλκού και συνέχισαν την πορεία τους προς το Πανεπιστήμιο, σπάζοντας όλα τα καταστήματα τραπεζών που βρέθηκαν στο δρόμο τους, ενώ σε δύο περιπτώσεις έκαψαν και κάδους σκουπιδιών.
Τελικά, στις 20.50 οι κουκουλοφόροι έφτασαν στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και στις 21.05 προσπάθησαν να επιτεθούν στο Αστυνομικό Τμήμα Βόλου, ωστόσο, δεν μπόρεσαν να πλησιάσουν, καθώς συνάντησαν ισχυρή αστυνομική δύναμη που έριχνε δακρυγόνα για να τους απωθήσει.

Τελικά, η ομάδα των κουκουλοφόρων, μοιράστηκε στα δύο και άρχισε ο πετροπόλεμος, σε ακτίνα μερικών τετραγώνων, ενώ έκαψαν περίπου 10 κάδους σκουπιδιών, σκηνικό που διήρκεσε μέχρι στις 10 το βράδυ.
Ο χρήστης SpirosART δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Sponsored Links
Απάντηση στο θέμα

Bookmarks


Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας


Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Επιδρομή κουκουλοφόρων στη Θεσσαλονίκη LATEAM RSS NEWS 0 22-12-2009 13:48:
Επίθεση κουκουλοφόρων στη γ.γ Πληροφόρησης LATEAM RSS NEWS 0 02-06-2009 18:50:
Επίθεση κουκουλοφόρων LATEAM RSS NEWS 0 14-10-2008 10:32:
Επίθεση κουκουλοφόρων σε φυλάκια του ΑΠΘ geodon ΕΛΛΑΔΑ 0 11-06-2008 19:18:
Επίθεση κουκουλοφόρων κατά αστυνομικών viperboy ΕΛΛΑΔΑ 0 12-03-2007 08:28:


Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 06:51:.


Powered and Developed by Lateam.gr
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.5.1
Lateam