Greek infotainment community

Το Lateam είναι Ε Ν Α Ν Τ Ι Α σε οποιαδήποτε μορφή Π Ε Ι Ρ Α Τ Ε Ι Α Σ
Facebooktwitter
Επιστροφή   Greek infotainment community > ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ > ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Προβληματισμός στην ΕΑΣ Αλμυρού

This is a discussion on Προβληματισμός στην ΕΑΣ Αλμυρού within the ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ forums, part of the ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ category; Προβληματισμός στην ΕΑΣ Αλμυρού για τη μικρή προσέλευση παραγωγών της νοτιοδυτικής Μαγνησίας Λίγες οι δηλώσεις ενιαίας ενίσχυσης Έντονος προβληματισμός επικρατεί ...

Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 27-04-2007, 11:21:   #1
cRc
Think Different..
 
Το avatar του χρήστη cRc
 
Εγγραφή: Jun 2006
Περιοχή: ΑΛΜΥΡΟΣ
Μηνύματα: 4.208
Thanks: 1.784
Thanked 1.341 Times in 846 Posts
My Mood:
cRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the rough
Προεπιλογή Προβληματισμός στην ΕΑΣ Αλμυρού

Προβληματισμός στην ΕΑΣ Αλμυρού για τη μικρή προσέλευση παραγωγών της νοτιοδυτικής Μαγνησίας
Λίγες οι δηλώσεις ενιαίας ενίσχυσης


Έντονος προβληματισμός επικρατεί στις τάξεις της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Αλμυρού από τη μικρή προσέλευση των παραγωγών της περιοχής για την υποβολή δηλώσεων ενιαίας ενίσχυσης στα πλαίσια του ΟΣΔΕ 2007. Μέχρι σήμερα μόνο το 35% των παραγωγών κατέθεσαν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, ενώ καταληκτική ημερομηνία παραλαβής των δηλώσεων είναι η 15η Μαΐου. Στο μεταξύ, η Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μαγνησίας γνωστοποίησε χθες την απόφαση του ΟΠΕΠΕΚΕ για τη μεταβίβαση των δικαιωμάτων Ενιαίας Ενίσχυσης.
Απογοητευτική είναι η εικόνα που παρουσιάζει στην περιοχή της νοτιοδυτικής Μαγνησίας, η προσέλευση των παραγωγών για την υποβολή των δηλώσεων ενιαίας ενίσχυσης στα πλαίσια του ΟΣΔΕ 2007.
Σύμφωνα με τον διευθυντή της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Αλμυρού κ. Χαρ. Βέργα, «μόνο το 35% του συνόλου των παραγωγών προσήλθε στα κατά τόπους συνεργεία για την υποβολή των δηλώσεων».
Ο ίδιος επισήμανε ότι «καταληκτική ημερομηνία για την παραλαβή των αιτήσεων είναι η 15η Μαΐου», ενώ συστήνει στους παραγωγούς να προσέλθουν σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοινώνεται ανά εβδομάδα προκειμένου να μη δημιουργηθεί συνωστισμός τις τελευταίες ημέρες, γεγονός που θα δυσκολέψει αφάνταστα το έργο των συνεργείων παραλαβής των δηλώσεων.
Να αναφερθεί ότι τελευταία προθεσμία υποβολής των δηλώσεων με ποινή καθυστέρησης ορίστηκε η 9η Ιουνίου.
Στις περιπτώσεις που ο παραγωγός δεν επιθυμεί να κάνει καμία τροποποίηση στα στοιχεία της περσινής αίτησης (αριθμό ταυτότητας, αριθμό βιβλιαρίου ΑΤΕ, ΑΦΜ) δεν απαιτείται η προσκόμιση οποιουδήποτε δικαιολογητικού δεδομένου ότι όλα τα απαραίτητα έγγραφα τηρούνται στον υπάρχοντα φάκελο του παραγωγού.
Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις που υπάρχει αλλαγή στοιχείων ο παραγωγός πρέπει να προσκομίσει κατά περίπτωση:

-Για αλλαγή προσωπικών στοιχείων (π.χ. ταυτότητας- ΑΦΜ- αριθμό λογαριασμού τραπέζης) αντίστοιχο φωτοαντίγραφο του νέου στοιχείου.

-Για την περίπτωση αλλαγής χρήσης καλλιέργειας, τα στοιχεία που στηρίζουν τις αλλαγές (τιμολόγια, καρτέλες σπόρων).

-Για την περίπτωση αλλαγής ιδιοκτησιακού καθεστώτος στα δηλούμενα αγροτεμάχια, τα αντίστοιχα κατά περίπτωση παραστατικά κατοχής (φωτοτυπία Ε9, ενοικιαστήρια).

-Στις περιπτώσεις που ο παραγωγός υποβάλει αίτηση για πρώτη φορά υποχρεούται να υποβάλει τα εξής δικαιολογητικά:
Φωτοτυπία ταυτότητας, φωτοτυπία βιβλιαρίου τραπέζης που να φαίνεται ο αριθμός λογαριασμού, φωτοτυπία εκκαθαριστικού που να φαίνεται ο ΑΦΜ, αποδεικτικά χρήσης πιστοποιημένου σπόρου, συμβάσεις για την καλλιέργεια φυτών.

Επισημαίνεται ακόμη ότι ο παραγωγός στη δήλωσή του θα πρέπει να περιλαμβάνει όλα τα αγροτεμάχια της εκμετάλλευσης, είτε αφορούν το καθεστώς της ενιαίας ενίσχυσης, είτε λοιπά καθεστώτα ενισχύσεων, είτε σχολάζουσα γη.
__________________

Ο χρήστης cRc δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Sponsored Links
Παλιά 27-04-2007, 11:23:   #2
cRc
Think Different..
 
Το avatar του χρήστη cRc
 
Εγγραφή: Jun 2006
Περιοχή: ΑΛΜΥΡΟΣ
Μηνύματα: 4.208
Thanks: 1.784
Thanked 1.341 Times in 846 Posts
My Mood:
cRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the rough
Προεπιλογή

Οι μεταβιβάσεις
Στο μεταξύ, από τη Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μαγνησίας ανακοινώθηκε ότι σύμφωνα με πρόσφατη εγκύκλιο του ΟΠΕΚΕΠΕ για τις μεταβιβάσεις των δικαιωμάτων Ενιαίας Ενίσχυσης, ισχύουν τα εξής:
- Οι μεταβιβάσεις γίνονται με αίτηση του μεταβιβάζοντος ή στην περίπτωση κληρονομιάς του κληρονόμου και θα αποσταλούν με συστημένη επιστολή στα κεντρικά γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ, Αχαρνών 241, 10446, Αθήνα. Για να ληφθεί υπόψη η μεταβίβαση στις φετινές ενισχύσεις, ημερομηνία αποστολής πρέπει να είναι το αργότερο η 15 Μαΐου 2007.
- Τα δικαιώματα είναι δυνατόν να μεταβιβάζονται οριστικά, συνοδευόμενα ή όχι από γη. Επίσης μπορούν να ενοικιάζονται για ένα ή περισσότερα έτη, συνοδευόμενα όμως απαραίτητα από αντίστοιχη επιλέξιμη έκταση. Μεταβίβαση χωρίς γη μπορούν να κάνουν μόνο όσοι το 2006 ενεργοποίησαν τουλάχιστον το 80% των δικαιωμάτων τους. Τα ειδικά δικαιώματα (με ζώα) μπορούν να μεταβιβαστούν μόνο στο σύνολό τους και όχι τμηματικά. Δικαιώματα που αποκτήθηκαν από το Εθνικό Απόθεμα δεν μεταβιβάζονται για μια πενταετία, μπορούν όμως να κληρονομηθούν. Η μεταβιβαζόμενη ή ενοικιαζόμενη έκταση πρέπει να είναι τουλάχιστον τρία (3) στρέμματα.
- Οι συμβολαιογραφικές πράξεις μεταβίβασης γης ή ολόκληρης εκμετάλλευσης ή πολυετούς μίσθωσης, καθώς και τα ενοικιαστήρια, τα οποία πρέπει να είναι θεωρημένα από την Εφορία, θα πρέπει να έχουν ημερομηνία το αργότερο μέχρι τις 30 Απριλίου, διαφορετικά δεν είναι δυνατή η μεταβίβαση των δικαιωμάτων που συνοδεύουν.
- Για την περίπτωση μεταβίβασης δικαιωμάτων λόγω κληρονομιάς, αν δεν έχει γίνει ακόμη αποδοχή κληρονομιάς, γίνεται αποδεκτή αντί αυτής ένορκη βεβαίωση που συντάσσεται σε ειδικό υπόδειγμα και υπογράφεται στο Ειρηνοδικείο, πλην όμως η μεταβίβαση θα ισχύει για ένα (1) μόνο έτος, δηλαδή το 2007.
- Όταν ο αποδέκτης δεν είναι κατά κύριο επάγγελμα αγρότης, ούτε κληρονόμος, υπάρχει παρακράτηση 5%-10% αν η μεταβίβαση συνοδεύεται από γη και 30% χωρίς γη.
- Για κάθε περίπτωση μεταβίβασης υπάρχει ειδικό έντυπο, το οποίο οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθευτούν μαζί με τη σχετική εγκύκλιο από τα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ, τις κατά τόπους Διευθύνσεις Αγροτικής Ανάπτυξης, Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΕΑΣ), τα γραφεία Αγροτικής Ανάπτυξης και το δικτυακό τόπο του ΟΠΕΚΕΠΕ: www.opekepe.gr.
__________________

Ο χρήστης cRc δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Bookmarks

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας


Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Καταδίωξη ληστών στην αγορά του Αλμυρού Stella ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ 1 16-03-2010 19:05:
Προβληματισμός για τα περιστατικά στην ΕΛ.ΑΣ LATEAM RSS NEWS 0 03-01-2010 08:59:
Προβληματισμός για την επίθεση-πρόκληση στην ΚΕΔ geodon ΕΛΛΑΔΑ 0 20-03-2009 15:24:
Eκδήλωδη της ΚΝΕ στην πλατεία Αλμυρού aggelos_a ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ 0 23-07-2007 12:27:
Προσλήψεις στην καθαριότητα Δήμου Αλμυρού Stefania ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ 0 22-04-2007 21:48:


Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 10:31:.


Powered and Developed by Lateam.gr
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.5.1
Lateam