Greek infotainment community

Το Lateam είναι Ε Ν Α Ν Τ Ι Α σε οποιαδήποτε μορφή Π Ε Ι Ρ Α Τ Ε Ι Α Σ
Facebooktwitter
Επιστροφή   Greek infotainment community > ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ > ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

SOS εκπέμπουν τα Κέντρα Υγείας

This is a discussion on SOS εκπέμπουν τα Κέντρα Υγείας within the ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ forums, part of the ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ category; Κέντρα Υγείας στη Μαγνησία με τους ελάχιστους κανόνες υγιεινής! Σήμα σοβαρότατου κινδύνου για επιδημίες και μετάδοσης ασθενειών εκπέμπουν οι εργαζόμενοι ...

Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 27-07-2012, 13:55:   #1
cRc
Think Different..
 
Το avatar του χρήστη cRc
 
Εγγραφή: Jun 2006
Περιοχή: ΑΛΜΥΡΟΣ
Μηνύματα: 4.208
Thanks: 1.784
Thanked 1.341 Times in 846 Posts
My Mood:
cRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the rough
Προεπιλογή SOS εκπέμπουν τα Κέντρα Υγείας

Κέντρα Υγείας στη Μαγνησία με τους ελάχιστους κανόνες υγιεινής! Σήμα σοβαρότατου κινδύνου για επιδημίες και μετάδοσης ασθενειών εκπέμπουν οι εργαζόμενοι των Κέντρων Υγείας, εξαιτίας της περιορισμένης ή και παντελούς επί ημέρες καθαριότητας των κτιρίων. Χώροι πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας παραμένουν μία εβδομάδα ακαθάριστοι, με αποτέλεσμα απαράδεκτες και επικίνδυνες εικόνες σε τουαλέτες ασθενών και εξεταστήρια.
Οι συνεχείς μετακινήσεις καθαριστριών έχουν προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στα Κ.Υ. του νομού, με τους κινδύνους να ελλοχεύουν για ασθενείς, συνοδούς τους και περισσότερο για τους ίδιους τους νοσηλευτές και τους γιατρούς, που κινούνται επί ώρες στη διάρκεια της εργασίας τους σε χώρους, που ελλείψει καθαριότητας μετατρέπονται σε εστίες μόλυνσης.
Η διοίκηση του συλλόγου εργαζομένων των Κέντρων Υγείας Μαγνησίας ενημερώνει ότι οι μετακινήσεις στο Νοσοκομείο Βόλου που προκάλεσαν προβλήματα είναι: η μετακίνηση μίας καθαρίστριας από το Κ.Υ. Βελεστίνου, δύο από το Κέντρο Υγείας Αργαλαστής, δύο από το Κέντρο Υγείας Ζαγοράς και μίας από το Κέντρο Υγείας Αλμυρού μέχρι πρόσφατα. Η εργαζόμενη του Κέντρου Υγείας Αλμυρού επέστρεψε μετά από αναστολή της απόφασης μετακίνησης (11240/31-5-2011) του διοικητή του Νοσοκομείου Βόλου, από το Εφετείο Λάρισας.
Το φαινόμενο της έλλειψης καθαριότητας στους χώρους των Κέντρων Υγείας ήρθε να συνθέσει τη μετΆ εμποδίων λειτουργίας τους, εξαιτίας της έλλειψης αρκετών και κρίσιμων ειδικοτήτων, όπως παιδιάτρου και μικροβιολόγου, σύμφωνα με τον τοπικό σύλλογο. Μία ή δύο φορές την εβδομάδα τα Κ.Υ. Βελεστίνου και Αργαλαστής καλύπτονται με «παρασκευαστή», ενώ το Κ.Υ. Ζαγοράς δεν είχε κάλυψη έως πρόσφατα που καλύφθηκε από το δήμο Ζαγοράς με τις πεντάμηνες συμβάσεις. Ελλείψεις καταγράφονται ακόμη σε πληρώματα ασθενοφόρων, οδοντιάτρων και φυσιοθεραπευτών.
«Το ζήτημα της καθαριότητας στα Κ.Υ. είναι μέγιστο για εμάς, καθώς υπάρχει δυστυχώς μόνο ένα άτομο για επτά ημέρες, με αποτέλεσμα να απουσιάζει παντελώς η υγιεινή, να ελλοχεύει κίνδυνος επιδημιών και μετάδοσης ασθενειών στους δημόσιους αυτούς χώρους», προειδοποιούν οι εργαζόμενοι.
Στο Κέντρο Υγείας Αργαλαστής, περιγράφουν ότι υπάρχει παντελής έλλειψη καθαριότητας, διότι η μετακινούμενη υπάλληλος δεν έχει επιστρέψει στη θέση της και η καθαρίστρια όπου θα μετακινηθεί στο Νοσοκομείο.
Για βοήθεια στο δήμαρχο...
Ο σύλλογος εργαζομένων αναφέρει ότι στην προσπάθεια αναζήτησης λύσης, τους παραπέμπουν στο Δήμο (!) όπου εδρεύει το κάθε Κέντρο Υγείας για βοήθεια.
«Δεν γνωρίζουμε κατά πόσο αυτό είναι εφικτό, διότι ο Δήμος είναι μια άλλη υπηρεσία και ούτε μπορούμε να ξέρουμε τις ανάγκες κάθε Δήμου», αναφέρουν και προσθέτουν:
«Εμείς ως Κέντρα Υγείας έχουμε δικούς μας υπαλλήλους, μετακινούμενους για πολύ καιρό σε μια άλλη υπηρεσία (Νοσοκομείο) και ζητάμε να επιστρέψουν στις θέσεις τους, εφόσον δημιουργούνται προβλήματα από την έλλειψή τους. Πέρα, όμως, από τα παραπάνω οι μετακινούμενοι υπάλληλοι ζουν μόνιμα στις περιοχές της Αργαλαστής, Ζαγοράς, Αλμυρού, Βελεστίνου.
Τα περισσότερα άτομα μετακινούνται με λεωφορεία, με μια απίστευτη καθημερινή ταλαιπωρία. Θα μπορούσε η καθεμιά από τις υπαλλήλους να τα περιγράψει. ¶λλο, όμως, η περιγραφή και άλλο η καθημερινή πραγματικότητα. Οι συγκοινωνίες του Πηλίου έχουν συγκεκριμένα ωράρια, οι υπάλληλοι μετακινούνται με τις συγκοινωνίες και το ωράριο δεν καλύπτεται λόγω συγκεκριμένης ώρας αναχώρησης των λεωφορείων. Αυτό δημιουργεί μια σειρά προβλημάτων για τον μετακινούμενο υπάλληλο.
Εικόνα διάλυσης
Την ίδια ώρα, στα ασθενοφόρα των Κέντρων Υγείας η σύνθεση και στελέχωση είναι πλημμελής, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις (Σκιάθος, Σκόπελος, Αργαλαστή), υπάρχουν ολόκληρες βάρδιες ακάλυπτες.
Το Κέντρο Ψυχικής Υγείας δεν έχει διοικητικούς υπαλλήλους, με αποτέλεσμα κάθε είδους εργασία γραφειοκρατική να γίνεται από υπαλλήλους του Κέντρου, οι οποίοι όχι μόνο δεν είναι αρμόδιοι, αλλά αδυνατούν να αφοσιωθούν αποκλειστικά και μόνο στο λειτούργημά τους.
Σύμφωνα με το Δ.Σ. του συλλόγου εργαζομένων στα Κ.Υ. Μαγνησίας, «πρέπει να γίνει κατανοητό ότι το πρόβλημα της σωστής και πλήρους στελέχωσης του Νοσοκομείου δεν επιτυγχάνεται αποκλειστικά με την μετακίνηση των εργαζόμενων των Κ.Υ. του νομού μας, τα οποία δεν λειτουργούν ομαλά και παρουσιάζουν συχνά εικόνα διάλυσης με σοβαρές ελλείψεις.
Το χειρότερο από όλα –προσθέτουν- είναι το γεγονός ότι αυτές οι μετακινήσεις γίνονται χωρίς χρονικό ορίζοντα, την ώρα που ο υπαλληλικός κώδικας (άρθρο 66) ορίζει για τις μετακινήσεις τα εξής: Για μετακίνηση σε οργανική μονάδα που εδρεύει σε περιοχή άλλου δήμου ή κοινότητας, το οικείο όργανο υποχρεούται να μετακινήσει τον υπάλληλο που έχει εκδηλώσει επιθυμία μετακίνησης στη συγκεκριμένη οργανική μονάδα, εκτός αν αιτιολογημένοι λόγοι συμφέροντος της υπηρεσίας δεν επιτρέπουν την μετακίνησή του. Στις λοιπές περιπτώσεις το οικείο όργανο υποχρεούται να λάβει υπΆ όψιν τα κριτήρια όπως ο τόπος κατοικίας του υπαλλήλου, η κατάσταση υγείας του, η οικογενειακή του κατάσταση και η συνυπηρέτηση συζύγου.
Επειδή όλα είναι ρευστά γύρω μας και οι ανάγκες του Νοσοκομείου πλέον είναι μεγάλες και αυξανόμενες και σίγουρα όσοι υπάλληλοι και να μετακινηθούν το πρόβλημά του Νοσοκομείου δε θα λυθεί, εμείς ως εργαζόμενοι στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στηρίζουμε ολόψυχα του δικούς μας χώρους εργασίας, την Περιφέρεια, και δεν επιθυμούμε στο εξής να υποβαθμίζεται περισσότερο ο χώρος της παροχής υγείας στην Περιφέρεια».

Ταχυδρόμος
__________________

Ο χρήστης cRc δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
The Following 2 Users Say Thank You to cRc For This Useful Post:
geodon (29-07-2012), korn (27-07-2012)
Sponsored Links
Απάντηση στο θέμα

Bookmarks

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας


Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
«web-radio ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ»: 22 ραδιοφωνικοί παραγωγοί εκπέμπουν live LATEAM RSS NEWS 0 16-12-2010 12:15:
Τα μάτια εκπέμπουν ενέργεια LATEAM RSS NEWS 0 12-04-2010 15:44:
Νέες προσλήψεις γιατρών και επιπλέον κέντρα εμβολιασμού προανήγγειλε το υπουργείο Υγείας LATEAM RSS NEWS 0 01-12-2009 09:06:
Η υπουργός Υγείας καταργεί τα Διαγνωστικά Κέντρα LATEAM RSS NEWS 0 12-10-2009 19:52:
Σε Κέντρα Υγείας θα μετατραπούν σταδιακά τα δημοτικά ιατρεία της Αθήνας LATEAM RSS NEWS 0 19-06-2008 07:29:


Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 08:29:.


Powered and Developed by Lateam.gr
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.5.1
Lateam