Greek infotainment community

Greek infotainment community (https://www.lateam.gr/forum/)
-   ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ (https://www.lateam.gr/forum/f38/)
-   -   Τα Τραγούδια του Έρωτα και της Αγάπης του Μίκη Θεοδωράκη στο Πάρκο της Πλατείας Ν.Αγχιάλου (https://www.lateam.gr/forum/f38/ta-tragoudia-tou-erota-kai-tis-agapis-tou-miki-theodoraki-sto-parko-tis-plateias-n-agxialou-42640/)

ironitsa 06-09-2009 12:29:

Τα Τραγούδια του Έρωτα και της Αγάπης του Μίκη Θεοδωράκη στο Πάρκο της Πλατείας Ν.Αγχιάλου
 
http://img136.imageshack.us/img136/9...eodorakis2.jpg

Η ΕΚΠΟΛ ΝΑΜ σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Οργανισμό Δήμου Ν.Αγχιάλου συνεχίζει την πρωτοβουλία που ξεκίνησε με μεγάλη επιτυχία και θετική ανταπόκριση από το κοινό στο Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου: να αναδειχθεί ο ερωτικός Θεοδωράκης, μια πτυχή, που, σε σύγκριση με το επικό και πολιτικό τραγούδι του, πέρασε σχεδόν απαρατήρητη. Το μουσικό αφιέρωμα, που κινείται στα πλαίσια ανακήρυξης του 2009 σε Έτος Μίκη Θεοδωράκη από τη Βουλή των Ελλήνων, θα επαναληφθεί εκτός των τειχών πλέον, στο Πάρκο της Πλατείας Ν.Αγχιάλου τη Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου, ώρα 8.30μμ. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Η αγάπη σε όλες τις εκφάνσεις: ο Έρωτας, η Αγάπη της Μάνας, η Αδελφική Αγάπη, η Αγάπη Φιλία, η αγάπη ως πυρήνας γύρω από τον οποίο περιστρέφεται όλη η ζωή μας. Τραγούδια που βρίσκουν το μυστικό νήμα που ενώνει, αποσπάσματα από έργα λυρικά, λαϊκά, μπαλάντες που υφαίνουν την ερωτική πλευρά του Μίκη Θεοδωράκη: Αν Θυμηθείς, Νύχτα Μαγικιά, Ξημερώνει, Όμορφη Πόλη, Έχω μια αγάπη, Γωνιά γωνιά, Μενεξεδένια, Μαρίνα, Το ψωμί είναι στο τραπέζι, Το φεγγάρι κάνει βόλτα, Βραδιάζει, Πώς να ξεχάσω, Μαργαρίτα μαγιοπούλα, Κοιμήσου αγγελούδι μου, Μαργαρίτα μαργαρώ, Αγάπη μου αγάπη μου(Αστέρι μου φεγγάρι μου), Δρόμοι παλιοί, Ήσουνα παράπονο, Δακρυσμένα μάτια, Το τραίνο φεύγει στις οκτώ, Νύχτα μέσα στα μάτια σου, Απ’ το παράθυρό σου, Παράπονο, Δραπετσώνα, Βάρκα στο γυαλό, Χάθηκα, Απρίλη μου, Στρώσε το στρώμα σου, Περιγιάλι.

Την επιμέλεια της συναυλίας και την ενορχήστρωση έχει ο μαέστρος Γιώργος Διαμαντόπουλος. Με τις μαγικές τους φωνές θα μας ταξιδέψουν κι αυτή τη φορά οι Δημήτρης Πετρής, Κατερίνα Αποστολοπούλου, Γιώργος Μόσχος κι Ανέστης Εμμανουήλ πάνω στα φτερά από τους ήχους του μπουζουκιού (Νίκος Κουφογάζος), του πιάνου (Άρτεμις Αργυροπούλου & Γιώργος Διαμαντόπουλος) και του μπάσου (Νάνσυ Χατζή). Κι επειδή Μουσική και Λόγος είναι έννοιες άρρηκτα συνδεδεμένες με μια σχέση ερωτική, ο Κάβουρας Ευάγγελος επιμελήθηκε και αφηγείται αποσπάσματα από τη βιογραφία του Μίκη, αλήθειες, στίχους και λόγια δικά του κι από κείμενα ακόμη άλλων για εκείνον, το μεγάλο συνθέτη. Λέξεις και φράσεις που θα αποτελέσουν μικρές γέφυρες ανάμεσα στα ερωτικά τραγούδια του Μίκη.


Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 08:06:.

Powered and Developed by Lateam.gr
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.5.1
Lateam