Greek infotainment community

Greek infotainment community (https://www.lateam.gr/forum/)
-   ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ (https://www.lateam.gr/forum/f38/)
-   -   Τραμ, τελεφερίκ και θαλάσσια ταξί (https://www.lateam.gr/forum/f38/tram-teleferik-kai-thalassia-taxi-81658/)

cRc 27-07-2011 13:13:

Τραμ, τελεφερίκ και θαλάσσια ταξί
 
Σύστημα βιώσιμων αστικών συγκοινωνιών που εκτός από τα αστικά λεωφορεία θα περιλαμβάνει τη δημιουργία και τη λειτουργία τραμ, το τρενάκι του Πηλίου, την ίδρυση και τη λειτουργία τελεφερίκ, δίκτυο πεζοδρόμων - ποδηλατοδρόμων και θαλάσσια συγκοινωνία μικρών αποστάσεων, είναι τα μεταφορικά μέσα που προτείνει για την περιοχή μας το Ρυθμιστικό Σχέδιο Βόλου, το Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος του οποίου εστάλη την περασμένη εβδομάδα από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής στο Δήμο Βόλου, προκειμένου μέσα σε διάστημα δύο μηνών να γνωμοδοτήσει σχετικά το Δημοτικό Συμβούλιο.

Ο Βόλος, σημειώνεται στο Σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος, από την ιστορία του, τη μορφολογία του τοπίου της Πόλης, του Κόλπου, αλλά και του ευρύτερου ορεινού χωρικού συστήματος, από το Ιπποδάμειο σύστημα του ‘νέου’ Πολεοδομικού Σχεδίου, αλλά και από διάφορους άλλους παράγοντες, αποτελεί το πρότυπο της ελληνικής πόλης για την ανάπτυξη συστήματος «βιώσιμων αστικών συνδυασμένων συγκοινωνιών», με τη συνδυασμένη ή μη χρήση μέσων όπως αστικές λεωφορειακές γραμμές, τρενάκι, τραμ, τελεφερίκ, δίκτυο πεζοδρόμων - ποδηλατοδρόμων, θαλάσσια συγκοινωνία μικρών αποστάσεων. Υποστηρίζεται σθεναρά, υποστηρίζεται στο Σχέδιο του Π.Δ, η πραγματοποίηση και η λειτουργία αυτών των μέσων, διότι, εκτός των άλλων, εξυπηρετείται και η προώθηση του στόχου «Βόλος - τουριστικός προορισμός».

Με την ολοκλήρωση της οδικής παράκαμψης του ΠΣ Βόλου και στην περιοχή της Αγριάς, καθώς και την προβλεπόμενη χρηματοδότηση ορισμένων-περιορισμένων συμπληρωματικών υποδομών, το «ιστορικό διατηρητέο μνημείο» τρενάκι του Πηλίου επαναλειτουργεί, με τακτικά δρομολόγια –για εξυπηρέτηση καθημερινών μετακινήσεων– από το Πάρκο Αναύρου-Άγιος Κωνσταντίνος έως τις Μηλιές.

Συμπληρωματικά, προστίθεται στο Σχέδιο Π.Δ., εντός του κυρίως αστικού ιστού, έχει προγραμματιστεί και υλοποιείται, έως το τέλος της πρώτης περιόδου, δίκτυο τραμ, με παράλληλη προς το παραλιακό μέτωπο διαδρομή, έως το Αθλητικό Κέντρο στη Νέα Ιωνία και έως τα Πευκάκια, καθώς και η ολοκλήρωση των ρυθμίσεων για την ολοκληρωμένη ανάπτυξη δικτύου ποδηλατοδρόμων - πεζοδρόμων, κατά μήκος επτά επιλεγμένων αξόνων.

Η δημιουργία δικτύου θαλάσσιας συγκοινωνίας μικρών αποστάσεων, από το Λιμάνι του Βόλου προς τους παραλιακούς οικισμούς της Περιοχής Μελέτης, αλλά και ευρύτερα, είναι εφικτή και υποστηρίζεται η υλοποίησή της, με δεδομένο ότι ο Παγασητικός αποτελεί κλειστό και προστατευμένο θαλάσσιο σύστημα.

Τέλος, όπως σημειώνεται, επιδιώκεται η πραγματοποίηση τελεφερίκ, από Άνω Βόλο προς Μακρινίτσα, Πορταριά και Χάνια, το οποίο υπό ορισμένες προϋποθέσεις θα μπορούσε να χρησιμοποιείται και ως συγκοινωνιακό μέσο. Διερευνάται η δυνατότητα συμπλήρωσης του δικτύου από Άγιο Λαυρέντιο έως χιονοδρομικό κέντρο Χανίων, με στόχο τη λειτουργική ενίσχυση του μέσου.

Το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου

Εξάλλου για το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου το Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για το Ρυθμιστικό του Βόλου σημειώνει ότι αποτελεί το μοναδικό αεροδρόμιο της ευρύτερης ηπειρωτικής περιοχής και ουσιαστικά αντιπροσωπεύει τη μοναδική δυνατότητα διασύνδεσης του Νομού, αλλά και της Περιφέρειας, με τον ευρύτερο ευρωπαϊκό και διεθνή χώρο. Τυπικά λειτουργεί όλο το χρόνο, αλλά η κίνηση του αεροδρομίου περιορίζεται στους τουριστικούς μήνες, από Απρίλιο έως Οκτώβριο, εξυπηρετώντας κυρίως ναυλωμένες πτήσεις (charters), ενώ κατά την ΥΠΑ συνεχίζουν να παρατηρούνται δύσκολα εξηγήσιμες αυξομειώσεις καθ’ όλη τη διάρκεια της περιόδου, φαινόμενο που εκλαμβάνεται ως μη σταθεροποίηση του αριθμού των μετακινήσεων διαμέσου του αερολιμένα.

[πηγή: Ταχυδρόμος]


Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 11:08:.

Powered and Developed by Lateam.gr
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.5.1
Lateam