Greek infotainment community

Το Lateam είναι Ε Ν Α Ν Τ Ι Α σε οποιαδήποτε μορφή Π Ε Ι Ρ Α Τ Ε Ι Α Σ
Facebooktwitter
Επιστροφή   Greek infotainment community > ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ > ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Ελάχιστα τα χρήματα για συντηρήσεις σχολικών μονάδων

This is a discussion on Ελάχιστα τα χρήματα για συντηρήσεις σχολικών μονάδων within the ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ forums, part of the ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ category; Δεν επαρκούν τα χρήματα που διαθέτει ο δήμος Βόλου για τις συντηρήσεις των σχολείων, κι έτσι θα καλυφθούν κατά προτεραιότητα ...

Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 04-07-2011, 21:43:   #1
cRc
Think Different..
 
Το avatar του χρήστη cRc
 
Εγγραφή: Jun 2006
Περιοχή: ΑΛΜΥΡΟΣ
Μηνύματα: 4.208
Thanks: 1.784
Thanked 1.342 Times in 846 Posts
My Mood:
cRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the rough
Προεπιλογή Ελάχιστα τα χρήματα για συντηρήσεις σχολικών μονάδων

Δεν επαρκούν τα χρήματα που διαθέτει ο δήμος Βόλου για τις συντηρήσεις των σχολείων, κι έτσι θα καλυφθούν κατά προτεραιότητα οι ανάγκες για την ασφάλεια και την υγιεινή των σχολείων σύμφωνα με το σχέδιο που έχουν εκπονήσει οι Τεχνικές Υπηρεσίες.

Το θέμα συζητήθηκε σήμερα στη συνεδρίαση της Επιτροπής Παιδείας παρουσία και του αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών Φ. Λαμπρινίδη και του διευθυντή συντηρήσεων Διον. Φαλαγγάρη, εκπροσώπων της ΕΛΜΕ και της προέδρου της επιτροπής Σούλας Μπαρτζιώκα. Τα χρήματα που θα διατεθούν ανέρχονται σε 250.000 ευρώ ενώ θα γίνει γίνουν και ηλεκτρομηχανολογικές παρεμβάσεις ύψους 100.000 ευρώ. Ήδη η επιτροπή έχει συγκεντρώσει τα αιτήματα των διευθυντών των σχολικών μονάδων αΆθμιας και βΆθμιας εκπαίδευσης.

Αναφερόμενος στο εύρος των φετινών παρεμβάσεων σε συνδυασμό με τις ανάγκες των διδακτηρίων, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Φώτης Λαμπρινίδης τόνισε ότι «παρά τις ανεπαρκείς πιστώσεις εκ μέρους της Πολιτείας, γίνεται προσπάθεια να εξευρεθούν πόροι τόσο από εθνικές όσο και από ευρωπαϊκές πηγές χρηματοδότησης. Στο πλαίσιο αυτό, ήδη έχει εκπονηθεί από την Τεχνική Υπηρεσία μελέτη ανάπλασης αυλών έξι σχολικών συγκροτημάτων της πόλης, προϋπολογισμού 588.000 ευρώ, που χρηματοδοτείται από τον ΟΣΚ και έχει εγκριθεί η δημοπράτησή της και από την Οικονομική Επιτροπή. Ταυτόχρονα, διεκδικούνται πόροι από το ΕΣΠΑ που αφορούν την ενεργειακή απόδοση των σχολικών κτιρίων και ήδη ο Δήμος είναι έτοιμος να καταθέσει πρόταση χρηματοδότησης, εμπρόθεσμα, μέχρι το Σεπτέμβριο, ενώ ακολουθεί αντίστοιχη πρόσκληση για τα ειδικά σχολεία».

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Βόλου θα συνδράμουν επιπλέον στην προσπάθεια αντιμετώπισης των οξυμένων προβλημάτων των σχολείων μέσα από τις δαπάνες συντηρήσεων και επισκευών. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, τέλος, ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο σχολικό συγκρότημα του πρώην Πολυκλαδικού, που πέρυσι είχε το γνωστό πρόβλημα με την πτώση σοβάδων, για το οποίο διεκδικείται πίστωση 80.000 ευρώ προκειμένου να ολοκληρωθεί η παρέμβαση για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Η ΕΛΜΕ από την πλευρά της ζήτησε από το δήμο να είναι πιο διεκδικητικός και να εξασφαλίσει χρήματα μέσα από ευρωπαϊκά ή άλλα προγράμματα ενώ όπως τόνισε χαρακτηριστικά το μέλος του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Κ. Λαγός, «δεν μπορεί να ζητείται από μας να γίνουμε διαχειριστές της φτώχειας και της πολιτικής του υπουργείου Παιδείας που θέλει τους ιδιώτες να εμπλέκονται παντού και να πηγαίνει περίπατο η δωρεάν και δημόσια Παιδεία».

[πηγή: ΕΡΤ]
__________________

Ο χρήστης cRc δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
The Following User Says Thank You to cRc For This Useful Post:
korn (05-07-2011)
Sponsored Links
Απάντηση στο θέμα

Bookmarks


Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας


Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Εντυπωσιακά τα αποτελέσματα της εφαρμογής μιας νέα ελάχιστα επεμβατική θωρακοχειρουργική μέθοδου LATEAM RSS NEWS 0 18-02-2010 13:43:
NOKIA 2323 classic με ελάχιστα Ευρώ! antonis PDA - SMART PHONES 0 16-07-2009 20:58:
Κατασκευή και αποκατάσταση σχολικών κτιρίων LATEAM RSS NEWS 0 15-10-2008 17:35:
Καθυστερούν οι συντηρήσεις σχολικών κτιρίων Κων/νος ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ 1 21-08-2008 21:12:
Ελάχιστα επεμβατική θεραπεία της κιρσοκήλης, αυξάνεις τις πιθανότητες τεκνοποίησης LATEAM RSS NEWS 0 12-08-2008 10:22:


Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 06:11:.


Powered and Developed by Lateam.gr
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.5.1
Lateam