Greek infotainment community

Greek infotainment community (https://www.lateam.gr/forum/)
-   ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ (https://www.lateam.gr/forum/f38/)
-   -   «Βράζει» ο αγροτικός κόσμος (https://www.lateam.gr/forum/f38/vrazei-o-agrotikos-kosmos-3130/)

cRc 04-02-2007 00:49:

«Βράζει» ο αγροτικός κόσμος
 
Δεν ικανοποίησε η απόφαση για την αύξηση του ποσοστού επιστροφής ΦΠΑ
Την έντονη αντίδραση των βαμβακοπαραγωγών της ευρύτερης περιοχής των Δήμων Φερών και Κάρλας προκάλεσε η απόφαση του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών για την αύξηση του ποσοστού επιστροφής του συντελεστή επιστροφής του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας (ΦΠΑ) στο 7%, από το 5% που ίσχυε μέχρι σήμερα. Οι αγρότες εμμένουν στην αρχική τους τοποθέτηση για αύξηση στο ποσοστό του 15% και δηλώνουν έτοιμοι να προχωρήσουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις.
Πανέτοιμοι να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις, πιθανότατα στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας με παράταξη των τρακτέρ κατά μήκος της εθνικής οδού στο ύψος του κόμβου του Βελεστίνου, είναι πλέον αγρότες και κτηνοτρόφοι του δυναμικού της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΕΑΣ) Βόλου, μετά και την ανακοίνωση από το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών του ποσοστού αύξησης του συντελεστή επιστροφής του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας (ΦΠΑ). Βάσει των νέων δεδομένων, ο συντελεστής επιστροφής αυξάνεται από το 5%, που ίσχυε μέχρι σήμερα, στο 7%, με τη δέσμευση του υπουργείου να αναπληρώσει τη διαφορά, η οποία θα προκύψει για τους βαμβακοπαραγωγούς, σύμφωνα με τα ισχύοντα του καλλιεργητικού έτους 2005. Το ύψος της ποσοστιαίας αύξησης ανέρχεται συνολικά στο 40%, ωστόσο απέχει αρκετά από τη διεκδίκηση των αγροτών, οι οποίοι εμμένουν στις θέσεις τους, ζητώντας ο συντελεστής επιστροφής να φτάσει στο 15% για το βαμβάκι και τουλάχιστον στο 9% για όλα τα υπόλοιπα προϊόντα.

Με ανάμικτα συναισθήματα πληροφορήθηκαν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι της επαρχίας Αλμυρού την απόφαση του υπουργείου.
«Το 7%» επισημαίνει ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Αλμυρού «Η Πρόοδος» κ. Δημ. Νανάς «στην ουσία δεν καλύπτει το ΦΠΑ, αλλά εμείς στον Αλμυρό από την πρώτη στιγμή δηλώσαμε ότι δεν θεωρούμε μείζον το συγκεκριμένο ζήτημα, το οποίο αφορά κυρίως τους παραγωγούς, που εντάσσονται στο ειδικό καθεστώς. Εκτιμώ ότι η αύξηση του ποσοστού στο 7% για όλα τα αγροτικά προϊόντα και όχι μόνο για το βαμβάκι προκαλεί ικανοποίηση, καθώς ποσοστιαία ανέρχεται στο 40%» τονίζει ο κ. Νανάς.

cRc 04-02-2007 00:52:

Συνάντηση με Μπασιάκο ζητούν οι αγρότες Αλμυρού

Στη συγκρότηση επιτροπής, τα μέλη της οποίας θα πραγματοποιήσουν σειρά επισκέψεων στο Δήμο Αλμυρού, τη Νομαρχία Μαγνησίας και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στην Αθήνα, με στόχο την υποβολή σειράς αιτημάτων προς ικανοποίηση, προχωρούν οι αγρότες της επαρχίας Αλμυρού. Σχετικές αποφάσεις ελήφθησαν χθες το βράδυ, στη διάρκεια συγκέντρωσης που συγκάλεσε ο Αγροτικός Σύλλογος Αλμυρού «Η Πρόοδος» στο Πολιτιστικό Κέντρο της πόλης.
Όπως αποφασίστηκε, το πρωί της ερχόμενης Δευτέρας τα μέλη της επιτροπής αγροτών θα ζητήσουν συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ευάγ. Μπασιάκο, υπόψη του οποίου θα θέσουν τα αιτήματά τους. Πριν την επίσκεψη στην Αθήνα θα συναντηθούν τόσο με το Δήμαρχο Αλμυρού κ. Βαγ. Χατζηκυριάκο, όσο και με το Νομάρχη Μαγνησίας κ. Απ. Παπατόλια, στους οποίους θα υποβάλουν αιτήματα, που τους αφορούν.
Εν τω μεταξύ, μετά και τη συνάντηση των αγροτών με τον υπουργό κ. Μπασιάκο, θα πραγματοποιηθεί νέα συγκέντρωση στον Αλμυρό, στη διάρκεια της οποίας θα εξεταστούν τα συμπεράσματα των επισκέψεων, με τους αγρότες να αποφασίζουν ανάλογα.


Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 07:37:.

Powered and Developed by Lateam.gr
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.5.1
Lateam