Greek infotainment community

Το Lateam είναι Ε Ν Α Ν Τ Ι Α σε οποιαδήποτε μορφή Π Ε Ι Ρ Α Τ Ε Ι Α Σ
Facebooktwitter
Επιστροφή   Greek infotainment community > ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ > ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Ζήτησαν παρέμβαση Περιφερειάρχη οι καταστηματάρχες του Αλμυρού

This is a discussion on Ζήτησαν παρέμβαση Περιφερειάρχη οι καταστηματάρχες του Αλμυρού within the ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ forums, part of the ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ category; Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κωνσταντίνο Αγοραστό είχαν την προηγούμενη εβδομάδα ο πρόεδρος των καταστηματαρχών εστίασης Αλμυρού Κωνσταντίνος Μπουρλής και ...

Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 26-07-2011, 18:46:   #1
cRc
Think Different..
 
Το avatar του χρήστη cRc
 
Εγγραφή: Jun 2006
Περιοχή: ΑΛΜΥΡΟΣ
Μηνύματα: 4.208
Thanks: 1.784
Thanked 1.342 Times in 846 Posts
My Mood:
cRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the rough
Προεπιλογή Ζήτησαν παρέμβαση Περιφερειάρχη οι καταστηματάρχες του Αλμυρού

Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κωνσταντίνο Αγοραστό είχαν την προηγούμενη εβδομάδα ο πρόεδρος των καταστηματαρχών εστίασης Αλμυρού Κωνσταντίνος Μπουρλής και ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου κ.Σαλάτας καθώς ο δήμαρχος Αλμυρού Βαγγέλης Χατζηκυριάκοος για το θέμα της ρύθμισης των οφειλών προς το δήμο από ανεξόφλητα τέλη παρελθόντων ετών.

Σύμφωνα με τον Ταχυδρόμο, στη συνάντηση οι καταστηματάρχες αλλά και ο δήμαρχος έθεσαν στον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας το θέμα της ρύθμισης και του επισήμαναν ότι η πλειοψηφία των ιδιοκτητών είναι αδύνατον να μπει στη ρύθμιση Ραγκούση καθώς δεν έχει εξοφλήσει το 30% της οφειλής (για να μπει κάποιος στην ρύθμιση πρέπει να έχει εξοφλήσει το συγκεκριμένο ποσό δοαφορετικά δεν είναι δυνατό).

Παράλληλα ο κ.Μπουρλής ζήτησε να αυξηθούν οι δόσεις από 20 που προβλέπονται σε περισσότερες - αίτημα που έχει καταθέσει και στην πανελλήνια ομοσπονδία - ώστε με αυτό τον τρόπο να μπορέσουν οι επαγγελματίες να ανταπεξέλθουν στο χρέος και να το αποπληρώσουν.

Πιο συγκεκριμένα οι καταστηματάρχες ζητούν ρύθμιση βάσει του νέου νόμου που καθορίζει τη διαδικασία καταβολής κύριας οφειλής και προστίμων τρίτων προς Δήμους και σύμφωνα με τον οποίο ανάλογα με την οφειλή η ρύθμιση γίνεται είτε εφάπαξ, με καταβολή της κυρίας οφειλής, του 15% των προστίμων που αναλογούν σε αυτή, καθώς και του 15% των προσαυξήσεων εκπρόθεσμης καταβολής είτε με καταβολή της κύριας οφειλής, του 30% των προστίμων που αναλογούν σε αυτή, καθώς και το 30% των προσαυξήσεων εκπρόθεσμης καταβολής, σε ισόποσες μηνιαίες δόσεις.

Αυτή την στιγμή μόνο στον Αλμυρό οι οφειλές αφορούν σε 300 περίπου καταστηματάρχες και πρόκειται για οφειλές από το 1998 όταν και οι επαγγελματίες σε αντίδραση για το τέλος 2% δεν πλήρωναν με αποτέλεσμα να έχουν συσσωρευτεί τα χρέη.

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας ήταν ιδιαίτερα θετικός στο αίτημα των καταστηματαρχών τους οποίους και ενημέρωσε ότι αν και ο ίδιος δεν μπορεί να πάρει κάποια απόφαση από τη στιγμή που υπάρχει σχετική τροπολογία ωστόσο θα παρέμβει στο Υπουργείο Οικονομικών και την ΚΕΔΚΕ. Για αυτό το λόγο μέσα στην εβδομάδα ο Σύλλογος θα στείλει σχετικό υπόμνημα στον κ.Αγοραστό ώστε να το προωθήσει αρμοδίως.

Τονίζεται ότι το θέμα έχει έρθει και σε προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο μετά από αίτημα που κατέθεσαν για τη διευθέτηση του προβλήματος.

[πηγή: Ταχυδρόμος]
__________________

Ο χρήστης cRc δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
The Following User Says Thank You to cRc For This Useful Post:
geodon (26-07-2011)
Sponsored Links
Απάντηση στο θέμα

Bookmarks

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας


Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Σε θέσεις μάχης οι καταστηματάρχες της Αγριάς για τις παράνομες κατασκευές cRc ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ 0 21-06-2011 21:10:
Συνάντηση Κ. Παπούλια με τον περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρό LATEAM RSS NEWS 0 21-12-2010 19:44:
Εξεταστική για τη γρίπη Α ζήτησαν οι Ευρωβουλευτές LATEAM RSS NEWS 0 09-03-2010 20:01:
Ροζ σκάνδαλο οδήγησε σε παραίτηση περιφερειάρχη LATEAM RSS NEWS 0 25-10-2009 14:11:
Ζήτησαν εξαίρεση του ανακριτή LATEAM RSS NEWS 0 03-06-2009 17:02:


Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 08:08:.


Powered and Developed by Lateam.gr
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.5.1
Lateam