Greek infotainment community

Το Lateam είναι Ε Ν Α Ν Τ Ι Α σε οποιαδήποτε μορφή Π Ε Ι Ρ Α Τ Ε Ι Α Σ
Facebooktwitter
Επιστροφή   Greek infotainment community > Tech Point > COMPUTERS > WIKI-ΒΟΗΘΗΜΑΤΑ - ΟΔΗΓΟΙ

ADSL για όλους με turbo ταχύτητες!

This is a discussion on ADSL για όλους με turbo ταχύτητες! within the WIKI-ΒΟΗΘΗΜΑΤΑ - ΟΔΗΓΟΙ forums, part of the COMPUTERS category; -Η ΟΔΥΣΣΕΙΑ εξεύρεσης της ιδανικής σύνδεσης ή πακέτου ADSL δεν είναι εύκολη υπόθεση για όλους μας. Παράγοντες όπως οι υποδομές ...

Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 15-09-2008, 11:14:   #1
antonis
VIP
 
Το avatar του χρήστη antonis
 
Εγγραφή: Jun 2007
Περιοχή: Κόρινθος
Μηνύματα: 1.425
Thanks: 24
Thanked 308 Times in 220 Posts
My Mood:
antonis has a spectacular aura aboutantonis has a spectacular aura aboutantonis has a spectacular aura aboutantonis has a spectacular aura aboutantonis has a spectacular aura aboutantonis has a spectacular aura aboutantonis has a spectacular aura aboutantonis has a spectacular aura aboutantonis has a spectacular aura aboutantonis has a spectacular aura about
Προεπιλογή ADSL για όλους με turbo ταχύτητες!


-Η ΟΔΥΣΣΕΙΑ εξεύρεσης της ιδανικής σύνδεσης ή πακέτου ADSL δεν είναι εύκολη υπόθεση για όλους μας. Παράγοντες όπως οι υποδομές δικτύων των παρόχων, ο εξοπλισμός και το λογισμικό επηρεάζουν τη σύνδεση. Προτείνουμε ωστόσο αυτή τη φορά εκτός από συμβουλές και ορισμένα εργαλεία επιτάχυνσης ή ελέγχου της σύνδεσής σας χωρίς όμως να περιμένετε θαύματα. Το ταξίδι απαιτεί υπομονή και απλά βήματα για να κάνετε τούρμπο ή τουλάχιστον να φέρετε τα πάντα στα μέτρα σας…

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΕΣ

Αρχικά ξεκολλήστε ότι μπορείτε να έχετε ανά πάσα στιγμή μια 24αρα γραμμή αφού όλα είναι ενδεικτικά και το μέγιστο δυνατό που μπορούν να φτάσουν τα μόντεμ μας. Ωστόσο προτείνουμε 10 συμβουλές για να κάνετε καλύτερη τη συμβίωσή σας με τον εξοπλισμό και το δίκτυο που θα ρέει άφθονο αρκεί να επιμείνετε

1ον) και καλύτερο εξετάστε ποιοι πάροχοι έχουν ιδιόκτητο δίκτυο στη περιοχή σας και ζητήστε γνώμες φίλων, γειτόνων ή γνωστών για την ποιότητα της σύνδεσης. Αν δεν διέρχεται οπτική ίνα από κάποιο μεγάλο πάροχο σίγουρα έχετε το πλεονέκτημα του ΟΤΕ αλλά εξαρτάται από πολλούς παράγοντες τι ταχύτητες θα πιάσετε.

Το χάλκινο καλώδιο και η παλαιότητά του, η απόσταση από το κέντρο του DSLAM από τον τοπικό ΟΤΕ, οι καλωδιώσεις σε πολυκατοικίες ή άλλες αστάθμητες παραμέτρους μπορεί να επηρεάσουν την ποιότητα της επικοινωνίας σας. Δείτε από κοντά ποιοι σας καλύπτουν και εξετάστε αν η τηλεφωνική υποστήριξη που παρέχουν ανταποκρίνεται στη πραγματικότητα διότι οι περισσότεροι χρήστες έχουν τραβήξει τα πάνδεινα για να επιλύσουν απλά ή σύνθετα πράγματα.

2ον) Αν θέλετε να κάνετε download μεγάλων αρχείων πρέπει να επιλέξετε σωστό ρούτερ και αν μοιράζετε η σύνδεση σε διάφορους υπολογιστές κρίνεται αναγκαία η ύπαρξη ενός hub ή καλύτερα switch που θα κατανείμει την σύνδεση. Ρούτερ- μόντεμ πιστοποιημένα από την Cisco συνήθως σας παρέχουν ύψιστη συμβατότητα με τις πόρτες ADSL αλλά και πρόσθετα χαρακτηριστικά από το web based περιβάλλον τους όπως είναι λειτουργίες QoS, MAC filtering, port forward, DHCP server που πρέπει να θεωρούνται δεδομένα. Στα μεγάλα αστικά κέντρα τις ώρες της ημέρας παρατηρούνται διακυμάνσεις ιδίως τα βράδια που τα μοντέμ λειτουργούν στο φούλ ακόμα και εξαιτίας on line games άρα εξαρτάται άμεσα από το πόσο φορτωμένο είναι το κέντρο, η διαθεσιμότητα του ISP και το εύρος ζώνης που παρέχεται.

3ον) Αν το μόντεμ συγχρονίζει σε μικρότερη ταχύτητα από αυτή που πληρώσατε καλύτερα να επιλέξετε ένα χαμηλότερο πακέτο. Αν δηλαδή πληρώνετε 24αρα και το μόντεμ μόλις που αγγίζει την 7άρα τότε να επιλέξετε το πακέτο εκείνης της ταχύτητας που τουλάχιστον θα αποδίδει στο έπακρο για το ρούτερ σας. Καλό είναι να τεστάρετε με διάφορα εργαλεία την απόδοση της ταχύτητας σε διαφορετικές ώρες της ημέρας.

4ον) Αν επιλέξετε wif irouter όπως οι περισσότεροι εξετάστε τις αποστάσεις των δωματίων ή τοποθετήστε το μηχάνημα σε υψηλότερο σημείο εμβέλειας όπως για παράδειγμα μια ντουλάπα αρκεί να μην απέχει πολύ από το τηλεφωνικό καλώδιο. Καλύτερα τα μόντεμ να είναι σε ελάχιστη απόσταση από τη τηλεφωνική μπρίζα για λόγους απωλειών. Επίσης το 9108 για παράδειγμα μόντεμ της U.S. Robotics εκτός από προσιτό οικονομικά διασφαλίζει το δίκτυό σας διαθέτοντας switch 4 θέσεων και πρόσθετες λειτουργίες. Τώρα να θέλετε να καλύψετε λίγο μεγαλύτερο χώρο υπάρχουν τα μόντεμ τεχνολογίας ΜΙΜΟ που θα τα αναγνωρίσετε από τις 2-3 κεραίες που φέρουν στο σασί τους για μεγαλύτερη κατανομή του σήματος στο χώρο μετρήσιμη σε db.

5ον) Αν θέλετε μεγάλη ασφάλεια στο δίκτυό σας και αφορά την εργασία σας φρόνιμο είναι να επιλέξετε μόντεμ με hardware firewall που προσφέρει μεγάλη προστασία και θωράκιση και είναι προτιμότερο από το να χάσετε τα δεδομένα σας εφόσον είναι πολύτιμα. Ωστόσο απαραίτητα όλοι οι υπολογιστές πρέπει να έχουν έστω ένα δωρεάν τείχος προστασίας είτε αυτό των windows είναι το δωρεάν Comodo firewall Pro.

6ον) Τα καλώδια δικτύου για ενσύρματες συνδέσεις είναι αρκετά και ξεχωρίζουν από τις ονομασίες όπως CAT5/CAT5e/CAT6/CAT6e/CAT7 με βύσμα RJ45. Τα καλώδια δεν πρέπει ποτέ να είναι τσακισμένα η ταλαιπωρημένα αλλά σε άριστη κατάσταση για να αντέξουν την μεταφορά δεδομένων και καλό είναι να αγοράσετε ποιοτικά αφού είναι και φθηνά στο εμπόριο.

7ον) Αν έχετε αποσυνδέσεις στο δίκτυο ελέγξτε τις ρυθμίσεις στο ρούτερ από το περιβάλλον εργασίας και από το λειτουργικό στις Υπηρεσίες και ορισμένες φορές από πτώσεις τάσεως ή ρεύματος χρειάζονται επανεκκίνηση ή επανατοποθέτηση τα καλώδια σύνδεσης ακόμα και επανεκκίνηση του ρούτερ. Μπορεί να γίνει πολύ απλά βγάζοντας για 1 δεύτερο το καλώδιο τροφοδοσίας και επανατοποθέτηση στο μόντεμ για να λειτουργήσει εκ νέου. Οι αποσυνδέσεις μπορεί να οφείλονται στο πάροχο οπότε εκτελέστε διαγωνστικά δικτύου που υπάρχουν ακόμα και στα Vista.8ον) Μετρήσεις ταχύτητας υπάρχουν στο
Κώδικας:
www.speedtest.net
για όλες τις συνδέσεις θα σας διευκολύνει το χέρι το
Κώδικας:
http://performance.toast.net
ενώ υπάρχει και το αναλυτικό
Κώδικας:
www.speakeasy.net/speedtest
ενώ για εφαρμογές Live monitoring
Κώδικας:
www.dslreports.com/schedule
βλέποντας τα προλβήματα στην κατανομή της σύνδεσης.

9ον) Για απώλεια δεδομένων υπάρχει το ικανοποιητικό
Κώδικας:
www.dslreports.com/linequaltiy
έλεγχο πακέτων στο
Κώδικας:
www.eff.org/testyourisp/pcapdiff
ενώ για πρόσβαση στο δίκτυο επιλέξαμε το γνωστό Open port check tool
Κώδικας:
www.cananyoneseeme.org
. Τα εργαλεία αυτά θα σας βοηθήσουν να δείτε που υπάρχουν απώλεις στο δίκτυο ή στον πάροχο κατά προσέγγιση οπότε οι έλεγχοι μπορει να γίνουν με μικρές επαναλήψεις.

10ον )Τέλος έχουμε μερικά χρήσιμα εργαλεία όπως Autoruns, TCP view,
Κώδικας:
http://portforward.com
Κώδικας:
www.visualroute.com/lite.html
πηγη=freegr.gr
__________________
Ο χρήστης antonis δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
The Following User Says Thank You to antonis For This Useful Post:
Smell (15-09-2008)
Sponsored Links
Απάντηση στο θέμα

Bookmarks

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας


Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
ΟΤΕ: Μεγαλύτερες ταχύτητες και χαμηλότερες τιμές ADSL ilias ΕΛΛΑΔΑ 0 10-05-2007 16:08:
Στο μισό οι πραγματικές ταχύτητες των ADSL ilias ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΑ ΝΕΑ-GADGETS 0 12-03-2007 16:42:
Τετραπλάσιες ταχύτητες από τη HOL ilias ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΑ ΝΕΑ-GADGETS 0 20-12-2006 12:12:
Έτοιμοι για υψηλές ταχύτητες ilias ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΑ ΝΕΑ-GADGETS 0 13-12-2006 16:22:
Διπλάσιες ταχύτητες στις ADSL συνδρομές της ALTEC TELECOMS Smell ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΑ ΝΕΑ-GADGETS 0 24-08-2006 18:22:


Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 19:16:.


Powered and Developed by Lateam.gr
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.5.1
Lateam