Greek infotainment community

Το Lateam είναι Ε Ν Α Ν Τ Ι Α σε οποιαδήποτε μορφή Π Ε Ι Ρ Α Τ Ε Ι Α Σ
Facebooktwitter
Επιστροφή   Greek infotainment community > ENJOY YOUR LIFE!!!!!!!!!! > Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Αφροδισιακή κουζίνα

This is a discussion on Αφροδισιακή κουζίνα within the Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ forums, part of the ENJOY YOUR LIFE!!!!!!!!!! category; Στον "Κήπο με τα Αρώματα" του σεϊχη Νεφζεβί (16ος αιώνας) ο Αμπού ελ Χαϊλούκ ήταν... ντούρος για τριάντα συνεχείς μέρες ...

Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 26-08-2006, 12:48:   #1
Stella
I'm Blonde and i like it!
 
Το avatar του χρήστη Stella
 
Εγγραφή: Jul 2006
Περιοχή: L.Alaloum
Μηνύματα: 3.413
Thanks: 752
Thanked 1.000 Times in 646 Posts
My Mood:
Stella has a spectacular aura aboutStella has a spectacular aura aboutStella has a spectacular aura aboutStella has a spectacular aura aboutStella has a spectacular aura aboutStella has a spectacular aura aboutStella has a spectacular aura aboutStella has a spectacular aura aboutStella has a spectacular aura aboutStella has a spectacular aura about
Προεπιλογή Αφροδισιακή κουζίνα

Στον "Κήπο με τα Αρώματα" του σεϊχη Νεφζεβί (16ος αιώνας) ο Αμπού ελ Χαϊλούκ ήταν... ντούρος για τριάντα συνεχείς μέρες τρώγοντας πολλά κρεμμύδια. Στο διάστημα αυτό πλάγιασε με εξίσου μυθικό αριθμό γυναικών. Ας μην μιλήσουμε για τη σχέση της ποίησης με τη ζωή. Αληθεια, όμως, τι συνέβη στον τυχερό αυτό Αραβα; Το κρεμμύδι του προκάλεσς μια σωματική δίψα και κατέφυγε στις συντρόφους του για να τη σβήσει; Μήπως γέννησε μέσα του τον πόθο για όλες αυτές τις γυναίκες; Μήπως τις ποθούσε από πριν όλες και το κρεμμύδι τον βοήθησε να νοιώσει τόσο αισθησιασμό ώστε να ξεπεράσει τα όρια που βάζει η σάρκα στο συναίσθημα;



Οι τρεις αυτές απλές ερωτήσεις σκιαγραφούν τις αντίστοιχες τρείς προσεγγίσεις της "αφροδισιολογίας" (δεν είναι κρίμα μια τόσο όμορφη λέξη να έχει κατωχυρωθεί σε κλάδο της Ιατρικής:



* Η προσέγγιση "Viagra"

Τρώω αυτό σε συνδυασμό ίσως και με εκείνο και νά' μαι! Κάτι σαν τα σούπερ φυστίκα. Fast food - fast sex.

* Η προσέγγιση "βουντού"

Οι λαογράφοι μας έχουν καταγράψει δεκάδες μαγείες, ξόρκια και μαγγανείες για να κάνει κανείς μια γυναίκα ή έναν άντρα να τον/την ερωτευτεί. Γυναικείες εκκρίσεις ή και έμμηνα στον καφέ που θα τον τρατάρει, βότανα που θα πρέπει να καούν με ειδικό λιβάνι σε μια ορισμένη φάση της σελήνης ενώ ταυτόχρονα θα απαγγέλεται το ξόρκι και άλλα πολλά όμορφα και ενδιαφέροντα. Ε, λοιπόν, δύσκολο είναι αφού συμβαίνουν αυτά να γίνει το θαύμα και με πιο απλές μεθόδους, π.χ. με ένα συγκεκριμένο έδεσμα;

* Η προσέγγιση Bon Viveur

Οπως ένα ωραίο ηλιοβασίλεμα σε μια ήσυχη παραλία, μια βόλτα με φεγγάρι σε δροσερό δάσος, η όμορφη μουσική, η αίσθηση της χλόης στη γυμνή πλάτη, ένα γυμνό κορμί στο ημίφως έτσι κι ένα προσεγμένο γεύμα με ισορροπημένες γεύσεις, με το κατάλληλο κρασί μάς κάνει να νοιώθουμε πιο ωραία. Κι όταν νοιώθουμε πιο ωραία θέλουμε περισσότερο να πλησιάσουμε τον άνθρωπο που ποθούμε, ακόμα κι αν τον ποθήσαμε μόλις τώρα και σταματήσουμε να τον ποθούμε αμέσως μετά.



Ισως φανήκαμε λίγο κυνικοί στα παραπάνω. Σε καμμία περίπτωση δεν θέλουμε να αμφισβητήσουμε το αυτονόητο: Ο έρωτας περνάει από το στομάχι.

Είναι λιγο δύσκολο σε ένα εισαγωγικό σημείωμα έστω και να θίξουμε απλώς όλο το πλάτος της "αφροδισιολογίας" (ναι, είναι πράγματι κρίμα). Αφροδισιακο θεωρείται σε όλα τα πλάτη και μήκη της γής το σκόρδο, άσχετο αν σε μάς τους "ανήκοντες εις την Δύσιν" αν φάμε σκόρδο δε μάς επιτρέπεται να λέμε ούτε καλημέρα παρά μόνο από το τηλέφωνο. Η μελιτζάνα στον Οθωμανικό κόσμο ήταν κάτι ανάμεσα σε βιάγκρα και κοκαίνη. Για τους υπόλοιπους ήταν απλώς αδιάφορη. Αξιοσημείωτες ιδιότητες αποδίδονται στον καλό μας μαϊντανό. Η κανέλα, το κάρδαμο, ο κορίανδρος, τα αυγά, όλα τα θαλασσινά, τα καρύδια (ποιός δεν ξέρει τα καρύδια με μέλι), το ελαιόλαδο ("φάε λάδι κι έλα βράδυ")... Ας σταματήσουμε εδώ. Τελικά δεν φαίνεται να υπάρχει τροφή που να μην έχει συνδεθεί με τον έρωτα.



Μα τότε μήπως όλα αυτά είναι παραμύθια; Δεν γνωρίζουμε. Μπορεί ναι, μπορεί και όχι. Αλλά και τι μ' αυτό; Ξεχνάμε οτι εμείς, οι άνθρωποι, (και μόνο εμείς) εκτός απο πρωτεϊνες, λίπη και υδατάνθρακες τρεφόμαστε και με παραμύθια; Αλλωστε τι είναι ο έρωτας; Σύμφωνα με τον Oscar Wild, μια αμοιβαία παρεξήγηση. Ε, λοιπόν, ακόμα κι έτσι, μάς αρέσει να παρεξηγούμαστε αμοιβαία!
__________________
Ο χρήστης Stella δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Sponsored Links
Παλιά 26-08-2006, 13:05:   #2
Stella
I'm Blonde and i like it!
 
Το avatar του χρήστη Stella
 
Εγγραφή: Jul 2006
Περιοχή: L.Alaloum
Μηνύματα: 3.413
Thanks: 752
Thanked 1.000 Times in 646 Posts
My Mood:
Stella has a spectacular aura aboutStella has a spectacular aura aboutStella has a spectacular aura aboutStella has a spectacular aura aboutStella has a spectacular aura aboutStella has a spectacular aura aboutStella has a spectacular aura aboutStella has a spectacular aura aboutStella has a spectacular aura aboutStella has a spectacular aura about
Προεπιλογή

Αμαρτωλή, μαύρη κι αλκοολική (τούρτα)



Υλικά



* Για το παντεσπάνι:

o 1 1/2 κουταλάκι μαύρο ρούμι της Jamaica

o 3/4 κουταλάκια στιγμιαίος καφές

o 2/3 κούπας αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

o 3 κουταλιές κακάο σκόνη

o 1/2 κουταλάκι σόδα

o 3 μεγάλα αυγά χωρισμένα

o 3/4 κούπας ζάχαρη

o 1/4 κουταλάκι κρεμόριο ή 1 κουταλάκι χυμός λεμονιού

o 1/4 κ.γ. αλάτι

* Για την κρέμα και την επικάλυψη:

o 4 κούπες κρέμα γάλακτος ζαχαροπλαστικής

o 1/4κούπας φρέσκο βούτυρο

o 1/4; κούπας ζάχαρη

o 600 γρ. μαύρη σοκολάτα (με όσο γίνεται μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε κακάο)

o ψιλοκομμένη

o 1/3 κούπας μαύρο ρούμι της Jamaica

o 2 κουταλάκια άρωμα βανίλιας

* Σιρόπι:

o 1/4 κούπας νερό

2 κουταλιές ζάχαρη

o 2 κουταλιές μαύρο ρούμι



Ετοιμασία

* Ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά την κρέμα γάλακτος και το βούτυρο και τη ζάχαρη, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και η κρέμα ν’ αρχίσει να σιγοβράζει αργά και με μικρές μπουρμπουλήθρες χαρακτηριστικές της κολάσεως.

* Κατεβάζουμε από την φωτιά.

* Προσθέτουμε στην κρέμα 550 γρ. από την σοκολάτα και την ανακατεύουμε με περισσή ελαφρότητα μέχρι να λιώσει και να ομογενοποιηθεί.

* Προσθέτουμε το ρούμι και τη βανίλια και ανακατεύουμε.

* Ξεχωρίζουμε μια κούπα από το μίγμα της κρέμας σε χωριστό μπολ και προσθέτουμε σ’ αυτήν την υπόλοιπη ζάχαρη.

* Μεταφέρουμε σεβαστικά την υπόλοιπη κρέμα σε δοχείο, την σκεπάζουμε με στοργή και τοποθετούμε στο ψυγείο για 6 ώρες έως μία μέρα.



* Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.

* Βουτυρώνουμε ένα ταψί 25 Χ 25 ή δύο στρογγυλά ταψάκια με διάμετρο 25 cm περίπου. Στρώνουμε τα ταψιά με χαρτί ψησίματος και το βουτυρώνουμε κι αυτό.

* Λιώνουμε τον στιγμιαίο καφέ στο ρούμι και εισπνέουμε τους θεραπευτικούς ατμούς.

* Κοσκινίζουμε, για τη χαρά του πράγματος, μαζί το αλεύρι, το κακάο (ο αδελφός μου το λέει κακάου) και τη σόδα και τα αφήνουμε ον δε σάιντ μέχρι να τα χρειαστούμε. Χτυπάμε τα ασπράδια μετά του κρεμορίου ή του λεμονιού και του άλατος σε μαρέγκα και σταδιακά προσθέτουμε το 1/4 της κούπας ζάχαρη χτυπώντας σαδιστικά ώσπου η μαρέγκα να σφίξει και να γυαλίσει από την ηδονή. Αν την παραχτυπήσουμε και οργάσει, θα μας δώσει μεν τη χαρά της ικανοποίησης αλλά θα χάσει τη γυαλάδα της και θα στεγνώσει πράγμα το οποίο θα την καταστήσει άχρηστη και φτου κι απ’ την αρχή. Την αφήνουμε κι αυτήν ον δε σάιντ.

* Χτυπάμε τους κρόκους με την υπόλοιπη ζάχαρη, για τρία περίπου λεπτά να σφίξουν και ν’ ασπρίσουν, προσθέτουμε το ρούμι με τον καφέ.

* Ανακατεύοντας απαλά αλλά αποφασιστικά, προσθέτουμε στο μείγμα των κρόκων το 1/3 της μαρέγκας, κατόπιν το μισό μίγμα του αλευριού, συνεχίζουμε με άλλο 1/3 της μαρέγκας και το υπόλοιπο αλεύρι.

* Τελειώνουμε με το τελευταίο τρίτο της μαρέγκας. Το μίγμα πρέπει να είναι κάπως ομοιογενές.

* Το στρώνουμε στο ή τα ταψάκια και το πετάμε με χάρη στο φούρνο όπου το αφήνουμε για 18 λεπτά αν είναι 1 ταψί και περίπου 12 αν είναι 2.



* Βγάζουμε το pain d’ Espagne από τον φούρνο, και ακουμπάμε το ταψί σε σχάρα να κρυώσει αλλά να μην πουντιάσει.

* Κρυώνοντας θα μπει λιγάκι όπως τα μάλλινα πουλόβερ αν τα πλύνεις στο πλυντήριο.

* Ζεσταίνουμε τη ζάχαρη με το νερό για το σιρόπι ώσπου να διαλυθεί. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το ρούμι. Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε



* Την επόμενη μέρα Αν έχουμε φτιάξει σιρόπι, βρέχουμε με αυτό τα δύο δισκάκια του παντεσπανιού από την κάτω μεριά που είναι πορώδης. Αν έχουμε φτιάξει ένα παντεσπάνι, το κόβουμε στα δύο οριζόντια και κάνουμε το ίδιο στα δύο μισά του (εγώ επειδή υποφέρω από τα νεύρα μου και το πολύ το κέντημα με οδηγεί στο tavor, φτιάχνω 2 παντεσπανάκια). Τοποθετούμε το ένα παντεσπάνι με την καλή στο δίσκο και τη βρεγμένη με το ρούμι πλευρά επάνω.

* Βγάζουμε από το ψυγείο το μπολ με την πολλή την κρέμα και την τοποθετούμαι στο μίξερ όπου την χτυπάμε να γίνει σφιχτή σαν σαντιγύ και να στέκεται στο ύψος της η παλιομιγάδα.

* Βγάζουμε και το μικρό μπολάκι και δοκιμάζουμε με ένα κουτάλι να ανακατέψουμε την κρέμα να δούμε αν η πυκνότητά της είναι τέτοια που απλώνεται. Αν όχι, τη ζεσταίνουμε ελάχιστα των ελαχίστων ίσα να απλώνεται, όχι να ρευστοποιηθεί. Απλώνουμε τα 3/4 της σαντιγύ πάνω στο ένα παντεσπάνι και με μια φιγούρα που στα πανηγύρια της πατρίδας μας είναι γνωστή ως τάμπα τούμπα παραράμ, αναποδογυρίζουμε το έτερον παντεσπάνι με την βρεγμένη πλευρά πάνω στην κρέμα.

* Απλώνουμε επ' αυτού την άλλη κρέμα, τη σκούρα. Με το υπόλοιπο της σαντιγύ στολίζουμε τα πλαινά του κεικ και με ότι περισσέψει το αντικείμενο του πόθου μας. Αν δεν έχουμε τέτοιο, το τρώμε με το κουτάλι από το μπολ ή το βάζουμε σε άλλο μπολ για πιο κυριλέ.



Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο και το κόβουμε το νωρίτερο σε πέντε ώρες ή ιδανικά, την άλλη μέρα για να αναμιχθούν οι γεύσεις
__________________
Ο χρήστης Stella δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Bookmarks

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας


Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Χρήσιμες συμβουλές για την κουζίνα... ironitsa ΣΥΝΤΑΓΕΣ 2 22-03-2010 12:41:
Οι κίνδυνοι που κρύβει η κουζίνα μας LATEAM RSS NEWS 0 19-11-2008 15:43:
Εpiruschef-Ελληνικό site αφιερωμένο στην ελληνική κουζίνα cRc ΧΡΗΣΙΜΑ LINK 0 08-02-2007 02:08:


Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 14:28:.


Powered and Developed by Lateam.gr
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.5.1
Lateam