Greek infotainment community

Το Lateam είναι Ε Ν Α Ν Τ Ι Α σε οποιαδήποτε μορφή Π Ε Ι Ρ Α Τ Ε Ι Α Σ
Facebooktwitter
Επιστροφή   Greek infotainment community > ΕΡΕΥΝΑ-ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ > ΑΝΘΡΩΠΟΣ-ΟΙΚΟΣΥΣΤΗΜΑ

Αγωγές κατά του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού για τη χρήση

This is a discussion on Αγωγές κατά του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού για τη χρήση within the ΑΝΘΡΩΠΟΣ-ΟΙΚΟΣΥΣΤΗΜΑ forums, part of the ΕΡΕΥΝΑ-ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ category; [left:996368ee3f]http://img19.imageshack.us/img19/171/whaleshc2.jpg[/left:996368ee3f] Αγωγές κατά του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού κατέθεσαν η Επιτροπή Ακτών στην Καλιφόρνια και η περιβαλλοντική οργάνωση Συμβούλιο για την ...

Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 24-03-2007, 00:33:   #1
ilias
VIP
 
Εγγραφή: Nov 2006
Μηνύματα: 7.753
Thanks: 111
Thanked 855 Times in 534 Posts
ilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the rough
Προεπιλογή Αγωγές κατά του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού για τη χρήση

[left:996368ee3f]http://img19.imageshack.us/img19/171/whaleshc2.jpg[/left:996368ee3f]
Αγωγές κατά του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού κατέθεσαν η Επιτροπή Ακτών στην Καλιφόρνια και η περιβαλλοντική οργάνωση Συμβούλιο για την Προστασία των Φυσικών Πόρων, υποστηρίζοντας ότι σχεδιάζει ασκήσεις που μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο τις φάλαινες που υπάρχουν ανοικτά της αμερικανικής πολιτείας.
Σε δύο διαφορετικές δικαστικές προσφυγές η Επιτροπή Ακτών και το Συμβούλιο για την Προστασία των Φυσικών Πόρων επισημαίνουν ότι το Πολεμικό Ναυτικό αρνείται να συμμορφωθεί με τη νομοθεσία για την προστασία της θαλάσσιας ζωής χρησιμοποιώντας ηχοβολιστικά για τον εντοπισμό αντικειμένων που βρίσκονται κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, τα οποία θέτουν σε κίνδυνο τις φάλαινες.
Στις αγωγές αναφέρεται ότι το Πολεμικό Ναυτικό έχει προγραμματίσει 14 ασκήσεις ανοικτά των ακτών στη νότια Καλιφόρνια, όπου η θαλάσσια ζωή είναι πλούσια και μάλιστα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για πολλά είδη φαλαινών.
Αντιδρά το Π.Ναυτικό
Η Σάρα Ουάν, μέλος της Επιτροπής Ακτών, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι υπάρχουν ολοένα και περισσότερες επισημονικές απόψεις που συνδέουν τη χρήση ηχοβολιστικών με θανάτους φαλαινών. "Με πολλούς τρόπους (ένα ηχοβολιστικό) μπορεί να προκαλέσει το θάνατο (των φαλαινών) και έχουμε πολλές αποδείξεις", ανέφερε η Σάρα Ουάν, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που διοργανώθηκε σε ένα βράχο με θέα τον Ειρηνικό Ωκεανό.
Το Συμβούλιο για την Προστασία των Φυσικών Πόρων (NRDC) επισήμανε ότι το πρόβλημα είναι πως τα υποβρύχια ηχοβολιστικά του στρατού είναι τόσο ισχυρά, ώστε ο θόρυβος που προκαλούν είναι ανάλογος με εκείνον κατά την απογείωση ενός μαχητικού αεροσκάφους.
Οι φάλαινες που βγαίνουν στις ακτές μετά από ασκήσεις με ηχοβολιστικά έχει διαπιστωθεί ότι παθαίνουν εσωτερική αιμορραγία στον εγκέφαλο και στα αυτιά. Το NRDC υποστηρίζει ότι η χρήση ηχοβολιστικών συνδέεται πλέον με περιπτώσεις φαλαινών που παγιδεύονται μαζικά σε αβαθή.
Η Επιτροπή Ακτών στην Καλιφόρνια ζητά από το Πολεμικό Ναυτικό να λάβει μέτρα ώστε να αποφεύγεται η χρήση ηχοβολιστικών όταν εντοπίζονται φάλαινες στην περιοχή όπου πλέουν τα σκάφη του και να χρησιμοποιούνται μόνον συσκευές χαμηλής ισχύος στη διάρκεια ασκήσεων σε συνθήκες περιορισμένης ορατότητας, όταν μπορεί να υπάρχουν φάλαινες και να μην εντοπίζονται.
Το Πολεμικό Ναυτικό από την πλευρά του υποστηρίζει ότι η Υπηρεσία Ακτών στην Καλιφόρνια δεν έχει καμία δικαιοδοσία για την επιβολή των όρων προστασίας των φαλαινών και ισχυρίζεται ότι λαμβάνονται ήδη μέτρα για να μην προσβάλλεται η θαλάσσια ζωή από τα ηχοβολιστικά.
__________________
Ο χρήστης ilias δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Sponsored Links
Απάντηση στο θέμα

Bookmarks

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας


Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Αγωγές κατά της ΠΝΟ και του Ελληνικού Δημοσίου LATEAM RSS NEWS 0 02-07-2010 13:39:
Αλλαγή φρουράς στην ηγεσία του Πολεμικού Ναυτικού LATEAM RSS NEWS 0 24-02-2010 11:40:
Αλλαγές στην ηγεσία του Πολεμικού Ναυτικού LATEAM RSS NEWS 0 18-02-2010 09:06:
Αγωγές Siemens κατά Χριστοφοράκου και Μαυρίδη LATEAM RSS NEWS 0 22-05-2009 16:49:
Νεκρός αρχικελευστής του Πολεμικού Ναυτικού geodon ΕΛΛΑΔΑ 0 21-01-2009 01:04:


Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 02:29:.


Powered and Developed by Lateam.gr
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.5.1
Lateam