Greek infotainment community

Το Lateam είναι Ε Ν Α Ν Τ Ι Α σε οποιαδήποτε μορφή Π Ε Ι Ρ Α Τ Ε Ι Α Σ
Facebooktwitter
Επιστροφή   Greek infotainment community > ΕΡΕΥΝΑ-ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ > ΑΝΘΡΩΠΟΣ-ΟΙΚΟΣΥΣΤΗΜΑ

Τοξικό βακτήριο σε μικρές ποσότητες εντοπίστηκε στη λίμνη Κο

This is a discussion on Τοξικό βακτήριο σε μικρές ποσότητες εντοπίστηκε στη λίμνη Κο within the ΑΝΘΡΩΠΟΣ-ΟΙΚΟΣΥΣΤΗΜΑ forums, part of the ΕΡΕΥΝΑ-ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ category; Τοξικό βακτήριο έχει εντοπιστεί στη λίμνη Κορώνεια κατά την εξέταση δειγμάτων που διενεργήθηκε στο τμήμα Βιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ...

Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 02-03-2007, 21:04:   #1
ilias
VIP
 
Εγγραφή: Nov 2006
Μηνύματα: 7.753
Thanks: 111
Thanked 855 Times in 534 Posts
ilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the rough
Προεπιλογή Τοξικό βακτήριο σε μικρές ποσότητες εντοπίστηκε στη λίμνη Κο


Τοξικό βακτήριο έχει εντοπιστεί στη λίμνη Κορώνεια κατά την εξέταση δειγμάτων που διενεργήθηκε στο τμήμα Βιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ). Το βακτήριο αυτό βρίσκεται σε πολύ μικρές συγκεντρώσεις, τέτοιες που δεν εγκυμονούν κινδύνους, ωστόσο ευνοείται από πολύ υψηλές θερμοκρασίες, από ανομβρία και πτώση της στάθμης των υδάτων. Σε μεγάλες μάλιστα συγκεντρώσεις ενοχοποιείται για το θάνατο πτηνών. Τα παραπάνω ανέφερε η αναπληρώτρια καθηγήτρια Βιολογίας του ΑΠΘ Μαρία Μουστάκα σε σύσκεψη που συγκάλεσε η νομαρχία Θεσσαλονίκης για το θέμα.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του φορέα διαχείρισης «Εθνικού πάρκου Κορώνειας-Βόλβης-Μακεδονικών Τεμπών» Σάββας Αναστασιάδης επισήμανε ότι λόγω της παρατεταμένης ανομβρίας η στάθμη του νερού στη λίμνη έπεσε από 1.80 μέτρα πέρσι στο 1.20 φέτος. Το γεγονός αυτό, πρόσθεσε, σε συνδυασμό με ενδεχόμενες υψηλές θερμοκρασίες είναι δυνατό να δημιουργήσει συνθήκες που θα ευνοήσουν την ανάπτυξη βακτηρίων που θα είναι βλαβερά στην ορνιθοπανίδα και την ιχθυοπανίδα και θα χρειαστεί άμεση παρέμβαση και διαχείριση. Στο πλαίσιο αυτό αποφασίστηκε η σύσταση επιτροπής διαχείρισης κρίσεων.
Συστήνεται επιτροπή διαχείρισης κρίσεων
Σε δηλώσεις του ο νομάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης τόνισε ότι το θέμα της Λίμνης Κορώνειας δεν είναι μόνο τοπικό αλλά και εθνικό και σημείωσε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη το αναθεωρημένο σχέδιο αποκατάστασης της λίμνης. «Θέλω να πιστεύω ότι έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες και ότι στους επόμενους μήνες θα δημοσιευτεί και η προκήρυξη» πρόσθεσε. Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής της νομαρχίας Ευάγγελος Τρευλόπουλος επισήμανε ότι η περιοχή της λίμνης παρακολουθείται ιδιαίτερα για το θέμα της γρίπης των πτηνών αλλά και για το ενδεχόμενο αλλαντίασης. Τέλος ο αντινομάρχης Υγείας Μιχάλης Τζόλλας, τόνισε ότι θα πρέπει οι ελεγκτικοί μηχανισμοί να είναι σε εγρήγορση ωστόσο επισήμανε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα για τους κατοίκους της περιοχής.
__________________
Ο χρήστης ilias δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Sponsored Links
Απάντηση στο θέμα

Bookmarks

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας


Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Τα υπέρβαρα άτομα δεν τρώνε μεγαλύτερες ποσότητες φαγητού LATEAM RSS NEWS 0 11-08-2010 11:20:
Οι γκρίζες τρίχες σημαίνουν προβληματικό DNA και τοξικό στρες, αλλά και φυσική άμυνα του οργανισμού LATEAM RSS NEWS 0 29-06-2009 11:44:
Τοξικό γάλα με μελαμίνη LATEAM RSS NEWS 0 16-09-2008 23:00:
Θεατρικό σεμινάριο στη λίμνη Πλαστήρα με γενικό τίτλο: "σκιάχτρο στη λίμνη" LATEAM RSS NEWS 0 27-06-2008 13:51:
Συνεχίζονται οι έλεγχοι σε όλες τις ποσότητες ηλιελαίου και ελαιολάδου που κυκλοφορούν στην αγορά LATEAM RSS NEWS 0 26-05-2008 10:51:


Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 12:49:.


Powered and Developed by Lateam.gr
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.5.1
Lateam