Greek infotainment community

Το Lateam είναι Ε Ν Α Ν Τ Ι Α σε οποιαδήποτε μορφή Π Ε Ι Ρ Α Τ Ε Ι Α Σ
Facebooktwitter
Επιστροφή   Greek infotainment community > ΕΡΕΥΝΑ-ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ > ΑΝΘΡΩΠΟΣ-ΟΙΚΟΣΥΣΤΗΜΑ

Αυτοκινητόδρομος Α18 - Ηλιακός

This is a discussion on Αυτοκινητόδρομος Α18 - Ηλιακός within the ΑΝΘΡΩΠΟΣ-ΟΙΚΟΣΥΣΤΗΜΑ forums, part of the ΕΡΕΥΝΑ-ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ category; Κάτι που πολλοί δεν γνωρίζουν είναι ότι η Ιταλία υπήρξε, το 1926, η πρώτη χώρα που απέκτησε αυτοκινητόδρομο, τον Α8 ...

Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 28-11-2010, 13:46:   #1
ironitsa
Moderator
 
Το avatar του χρήστη ironitsa
 
Εγγραφή: Feb 2009
Περιοχή: LA
Μηνύματα: 2.768
Thanks: 555
Thanked 876 Times in 574 Posts
My Mood:
ironitsa will become famous soon enoughironitsa will become famous soon enoughironitsa will become famous soon enoughironitsa will become famous soon enoughironitsa will become famous soon enoughironitsa will become famous soon enoughironitsa will become famous soon enough
Προεπιλογή Αυτοκινητόδρομος Α18 - Ηλιακός



Κάτι που πολλοί δεν γνωρίζουν είναι ότι η Ιταλία υπήρξε, το 1926, η πρώτη χώρα που απέκτησε αυτοκινητόδρομο, τον Α8 που συνδέει το Μιλάνο με τις λίμνες Κόμο και Ματζόρε. Εν έτει 2010 οι Ιταλοί μπορούν να υπερηφανεύονται για μία ακόμη παγκόσμια «πρώτη»: τον αυτοκινητόδρομο Α18, στην ανατολική Σικελία.

Προσθέτει 30 χιλιόμετρα στο οδικό δίκτυο της νήσου του ιταλικού νότου, συνδέοντας την Κατάνια με τις Συρακούσες και αποτελεί τον πρώτο αυτοκινητόδρομο που τροφοδοτείται εξ ολοκλήρου με ηλιακή ενέργεια.

Όταν ολοκληρωθούν τα έργα ο Α18 θα θεωρείται ίσως ο πλέον προηγμένος δρόμος στην Ευρώπη και παράλληλα ένας από τους ασφαλέστερους. Ήδη έχει τοποθετηθεί το εν τέταρτο των ηλιακών συλλεκτών που θα τον καταστήσουν αυτόνομο αυτοκινητόδρομο, ενώ σύμφωνα με τους εργολάβους, το σύστημα θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία την 1η Ιανουαρίου του 2011, οπότε και ο αυτοκινητόδρομος θα παραδοθεί στην κυκλοφορία. Τότε, το 100% των ενεργειακών του αναγκών θα καλύπτεται από 80.000 ηλιακούς συλλέκτες που τοποθετούνται κατά μήκος του δρόμου και μέσω των οποίων θα τροφοδοτούνται τα φώτα, οι ανεμιστήρες στις σήραγγες, τα τηλέφωνα έκτακτης ανάγκης κ.ο.κ. Ο ηλιακός αυτοκινητόδρομος, συνολικής ισχύος 12 εκ. kWh το χρόνο θα βοηθήσει, σύμφωνα με την κατασκευαστική εταιρία, να εξοικονομηθεί το ισοδύναμο 31.000 τόνων πετρελαίου καθώς και 10.000 τόνοι διοξειδίου του άνθρακα.

Ο αυτοκινητόδρομος Κατάνια-Συρακούσες είναι το πρώτο τέτοιο «πείραμα» αυτής της κλίμακας. Εκτός του ότι θα τροφοδοτείται πλήρως από φωτοβολταϊκά, θα είναι ένας πραγματικά πράσινος δρόμος, αφού κατά μήκος του θα φυτευτούν χιλιάδες δέντρα και φυτά για καλλωπιστικούς λόγους.

Η Ιταλία όμως δεν μένει εκεί. Στο πλαίσιο «πράσινων» αναβαθμίσεων σε όλους τους αυτοκινητοδρόμους, η Autostrade per l' Italia αντικαθιστά με LED τα φώτα όλων των δρόμων, για τους οποίους ευθύνεται, (περίπου 3.500 χιλιόμετρα σε σύνολο 6.500 του ιταλικού οδικού δικτύου) ενώ ενσωματώνει την ηλιακή τεχνολογία σε δρόμους ολόκληρης της χώρας. Πρόσφατα μάλιστα ανακοίνωσε σειρά από πρωτοβουλίες για την προώθηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και βελτιώσεις για μεγαλύτερη ενεργειακή αποδοτικότητα σε όλες τις εγκαταστάσεις της. Τα σχέδιά της προβλέπουν μείωση της παραγωγής εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα κατά 40% και μακροπρόθεσμα ελπίζει σε σημαντική εξοικονόμηση πόρων που θα διοχετεύονταν στη συντήρηση των υποδομών της.
__________________

Ο χρήστης ironitsa δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Sponsored Links
Απάντηση στο θέμα

Bookmarks

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας


Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Θηκη ηλιακος φορτιστης για iPhone Smell PDA - SMART PHONES 0 16-03-2010 08:31:
Αύξηση στα διόδια από την «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε.» LATEAM RSS NEWS 0 06-03-2010 12:42:
Ο μεγαλύτερος ηλιακός σταθμός παραγωγής ενέργειας τέθηκε σε λειτουργία ανατολικά της Λειψίας LATEAM RSS NEWS 0 23-06-2008 16:45:
Ηλιακός φορτιστής, μικρός, και αποτελεσματικός antonis ΑΝΘΡΩΠΟΣ-ΟΙΚΟΣΥΣΤΗΜΑ 0 05-05-2008 19:44:
Ηλιακός Φορτιστής Solio ilias ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΑ ΝΕΑ-GADGETS 1 08-02-2008 11:03:


Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 06:46:.


Powered and Developed by Lateam.gr
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.5.1
Lateam