Greek infotainment community

Το Lateam είναι Ε Ν Α Ν Τ Ι Α σε οποιαδήποτε μορφή Π Ε Ι Ρ Α Τ Ε Ι Α Σ
Facebooktwitter
Επιστροφή   Greek infotainment community > ΕΡΕΥΝΑ-ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ > ΑΝΘΡΩΠΟΣ-ΟΙΚΟΣΥΣΤΗΜΑ

Ελπίδες για τους διαβητικούς

This is a discussion on Ελπίδες για τους διαβητικούς within the ΑΝΘΡΩΠΟΣ-ΟΙΚΟΣΥΣΤΗΜΑ forums, part of the ΕΡΕΥΝΑ-ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ category; [right:ae01782cdf]http://img87.imageshack.us/img87/2976/xhmikoergasthrioxa9.jpg[/right:ae01782cdf] Ιδιαίτερα ενθαρρυντικά για τους διαβητικούς κρίνονται τα αποτελέσματα από την δοκιμή ενός εμβολίου, που πραγματοποίησαν Ευρωπαίοι ερευνητές...Οι επιστήμονες χορήγησαν ...

Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 07-03-2007, 14:59:   #1
Stella
I'm Blonde and i like it!
 
Το avatar του χρήστη Stella
 
Εγγραφή: Jul 2006
Περιοχή: L.Alaloum
Μηνύματα: 3.411
Thanks: 752
Thanked 1.000 Times in 646 Posts
My Mood:
Stella has a spectacular aura aboutStella has a spectacular aura aboutStella has a spectacular aura aboutStella has a spectacular aura aboutStella has a spectacular aura aboutStella has a spectacular aura aboutStella has a spectacular aura aboutStella has a spectacular aura aboutStella has a spectacular aura aboutStella has a spectacular aura about
Προεπιλογή Ελπίδες για τους διαβητικούς

[right:ae01782cdf]http://img87.imageshack.us/img87/2976/xhmikoergasthrioxa9.jpg[/right:ae01782cdf]
Ιδιαίτερα ενθαρρυντικά για τους διαβητικούς κρίνονται τα αποτελέσματα από την δοκιμή ενός εμβολίου, που πραγματοποίησαν Ευρωπαίοι ερευνητές...Οι επιστήμονες χορήγησαν ειδικά αντισώματα, σε ενέσιμη μορφή, σε 80 διαβητικούς, ηλικίας 12 και 39 ετών, που πριν από λίγο καιρό άρχισαν να λαμβάνουν ινσουλίνη. Ύστερα από μόλις έξι ημέρες θεραπείας, διαπιστώθηκε παρατεταμένη ύφεση του διαβήτη τύπου 1 (ινσουλινοεξαρτώμενου ή νεανικού). "Είναι μεγάλη ελπίδα για τους διαβητικούς", επεσήμανε η επικεφαλής των ερευνητών, Λουσιέν Σατενού, υπεύθυνη της μονάδας έρευνας για το διαβήτη στο Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας και Ιατρικής Έρευνας της Γαλλίας (INSERM). Όπως επισημαίνουν οι ερευνητές, τα αποτελέσματα δείχνουν ότι οι διαβητικοί μπορούν να ζουν με τη δική τους ινσουλίνη, αντί να εξαρτώνται από την ενέσιμη χορήγησή της. "Τα αποτελέσματα ανοίγουν εντελώς νέες προοπτικές για την ανοσοθεραπεία του ινσουλινοεξαρτώμενου διαβήτη. Δείχνουν, επίσης, ότι μπορούμε να σταματήσουμε την εξέλιξη της νόσου", δήλωσαν χαρακτηριστικά.

Στόχος η ενδογενής παραγωγή ινσουλίνης

Σκοπός της έρευνας, που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο New England Journal of Medicine, ήταν η αδρανοποίηση του CD3, ενός ενεργοποιού στοιχείου των λευκών αιμοσφαιρίων (λεμφοκύτταρα Τ), που επιτίθενται στα κύτταρα τα οποία παράγουν ινσουλίνη από το πάγκρεας και τα καταστρέφουν σταδιακά.
Οι μισοί από τους συμμετέχοντες επιλέχθηκαν τυχαία και έλαβαν επί έξι ημέρες μια ένεση μονοκλωνικού αντισώματος αντι-CD3, ενώ στους υπόλοιπους χορηγήθηκε ένα ψευδοφάρμακο.

Μετά την χορήγηση του εμβολίου, σταμάτησε η καταστροφή των β-κυττάρων που παράγουν ινσουλίνη σε τουλάχιστον 12 από τους 40 εθελοντές, ενώ στο 75% των ασθενών οι ανάγκες για ινσουλίνη ήταν σαφώς μειωμένες, ακόμη και μετά από 18 μήνες. Επίσης, η θεραπεία είχε ως αποτέλεσμα οι περισσότεροι ασθενείς να χρειάζονται σημαντικά μικρότερη δόση ινσουλίνης, από αυτή που απαιτείται για την ασθένειά τους.

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι, αν η παραγωγή φυσικής ινσουλίνης παρατείνεται πάνω από τους 18 μήνες, τότε είναι πιθανό να μειωθούν ή να προληφθούν εκφυλιστικές επιπλοκές του διαβήτη, όπως η νεφρική ανεπάρκεια και τα αγγειακά προβλήματα.

Παράλληλα, αισιοδοξούν πως η θεραπεία τους θα μπορούσε να εφαρμοστεί και για την αντιμετώπιση άλλων ασθενειών του ανοσοποιητικού συστήματος, όπως η σκλήρυνση κατά πλάκας, η ψωρίαση και οι φλεγμονώδεις νόσοι του εντέρου.
__________________
Ο χρήστης Stella δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Sponsored Links
Απάντηση στο θέμα

Bookmarks


Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας


Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Κίνδυνος πρόωρου θανάτου και καρκίνου για τους διαβητικούς LATEAM RSS NEWS 0 04-03-2011 12:12:
Πρωτοποριακό τεχνητό πάγκρεας δίνει ελπίδες σε διαβητικούς, μειώνοντας τον κίνδυνο υπογλυκαιμίας LATEAM RSS NEWS 0 05-02-2010 11:37:
Καλύτερη η μεσογειακού τύπου διατροφή για τους διαβητικούς LATEAM RSS NEWS 0 18-09-2009 09:09:
Κίνδυνος άνοιας για τους ηλικιωμένους διαβητικούς με σοβαρά επεισόδια υπογλυκαιμίας LATEAM RSS NEWS 0 12-05-2009 11:18:
Η Ασπιρίνη δεν προστατεύει τους διαβητικούς LATEAM RSS NEWS 0 17-10-2008 17:00:


Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 05:55:.


Powered and Developed by Lateam.gr
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.5.1
Lateam