Greek infotainment community

Το Lateam είναι Ε Ν Α Ν Τ Ι Α σε οποιαδήποτε μορφή Π Ε Ι Ρ Α Τ Ε Ι Α Σ
Facebooktwitter
Επιστροφή   Greek infotainment community > ΕΡΕΥΝΑ-ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ > ΑΝΘΡΩΠΟΣ-ΟΙΚΟΣΥΣΤΗΜΑ

7 πράγματα που δεν γνωρίζατε για τον εαυτό σας

This is a discussion on 7 πράγματα που δεν γνωρίζατε για τον εαυτό σας within the ΑΝΘΡΩΠΟΣ-ΟΙΚΟΣΥΣΤΗΜΑ forums, part of the ΕΡΕΥΝΑ-ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ category; Το ανθρώπινο σώμα είναι μια πολύπλοκη μηχανή, που λειτουργεί με απόλυτη ακρίβεια και συντονισμό. Οι επιστήμονες έχουν διερευνήσει ορισμένες από ...

Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 31-10-2009, 00:07:   #1
geodon
Moderator
 
Το avatar του χρήστη geodon
 
Εγγραφή: Nov 2006
Μηνύματα: 10.918
Thanks: 2.530
Thanked 1.978 Times in 1.430 Posts
My Mood:
geodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to all
Προεπιλογή 7 πράγματα που δεν γνωρίζατε για τον εαυτό σας



Το ανθρώπινο σώμα είναι μια πολύπλοκη μηχανή, που λειτουργεί με απόλυτη ακρίβεια και συντονισμό. Οι επιστήμονες έχουν διερευνήσει ορισμένες από τις θαυματουργές και μυστηριώδεις ιδιότητες του ανθρώπινου οργανισμού.

1) Το στομάχι σας εκκρίνει διαβρωτικό οξύ

Υπάρχει ένα επικίνδυνο υγρό μέσα στο σώμα σας και συγκεκριμένα στο έντερό σας. Τα τοιχωματικά κύτταρα του στομάχου εκκρίνουν υδροχλωρικό οξύ, μια διαβρωτική ουσία, που χρησιμοποιείται στη βιομηχανία. Τα τοιχώματα του στομάχου κρατούν αυτό το δηλητηριώδες υγρό με ασφάλεια στο πεπτικό σύστημα, προκειμένου να γίνει η διάσπαση των γευμάτων σε μικρότερα συστατικά.

2) Οι αισθήσεις και η θέση του σώματος επηρεάζουν τη μνήμη σας

Η μνήμη συνδέεται σε μεγάλο βαθμό με τις αισθήσεις. Ένα άρωμα ή ένας ήχος μπορεί να επαναφέρει στη μνήμη ενός ανθρώπου ένα μακρινό γεγονός ακόμη και από την παιδική του ηλικία. Οι λόγοι της διασύνδεσης μπορεί να είναι προφανείς (π.χ. ένα κουδούνι ποδηλάτου σας κάνει να θυμηθείτε μια παλιά διαδρομή) ή ανεξιχνίαστοι.

Μια πρόσφατη μελέτη διαπίστωσε ότι η ανάκληση γεγονότων γίνεται ταχύτερα και καλύτερα, όταν το σώμα σας βρίσκεται σε παρόμοια θέση με τη θέση που είχατε την ώρα του συγκεκριμένου συμβάντος.

3) Τα οστά σπάνε λόγω έλλειψης ανόργανων στοιχείων

Τα οστά πέρα από την υποστήριξη των οργάνων και των μυών, βοηθούν στη ρύθμιση των επιπέδων ασβεστίου του οργανισμού. Τα οστά περιέχουν τόσο φώσφορο όσο και ασβέστιο, το τελευταίο εκ των οποίων είναι απαραίτητο για τους μυς και τα νεύρα. Όταν υπάρχει έλλειψη ασβεστίου, τα οστά γίνονται αδύναμα και εύθραυστα και σπάνε.

4) Μεγάλο μέρος του γεύματός σας είναι τροφή για το μυαλό σας

Αν και αντιπροσωπεύει μόνο το 2% του συνολικού βάρους του σώματός σας, ο εγκέφαλος απαιτεί το 20% των θερμίδων και του οξυγόνου του σώματος. Για να διατηρήσετε τον εγκέφαλό σας καλά εφοδιασμένο με πόρους, τρεις μεγάλες εγκεφαλικές αρτηρίες αντλούν συνεχώς οξυγόνο.

Η απόφραξη αυτών των αρτηριών στερεί τα εγκεφαλικά κύτταρα από την ενέργεια που χρειάζονται για να λειτουργήσουν, επηρεάζοντας τις λειτουργίες που ελέγχονται από τη συγκεκριμένη περιοχή και αυξάνοντας τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου.

5) Χιλιάδες αυγά παραμένουν αχρησιμοποίητα από τις ωοθήκες


Όταν μία γυναίκα διανύει την 5η με 6η δεκαετία της ζωής της, ο έμμηνος κύκλος, που ελέγχει τα επίπεδα ορμονών της και προετοιμάζει τη γονιμοποίηση των ωαρίων, παύει. Οι ωοθήκες της παράγουν όλο και λιγότερα οιστρογόνα, σηματοδοτώντας μια σειρά από σωματικές και ορμονικές αλλαγές στον οργανισμό της. Τα ωοθυλάκια αρχίζουν να μην ελευθερώνουν ωάρια όπως πριν.

Η μέση γυναίκα έχει στην εφηβεία 34.000 αχρησιμοποίητα ωοθυλάκια, αν και μόνο 350 περίπου κατά τη διάρκεια της ώριμης ζωή της.

6) Στην εφηβεία αλλάζει η δομή του εγκεφάλου


Είναι γνωστό ότι οι ορμονικές αλλαγές είναι απαραίτητες για την ανάπτυξη και την προετοιμασία του οργανισμού για την αναπαραγωγή. Γιατί όμως είναι τόσο ταραγμένη συναισθηματικά η εφηβεία;

Ορμόνες, όπως η τεστοστερόνη, επιδρούν στην ανάπτυξη των νευρώνων του εγκεφάλου και οι αλλαγές στη δομή του εγκεφάλου επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό τη συμπεριφορά. Έτσι εξηγείται η συναισθηματική αστάθεια, η απάθεια και η δυσκολία στη λήψη αποφάσεων, καθώς ο εγκέφαλος ωριμάζει στη διάρκεια της εφηβείας.

7) Μπορείτε να κάνετε τους άλλους να γελάνε μαζί σας

Ακριβώς όπως όταν παρακολουθείτε κάποιον να χασμουριέται είναι πολύ πιθανό ασυναίσθητα να κάνετε το ίδιο, οι επιστήμονες έχουν διαπιστώσει ότι το γέλιο προκαλεί μιμητισμό και τελικά φέρνει τους ανθρώπους πιο κοντά.

Φαίνεται ότι το γέλιο, το κλάμα, ακόμη και το χασμουρητό μπορεί να είναι ένας τρόπος ενίσχυσης της κοινωνικότητας. Είναι ακόμη μια εύκολη λύση αν θέλετε να σπάσετε τον πάγο μετά από έναν διαπληκτισμό ή όταν βρίσκεστε σε μια παρέα με ανθρώπους που δεν γνωρίζετε καλά.


Πηγή : cosmo.gr
__________________

ΦΙΛΙΚΑ ΓΙΩΡΓΟΣ
Ο χρήστης geodon δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
The Following 2 Users Say Thank You to geodon For This Useful Post:
ironitsa (31-10-2009), Κατερίνα (31-10-2009)
Sponsored Links
Απάντηση στο θέμα

Bookmarks

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας


Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Ο αυτισμός περιορίζει την αντίληψη του ατόμου για τον εαυτό του LATEAM RSS NEWS 0 19-12-2009 10:15:
Η σωματική άσκηση βελτιώνει την εικόνα που έχουμε για τον εαυτό μας LATEAM RSS NEWS 0 20-10-2009 12:19:
Ανακαλύψτε το σωματότυπό σας και καλωσορίστε το νέο σας εαυτό! ironitsa Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ 0 13-09-2009 12:56:
Τρώγεται με τον εαυτό του Κατερίνα VIDEO POINT !!!!!!!!! 0 28-07-2008 03:39:
ΠΩΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ Stefania ΑΝΕΚΔΟΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ 0 17-02-2007 20:32:


Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 03:07:.


Powered and Developed by Lateam.gr
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.5.1
Lateam