Greek infotainment community

Το Lateam είναι Ε Ν Α Ν Τ Ι Α σε οποιαδήποτε μορφή Π Ε Ι Ρ Α Τ Ε Ι Α Σ
Facebooktwitter
Επιστροφή   Greek infotainment community > ΕΡΕΥΝΑ-ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ > ΑΝΘΡΩΠΟΣ-ΟΙΚΟΣΥΣΤΗΜΑ

Έρευνα: Οι ορυζώνες θα αποτελέσουν τη ΝΕΑ ανανεώσιμη πηγή ενέργειας.

This is a discussion on Έρευνα: Οι ορυζώνες θα αποτελέσουν τη ΝΕΑ ανανεώσιμη πηγή ενέργειας. within the ΑΝΘΡΩΠΟΣ-ΟΙΚΟΣΥΣΤΗΜΑ forums, part of the ΕΡΕΥΝΑ-ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ category; Το μεθάνιο είναι ένα από τα πιο ισχυρά αέρια που ευθύνονται για το φαινόμενο του θερμοκηπίου. Υπολογίζεται ότι είναι 23 ...

Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 11-04-2008, 14:11:   #1
antonis
VIP
 
Το avatar του χρήστη antonis
 
Εγγραφή: Jun 2007
Περιοχή: Κόρινθος
Μηνύματα: 1.425
Thanks: 24
Thanked 308 Times in 220 Posts
My Mood:
antonis has a spectacular aura aboutantonis has a spectacular aura aboutantonis has a spectacular aura aboutantonis has a spectacular aura aboutantonis has a spectacular aura aboutantonis has a spectacular aura aboutantonis has a spectacular aura aboutantonis has a spectacular aura aboutantonis has a spectacular aura aboutantonis has a spectacular aura about
Προεπιλογή Έρευνα: Οι ορυζώνες θα αποτελέσουν τη ΝΕΑ ανανεώσιμη πηγή ενέργειας.



Το μεθάνιο είναι ένα από τα πιο ισχυρά αέρια που ευθύνονται για το φαινόμενο του θερμοκηπίου. Υπολογίζεται ότι είναι 23 φορές πιο ικανό από το διοξείδιο του άνθρακα, στο να εγκλωβίζει την θερμότητα στην ατμόσφαιρα της γης. Και αν αναρωτιέστε τι σχέση έχει το μεθάνιο με τους ορυζώνες, να αναφέρουμε ότι μέχρι και το 20% της παγκόσμιας παραγωγής μεθανίου οφείλεται στους ορυζώνες. Το έδαφος όπου μπορούν να αναπτυχθούν φυτά, λόγω του πλούτου του σε οργανικά στοιχεία (τα οποία είναι απαραίτητα για την ανάπτυξή τους) μπορεί να αποτελέσουν μια ανανεώσιμη πηγή ενέργειας, μέσω μιας μικροβιακής κυψέλης καυσίμου (Microbial fuel cell->MFC).

Το ρύζι κατά τη διάρκεια της καλλιέργειάς του εναποθέτει στο χώμα οργανικά κατάλοιπα τα οποία διασπώνται και παράγουν μεθάνιο. Ιάπωνες ερευνητές (Kaku N, Yonezawa N, Kodama Y, Watanabe K.) από τον Δεκέμβριο του 2007 είχαν κάνει μια έρευνα (η οποία πρόσφατα έγινε γνωστή με άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά) για την δυνατότητα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από έναν ορυζώνα. Μάλιστα με την μέθοδό τους όχι μόνο παράγεται ενέργεια (από μια καλλιέργεια η οποία καλύπτει τεράστιες εκτάσεις πάνω στη γη) αλλά συμβάλλει και στη μείωση των εκπομπών μεθανίου από έναν ορυζώνα, εξασφαλίζοντας έτσι διπλό κέρδος.

Χρησιμοποιώντας όπως αναφέραμε και στον πρόλογο την ιδέα της μικροβιακής κυψέλης καυσίμου (MFC) χρησιμοποίησαν ηλεκτρόδια γραφίτη για παραγωγή ρεύματος. Συγκεκριμένα παρατήρησαν ότι τοποθετώντας την άνοδο στο ριζικό σύστημα του ρυζιού, και την κάθοδο να επιπλέει στο νερό που καλύπτει τον ορυζώνα, κατάφεραν να παράγουν ηλεκτρική ενέργεια της τάξεως 6 mW/m2 το οποίο αντιστοιχεί σε 330W ηλεκτρικής ενέργειας ανά 10 στρέμματα περίπου. Σίγουρα η ενέργεια που παράγεται δεν είναι εντυπωσιακή, αλλά το γεγονός ότι προσφέρεται δωρεάν, είναι ανανεώσιμη, οικονομική και συμβάλλει στην μείωση των εκπομπών μεθανίου, την κάνει ιδιαίτερα σημαντική.

Η μείωση των εκπομπών μεθανίου συμβαίνει διότι από την άνοδο (η οποία είναι στο ριζικό σύστημα) δημιουργείται μια ροή ηλεκτρονίων προς την κάθοδο από την μικροβιακή οξείδωση των καταλοίπων στο χώμα. Η οξείδωση αυτή στην άνοδο αλλάζει την χημική δομή των καταλοίπων σε βαθμό τέτοιο ώστε να μειώνει την τελική παραγωγή του μεθανίου.

Οι Ιάπωνες ερευνητές επίσης παρατήρησαν μέσα από την έρευνά τους ότι με τεχνητή σκίαση της περιοχής όπου βρίσκονται τα ηλεκτρόδια η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας μειωνόταν σημαντικά. Αυτό σημαίνει ότι η όλη διαδικασία είναι εξαρτώμενη από τον ήλιο.

Η παραγόμενη ενέργεια αν και δεν είναι μεγάλη, εν τούτοις είναι φθηνή (δεν χρειάζονται ακριβά υλικά για την υλοποίησή της) και δεν καταστρέφει το περιβάλλον, ούτε καν την αισθητική του τοπίου. Και το σημαντικότερο προσθέτει ακόμα μια ανανεώσιμη πηγή ενέργειας στο οπλοστάσιο της μείωσης του φαινομένου του θερμοκηπίου.

πηγή=medgreece.gr
__________________
Ο χρήστης antonis δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Sponsored Links
Απάντηση στο θέμα

Bookmarks

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας


Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Τα αρτηριακά υπολείμματα ίσως αποτελούν πηγή βλαστοκυττάρων LATEAM RSS NEWS 0 10-05-2010 10:48:
Η διπολική διαταραχή πηγή έμπνευσης για μία πρωτότυπη έκθεση LATEAM RSS NEWS 0 05-03-2010 14:15:
Πολύτιμη πηγή βλαστοκυττάρων τα ανεπιθύμητα «ψωμάκια» LATEAM RSS NEWS 0 09-09-2009 10:21:
Οι όρχεις μπορεί να αποτελέσουν πηγή βλαστοκυττάρων LATEAM RSS NEWS 0 29-10-2008 11:41:
Το αίμα του αλιγάτορα θα αποτελέσει στο μέλλον πηγή για επαναστατικά αντιβιοτικά. antonis ΥΓΕΙΑ 0 09-04-2008 17:34:


Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 08:39:.


Powered and Developed by Lateam.gr
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.5.1
Lateam