Greek infotainment community

Greek infotainment community (https://www.lateam.gr/forum/)
-   ΑΝΘΡΩΠΟΣ-ΟΙΚΟΣΥΣΤΗΜΑ (https://www.lateam.gr/forum/f53/)
-   -   «Φύση χωρίς σκουπίδια» (https://www.lateam.gr/forum/f53/fusi-xoris-skoupidia-3234/)

aggelos_a 08-02-2007 18:22:

«Φύση χωρίς σκουπίδια»
 
Το Πρόγραμμα «Φύση χωρίς σκουπίδια» σχεδιάστηκε και ξεκίνησε το 1996 από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης, με τη βοήθεια μιας ομάδας εθελοντών συνεργατών μας, και αποσκοπεί όχι απλά στο μάζεμα των σκουπιδιών αλλά, κυρίως, την ευαισθητοποίηση του Έλληνα για μια φύση χωρίς σκουπίδια, για ένα καθαρό, νοικοκυρεμένο περιβάλλον. Είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας & Θρησκευμάτων(Απόφαση ΥΠΕΠΘ, αρ. πρωτ. 39271/Γ7/ 17-04-2006, Θέμα: "Εθνικά – Θεματικά Δίκτυα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης). Σχολεία όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν. Προσφέρεται εκπαιδευτικό υλικό για όλες τις θεματικές ενότητες του Δικτύου. Για συμμετοχή στο Δίκτυο τα ενδιαφερόμενα σχολεία επικοινωνούν με τη Γραμματεία της ΕΕΠΦ.

Σήμερα η ιδέα του «Φύση χωρίς Σκουπίδια» απλώνεται σΆ όλη την Ελλάδα.

Οι συνισταμένες του «Φύση χωρίς Σκουπίδια» είναι η εθελοντική προσφορά, η ευαισθητοποίηση για τη Φύση και το Περιβάλλον και η καλή συνεργασία ανάμεσα στους εθελοντές, τα σχολεία, τους Φορείς και τις Τοπικές Αρχές, και τους πολίτες.

Η ΕΕΠΦ και η ALPHA BANK, χορηγός του Προγράμματος, καλούν τις τοπικές κοινωνίες, τους Δήμους και τους Φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να αξιοποιήσουν την ευκαιρία που δίνει το “Φύση χωρίς Σκουπίδια”, συμμετέχοντας με τη δημιουργία και την υποστήριξη Εθελοντικών Ομάδων, με στόχο να απαλλαγεί η όμορφη και πολύτιμη Ελληνική Φύση από τα απορρίμματα και να ευαισθητοποιηθεί η τοπική κοινή γνώμη.

Σημαντικό ρόλο θα έχουν οι νέοι και νέες της χώρας κάθε ηλικίας που θα εκπαιδευθούν και θα ευαισθητοποιηθούν αντιμετωπίζοντας το ζήτημα των απορριμμάτων μέσα από μια άλλη σκοπιά., συμβάλλοντας στην προσπάθεια του “Φύση χωρίς Σκουπίδια” με τον ενθουσιασμό και το δυναμισμό τους.

Οι Εθελοντικές Ομάδες που θα συμμετάσχουν θα εφοδιασθούν με το έντυπο υλικό ευαισθητοποίησης του Προγράμματος και θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν μια σειρά από δράσεις όπως :

- υιοθεσία, εξερεύνηση και προστασία αλσυλίου ή μικρού δάσους
- παρουσίαση θεατρικού έργου για την ευαισθητοποίηση
της σχολικής και τοπικής κοινότητας
- έρευνα του βαθμού ευαισθητοποίησης των πολιτών στο θέμα
των απορριμμάτων, με τη χρήση ερωτηματολογίου
- έρευνα-αξιολόγηση της καθαριότητας της πόλης με βάση
απαντήσεις των κατοίκων
- δημιουργίες και κατασκευές από ανακυκλώσιμα υλικά
- δημιουργία μηνύματος/ φυλλαδίου ευαισθητοποίησης (σλόγκαν) κ.ά.


Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 07:40:.

Powered and Developed by Lateam.gr
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.5.1
Lateam