Greek infotainment community

Το Lateam είναι Ε Ν Α Ν Τ Ι Α σε οποιαδήποτε μορφή Π Ε Ι Ρ Α Τ Ε Ι Α Σ
Facebooktwitter
Επιστροφή   Greek infotainment community > ΕΡΕΥΝΑ-ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ > ΑΝΘΡΩΠΟΣ-ΟΙΚΟΣΥΣΤΗΜΑ

Γάντι υψηλής τεχνολογίας για στρατιωτική χρήση.

This is a discussion on Γάντι υψηλής τεχνολογίας για στρατιωτική χρήση. within the ΑΝΘΡΩΠΟΣ-ΟΙΚΟΣΥΣΤΗΜΑ forums, part of the ΕΡΕΥΝΑ-ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ category; Ο στρατός σήμερα δεν είναι όπως ήταν πριν μερικές δεκαετίες. Ειδικά στην Αμερική πολλές μονάδες πλέον χρησιμοποιούν στο πεδίο της ...

Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 06-05-2008, 18:46:   #1
antonis
VIP
 
Το avatar του χρήστη antonis
 
Εγγραφή: Jun 2007
Περιοχή: Κόρινθος
Μηνύματα: 1.425
Thanks: 24
Thanked 308 Times in 220 Posts
My Mood:
antonis has a spectacular aura aboutantonis has a spectacular aura aboutantonis has a spectacular aura aboutantonis has a spectacular aura aboutantonis has a spectacular aura aboutantonis has a spectacular aura aboutantonis has a spectacular aura aboutantonis has a spectacular aura aboutantonis has a spectacular aura aboutantonis has a spectacular aura about
Προεπιλογή Γάντι υψηλής τεχνολογίας για στρατιωτική χρήση.


Ο στρατός σήμερα δεν είναι όπως ήταν πριν μερικές δεκαετίες. Ειδικά στην Αμερική πολλές μονάδες πλέον χρησιμοποιούν στο πεδίο της μάχης υπολογιστές οι οποίοι είναι ενσωματωμένοι στον εξοπλισμό τους όπως κράνη ή γύρω από τη μέση τους. Η χρήση υπολογιστών και ηλεκτρονικών συστημάτων στο πεδίο της μάχης μπορεί να είναι σημαντική όσον αφορά την στρατηγική και την επικοινωνία μεταξύ των μονάδων ή των στρατιωτών αλλά έχει ένα μεγάλο μειονέκτημα. Ο χειρισμός τους στα μέρη όπου διεξάγονται οι μάχες είναι δύσκολος και μερικές φορές οι συνθήκες δεν το επιτρέπουν. Τη λύση ήρθε να δώσει μια εταιρεία η οποία εφηύρε ένα γάντι που κάνει το χειρισμό του ηλεκτρονικού εξοπλισμού παιχνιδάκι.

Εννοείται πως δεν είμαστε υπέρ καμίας μορφής πολέμου. Η τεχνολογία όμως είναι τεχνολογία. Μπορεί κάτι που αναπτύχθηκε αποκλειστικά για τον στρατό, κάποια στιγμή να βρει το δρόμο και προς τα σπίτια μας και να επωφεληθούμε από τη χρήση του. Οπότε εξετάζουμε την συγκεκριμένη εφεύρεση κάτω από αυτό και μόνο το πρίσμα.

Η εταιρεία RallyPoint λοιπόν κατασκεύασε ένα γάντι το οποίο έχει ενσωματωμένους αισθητήρες σε διάφορα σημεία κάτω από τα δάχτυλα του χεριού, οι οποίοι ενεργοποιούνται μέσω πίεσης και επιτελούν διάφορες λειτουργίες χωρίς να χρειαστεί καν ο στρατιώτης να αφήσει το τιμόνι ή το όπλο του. Το γάντι έχει προς το παρόν την ονομασία Handwear Computer Input Device (HCID).

Για παράδειγμα πιέζοντας σε μία σκληρή επιφάνεια τα ακροδάχτυλα της παλάμης που φοράει το γάντι και συγκεκριμένα το μεσαίο ή τέταρτο δάχτυλο, μπορούν να ενεργοποιούν την ραδιεπικοινωνία και μάλιστα να αλλάζουν και κανάλι. Άλλες λειτουργίες έχουν ενσωματωθεί σε άλλα σημεία του γαντιού όπως η άκρη ενός δακτύλου η οποία λειτουργεί σαν ποντίκι, σέρνοντάς το πάνω σε οποιαδήποτε επιφάνεια. Το γάντι συνδέεται μέσω καλωδίου με τον ηλεκτρονικό εξοπλισμό.

Αν το καλοσκεφτείτε μοιάζει με ένα τροποποιημένο γάντι εικονικής πραγματικότητας, μόνο που χειρίζεται έναν υπολογιστή στον πραγματικό κόσμο και όχι σε περιβάλλον virtual reality.

Η εφεύρεση είναι σίγουρο ότι θα βοηθήσει τους στρατιώτες στο πεδίο της μάχης αλλά προσωπικά πιστεύω ότι κάτι τέτοιο αφού φτάσει στο τελικό στάδιο (είναι ακόμα στη φάση του λειτουργικού πρωτοτύπου) θα βρει σίγουρα το δρόμο του κάποια στιγμή προς τους προσωπικούς υπολογιστές και συγκεκριμένα στον τομέα των παιχνιδιών, παραγκωνίζοντας τα κλασσικά gamepads…
Μια άλλη πιθανή χρήση θα ήταν σε άτομα τα οποία για διάφορους λόγους έχουν μείνει καθηλωμένα σε αναπηρική καρέκλα, και έχουν περιορισμένο αριθμό κινήσεων. Η χρήση του γαντιού θα μπορούσε να τα βοηθήσει να μπορούν να αλληλεπιδράσουν με έναν υπολογιστή πολύ πιο εύκολα και με μικρότερο αριθμό κινήσεων.

Αν και οι τελευταίες σκέψεις είναι προσωπικές και δεν αφορούν τους στόχους της εταιρείας, δείχνουν ότι κάτι που κατασκευάστηκε αμιγώς για στρατιωτικούς σκοπούς, θα μπορούσε κάλλιστα να χρησιμοποιηθεί και για ειρηνικούς…

πηγη=medgreece.gr
__________________
Ο χρήστης antonis δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
The Following 2 Users Say Thank You to antonis For This Useful Post:
jim_pap_2 (06-05-2008), Smell (06-05-2008)
Sponsored Links
Απάντηση στο θέμα

Bookmarks


Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας


Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Αir Μouse, το ποντίκι-«γάντι» Stella ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΑ ΝΕΑ-GADGETS 0 24-02-2010 17:39:
350.000 δολάρια ένα γάντι του Michael Jackson! ironitsa SHOWBIZ NEWS 0 25-11-2009 18:14:
Φεστιβάλ Επιστήμης και Τεχνολογίας 2008 από τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας LATEAM RSS NEWS 0 14-10-2008 19:10:
Το γάντι στα 32nm έριξαν AMD - IBM στην Intel antonis ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΑ ΝΕΑ-GADGETS 0 20-08-2008 22:00:
Αποτριχωτικό γάντι Stella Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ 0 10-06-2008 08:08:


Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 21:13:.


Powered and Developed by Lateam.gr
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.5.1
Lateam