Greek infotainment community

Το Lateam είναι Ε Ν Α Ν Τ Ι Α σε οποιαδήποτε μορφή Π Ε Ι Ρ Α Τ Ε Ι Α Σ
Facebooktwitter
Επιστροφή   Greek infotainment community > ΕΡΕΥΝΑ-ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ > ΑΝΘΡΩΠΟΣ-ΟΙΚΟΣΥΣΤΗΜΑ

Εξετάζονται μετεωρολογικά δεδομένα του 18ου αιώνα

This is a discussion on Εξετάζονται μετεωρολογικά δεδομένα του 18ου αιώνα within the ΑΝΘΡΩΠΟΣ-ΟΙΚΟΣΥΣΤΗΜΑ forums, part of the ΕΡΕΥΝΑ-ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ category; Το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής, που αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους σύγχρονους κινδύνους καταστροφής, θα εξεταστεί υπό το πρίσμα των ...

Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 07-10-2009, 17:11:   #1
ironitsa
Moderator
 
Το avatar του χρήστη ironitsa
 
Εγγραφή: Feb 2009
Περιοχή: LA
Μηνύματα: 2.768
Thanks: 555
Thanked 876 Times in 574 Posts
My Mood:
ironitsa will become famous soon enoughironitsa will become famous soon enoughironitsa will become famous soon enoughironitsa will become famous soon enoughironitsa will become famous soon enoughironitsa will become famous soon enoughironitsa will become famous soon enough
Προεπιλογή Εξετάζονται μετεωρολογικά δεδομένα του 18ου αιώνα


Το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής, που αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους σύγχρονους κινδύνους καταστροφής, θα εξεταστεί υπό το πρίσμα των μετεωρολογικών δεδομένων του 18ου αιώνα. Στο μικροσκόπιο των ερευνητών πρόκειται να μπουν δεδομένα που θα αντληθούν από ημερολόγια πλοίων του 18ου αιώνα, με την ελπίδα να γίνει κατανοητή η κλιματική αλλαγή που έχει σημειωθεί τα τελευταία 200 έτη.

Πρόκειται για ένα αγγλικό project, βάσει του οποίου πρόκειται να ψηφιοποιηθούν και να αναλυθούν μετεωρολογικά δεδομένα από 300 ημερολόγια ναυτικών ταξιδιών, τα οποία χρονολογούνται πίσω στο 1760. Τα ψηφιακής μορφής αρχεία πρόκειται να είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα των Εθνικών Αρχείων το 2010. Ωστόσο, οι ερευνητές ήδη μεταφέρουν τα δεδομένα ως μέρος ενός project του πανεπιστημίου του Sunderland.

Στα ημερολόγια περιέχονται αναλυτικά αρχεία των καιρικών συνθηκών στον ωκεανό, αρχεία που ενημερώνονταν καθημερινά ή και ωριαία από ανώτερους αξιωματούχους. Υπάρχουν επίσης μετρήσεις της ταχύτητας του ανέμου, καθώς και της θερμοκρασίας και της πίεσης. Με την πάροδο του καιρού, οι μετρήσεις γίνονταν πιο ακριβείς, λόγω και της ανάπτυξης των ειδικών οργάνων που χρησιμοποιούνταν.

Η ύπαρξη των ημερολογίων αυτών αποτελεί εργαλείο ζωτικής σημασίας για τους ερευνητές που ασχολούνται με το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής, οι οποίοι τα χρησιμοποιούν προκειμένου να απεικονίσουν την πορεία των καιρικών συνθηκών από την έναρξη της βιομηχανικής εποχής.
Οι ερευνητές προσπαθούν να συνθέσουν τα στοιχεία με ιστορικά αρχεία αποτυχίας των καλλιεργειών, της ξηρασίας και των καταιγίδων, καθώς και να τα συγκρίνουν με δεδομένα της σύγχρονης εποχής, προκειμένου να προβλέψουν παρόμοια γεγονότα στο μέλλον.

«Η ιδέα είναι να επεκτείνουμε τα δεδομένα όσο πιο πολύ μπορούμε ώστε να επιτύχουμε την ανάπτυξη στατιστικών μοντέλων της σύνδεσης μεταξύ των καιρικών συνθηκών και της συγκομιδής, προκειμένου να εφαρμόσουμε αυτές τις συνδέσεις για τις μελλοντικές αλλαγές των καιρικών συνθηκών λόγω της κλιματικής αλλαγής», υπογράμμισε ο David Parker του Met Office Hadley Centre
__________________

Ο χρήστης ironitsa δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Sponsored Links
Απάντηση στο θέμα

Bookmarks


Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας


Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Γ. Πεταλωτής: "Εξετάζονται όλα τα εναλλακτικά σενάρια για το ΦΠΑ" LATEAM RSS NEWS 0 02-09-2010 16:15:
Το συνδρομο του 21ου αιωνα Smell ΥΓΕΙΑ 1 14-01-2010 18:07:
Εξετάζονται οι μοτοσικλέτες των δραστών της Αγ. Παρασκευής LATEAM RSS NEWS 0 30-10-2009 11:31:
Ο Γ. Γραμματικάκης για το πείραμα του αιώνα LATEAM RSS NEWS 0 10-09-2008 15:14:
F1 - Η γκάφα του αιώνα! (απο την FIA) cRc ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ 0 20-09-2007 18:12:


Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 10:45:.


Powered and Developed by Lateam.gr
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.5.1
Lateam