Greek infotainment community

Greek infotainment community (https://www.lateam.gr/forum/)
-   ΑΝΘΡΩΠΟΣ-ΟΙΚΟΣΥΣΤΗΜΑ (https://www.lateam.gr/forum/f53/)
-   -   Τροφοδοτείστε τις συσκευές του σπιτιού με ενέργεια από το σώμα σας. (https://www.lateam.gr/forum/f53/trofodoteiste-tis-suskeues-tou-spitiou-me-energeia-apo-swma-sas-11889/)

antonis 19-06-2008 18:19:

Τροφοδοτείστε τις συσκευές του σπιτιού με ενέργεια από το σώμα σας.
 
http://img131.imageshack.us/img131/6040/pppmji3.jpg
Η αλήθεια είναι ότι το ρεύμα στις μέρες μας είναι ακριβό. Οπότε οι σπατάλες καλό είναι να περιορίζονται. Συν τοις άλλοις είναι και αντι-οικολογικό το να σπαταλάμε ρεύμα μιας και ουσιαστικά καίμε ορυκτά καύσιμα τα οποία καταστρέφουν το περιβάλλον και μολύνουν την ατμόσφαιρα.
Βέβαια τον ηλεκτρισμό τον έχουμε πλέον ανάγκη. Δεν μπορούμε να ζήσουμε χωρίς αυτόν, μιας και εκεί έχουμε στηρίξει όλες τις δραστηριότητές μας. Τι μπορούμε να κάνουμε λοιπόν;

Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι (για όποιον αντέχει) να ακολουθήσουμε το παράδειγμα του κυρίου David Butcher από τον Κανάδά ο οποίος βρήκε έναν τρόπο να τροφοδοτεί τις ηλεκτρικές συσκευές του σπιτιού του χρησιμοποιώντας …..τον ιδρώτα του.

Με την συσκευή που εφηύρε η οποία μοιάζει με ένα ποδήλατο χωρίς ρόδες, μπορεί να παράγει ενέργεια αρκετή για να τροφοδοτεί απ’ ευθείας μια τηλεόραση CRT 32 ” ή ακόμα και ένα πλυντήριο ή άλλες συσκευές. Η εφεύρεση ονομάζεται Pedal Powered Prime Mover (PPPM), και μπορεί να χρησιμοποιηθεί οπουδήποτε και οποτεδήποτε για να παρέχει ενέργεια.

Αν και η ιδέα για ένα ποδήλατο το οποίο κινεί μία γεννήτρια και αυτή με τη σειρά της παράγει ενέργεια, δεν είναι κάτι καινούριο, η ιδέα του κυρίου Butcher έχει αρκετές καινοτομίες. Χρησιμοποιώντας ένα μεγάλο “γρανάζι” από ξύλο το οποίο έχει αρκετό βάρος, και μια διάταξη που μετατρέπει το συνεχές ρεύμα που παράγεται από το μηχάνημα σε εναλλασσόμενο κατάφερε να παρέχει ισχύ ίση με περίπου 150W ανά 30 λεπτά ποδηλασίας.

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε την εφεύρεση σε λειτουργία την στιγμή που τροφοδοτεί μια τηλεόραση. Ο εφευρέτης παρέχει τα σχέδια προς πώληση από τη σελίδα του εδώ, και αναλυτικές οδηγίες για την κατασκευή του Pedal Powered Prime Mover (PPPM).

Με τις διακοπές της ΔΕΗ και την τιμή του ρεύματος που ακολουθεί την τρελή κούρσα του πετρελαίου, μοιάζει σαν μια δελεαστική εναλλακτική, αφού ταυτόχρονα χάνετε τα περιττά κιλά με τριπλό κίνητρο.

Υγεία, οικονομία, και προστασία του περιβάλλοντος! Δείτε το βίντεο που ακολουθεί…



πηγη=medgreece.gr


Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 13:02:.

Powered and Developed by Lateam.gr
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.5.1
Lateam