Greek infotainment community

Το Lateam είναι Ε Ν Α Ν Τ Ι Α σε οποιαδήποτε μορφή Π Ε Ι Ρ Α Τ Ε Ι Α Σ
Facebooktwitter
Επιστροφή   Greek infotainment community > ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ-ΤΕΧΝΕΣ > ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΝΕΑ

Aγνή Μπάλτσα-Σταύρος Ξαρχάκος στο Ηρώδειο

This is a discussion on Aγνή Μπάλτσα-Σταύρος Ξαρχάκος στο Ηρώδειο within the ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΝΕΑ forums, part of the ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ-ΤΕΧΝΕΣ category; Ανάρπαστα έγιναν τα εισιτήρια για τη συναυλία που θα δώσει η διεθνούς φήμης μεσόφωνος, η μεγάλη Ελληνίδα Αγνή Μπάλτσα στο ...

Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 12-09-2009, 21:46:   #1
ironitsa
Moderator
 
Το avatar του χρήστη ironitsa
 
Εγγραφή: Feb 2009
Περιοχή: LA
Μηνύματα: 2.768
Thanks: 555
Thanked 876 Times in 574 Posts
My Mood:
ironitsa will become famous soon enoughironitsa will become famous soon enoughironitsa will become famous soon enoughironitsa will become famous soon enoughironitsa will become famous soon enoughironitsa will become famous soon enoughironitsa will become famous soon enough
Προεπιλογή Aγνή Μπάλτσα-Σταύρος Ξαρχάκος στο Ηρώδειο




Ανάρπαστα έγιναν τα εισιτήρια για τη συναυλία που θα δώσει η διεθνούς φήμης μεσόφωνος, η μεγάλη Ελληνίδα Αγνή Μπάλτσα στο Ηρώδειο στις 15 Σεπτεμβρίου, υπό τη διεύθυνση του Σταύρου Ξαρχάκου.

Κατόπιν μεγάλης πίεσης του κοινού, που εξακολουθεί να ζητά εισιτήρια, παρ όλο που αυτά έχουν εξαντληθεί εδώ και δέκα ημέρες, θα πραγματοποιηθεί και δεύτερη συναυλία με την Αγνή Μπάλτσα και το Σταύρο Ξαρχάκο στις 17 Σεπτεμβρίου.

Πρόκειται για μια μεγαλειώδη βραδιά με τίτλο «Τα τραγούδια της πατρίδας μου», στην οποία η Αγνή Μπάλτσα επιλέγει να ερμηνεύσει αγαπημένα τραγούδια κορυφαίων Ελλήνων δημιουργών, όπως των Βασίλη Τσιτσάνη, Μάνου Χατζιδάκι, Μίκη Θεοδωράκη, Σταύρου Ξαρχάκου.

Η ίδια δηλώνει πάνω από όλα Ελληνίδα και βαθιά συγκινημένη από τη μεγάλη ανταπόκριση του ελληνικού κοινού, εν’ όψει των δύο συναυλιών, όπως και ο Σταύρος Ξαρχάκος. «Αυτά τα τραγούδια είναι διαμάντια σαν το Ευαγγέλιο, τα αντιμετωπίζω με τον ίδιο σεβασμό, φόβο και σοβαρότητα σαν να τραγουδώ Μάλερ», δηλώνει η Αγνή Μπάλτσα μιλώντας για το ρεπερτόριο που θα ερμηνεύσει.

H συναυλία λόγω της θεματικής και του κύρους των συντελεστών ετέθη εξ αρχής υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων. Ο Υπουργός κ. Άρης Σπηλιωτόπουλος, δηλώνει σχετικά:

«το μουσικό γεγονός που θα λάβει χώρα στο Ηρώδειο με τίτλο «Τα Τραγούδια της Πατρίδας μου», συμπυκνώνει την σύγχρονη ελληνική μουσική ιστορία και ποίηση, συμβάλει χωρίς αμφιβολία στην αναβάθμιση της πολιτιστικής ζωής του τόπου και επιχειρεί να δώσει στον νεοέλληνα μια άλλη οπτική γωνία της ελληνικής μας κληρονομιάς. Τέτοιου είδους εκδηλώσεις καταδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο ότι η παιδεία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τον Πολιτισμό. Με αυτές τις σκέψεις χαιρετίζω τη συναυλία και συγχαίρω όλους του καλλιτέχνες και τους συντελεστές.»

Η διακεκριμένη μεσόφωνος η οποία έχει συνεργαστεί με τους μεγαλύτερους αρχιμουσικούς του 20οu αιώνα: Χέρμπερτ φον Κάραγιαν, Λέοναρντ Μπέρνσταϊν, Ρικάρντο Μούτι κ.ά. και έχει τραγουδήσει στα μεγαλύτερα θέατρα του κόσμου, επιστρέφει στο Ηρώδειο μετά από 20 χρόνια έχοντας διαγράψει μια σαραντάχρονη μυθική καριέρα στο εξωτερικό. Από τον Χέρμπερτ φον Κάραγιαν μάλιστα έχει χαρακτηριστεί ως «η μεγαλύτερη δραματική μετζοσοπράνο της εποχής μας».

Η συνεργασία της Αγνής Μπάλτσα με το Σταύρο Ξαρχάκο χρονολογείται από το 1980. Το συγκεκριμένο μουσικό πρόγραμμα έχει παρουσιαστεί μεταξύ άλλων, με μεγάλη επιτυχία, στη Νέα Υόρκη, την Ατλάντα, το Βερολίνο, το Ίνσμπουργκ, το Ρέγκενσμπουργκ, στο Φεστιβάλ του Σάλτσμπουργκ κ.ά.

H προπώληση και κράτηση εισιτηρίων για τη δεύτερη συναυλία στις 17 Σεπτεμβρίου προς 35, 60, 90 και 120? στο 210-7234567, στην Οδό Πανεπιστημίου 39 στη Στοά Πεσμαζόγλου, καθώς και από το www.ticketservices.gr

Ώρα έναρξης των συναυλιών 9.00 μ.μ.
__________________

Ο χρήστης ironitsa δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Sponsored Links
Απάντηση στο θέμα

Bookmarks

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας


Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Ο Ψαραντώνης απόψε στο Ηρώδειο Stella ΜΟΥΣΙΚΗ 0 02-06-2010 18:44:
Επανεντάσσεται στην Κ.Ο. της Ν.Δ ο Σταύρος Δαϊλάκης LATEAM RSS NEWS 0 07-10-2008 22:13:
Σταύρος Δαϊλάκης : Ζητά να επιστρέψει στην Κ.Ο. LATEAM RSS NEWS 0 04-10-2008 11:30:
Διεγράφη ο βουλευτής της Ν.Δ. Σταύρος Δαϊλάκης LATEAM RSS NEWS 0 30-09-2008 13:33:
ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ - ΘΑ ΜΕ ΖΗΤΑΣ nick21 ΜΟΥΣΙΚΗ 0 01-07-2006 22:07:


Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 09:31:.


Powered and Developed by Lateam.gr
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.5.1
Lateam