Greek infotainment community

Greek infotainment community (https://www.lateam.gr/forum/)
-   ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΝΕΑ (https://www.lateam.gr/forum/f56/)
-   -   Πρωτοποριακό το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών (https://www.lateam.gr/forum/f56/protoporiako-programma-tou-festival-athinwn-3482/)

ilias 16-02-2007 22:56:

Πρωτοποριακό το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών
 
Ολόκληρη την πόλη θα αγκαλιάσει το φετινό φεστιβάλ Αθηνών, που θα διεξαχθεί από την 1 Ιουνίου έως τις 30 Ιουλίου.

Μεταξύ των βασικών αρχών του φεστιβάλ, που παρουσιαστήκαν την Πέμπτη είναι η εξάπλωση σε χώρους, η μετάκληση διεθνών ονομάτων και η ενίσχυση της εγχώριας δημιουργίας.

Το πρόγραμμα του Ελληνικού Φεστιβάλ 2007 διακρίνεται από πέντε θεματικές ενότητες. Συγκεκριμένα θα περιλαμβάνει αφιέρωμα στη Μαρία Κάλλας με Ελληνίδες και ξένες λυρικές ερμηνεύτριες, αφιέρωμα στον μεγάλο Αμερικανό χορογράφο Γουίλιαμ Φόρσαιθ, αφιέρωμα στο ελληνικό τραγούδι, και ιδιαίτερα στην Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου και τον Ακη Πάνου, αφιέρωμα στη μουσική του 20ού και 21ου αιώνα με την Λόρι Αντερσον, καθώς και παραστάσεις με τίτλο "Από την Πεζογραφία στη Σκηνή" από σκηνοθέτες, όπως ο Ρώσος Πιοτρ Φομένκο με το "Πόλεμος και Ειρήνη", Τσέχοφ από το βερολινέζικο θίασο Φολκσμπούνε, Χάινερ Μίλερ με την Ιζαμπέλ Ιπέρ, ο Δημήτρης Χατζής με το Τέλος της μικρής μας πόλης.

Επιπλέον, αναμένονται στην Αθήνα και άλλα μεγάλα ονόματα της διεθνούς μουσικής σκηνής, όπως η θρυλική Φιρούζ, η "ψυχή του Λιβάνου" όπως την αποκαλούν και ο Έλβις Κοστέλο με τον Αλέν Τουσέν. Από το θέατρο αναμένεται ο θίασος της Αριάν Μνούσκιν "Θέατρο του ήλιου" με τα "Εφήμερα" την πρόσφατη δουλειά της.

Χορός από την Συλβί Γκιγιέμ και τον Ακραμ Καν, το εθνικό μπαλέτο της Κίνας που θα χορέψει μια χορογραφική εκδοχή της ταινίας του Ζαν Γιμού Σήκωσε τα Κόκκινα Φανάρια.

Η Επίδαυρος θα ανοίξει στις 29/6, με την Αντιγόνη σε σκηνοθεσία Λευτέρη Βογιατζή. Θα ακολουθήσει η Μήδεια του Κερουμπίνι σε σκηνοθεσία Γιάννη Κόκκου και τη σοπράνο Αννα Κατερίνα Αντονάτσι, στο πλαίσιο του αφιερώματος στη Μαρία Κάλλας, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος με Λυσιστράτη σε σκηνοθεσία Γιάννη Ιορδανίδη και τη Ρένια Λουιζίδου στον πρωταγωνιστικό ρόλο, ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου με Ιφιγένεια εν Ταύροις σε σκηνοθεσία Γιάννη Μαργαρίτη και τη Στέλλα Φυρογένη στον ομώνυμο ρόλο.

Οι παραστάσεις ολοκληρώνονται με το Εθνικό Θέατρο και την Ηλέκτρα του Σοφοκλή, σε σκηνοθεσία Πέτερ Στάιν, σε μια πρώτη συμπαραγωγή του Εθνικού Θεάτρου με το Ελληνικό Φεστιβάλ.


Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 07:45:.

Powered and Developed by Lateam.gr
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.5.1
Lateam