Greek infotainment community

Το Lateam είναι Ε Ν Α Ν Τ Ι Α σε οποιαδήποτε μορφή Π Ε Ι Ρ Α Τ Ε Ι Α Σ
Facebooktwitter
Επιστροφή   Greek infotainment community > ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ > ΜΠΑΣΚΕΤ

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΤΣΣΚΑ 73-71 - Πεντάστερος περίλαμπρος και πρωταθλητής Ευρώπης!

This is a discussion on ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΤΣΣΚΑ 73-71 - Πεντάστερος περίλαμπρος και πρωταθλητής Ευρώπης! within the ΜΠΑΣΚΕΤ forums, part of the ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ category; Βερολίνο, Νικήτας Αυγουλής Όταν είσαι γεννημένος πρωταθλητής είσαι πρωταθλητής, βρέξει - χιονίσει, μέρα ή νύχτα, στη γη ή στη Σελήνη! ...

Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 04-05-2009, 00:23:   #1
P@ntelis Web
Administrator
 
Το avatar του χρήστη P@ntelis Web
 
Εγγραφή: Oct 2006
Περιοχή: ΑΘΗΝΑ
Μηνύματα: 1.372
Thanks: 439
Thanked 690 Times in 351 Posts
My Mood:
P@ntelis Web is a jewel in the roughP@ntelis Web is a jewel in the roughP@ntelis Web is a jewel in the roughP@ntelis Web is a jewel in the roughP@ntelis Web is a jewel in the roughP@ntelis Web is a jewel in the roughP@ntelis Web is a jewel in the roughP@ntelis Web is a jewel in the roughP@ntelis Web is a jewel in the roughP@ntelis Web is a jewel in the roughP@ntelis Web is a jewel in the rough
Bas ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΤΣΣΚΑ 73-71 - Πεντάστερος περίλαμπρος και πρωταθλητής Ευρώπης!


Βερολίνο, Νικήτας Αυγουλής Όταν είσαι γεννημένος πρωταθλητής είσαι πρωταθλητής, βρέξει - χιονίσει, μέρα ή νύχτα, στη γη ή στη Σελήνη! Τι κι αν ο Παναθηναϊκός από το +20 που βρέθηκε χρειάστηκε την άμυνα του Διαμαντίδη πάνω στον Σισκάουσκας για να πάρει το πέμπτο; Το πήρε σήκωσε την Ελλάδα στους πέντε (όσα είναι και τα αστέρια του) ουρανούς και επιστρέφει θριαμβευτής και τροπαιούχος. Δραματικά τα τελευταία λεπτά του τελικού, έσπασαν καρδιές στο Βερολίνο. Αλλά τελικά στο μπάσκετ, λίγο πριν την κόρνα συνήθως κερδίζει ο Παναθηναϊκός!

Εξωγήινο μπάσκετ έπαιξε ο Παναθηναϊκός στο πρώτο ημίχρονο, με όλους τους παίκτες του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς ανεξαιρέτως να δίνουν μαθήματα ομαδικότητας, αλλά και ευστοχίας. Η ΤΣΣΚΑ ήταν αυτή που ξεκίνησε καλύτερα και στα πρώτα λεπτά κατάφερε να προηγηθεί με 6-2, 10-7 και 12-9. Μέχρι εκείνο το σημείο (περίπου στο 5 της αναμέτρησης), ο Παναθηναϊκός αναζητούσε ρυθμό στην επίθεσή του και συντηρούνταν κοντά στον σκορ με τον Σπανούλη, ο οποίος από τους 9 πόντους της ομάδας του είχε πετύχει τους 7.

Όταν λοιπόν άρχισαν να μπαίνουν στο κόλπο και οι φίλοι του «Μπιλ», τότε ξεκίνησε ένα πάρτι άνευ προηγουμένου για την ελληνική ομάδα. Ο Παναθηναϊκός βρέθηκε για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ με καλάθι του Πέκοβιτς στο 8 (13-12), με τον Σέρβο να πετυχαίνει έτσι τους πρώτους του πόντους, αφού πριν Λόρμπεκ και Καούν τα είχαν πάει εξαιρετικά στο μαρκάρισμά τους.

Στο ίδιο σημείο ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς πέρασε στο παρκέ τους Γιασικεβίτσιους και Μπατίστ, με αποτέλεσμα η ομάδα του να αποκτήσει ελαφρύτερο σχήμα και συνεπώς μεγαλύτερη ταχύτητα. Μέχρι το τέλος της πρώτης περιόδου ο Παναθηναϊκός είχε προλάβει να προηγηθεί με 21-16, όμως το τι θα ακολουθήσει δεν μπορούσε να προβλέψει ούτε ο πιο αισιόδοξος φίλαθλος των «πρασίνων»!

Με Διαμαντίδη Γιασικεβίτσιους, Νίκολας Φώτση και Μπατίστ, οι «πράσινοι» ξεκίνησαν την δεύτερη περίοδο σαν πρόωροι πρωταθλητές Ευρώπης. Το σχήμα αυτό εν αρχή εξασφάλισε στον Ομπράντοβιτς μια εκπληκτική άμυνα με συνεχείς αλλαγές, χωρίς μις ματς για τους Ρώσους και αφόρητη πίεση στην μπάλα. Η άμυνα, αυτή ανάγκασε τους παίκτες του Μεσίνα είτε να μένουν με την μπάλα στα χέρια πετώντας την στην εκπνοή των επιθέσεών τους, είτε να κάνουν περιφερειακά λάθη που χάριζαν στον Παναθηναϊκό εύκολους πόντους στο ανοικτό γήπεδο.

Ο Παναθηναϊκός με κάθε κυριολεκτική έννοια έκανε ότι ήθελε. Τελείωσε το πρώτο ημίχρονο έχοντας 8/14 τρίποντα και 8 από τους 12 παίκτες του να έχουν σκοράρει. Η ΤΣΣΚΑ σε όλη την δεύτερη περίοδο ψαχνόταν και κοιτούσε τους αντιπάλους της να... οργιάζουν. Ο μόνος που έδειχνε πίστη και πείσμα σε κάτι καλό, ήταν ο Χόλντεν, ο οποίος προσπαθούσε σε άμυνα και επίθεση απελπιστικά όμως, μόνος.

Το 48-28 του εικοσαλέπτου έμοιαζε με γερό θεμέλιο μιας τεράστιας νίκης, όμως, ο Νίκολας μετά το τρίποντο που πέτυχε στην εκπνοή του ημιχρόνου, έδωσε το σύνθημα στον πάγκο: «Ήρεμα υπάρχουν άλλα είκοσι λεπτά».

Ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς απέδειξε στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, γιατί είναι τόσο μεγάλος προπονητής. Άλλαξε τον ρυθμό που του έδωσε την διαφορά των 20 πόντων στο πρώτο μέρος και ζήτησε από τους παίκτες του πλέον μεγαλύτερες επιθέσεις, οργανωμένες που φυθσικά ήταν διπλά αποτελεσματικές. Ο Παναθηναϊκός αφενός έδειξε να υπερτερεί και στο σετ παιχνίδι της ΤΣΣΚΑ, την ίδια στιγμή που το ρολόι είχε ξεκινήσει ήδη να αδειάζει την άμμο απειλητικά για την ρώσικη ομάδα.

Όλα αυτά όμως, μέχρι το 25, όπου οι «πράσινοι» διατήρησαν το προβάδισμα γύρω στους 20. Η ΤΣΣΚΑ από το σημείο αυτό και έπειτα άρχισε να γίνεται απειλητική. Ο Τράιαν Λάνγκτον που μέχρι εκείνο το σημείο έμοιαζε νεκρός, πήρε την κατάσταση στα χέρια του. Με διαδοχικά καλάθια του και με τον Πλάνινιτς να αλλάζει το επιθετικό ύφος της ομάδας του, οι Ρώσοι πραγματοποίησαν ένα σερί 13-0 και μείωσαν στους 10 (56-46).

Ο Ομπράντοβιτς παρά το τάιμ άουτ που πήρε, δεν κατάφερε να βελτιώσει σημαντικά πράγματα στο επιθετικό κομμάτι της ομάδας του, με αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός να μείνει μέχρι το τέλος της περιόδου, δηλαδή πέντε ολόκληρα λεπτά, χωρίς καλάθι. Από το 25, ως το 30 την ιδανική άμυνα την χρεώνεται η ΤΣΣΚΑ, η οποία λειτούργησε σαν καλοκουρδισμένη μηχανή. Η πίεση στην μπάλα ήταν το μυστικό του Μεσίνα, προκειμένου οι «πράσινοι» να χάσουν τα ελεύθερα σουτ τριών πόντων του πρώτου μέρους, τα οποία τους έφεραν σε θέση ισχύος.

Το 13-0 του τρίτου δεκαλέπτου έγινε με το ξεκίνημα του τέταρτου 15-0 (καλάθι του Πλάνινιτς και η ΤΣΣΚΑ, μετά από πάρα πολύ ώρα έριξε την διαφορά κάτω από τους 10 (56-48 στο 31). Ο Παναθηναϊκός αναζητούσε πλέον με άγχος επιθετικές λύσεις, όμως, η ΤΣΣΚΑ με την ανοχή εν μέρει και της διαιτησίας συνέχιζε να αντέχει! Το σερί των Ρώσων έφτασε το 17-0 και ανακόπηκε αμέσως μετά με καλάθι του Φώτση, ο οποίος σκόραρε τους δύο πρώτους πόντους του Παναθηναϊκού μετά από επτά ολόκληρα λεπτά αγώνα (59-50).

Ο έλεγχος για την ελληνική ομάδα έδειξε να επανέρχεται στο 33, όταν με πεντάδα τους Διαμαντίδη, Νίκολας, Περπέρογλου, Φώτση και Μπατίστ, οι άμυνες έβγαιναν και πάλι, ενώ στην επίθεση επέστρεψε σε μεγάλο βαθμό η συνέπεια σύνδεσης με το αντίπαλο καλάθι. Ο Στράτος Περπέρογλου, σε αυτό το δύσκολο σημείο του τελικού αποδείχθηκε ο άνθρωπος των λύσεων. Με πέντε δικούς τους πόντους (ένα τρίποντο και ένα λέι απ) έστειλε την διαφορά και πάλι στο +11 (65-54).

Ένας άλλος οσεί παρών μέχρι εκείνη τη στιγμή ο Ραμούνας Σισκάουσκας, άκουσε ξυπνητήρι! Ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκός με 4 δικούς του πόντους έκανε το παιχνίδι ντέρμπι στο 38, ενώ η ΤΣΣΚΑ που ανανέωσε τέσσερις επιθέσεις με διαδοχικά ριμπάουντ, πήρε ένα ακόμα λέι απ από τον Χόλντεν κάνοντας το σκορ 65-60. Ένα τρίποντο του Σπανούλη και μια άμεση ίδια απάντηση από τον Κριάπα κράτησαν την διαφορά στο +5 για τους πράσινους με το χρονόμετρο να δείχνει 1.30 για το το φινάλε.

Και ενώ η κατάσταση μετά από δύο βολές του Μπατίστ έδειχνε να ξεκαθαρίζει (70-63), ένα τρίποντο του Ματίας Σμόντις (οι πρώτοι τρεις πόντοι του στο παιχνίδι), έθεσε και πάλι σε κατάσταση αλάρμ τους «πράσινους» (70-66). Ο Σπανούλης θέλησε να τα κάνει όλα μόνος του, στην επόμενη επίθεση του Παναθηναϊκού, όμως, ο Χόλντεν κέρδισε με την καλή του άμυνα και ανάγκασε τον Έλληνα γκαρντ σε έρμπολ.

Ο Βίκτορ Κριάπα κέρδισε φάουν και μετά το τάιμ άουτ του Μεσίνα κατάφερε να αστοχήσει και στις δύο βολές που εκτέλεσε. Ο Διαμαντίδης ωστόσο δεν πρόλαβε να περάσει έγκαιρα σύμφωνα με λανθασμένη απόφαση του Αρτεάγκα και η ΤΣΣΚΑ βρήκε από το πουθενά μια ύστατη ευκαιρία. Με το χρονόμετρο να δείχνει 26 δευτερόλεπτα ο «ψυχρός δολοφόνος» Ραμούνας Σισκάουσκας σκόραρε για τρεις σκορ 70-69. Ο Διαμαντίδης δέχθηκε σκληρό φάουλ από τον Κριάπα και με δέκα δευτερόλεπτα να απομένουν κλήθηκε να εκτελέσει τις δύο πιο σημαντικές βολές του τελικού.

Ο «Μήτσος» αποδείχθηκε ψύχραιμος έκανε το σκορ 72-69 και η ΤΣΣΚΑ πλέον είχε την δυνατότητα μόνο να ισοφαρίσει με τρίποντο, έχοντας στην διάθεσή της 10.4 δευτερόλεπτα. Το σουτ θα το έπαιρνε και πάλι ο Σισκάουσκας, αν ο Διαμαντίδης δεν εκτελούσε την εντολή του πάγκου κάνοντας φάουλ με το χρονόμετρο να δείχνει 8.5. Ο «Σίσκα» ευστόχησε και στις δύο (72-71) και πλέον ήταν η σειρά του Ομπράντοβιτς να φωνάξει τους παίκτες του στον πάγκο για οδηγίες.

Πέρασαν τρία ολόκληρα δευτερόλεπτα μέχρι ο Λάνγκτον να προλάβει τον Γιασικεβίτσιους και να τον στείλει στην γραμμή των ελευθέρων βολών. Ο Σάρας, αστόχησε στην πρώτη του προσπάθεια ευστόχησε στην δεύτερη και πλέον η ΤΣΣΚΑ με 5.8 για το τέλος και το σκορ 73-71, είχε την ευκαιρία είτε να ισοφαρίσει είτε ακόμα και να κερδίσει με σουτ τριών πόντων. Τίποτε από όλα αυτά δεν έγινε. Ο Σισκα που ζωντάνεψε την ομάδα του, πήρε την τελευταία προσπάθεια, όμως, ο Διαμαντίδης για χιλιοστή φορά στην καριέρα του έδειξε γιατί είναι ένας από τους καλύτερους αμυντικούς στον πλανήτη. Ο Λιθουανός αστόχησε και ο Παναθηναϊκός σήκωσε το πέμπτο.
sportnet.gr
__________________
Ο χρήστης P@ntelis Web δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
The Following User Says Thank You to P@ntelis Web For This Useful Post:
korn (04-05-2009)
Sponsored Links
Απάντηση στο θέμα

Bookmarks

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας


Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Πρωταθλητης 2009-10 στο μπασκετ ο Παναθηναικος Smell ΜΠΑΣΚΕΤ 0 07-06-2010 11:57:
ΤΣΣΚΑ Μόσχας - σύντομο τέλος για Ράμος LATEAM RSS NEWS 0 26-10-2009 14:10:
Πρωταθλητής στο βόλεϊ ο Ολυμπιακός LATEAM RSS NEWS 0 09-05-2009 20:20:
Για πέμπτη φορά στην ιστορία του ο Παναθηναϊκός πρωταθλητής Ευρώπης LATEAM RSS NEWS 0 04-05-2009 09:53:
Υβριδικός πρωταθλητής Stefania ΕΛΛΑΔΑ 0 08-09-2006 10:08:


Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 07:39:.


Powered and Developed by Lateam.gr
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.5.1
Lateam