Greek infotainment community

Το Lateam είναι Ε Ν Α Ν Τ Ι Α σε οποιαδήποτε μορφή Π Ε Ι Ρ Α Τ Ε Ι Α Σ
Facebooktwitter
Επιστροφή   Greek infotainment community > ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ > ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

F1 - Η γκάφα του αιώνα! (απο την FIA)

This is a discussion on F1 - Η γκάφα του αιώνα! (απο την FIA) within the ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ forums, part of the ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ category; Η γκάφα του αιώνα [right:bc2f17196e]http://www.msfree.gr/photos/msfreespy.jpg[/right:bc2f17196e] Η FIA δημοσίευσε τα πρακτικά των συνεδριάσεων του Παγκοσμίου Συμβουλίου χωρίς να κρύψει τα εμπιστευτικά ...

Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 20-09-2007, 17:12:   #1
cRc
Think Different..
 
Το avatar του χρήστη cRc
 
Εγγραφή: Jun 2006
Περιοχή: ΑΛΜΥΡΟΣ
Μηνύματα: 4.208
Thanks: 1.784
Thanked 1.341 Times in 846 Posts
My Mood:
cRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the rough
Προεπιλογή F1 - Η γκάφα του αιώνα! (απο την FIA)

Η γκάφα του αιώνα
[right:bc2f17196e]http://www.msfree.gr/photos/msfreespy.jpg[/right:bc2f17196e]Η FIA δημοσίευσε τα πρακτικά των συνεδριάσεων του Παγκοσμίου Συμβουλίου χωρίς να κρύψει τα εμπιστευτικά δεδομένα…

[right:bc2f17196e]http://www.msfree.gr/build/trans.gif[/right:bc2f17196e]Συμβαίνουν και στις καλύτερες οικογένειες, αλλά όταν μιλάμε για το σκάνδαλο του αιώνα τότε οι γκάφες είναι λογικό να είναι γκάφες του αιώνα. Η FIA λοιπόν προχώρησε στην πολυαναμενόμενη δημοσίευση των πρακτικών και δεν απέφυγε το λάθος, καθώς στα έγγραφα που έδωσε στη δημοσιότητα είχε αποκρύψει τα εμπιστευτικά στοιχεία με τρόπο τέτοιο που ήταν όλα εμφανή, με μια απλή κίνηση.

Το λάθος βέβαια εντοπίστηκε σχεδόν αμέσως από τους υπευθύνους της ιστοσελίδας της Διεθνούς Ομοσπονδίας, όμως εντοπίστηκε και από εμάς (βλ. Δημήτρης Παπαδόπουλος), έτσι το MSFREE.GR έχει στην κατοχή του τα πλήρη πρακτικά χωρίς τα κενά που φρόντισε να τοποθετήσει η FIA στη δεύτερη δημοσίευση. Αφού λοιπόν ρίξουμε μια σύντομη ματιά στις περίπου 300 σελίδες και των δύο συνεδριάσεων και αφού εξετάσουμε όλα τα ενδεχόμενα σχετικά με τη δημοσίευσή τους, σύντομα θα έχετε και εσείς στα χέρια σας όλα τα στοιχεία που είχε στη διάθεσή του το Παγκόσμιο Συμβούλιο χωρίς καμία απόκρυψη των εμπιστευτικών πληροφοριών που αναφέρθηκαν.

Για όσους θέλουν να διαβάσουν τα πρακτικά και των δύο συνεδριάσεων (26/7 και 13/9) στα link που ακολουθούν θα μπορέσουν να τα βρουν, στην αγγλική γλώσσα και φυσικά χωρίς τις απόρρητες πληροφορίες.

» Πρακτικά δυνεδρίασης ΠΣΜΑ 26 Ιουλίου 2007
Κώδικας:
http://www.rtl.nl//sport/rtl_gp/components/formule1/nieuws/2007/09_september/images/wmsc-transcript-26-07-2007.pdf
» Πρακτικά δυνεδρίασης ΠΣΜΑ 13 Σεπτεμβρίου 2007
Κώδικας:
http://www.rtl.nl/sport/rtl_gp/components/formule1/nieuws/2007/09_september/images/wmsc-transcript-13-09-2007.pdf
Τι δεν έγραφε η απόφαση !!!

Μπορεί η απόφαση της συνεδρίασης του Παγκόσμιου Συμβούλιου Μηχανοκίνητου Αθλητισμού να ήταν 14 σελίδες, ωστόσο δεν τα έγραφε όλα. Η FIA έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το πλήρες κείμενο των πρακτικών και των δύο συνεδριάσεων του Συμβουλίου, και αυτής της 26ης Ιουλίου και της πιο πρόσφατης της 13ης Σεπτεμβρίου. Στα πρακτικά αυτά, που ξεπερνούν τις 200 σελίδες, αναφέρονται όλες οι συζητήσεις και τα στοιχεία που κατατέθηκαν στην αίθουσα του Συμβουλίου, στο Παρίσι. Από την πρώτη -γρήγορη- ανάγνωση των πρακτικών, προκύπτουν ορισμένες λεπτομέρειες κάποιες από τις οποίες δεν γνωρίζαμε καθόλου και κάποιες άλλες που απλώς υποψιαζόμασταν.

Στο θέμα αυτό θα αναφερθούμε μόνο σε ό,τι προκύπτει από τη συνεδρίαση της 13ης Σεπτεμβρίου, την οποία θεωρούμε πολύ πιο ενδιαφέρουσα. Μάλιστα, όπως γράφαμε στο προηγούμενο θέμα με την γκάφα της FIA, οι «άγνωστες» λεπτομέρειες αφορούν τα ζητήματα που οι ομάδες θέλησαν να αποκρύψουν αλλά δεν… τα κατάφεραν τελικά.

Αρχικά, υπήρξαν ορισμένες διαμάχες ανάμεσα στους δικηγόρους των ομάδων για διαδικαστικά θέματα. Οι κυριότερες αντιρρήσεις προέρχονταν από την πλευρά της McLaren, που υποστήριζε ότι τα στοιχεία από την Ιταλική Αστυνομία σχετικά με τις τηλεφωνικές επαφές ανάμεσα σε Stepney και Coughlan αποκτήθηκαν με παράνομο τρόπο, ωστόσο ο Max Mosley απέρριψε τον ισχυρισμό. Γενικά, στο πρώτο μέρος συζητήθηκαν διάφορα θέματα νομικής φύσης σχετικά με τη διαδικασία και στη συνέχεια οι ομάδες ανέπτυξαν τις θέσεις τους, αρχικά η Ferrari για 45΄και ύστερα η McLaren για 90’.

Το κύριο μέρος της συνεδρίασης αποτέλεσαν οι καταθέσεις των μαρτύρων, κυρίως από την πλευρά της McLaren. Όλοι παρέμειναν πιστοί στην υπερασπιστική γραμμή της ομάδας, υποστηρίζοντας ότι η ομάδα δεν αποκόμισε κανένα πλεονέκτημα κάνοντας χρήση των πληροφοριών που είχε ο Coughlan από τον Stepney. Ο μάρτυρας που ρωτήθηκε περισσότερο ήταν ο Paddy Lowe, από τον οποίο προσπάθησαν να εκμαιεύσουν οι δικηγόροι της McLaren την παραδοχή ότι όντως η McLaren επωφελήθηκε από τις πληροφορίες. Κατόπιν κλήθηκε, για τυπικούς μόνο λόγους ο Lewis Hamilton. Ο Pedro de la Rossa απασχόλησε αρκετά το συμβούλιο ενώ το μεγαλύτερο ενδιαφέρον παρουσίασε η κατάθεση του Ron Dennis. Στο συμβούλιο κατέθεσε και ο Ross Brawn, ο οποίος διαφώνησε σε πολλά σημεία με την κατάθεση του Paddy Lowe.

Από την κατάθεση του Ron Dennis ήρθαν στο φως οι λεπτομέρειες της σχέσης του με τον Fernando Alonso από το Ουγγρικό Grand Prix και ύστερα. Οι Alonso και Dennis είχαν στην Ουγγαρία μια πολύ έντονη συζήτηση, με τον Ισπανό να είναι πολύ θυμωμένος, όπως και ο εργοδότης του. Το σημείο της διαφωνίας τους, σύμφωνα πάντα με την κατάθεση του Dennis, ήταν ότι ο Alonso διεκδικούσε μεταχείριση 1ου οδηγού ενώ ο Dennis επέμενε στην αρχή της ισότητας. Ο Alonso τότε τον απείλησε ότι έχει στην κατοχή του στοιχεία που θα έδινε στη FIA. Ο Dennis τότε πήρε αυτοπροσώπως τηλέφωνο τον Mosley και τα είπε όλα, πιστεύοντας ότι δεν έχει τίποτα να κρύψει. Ωστόσο, όλα αυτά τα ξέραμε από διάφορες πηγές. Αυτό που ο ίδιος ο Dennis παραδέχτηκε είναι ότι οι σχέσεις του με τον Alonso από την Ουγγαρία και ύστερα είναι ιδιαίτερα ψυχρές, για την ακρίβεια από τότε δεν έχουν μιλήσει ούτε μία φορά, με τις συνεννοήσεις να γίνονται μέσω του μάνατζερ του Ισπανού. Επίσης, έγινε γνωστό ότι παρότι ζητήθηκε από τον Alonso να παραστεί στη συνεδρίαση του ΠΣΜΑ, αυτός το αρνήθηκε.

Τέλος όσον αφορά το συγκεκριμένο θέμα, στην κατάθεση του Ron Dennis και στις ερωτήσεις που δέχτηκε από τον Nigel Tozzi, δικηγόρο της Ferrari, αποκαλύπτεται επίσης ένα άλλο ενδεχόμενο για το πώς έμαθε τα νέα στοιχεία ο Max Mosley. Ο Tozzi υποστηρίζει πως ο Alonso έδειξε τα στοιχεία στον Bernie Ecclestone και εκείνος με την σειρά του στον Mosleυ. Διαφορετικά όπως χαρακτηριστικά λέει ο Ιταλός δικηγόρος ο Πρόεδρος της FIA ποτέ δεν θα ήταν ενήμερος για την ανταλλαγή e-mail ανάμεσα στον de la Rosa και τον Alonso.

Πάντως τα στοιχεία που ήθελαν να αποκρύψουν η FIA και οι ομάδες αφορούν την κατανομή βάρους στα μονοθέσια της Ferrari και της McLaren, τον τρόπο που επιτυγχάνεται η κατανομή του φρεναρίσματος στους άξονες και το είδος του αερίου που χρησιμοποιεί η Ferrari για τα ελαστικά της. Η ομάδα μας έχει αυτά τα στοιχεία και μόλις αξιολογήσει τη βαρύτητά τους, καθώς σίγουρα υπάρχει κάποιος σοβαρός λόγος που θεωρούνται εμπιστευτικά, θα τα δημοσιεύσει. Μείνετε συνδεμένοι…

πηγή : MSFREE.GR [I]
__________________

Ο χρήστης cRc δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Sponsored Links
Απάντηση στο θέμα

Bookmarks
Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας


Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Παλι γκαφα με την απογραφη Smell ΕΛΛΑΔΑ 0 13-07-2010 20:26:
Προκαταρκτική εξέταση για τη γκάφα στην ΓΑΔΑ LATEAM RSS NEWS 0 25-01-2010 18:03:
Το συνδρομο του 21ου αιωνα Smell ΥΓΕΙΑ 1 14-01-2010 17:07:
Ο Γ. Γραμματικάκης για το πείραμα του αιώνα LATEAM RSS NEWS 0 10-09-2008 14:14:
Υπεράνθρωποι οι στρατιώτες του 21ου αιώνα ilias ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΑ ΝΕΑ-GADGETS 0 13-12-2006 17:08:


Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 09:27:.


Powered and Developed by Lateam.gr
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.5.1
Lateam