Greek infotainment community

Το Lateam είναι Ε Ν Α Ν Τ Ι Α σε οποιαδήποτε μορφή Π Ε Ι Ρ Α Τ Ε Ι Α Σ
Facebooktwitter
Επιστροφή   Greek infotainment community > ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ > ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

GP Κίνας Απίστευτη νίκη Schumi

This is a discussion on GP Κίνας Απίστευτη νίκη Schumi within the ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ forums, part of the ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ category; Εκπληκτικό σε εξέλιξη ήταν το γκραν πρι της Κίνας, 16ος γύρος του παγκοσμίου πρωταθλήματος της φόρμουλα 1. Ο Michael Schumacher ...

Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 02-10-2006, 03:04:   #1
jim_pap
Guest
 
Μηνύματα: n/a
Προεπιλογή GP Κίνας Απίστευτη νίκη Schumi

Εκπληκτικό σε εξέλιξη ήταν το γκραν πρι της Κίνας, 16ος γύρος του παγκοσμίου πρωταθλήματος της φόρμουλα 1. Ο Michael Schumacher πήρε μία από τις συναρπαστικότερες νίκες της καριέρας του, φτάνοντας τις 91, και ισοφάρισε στη βαθμολογία των οδηγών τον Fernando Alonso. Και τώρα, οι δύο μονομάχοι του τίτλου, κοντράρονται στα ίσια, με μόλις δύο αγώνες να απομένουν για την ολοκλήρωση της σεζόν.


Βέβαια στους 56 γύρους του αγώνα της Σαγκάη, υπήρξαν πολλές ανατροπές πριν φτάσουμε στον κόκκινο θρίαμβο. Πριν σβήσουν τα κόκκινα φώτα, η Renault ήταν το μεγάλο φαβορί με τους Alonso και Giancarlo Fisichella να βρίσκονται στην πρώτη σειρά της εκκίνησης, την ίδια ώρα που ο Schumi ήταν 6ος στο grid. Και στο πρώτο μισό του αγώνα, όσο η πίστα ήταν μουσκεμένη από τη βροχόπτωση που είχε προηγηθεί, οι R26 είχαν το πάνω χέρι. Ο Alonso είχε αποκτήσει διαφορά που έμοιαζε ασφαλείας ενώ ο Fisichella φυλούσε τα νότα του. Όμως όσο περνούσε η ώρα, η πίστα στέγνωνε όλο και περισσότερο, με αποτέλεσμα τα ελαστικά της Bridgestone να ανακτήσουν το πάνω χέρι έναντι εκείνων της Michelin. Ή αλλιώς, η Ferrari έναντι της Renault.

Ο Raikkonen βγήκε μόνος του εκτός μάχης (ας όψεται η αναξιοπιστία της McLaren), ενώ τους υπόλοιπους του πέρασε στη πίστα ο Schumi. Όμως το κρισιμότερο ίσως σημείο του αγώνα, ήταν στον 22ο γύρο. Στο pit stop του πρωτοπόρου με άνεση τότε Alonso που έβαλε καινούρια ελαστικά μόνο εμπρός, κρατώντας τα ίδια πίσω. Τι ακολούθησε; Η ισορροπία της R26 πήγε περίπατο, ο Ισπανός γυρνούσε σαν ματιασμένος και ήταν θέμα χρόνου να τον πιάσουν οι Fisichella-Schumacher. Επί δύο γύρους, οι δύο Renault άλλαζαν θέσεις ώσπου ο Fisico πέρασε μία και καλή, ακολουθούμενος από τον Schumi λίγα μέτρα μετά.

Όμως οι ισορροπίες άλλαξαν ξανά στη συνέχεια. Οι Fisichella-Schumacher έδειχναν να παίζουν μόνοι τους, ειδικά ύστερα από το νέο λάθος των μηχανικών της Renault, που καθυστέρησαν τραγικά στην αλλαγή του πίσω δεξιού ελαστικού του Alonso, όταν ο πρωταθλητής αποφάσισε να μπει για να βάλει ελαστικά για στεγνό οδόστρωμα. Εκεί ο Ισπανός έχασε περίπου δώδεκα, υπέρ-πολύτιμα όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια δευτερόλεπτα. Κι αυτό διότι, στον υπόλοιπο αγώνα πετούσε, μειώνοντας συνεχώς τη διαφορά από την κορυφή. Εκεί, ο Schumi ήταν αυτός που τόλμησε πρώτος με ελαστικά για στεγνό. Ελαφρώς χρησιμοποιημένα να σημειωθεί.

Ένα γύρο μετά, ελαστικά για στεγνό –αλλά καινούρια- έβαλε και ο Fisico που ενώ επέστρεψε στην πίστα εύκολα πρώτος, έχασε τον έλεγχο στην πρώτη στροφή, δωρίζοντας την πρωτοπορία στον Schumacher! Φυσικά, ο Γερμανός τέτοια δώρα δεν τα αφήνει και έτσι πέρασε πρώτος και έμεινε εκεί μέχρι το πέσιμο της καρό σημαίας. Από την πλευρά του ο Alonso, έριχνε συνεχώς το ρεκόρ ταχύτερου γύρου, κατάπιε τον Fisichella (με προκλητική ευκολία) και τέθηκε στο κυνήγι του Schumi αλλά ήταν πολύ αργά...

Η τελική τους διαφορά ήταν λίγο πάνω από τα τρία δευτερόλεπτα και παρότι είναι σαφές ότι στο φινάλε ο Schumi προφύλασσε και λίγο το μονοθέσιο του, αποδείχθηκε ότι η καθυστέρηση στο δεύτερο pit stop, κατέστρεψε τον Alonso. Τι γίνεται όμως τώρα; Οι δύο τους ισοβαθμούν αλλά με τον Γερμανό να υπερτερεί αφού έχει μία περισσότερη νίκη. Έτσι ο Schumacher απέκτησε το πάνω χέρι, αφού με μόλις δύο αγώνες να απομένουν, έγινε εκείνος ο κυνηγημένος, αφήνοντας στον Alonso το ρόλο του κυνηγού. Επαναλαμβάνω, με τα έως τώρα δεδομένα, σε πιθανή ισοβαθμία στο τέλος, πρωταθλητής είναι ο Schumacher γιατί έχει μία νίκη περισσότερη. Αν μετά τα γκραν πρι της Ιαπωνίας και της Βραζιλίας οι δύο τους είναι και πάλι ισόβαθμοι αλλά ο Alonso έχει πάρει μία νίκη και ο Schumi καμία, θα έχουν από επτά άρα έπειτα, ο τίτλος θα κριθεί από τις περισσότερες δεύτερες θέσεις (εκεί ο Alonso έχει προβάδισμα με έξι έναντι τεσσάρων του Γερμανού) κ.ο.κ

Η τρίτη θέση του Fisichella επανέφερε τη Renault στην κορυφή της μάχης των κατασκευαστών, έστω και με το ελάχιστο προβάδισμα του ενός βαθμούς. Κι αυτό διότι ο Massa εγκατέλειψε όταν συγκρούστηκε με τον David Coulthard, σε μία μονομαχία για την όγδοη θέση.

Εκτός βάθρου έγινε επίσης χαμός, με τις θέσεις 4 έως 7 να κρίνονται στην τελευταία στροφή! Ο Jenson Button πέρασε τον Nick Heidfeld που κλείστηκε από τον (αρκετούς γύρους πίσω) Takuma Sato. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την επαφή της BMW-Sauber του Γερμανού με την McLaren του Pedro de la Rosa αλλά και τη σύγκρουση της εν συνεχεία με τη Honda του Rubens Barrichello. Ένα μπάχαλο που εκτός από την κατάταξη, ίσως κρίνει πολλά και στη βαθμολογία κατασκευαστών αφού έτσι η BMW έχασε την ευκαιρία να ανοίξει περισσότερη τη διαφορά της από την Toyota (35 βαθμοί έναντι 30). Σε μία εβδομάδα οι Ιάπωνες θα τρέχουν σπίτι τους και μην ξεχνάτε, ότι μία θέση στην τελική βαθμολογία, διαφέρει κατά αρκετά εκατομμύρια δολάρια...

Πάμε για συγκλονιστικό λοιπόν φινάλε στη σεζόν, αρχής γενομένης από το προσεχές Σαββατοκύριακο με τη μάχη της Suzuka στην Ιαπωνία. Ο Schumi πάει για το χατ-τρικ και στοχεύει στο να στήσει ένα ακόμη γλέντι με τους μηχανικούς τους στο φινάλε και τους 17ου αγώνα της σεζόν. Από την άλλη, στη Renault πρέπει να κάτσουν να αναλογιστούν τα δύο τραγικά λάθη που έκαναν σήμερα, που ενδεχομένως να τους στοιχήσουν τους δύο τίτλους. Όσο για τον Alonso, πρέπει να ηρεμήσει και με καθαρό κεφάλι να ριχτεί στη μάχη των δύο τελικών. Γιατί τα δύο τελευταία γκραν πρι, θα είναι δυο συγκλονιστικοί τελικοί! Στο συναρπαστικότερο πρωτάθλημα εδώ και πάρα πολλά χρόνια!

Κώδικας:
ΠΗΓΗ Contra.gr
  Απάντηση με παράθεση
Sponsored Links
Απάντηση στο θέμα

Bookmarks
Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας


Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Απιστευτη διαφημιση Smell VIDEO POINT !!!!!!!!! 0 12-05-2010 21:06:
ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΦΩΤΟ ironitsa ΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ 1 05-08-2009 09:52:
Ο Massa με εξιτήριο, στα γκαζια ομως ο Schumi! antonis ΕΠΙ ΤΡΟΧΩΝ 0 02-08-2009 09:35:
απλα ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ Κατερίνα Ξένη - Νεα CD's 0 12-07-2008 14:02:
Καλπάζει από νίκη σε νίκη η νεανική ομάδα του ΓΣΑ SpirosART ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ 0 15-12-2006 17:03:


Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 09:00:.


Powered and Developed by Lateam.gr
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.5.1
Lateam