Greek infotainment community

Greek infotainment community (https://www.lateam.gr/forum/)
-   ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΑ ΝΕΑ-GADGETS (https://www.lateam.gr/forum/f67/)
-   -   Αλλάζει το τοπίο στην ευρωπαϊκή αγορά των browsers (https://www.lateam.gr/forum/f67/allazei-topio-stin-europaiki-agora-ton-browsers-56264/)

P@ntelis Web 20-03-2010 20:27:

Αλλάζει το τοπίο στην ευρωπαϊκή αγορά των browsers
 
http://img2.pict.com/1f/62/60/3166746/0/select.jpg
Έπειτα από 10 σχεδόν χρόνια αντιπαραθέσεων και συγκρούσεων, η Microsoft και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατέληξαν τελικά σε συμφωνία για τον προεπιλεγμένο web browser στα Windows. Η συμφωνία τέθηκε σε εφαρμογή πριν από λίγες ημέρες και τώρα πια ο κάθε χρήστης επιλέγει τον browser που επιθυμεί, καθώς ο Internet Explorer δεν είναι πλέον μονόδρομος. Όπως θα περίμενε κανείς, η εξέλιξη αυτή είναι ιδιαίτερα ευνοϊκή για τους λεγόμενους "εναλλακτικούς" browsers.

Σύμφωνα με τα πρώτα δεδομένα από τη νορβηγική εταιρεία Opera που αναπτύσσει τον ομώνυμο browser, ο αριθμός των downloads διπλασιάστηκε τις τελευταίες ημέρες λόγω της ballot screen στα Windows. Στην Ισπανία, την Ιταλία και τη Δανία το 60% και πλέον της κίνησης προέρχεται από τη ballot screen, ενώ σε άλλες χώρες (όπως η Πολωνία) τα νούμερα είναι ακόμη υψηλότερα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Opera είναι ο δημοφιλέστερος browser στη Ρωσία με μερίδιο αγοράς 32,76% το Μάρτιο, έχοντας υποσκελίσει τον Internet Explorer και το Firefox.

Θα έχει πολύ ενδιαφέρον να δούμε πώς θα διαμορφωθεί η ευρωπαϊκή αγορά των browsers μέσα στους επόμενους μήνες, καθώς η λογική λέει ότι οι "μικροί" browsers θα αυξήσουν σημαντικά τα ποσοστά τους.
e-pcmag.gr


Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 22:53:.

Powered and Developed by Lateam.gr
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.5.1
Lateam