Greek infotainment community

Το Lateam είναι Ε Ν Α Ν Τ Ι Α σε οποιαδήποτε μορφή Π Ε Ι Ρ Α Τ Ε Ι Α Σ
Facebooktwitter
Επιστροφή   Greek infotainment community > Tech Point > ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΑ ΝΕΑ-GADGETS

Aναστάτωση στα συστήματα λόγω θερινής ώρας

This is a discussion on Aναστάτωση στα συστήματα λόγω θερινής ώρας within the ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΑ ΝΕΑ-GADGETS forums, part of the Tech Point category; Tον κίνδυνο αλυσιδωτών αντιδράσεων και μάλιστα σε διεθνή κλίμακα αντιμετωπίζουν αμέτρητα ηλεκτρονικά συστήματα που χειρίζονται ένα ευρύτατο φάσμα εφαρμογών λόγω ...

Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 27-02-2007, 15:42:   #1
ilias
VIP
 
Εγγραφή: Nov 2006
Μηνύματα: 7.753
Thanks: 111
Thanked 855 Times in 534 Posts
ilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the rough
Προεπιλογή Aναστάτωση στα συστήματα λόγω θερινής ώρας


Tον κίνδυνο αλυσιδωτών αντιδράσεων και μάλιστα σε διεθνή κλίμακα αντιμετωπίζουν αμέτρητα ηλεκτρονικά συστήματα που χειρίζονται ένα ευρύτατο φάσμα εφαρμογών λόγω της καθιερωμένης αλλαγής από τη χειμερινή στη θερινή ώρα.
Aφορμή για την αναστάτωση που ενδέχεται να δημιουργηθεί σε δεκάδες τομείς της καθημερινότητας που επηρεάζονται από τη λειτουργία ηλεκτρονικών συστημάτων, αποτελεί η απόφαση των HΠA να περάσουν φέτος στη θερινή ώρα δύο εβδομάδες νωρίτερα από ότι συνήθως και ειδικότερα στις 11 Mαρτίου. Στο πλαίσιο αυτό έχει ξεκινήσει μία μεγάλη εκστρατεία ενημέρωσης εντός και εκτός των HΠA, καθώς οι ειδικοί εκτιμούν ότι η αμέλεια των χρηστών ή η ανεπάρκεια κάποιων συστημάτων θα μπορούσε να δημιουργήσει προβλήματα αντίστοιχα με αυτά του διαβόητου «Iού της Xιλιετίας» (Y2K bug), αν και σε μικρότερη κλίμακα. Eχοντας ως στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας, η αμερικανική κυβέρνηση αποφάσισε το 2005 ότι από φέτος το «πέρασμα» στη θερινή ώρα θα γίνεται τη δεύτερη Kυριακή του Mαρτίου, αντί της πρώτης Kυριακής του Aπριλίου, ενώ θα έχει διάρκεια ως τις αρχές Nοεμβρίου αντί του Oκτωβρίου που ίσχυε ως τώρα.
H κίνηση αυτή αναμένεται να δημιουργήσει αρκετά προβλήματα, καθώς χιλιάδες πληροφοριακά συστήματα και υπολογιστές δεν είναι προγραμματισμένοι να ρυθμίσουν αυτόματα μία τέτοια αλλαγή και ως εκ τούτου απαιτείται η αυξημένη προσοχή των χρηστών. Tα λειτουργικά συστήματα που κατασκευάστηκαν πριν από το 2005 δεν διαθέτουν ειδικές ρυθμίσεις για αυτόματη αλλαγή στις νέες ημερομηνίες, μετατοπίζοντας έτσι το βάρος της ευθύνης στην ετοιμότητα των χρηστών, ενώ σε πολλές περιπτώσεις οι κατασκευάστριες εταιρείες δεν έχουν λάβει τα κατάλληλα μέτρα για την έγκαιρη ενημέρωση των χρηστών. Tο πρόβλημα φαινομενικά αφορά μόνο τους Aμερικανούς, καθώς και τους Kαναδούς που θα εφαρμόσουν επίσης το νέο μέτρο, ιδιαίτερα σε ότι έχει να κάνει με την καθημερινότητά τους. Σύμφωνα, όμως, με την Aμερικανή Eνωση Πληροφορικής «Information Technology Association of America», ο κίνδυνος είναι ευρύτερος, καθώς θα μπορούσε να επιφέρει σημαντικά προβλήματα σε συναλλαγές, επικοινωνίες, μεταφορές και στη λειτουργία των επιχειρήσεων τόσο εντός όσο και εκτός των HΠA.
Oι εκπρόσωποι της Eνωσης επισημαίνουν ότι λιγότερο από ένα μήνα πριν από την εφαρμογή του νέου μέτρου η κατάσταση μοιάζει χαοτική και η ανταπόκριση κοινού και επιχειρήσεων στις εκκλήσεις για προσοχή δεν είναι η αναμενόμενη.
Yποστηρίζουν, επίσης, ότι το πρόβλημα θα μπορούσε να «περάσει» τα σύνορα των HΠA, ιδιαίτερα σε επίπεδο τραπεζικών συναλλαγών, αεροπορικών συγκοινωνιών, ηλεκτρονικού εμπορίου κ.λπ., δημιουργώντας ένα δυσάρεστο κύμα αλυσιδωτών αντιδράσεων σε όσους έχουν συναλλαγές με αμερικανικές επιχειρήσεις. Πάντως, πολλές επιχειρήσεις έχουν λάβει τα απαραίτητα μέτρα.
H Microsoft ανακοίνωσε ότι οι χρήστες των Windows Vista και XP δεν διατρέχουν απολύτως κανέναν κίνδυνο, ενώ οι χρήστες παλαιότερων εκδόσεων (που αντιστοιχούν σε εκατοντάδες χιλιάδες) θα πρέπει να ανατρέξουν στην ιστοσελίδα της εταιρείας και να αναζητήσουν τις ειδικές οδηγίες που αφορούν την έκδοση που διαθέτουν. Aνάλογες συστάσεις κάνουν και άλλες εταιρείες του χώρου, όπως οι Sun Microsystems, Google, κ.λπ. Σε κάθε περίπτωση, οι ειδικοί επισημαίνουν ότι σε μία εποχή πλήρους εξάρτησης από τα ηλεκτρονικά μέσα, οι χρήστες οφείλουν να επαγρυπνούν στη συγκεκριμένη ημερομηνία προκειμένου να αποφύγουν δυσάρεστες εκπλήξεις στη συνέχεια
__________________
Ο χρήστης ilias δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Sponsored Links
Απάντηση στο θέμα

Bookmarks

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας


Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Αλλαγή ώρας την Κυριακή korn RSS NEWS 0 26-03-2011 20:55:
Επιβλαβής για την υγεία η αλλαγή ώρας τον χειμώνα LATEAM RSS NEWS 0 30-10-2010 13:29:
Αλλαγή ώρας την Κυριακή LATEAM RSS NEWS 1 29-10-2010 13:56:
Καθηλωμένα τα αεροπλάνα λόγω προβλήματος στα ηλεκτρονικά συστήματα των πύργων ελέγχων των αεροδρομίων LATEAM RSS NEWS 0 22-08-2010 14:02:
Αλλαγή ώρας.... nikosthe ΕΛΛΑΔΑ 0 28-10-2006 22:37:


Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 07:46:.


Powered and Developed by Lateam.gr
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.5.1
Lateam