Greek infotainment community

Το Lateam είναι Ε Ν Α Ν Τ Ι Α σε οποιαδήποτε μορφή Π Ε Ι Ρ Α Τ Ε Ι Α Σ
Facebooktwitter
Επιστροφή   Greek infotainment community > Tech Point > ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΑ ΝΕΑ-GADGETS

e-βιβλιοθήκη τσέπης

This is a discussion on e-βιβλιοθήκη τσέπης within the ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΑ ΝΕΑ-GADGETS forums, part of the Tech Point category; Είναι εξαιρετικά ελαφρύ- ζυγίζει 292 γραμμάρια. Μπορεί να χωρέσει έως 200 βιβλία- και ακόμη περισσότερα με επέκταση της μνήμης του- ...

Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 26-01-2009, 19:33:   #1
ilias
VIP
 
Εγγραφή: Nov 2006
Μηνύματα: 7.753
Thanks: 111
Thanked 853 Times in 534 Posts
ilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the rough
Προεπιλογή e-βιβλιοθήκη τσέπης


Είναι εξαιρετικά ελαφρύ- ζυγίζει 292 γραμμάρια. Μπορεί να χωρέσει έως 200 βιβλία- και ακόμη περισσότερα με επέκταση της μνήμης του- και κοστίζει 276 ευρώ.

Πρόκειται για το ηλεκτρονικό βιβλίο ή αλλιώς την ηλεκτρονική συσκευή ανάγνωσης της Αmazon- kindle ονομάζεται- που παρουσίασε την περασμένη Παρασκευή στη Βουλή ο Γιώργος Παπανδρέου, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την Παιδεία.

Η πρόταση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ προκάλεσε αίσθηση. Εάν το ηλεκτρονικό βιβλίο έμπαινε στα σχολεία θα αποτελούσε χρήσιμο εργαλείο για τους μαθητές, τονίζουν μιλώντας στα «ΝΕΑ» εκπαιδευτικοί και ειδικοί του Ίντερνετ. Και αυτό διότι στα ελληνικά σχολεία επικρατεί ηλεκτρονικός Μεσαίωνας, αφού τα περισσότερα διαθέτουν υπολογιστές παλιάς τεχνολογίας και άλλα δεν διαθέτουν αίθουσες υπολογιστών, ενώ σε ελάχιστα χρησιμοποιείται το Ίντερνετ κατά την εκπαιδευτική διαδικασία.

«Εάν ήμουν υπουργός Παιδείας θα υιοθετούσα κάθε νέα τεχνολογία. Ειδικά αυτή την ηλεκτρονική συσκευή ανάγνωσης που είναι και χαμηλού κόστους και θα μπορούσε να βοηθήσει το εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας. Στην ουσία έρχεται να επαναπροσδιορίσει την έννοια του βιβλίου και του σχολικού βιβλίου. Το ηλεκτρονικό βιβλίο είναι εδώ, αλλά δεν μας ακούει κανένας», λέει με νόημα ο Νίκος Βασιλάκος, εκπρόσωπος της Ομάδας Πίεσης Ιnternet Νow και παρουσιαστής της εκπομπής στην ΕΡΤ «Ψηφιακή Ελλάδα». Όπως προσθέτει, «είναι εφικτό τα σχολικά βιβλία να μεταφερθούν σε αυτή την συσκευή αφού υπάρχει η υποδομή. Τι εννοώ; Τα βιβλία υπάρχουν ήδη και σε ηλεκτρονική μορφή. Συνεπώς μπορεί να γίνει άμεσα».

Λιγότερο βάρος στις τσάντες
«Επιπλέον πλεονέκτημα που μπορεί να προσφέρει αυτή η συσκευή είναι ότι εάν ένα βιβλίο πρέπει να διορθωθεί, οι μαθητές δεν θα χρειάζεται να περιμένουν μέχρις ότου επανεκτυπωθεί και ξαναμοιραστεί. Η διόρθωση μπορεί να γίνει ηλεκτρονικά. Άλλωστε δεν πρέπει να ξεχνάμε και τι βάρος κουβαλάνε στις τσάντες τους ακόμα και οι μικροί μαθητές». Όπως προσθέτει, πρόκειται για ιδιαίτερη φιλική συσκευή με οθόνη LCD και με φωτισμό που δεν κουράζει τα μάτια.

Πρωτοποριακή χαρακτηρίζουν την πρόταση και οι εκπαιδευτικοί. «Πρόκειται για πολύ χρήσιμο εργαλείο στα χέρια του μαθητή. Εφόσον αυτή η πρόταση υλοποιηθεί και αναλάβει η κυβέρνηση το κόστος, θα βοηθήσει τον μαθητή στην αναζήτηση της πληροφορίας από μια παγκόσμια εγκυκλοπαίδεια» τονίζει ο πρόεδρος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΔΟΕ) Δημήτρης Μπράτης, ο οποίος θυμίζει και την ηλεκτρονική ένδεια στα σχολεία. «Είναι πολύ πρωτοποριακή πρόταση. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στο δημοτικό οι υπολογιστές απουσιάζουν παντελώς. Ένα θέμα που σχετίζεται με την αύξηση των δαπανών της Παιδείας για υλικοτεχνικές υποδομές και το έχουμε ζητήσει πάρα πολλές φορές από την κυβέρνηση» λέει.

Συστηματική δουλειά
Η ηλεκτρονική συσκευή βέβαια, προσθέτει ο πρόεδρος της ΔΟΕ, «δεν θα αντικαταστήσει τη δουλειά που γίνεται στο σχολείο. Αυτό που χρειάζεται είναι περισσότερο συστηματική δουλειά για να μάθει ο μαθητής πώς να μαθαίνει». Παράλληλα και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Κώστας Μανιάτης λέει πως «η αντικατάσταση των παραδοσιακών βιβλίων από τη νέα τεχνολογία μπορεί να αποβεί χρήσιμη υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις, εφόσον σε κάθε περίπτωση εξασφαλίζεται η παιδαγωγική εγκυρότητα των νέων μέσων».

Ο μαθητικός υπολογιστής που έμεινε υπόσχεση

ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ έχει παραμείνει η προεκλογική εξαγγελία του Κ. Καραμανλή τον Φεβρουάριο του 2004 ότι οι μαθητές γυμνασίου θα έχουν την ευκαιρία να μορφωθούν χρησιμοποιώντας «τον δικό τους ατομικό ηλεκτρονικό υπολογιστή». Ο φορητός υπολογιστής όχι μόνο δεν ήρθε αλλά βγήκε και νέα τεχνολογία, «το ηλεκτρονικό βιβλίο», που όμως παραμένει... μακριά από την ελληνική σχολική πραγματικότητα. Ακόμα και οι παραδοσιακοί υπολογιστές- εάν υπάρχουν στα σχολείαχρησιμοποιούνται μόνο στο μάθημα της Πληροφορικής ή είναι ξεπερασμένης τεχνολογίας.

«Εδώ και χρόνια περιμένουμε τον φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή να μπει στα σχολεία για να βοηθήσει στη διδασκαλία. Πλέον έχουν βγει νέες τεχνολογίες όπως η ηλεκτρονική συσκευή ανάγνωσης, οι οποίες δίνουν νέες δυνατότητες. Εάν όμως κάνουμε 5 χρόνια να υιοθετήσουμε τη νέα τεχνολογία, τότε θα βγει... άλλη. Η Παιδεία θέλει ανανέωση» λέει ο Νίκος Βασιλάκος. Και περιγράφει την εμπειρία του από τις επισκέψεις που κάνει στα σχολεία. «Σε πρόσφατη επίσκεψή μου σε γυμνάσιο του Περάματος διαπίστωσα ότι το εβδομαδιαίο πρόγραμμα έχει μία ώρα για υπολογιστές. Αυτό όμως δεν είναι αρκετό. Οι μαθητές πρέπει να έχουν δικαίωμα να χρησιμοποιούν τους υπολογιστές όχι μόνο στο μάθημα της Πληροφορικής αλλά και στην Ιστορία και σε άλλα μαθήματα. Πρέπει να μάθουν να χρησιμοποιούν το Ίντερνετ. Και βέβαια, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πολλά σχολεία δεν έχουν καν αίθουσες...».


Μπορεί να διαβάσει εφημερίδες

Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ συσκευή ανάγνωσης Αmazon Κindle πρωτοκυκλοφόρησε στην Αμερική τον Νοέμβριο του 2007 από τη διαδικτυακή εταιρεία Αmazon. Η εσωτερική μνήμη της συσκευής μπορεί να χωρέσει 200 βιβλία. Ωστόσο, με επέκταση της μνήμης (sd) ο αναγνώστης μπορεί να βάλει πολλά περισσότερα. Στην Αμερική η συσκευή συνδέεται ασύρματα με το ηλεκτρονικό κατάστημα kindle και έτσι ο ενδιαφερόμενος μπορεί αυτόματα να αγοράσει και να κατεβάσει σε λιγότερο από ένα λεπτό το βιβλίο που τον ενδιαφέρει. Επίσης έχει τη δυνατότητα να διαβάσει εφημερίδες και blogs. Στην Αμερική η συσκευή κοστίζει 359 δολάρια. Το ηλεκτρονικό κατάστημα διαθέτει περισσότερους από 200.000 τίτλους βιβλίων.
ta nea
__________________
Ο χρήστης ilias δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Sponsored Links
Απάντηση στο θέμα

Bookmarks

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας


Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Ιπτάμενος κατάσκοπος «τσέπης» από Ελληνες! Stella ΕΛΛΑΔΑ 0 21-06-2010 18:35:
Aiptek Projector PocketCinema: Προβολέας τσέπης Stella ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΑ ΝΕΑ-GADGETS 0 19-03-2010 13:51:
Πυρηνικές μπαταρίες «τσέπης» ilias ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΑ ΝΕΑ-GADGETS 0 14-12-2009 21:54:
Κάμερα τσέπης ironitsa ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΑ ΝΕΑ-GADGETS 0 27-08-2009 15:47:
Τζετ τσέπης Stella ΕΛΛΑΔΑ 0 10-08-2006 10:31:


Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 14:35:.


Powered and Developed by Lateam.gr
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.5.1
Lateam