Greek infotainment community

Greek infotainment community (https://www.lateam.gr/forum/)
-   ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΑ ΝΕΑ-GADGETS (https://www.lateam.gr/forum/f67/)
-   -   Είκοσι δευτερόλεπτα μουσικής σε ένα KB! (https://www.lateam.gr/forum/f67/eikosi-deuterolepta-mousikis-se-ena-kb-7689/)

ilias 04-04-2008 00:52:

Είκοσι δευτερόλεπτα μουσικής σε ένα KB!
 
Ερευνητές του Πανεπιστημίου Ρότσεστερ κατόρθωσαν να ανασυνθέσουν ψηφιακά ένα σόλο κλαρινέτου διάρκειας 20 δευτερολέπτων, αποθηκεύοντας όλες τις απαραίτητες πληροφορίες σε ένα αρχείο με μέγεθος μικρότερο από ένα KB [Kilobyte] δηλαδή 1.000 φορές μικρότερο από το μέγεθος του αντίστοιχου MP3. Το επίτευγμά τους παρουσιάστηκε στα μέσα της εβδομάδας στο πλαίσιο του Διεθνούς Συνεδρίου Επεξεργασίας Ακουστικής, Ομιλίας και Ηχητικών Σημάτων [International Conference
on Acoustics Speech and Signal Processing] στο Λας Βέγκας. - Αρχικά, οι ερευνητές αναδημιούργησαν στον υπολογιστή τον πραγματικό τρόπο λειτουργίας ενός κλαρινέτου και κατόπιν συνέθεσαν ένα μοντέλο εξομοίωσης του τρόπου παιξίματος ενός τυπικού μουσικού που παίζει κλαρινέτο. Κατόπιν αξιοποίησαν αυτές τις πληροφορίες για να εξομοιώσουν μια αυθεντική εκτέλεση. Τα αποτελέσματα, αν και δεν είναι ακόμα αψεγάδιαστα, είναι αρκετά κοντά στο αυθεντικό.
O Mark Bocko, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο και συνδημιουργός της νέας τεχνολογίας, την περιέγραψε ως "ουσιαστικά ένα ανθρώπινης κλίμακας σύστημα αναδημιουργίας μουσικής". Προς το παρόν, η ερευνητική ομάδα αναζητεί τρόπους για να εξομοιώσει περισσότερα από ένα όργανα μαζί και παράλληλα να μεγιστοποιήσει [ναι, και άλλο] το βαθμό της συμπίεσης των δεδομένων.


pathfinder.gr


Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 07:42:.

Powered and Developed by Lateam.gr
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.5.1
Lateam