Greek infotainment community

Το Lateam είναι Ε Ν Α Ν Τ Ι Α σε οποιαδήποτε μορφή Π Ε Ι Ρ Α Τ Ε Ι Α Σ
Facebooktwitter
Επιστροφή   Greek infotainment community > Tech Point > ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΑ ΝΕΑ-GADGETS

"Πρωτιά" για τους νομούς Έβρου και Φωκίδας στην πα

This is a discussion on "Πρωτιά" για τους νομούς Έβρου και Φωκίδας στην πα within the ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΑ ΝΕΑ-GADGETS forums, part of the Tech Point category; Μια ασυνήθιστη πρωτιά σε όλη την Ελλάδα κατέχουν οι νομοί Έβρου και Φωκίδας, καθώς όλοι οι Δήμοι τους έχουν ενεργή ...

Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 20-03-2007, 21:09:   #1
ilias
VIP
 
Εγγραφή: Nov 2006
Μηνύματα: 7.753
Thanks: 111
Thanked 855 Times in 534 Posts
ilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the rough
Προεπιλογή "Πρωτιά" για τους νομούς Έβρου και Φωκίδας στην πα


Μια ασυνήθιστη πρωτιά σε όλη την Ελλάδα κατέχουν οι νομοί Έβρου και Φωκίδας, καθώς όλοι οι Δήμοι τους έχουν ενεργή παρουσία στο Διαδίκτυο μέσω των ηλεκτρονικών σελίδων που έχουν δημιουργήσει. Το γεγονός αυτό αποτελεί μάλιστα εξαίρεση, καθώς η εικόνα από όλη τη χώρα στον τομέα αυτό είναι μάλλον απογοητευτική. Σε σύνολο 1.038 δήμων και κοινοτήτων στην Ελλάδα μόνο οι 287 διαθέτουν ηλεκτρονική σελίδα στο Διαδίκτυο, αριθμός που ισοδυναμεί σε ποσοστό 27,64%.
Τα παραπάνω στοιχεία προκύπτουν από την ηλεκτρονική σελίδα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων (www.kedke.gr) όπου βρίσκονται καταγεγραμμένες οι ηλεκτρονικές σελίδες και οι διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου των Δήμων και Κοινοτήτων της χώρας.
Η προσπάθεια στον Έβρο ξεκίνησε το 2000 από την Αναπτυξιακή Εταιρεία Αλεξανδρούπολης (ΑΝΕΤΑ) που έχει στόχο την οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ανάπτυξη της περιοχής μέσω ολοκληρωμένων παρεμβάσεων σε θέματα αξιοποίησης των τοπικών δυνατοτήτων. Ο συνεργάτης της ΑΝΕΤΑ, υπεύθυνος Ανάπτυξης Εφαρμογών Διαδικτύου Δήμος Γκορόγιας, αναφέρει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ότι πριν από επτά χρόνια δημιουργήθηκαν οι ιστοσελίδες όλων των Δήμων του νομού, στο πλαίσιο του προσανατολισμού της Αναπτυξιακής Εταιρείας να αποτελέσει σύμβουλο των φορέων της περιοχής με πεδίο δράσης τις νέες τεχνολογίες, την απασχόληση, την αστική ανάπτυξη, το περιβάλλον και τον τουρισμό.
«Η επόμενη κίνηση για την Αναπτυξιακή είναι να δημιουργηθεί μια ιστοσελίδα, όπου θα φιλοξενηθεί η συνεργασία του Δήμου Αλεξανδρούπολης με άλλες ευρωπαϊκές πόλεις, μέσω ευρωπαϊκού προγράμματος για την εκπόνηση ενός σχεδίου αστικής ανάπτυξης και δικτύωσης με άλλες πόλεις», προσθέτει ο κ. Γκορόγιας.
Ανάλογη είναι και η περίπτωση του νομού Φωκίδας, όπου η Τοπική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων αποφάσισε το 2002 να κινητοποιηθεί προς την κατεύθυνση της προβολής των Δήμων της περιοχής μέσω του Internet. «To εγχείρημα υλοποιήθηκε από τον προϋπολογισμό της ΤΕΔΚ», αναφέρει ο αρμόδιος υπάλληλος του Δήμου Γαλαξιδίου Ευθύμιος Δελλής και προσθέτει ότι βρίσκεται σε εξέλιξη σχεδιασμός για δημιουργία δικτυακής πύλης με τη βοήθεια συγκεκριμένων προγραμμάτων. «Από την πύλη αυτή θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να ζητούν και να παίρνουν πιστοποιητικά από τους Δήμους στους οποίους ανήκουν. Επίσης θα υπάρχει λεπτομερής πληροφόρηση για υπηρεσίες, δυνατότητες απασχόλησης, κοινωνικές δομές κ.α.», τονίζει.
Πέραν των Δήμων των νομών Έβρου και Φωκίδας, υψηλά ποσοστά παρουσίας στο Διαδίκτυο παρουσιάζουν οι Δήμοι και Κοινότητες των νομών Αθηνών (70,83%), Πειραιώς (72,22%), Πέλλας (63,63%), Αχαΐας (52,17%) και Σάμου (50%). Στον αντίποδα, το αρνητικό ρεκόρ σε όλη τη χώρα κατέχουν οι Δήμοι του νομού Γρεβενών, καθώς κανένας από αυτούς δεν διαθέτει ιστοσελίδα. Ισχνή, τέλος, είναι η παρουσία των Δήμων και Κοινοτήτων των νομών Άρτας, Βοιωτίας, Θεσπρωτίας, Καβάλας, Κέρκυρας, Τρικάλων και Φλώρινας, καθώς τα ποσοστά των Δήμων με ηλεκτρονική παρουσία δεν ξεπερνούν το 10% επί του συνόλου τους σε κάθε νομό.
Εντελώς διαφορετική είναι η εικόνα σε ό,τι αφορά την παρουσία των νομαρχιακών αυτοδιοικήσεων στο Internet. Σύμφωνα πάντα με την ιστοσελίδα της ΚΕΔΚΕ, όλες οι νομαρχίες της χώρας διαθέτουν ηλεκτρονική παρουσία, όπως επίσης και όλες οι Περιφέρειες της Ελλάδας, οι οποίες δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στα Περιφερειακά Επιχειρησιακά Προγράμματα.
__________________
Ο χρήστης ilias δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Sponsored Links
Απάντηση στο θέμα

Bookmarks


Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας


Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
"Οχι" στην υποβάθμιση των Μονάδων Υγείας από την Περιφέρεια και τους νοσοκομειακούς γιατρούς Δυτ. Μακεδονίας LATEAM RSS NEWS 0 17-01-2011 13:58:
Συνέδριο "Βιομηχανία 2020"- Λ.Κατσέλη:"Να πιστέψουμε όλοι μαζί ότι μπορούμε να πετύχουμε τους στόχους μας" LATEAM RSS NEWS 0 08-02-2010 21:42:
Νέα "πρωτιά" για τη Βιέννη, ως "η δημοφιλέστερη πόλη της Ευρώπης" LATEAM RSS NEWS 0 07-01-2010 10:00:
Ενήλικες με μαθησιακές δυσκολίες "κουβαλούν" το πρόβλημά τους στην κοινωνική, οικογενειακή και εργασιακή ζωή τους LATEAM RSS NEWS 0 05-11-2009 18:03:
Να δώσουν στον ΣΥΡΙΖΑ «ισχυρή παρουσία στα κοινοβολευτικά έδρανα», ζητεί από τους πολίτες ο Αλ.Τσίπρας στην "Αυγή" LATEAM RSS NEWS 0 03-10-2009 14:15:


Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 21:59:.


Powered and Developed by Lateam.gr
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.5.1
Lateam