Greek infotainment community

Greek infotainment community (https://www.lateam.gr/forum/)
-   ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΑ ΝΕΑ-GADGETS (https://www.lateam.gr/forum/f67/)
-   -   Επιδρομή χάκερ σε Google- Yahoo (https://www.lateam.gr/forum/f67/epidromi-xaker-se-google-yahoo-44830/)

ilias 07-10-2009 23:57:

Επιδρομή χάκερ σε Google- Yahoo
 
http://img5.imageshack.us/img5/9919/...thumbsmall.jpg
Μια μόλις μέρα μετά την αποκάλυψη ότι χάκερ παραβίασαν πολλές χιλιάδες λογαριασμούς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου χρηστών του Hotmail, κυρίως στην Ευρώπη, κλέβοντας passwords που μετά «ανέβασαν» στο διαδίκτυο, με συνέπεια η Microsoft να αναγκαστεί να μπλοκάρει την πρόσβαση σε χιλιάδες χρήστες του Windows Live Hotmail, έγινε τώρα γνωστό ότι το πρόβλημα επεκτείνεται στο Google και το Yahoo.

Με την τεχνική του phising, οι χάκερ εξαπάτησαν αρκετές χιλιάδες χρήστες και υπέκλεψαν κωδικούς πρόσβασης στο δωρεάν διαδικτυακό ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (Gmail και Yahoo Mail), σύμφωνα με το BBC και το Γαλλικό Πρακτορείο.

Δεν είναι απόλυτα σαφές αν πρόκειται για τους ίδιους χάκερ, με αυτούς που «χτύπησαν» το Windows Live Hotmail ή αν πρόκειται για άλλους κυβερνο-απατεώνες H Google δήλωσε ότι, μόλις αντιλήφθηκε το πρόβλημα, προχώρησε σε άμεση και υποχρεωτική αλλαγή των κωδικών στους λογαριασμούς που παραβιάστηκαν.

Και η Yahoo αναγνώρισε ότι πιθανότατα έπεσε θύμα των χάκερ.

Οι τρεις εταιρίες (Microsoft, Google, Yahoo) δήλωσαν ότι οι χάκερ δεν κατάφεραν να παραβιάσουν τις βάσεις δεδομένων τους, απλώς οι χρήστες e-mail εξαπατήθηκαν και έδωσαν στους χάκερ τους κωδικούς τους.

Συμβούλευσαν επίσης όσους χρήστες υποπτεύονται ότι έπεσαν θύματα απάτης, να αλλάξουν αμέσως τα passwords τους.

Σύμφωνα με το BBC, στο Ίντερνετ κυκλοφορούν παράνομα τρεις λίστες με δεκάδες χιλιάδες υποκλαπέντες κωδικούς. Μια τεχνική υποκλοπής του phishing περιλαμβάνει το στήσιμο ιστοσελίδων-μαϊμούδων, που ως μόνο στόχο έχουν να παρασύρουν τους χρήστες για να αποκαλύψουν κωδικούς και άλλα προσωπικά δεδομένα, όπως λεπτομέρειες τραπεζικών λογαριασμών.

Η εταιρία κυβερνο-ασφάλειας Sophos κάλεσε τους χρήστες να αλλάζουν τακτικά τα passwords τους και προειδοποίησε ότι το 40% περίπου των χρηστών διεθνώς χρησιμοποιούν ίδιο κωδικό για όλα τα sites, πράγμα που τους καθιστά πιο ευάλωτους σε μια παραβίαση ασφάλειας.

«Οι χρήστες δεν πρέπει να έχουν ίδιο κωδικό για την πρόσβαση στην τράπεζά τους και για να αγοράζουν online εισιτήρια για τον κινηματογράφο», τόνισε.




enet


Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 19:36:.

Powered and Developed by Lateam.gr
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.5.1
Lateam