Greek infotainment community

Το Lateam είναι Ε Ν Α Ν Τ Ι Α σε οποιαδήποτε μορφή Π Ε Ι Ρ Α Τ Ε Ι Α Σ
Facebooktwitter
Επιστροφή   Greek infotainment community > Tech Point > ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΑ ΝΕΑ-GADGETS

Ετικέτες ήχου σε προϊόντα

This is a discussion on Ετικέτες ήχου σε προϊόντα within the ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΑ ΝΕΑ-GADGETS forums, part of the Tech Point category; Κατασκευάστηκε συσκευή που επιτρέπει σε ανθρώπους που έχουν χάσει το φως τους να σκανάρουν τις ειδικές ετικέτες που φέρουν διάφορα ...

Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 21-09-2009, 00:16:   #1
ironitsa
Moderator
 
Το avatar του χρήστη ironitsa
 
Εγγραφή: Feb 2009
Περιοχή: LA
Μηνύματα: 2.768
Thanks: 555
Thanked 876 Times in 574 Posts
My Mood:
ironitsa will become famous soon enoughironitsa will become famous soon enoughironitsa will become famous soon enoughironitsa will become famous soon enoughironitsa will become famous soon enoughironitsa will become famous soon enoughironitsa will become famous soon enough
Thumbs up Ετικέτες ήχου σε προϊόντα

Κατασκευάστηκε συσκευή που επιτρέπει σε ανθρώπους που έχουν χάσει το φως τους να σκανάρουν τις ειδικές ετικέτες που φέρουν διάφορα προϊόντα, λαμβάνοντας τις απαραίτητες πληροφορίες σε μορφή ήχου.

Οι ετικέτες που θα φέρουν τα προϊόντα μπορούν να σκαναριστούν με ένα ψηφιακό στυλό, μετατρέποντας τις πληροφορίες σε mp3 ηχητικά δεδομένα. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη σήμανση σε τρόφιμα, φάρμακα, καθώς και σε είδη ένδυσης, προσωπικά έγγραφα, ταινίες και μουσικές συλλογές. Οι πληροφορίες που παρέχονται για παράδειγμα σε συσκευασίες τροφίμων αφορούν την ημερομηνία λήξης, τα συστατικά, καθώς και πληροφορίες μαγειρικής. Στην περίπτωση των φαρμάκων, αναφέρεται η προτεινόμενη δοσολογία.

Στις αυτοκόλλητες ετικέτες χρησιμοποιήθηκε η τεχνολογία οπτικής αναγνώρισης (OID) και εν συνεχεία μετατρέπονται σε αρχεία ήχου mp3 με τη βοήθεια του σαρωτή PenFriend, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως MP3 Player.

Κατασκευάστηκε από την αγγλική εταιρεία Mantra Lingua σε συνεργασία με το ΕθνικόΒασιλικό Ινστιτούτο Τυφλών (RNIB) και κοστολογείται στα 60 δολάρια.
«Βρισκόμαστε σε ένα αρχικό στάδιο και προσπαθούμε να επεκτείνουμε την προσπάθειά μας σε τηλεφωνικούς καταλόγους, organizer και ημερολόγια», ανέφερε η Alison Long, υπεύθυνη του Ινστιτούτου RNIB.

Η Mantra Lingua, αρχικά χρησιμοποίησε τη συγκεκριμένη συσκευή σε βιβλία και ακολούθως προσέγγισε το Ινστιτούτο RNIB προκειμένου να συνεργαστούν, καθώς κάτι τέτοιο θα ήταν χρήσιμο για παιδιά με προβλήματα στην όραση.
«Είδαμε τις δυνατότητες που προσφέρει η συσκευή αυτή και αναθέσαμε στην εταιρεία Mantra Lingua να αναπτύξει τη συγκεκριμένη τεχνολογία και να κατασκευάσει το PenFriend», εξήγησε η Alison Long, προσθέτοντας πως το μυστικό της συσκευής είναι στο πρόγραμμα που διαβάζει τις ετικέτες.
«Είναι συναρπαστικό, καθώς παρέχει ανεξαρτησία στους ανθρώπους σε μία προσιτή τιμή», επισήμανε η Alison Long. «Λάβαμε πολλά θετικά σχόλια, τόσα πολλά γράμματα από ανθρώπους που μας ανέφεραν ότι έχει αλλάξει τη ζωή τους», προσέθεσε.
__________________

Ο χρήστης ironitsa δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Sponsored Links
Απάντηση στο θέμα

Bookmarks

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας


Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
To δίκτυο ESPN Star Sports εγκαθιστά συστήματα ψηφιακής μείξης ήχου ALLEN & HEATH iLive ilias ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΑ ΝΕΑ 0 11-03-2011 11:21:
Σχεδόν οι μισοί Έλληνες δεν διαβάζουν ποτέ τις ετικέτες των τροφίμων LATEAM RSS NEWS 0 10-12-2009 10:14:
Ώθηση στην αγορά μηχανημάτων ήχου και εικόνας LATEAM RSS NEWS 0 27-10-2009 16:33:
Γονιδιακές «ετικέτες» πυροδοτούν την επιδημία παχυσαρκίας LATEAM RSS NEWS 0 20-08-2008 09:35:
Προγραμμα που αφαιρει το κλειδωμα απο αρχεια ηχου Smell SOFTWARE 1 01-09-2006 13:15:


Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 21:09:.


Powered and Developed by Lateam.gr
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.5.1
Lateam