Greek infotainment community

Το Lateam είναι Ε Ν Α Ν Τ Ι Α σε οποιαδήποτε μορφή Π Ε Ι Ρ Α Τ Ε Ι Α Σ
Facebooktwitter
Επιστροφή   Greek infotainment community > Tech Point > ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΑ ΝΕΑ-GADGETS

Η Microsoft κατά της διακίνησης πειρατικού λογισμικού

This is a discussion on Η Microsoft κατά της διακίνησης πειρατικού λογισμικού within the ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΑ ΝΕΑ-GADGETS forums, part of the Tech Point category; Πολλοί καταναλωτές, όταν πρόκειται να αγοράσουν προϊόντα τεχνολογίας, προτιμούν να αγοράσουν το προϊόν στη χαμηλότερη δυνατή τιμή της αγοράς θεωρώντας ...

Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 04-11-2007, 06:17:   #1
Dj AL
Music Leader
 
Το avatar του χρήστη Dj AL
 
Εγγραφή: Aug 2007
Περιοχή: Almyros, Greece
Μηνύματα: 229
Thanks: 16
Thanked 135 Times in 34 Posts
My Mood:
Dj AL is on a distinguished roadDj AL is on a distinguished road
Προεπιλογή Η Microsoft κατά της διακίνησης πειρατικού λογισμικού

Πολλοί καταναλωτές, όταν πρόκειται να αγοράσουν προϊόντα τεχνολογίας, προτιμούν να αγοράσουν το προϊόν στη χαμηλότερη δυνατή τιμή της αγοράς θεωρώντας το ως καλή ευκαιρία. Ωστόσο, μια τέτοια επιλογή, όταν αυτή συνεπάγεται την κατοχή πλαστών προϊόντων, μπορεί να έχει απρόβλεπτες και ανεπιθύμητες συνέπειες για τους καταναλωτές, κάτι που συμβαίνει συχνά στην αγορά λογισμικού.
Εάν η τιμή ενός προϊόντος λογισμικού φαίνεται πολύ καλή για να είναι αληθινή, αυτό μπορεί να συμβαίνει είτε γιατί το προϊόν δεν διαθέτει άδεια χρήσης, είτε γιατί είναι παράνομο αντίγραφο, γεγονός που σημαίνει ότι ο αγοραστής του συγκεκριμένου προϊόντος, δεν θα έχει την τεχνική υποστήριξη που συνεπάγεται ένα νόμιμο αντίγραφο του προϊόντος. Προκειμένου να συνεισφέρει στην καταπολέμηση τέτοιων κινδύνων, η Microsoft Corp. έχει λάβει μέτρα και έχει προβεί στην κατάθεση 23 μηνύσεων κατά εμπόρων στην Καλιφόρνια και στη Φλόριντα για πώληση πλαστού λογισμικού.

Μέρος ενός Μεγαλύτερου Προβλήματος

Η Microsoft, στο πλαίσιο της συνεχούς προσπάθειάς της για την αντιμετώπιση της πειρατείας, έχει καταθέσει από τον προηγούμενο χρόνο και μέχρι σήμερα συνολικά 125 μηνύσεις συμπεριλαμβανομένων των προαναφερθέντων. Οι μηνύσεις αποσκοπούν στην προστασία των νόμιμων συναρμολογητών συστημάτων (system builders) και μεταπωλητών, οι οποίοι δυσκολεύονται να ανταγωνιστούν εταιρείες που πωλούν πειρατικό λογισμικό. Σύμφωνα με μελέτη που πραγματοποιήθηκε από την ανεξάρτητη διεθνή εταιρεία μελετών IDC κατΆ ανάθεση της Business Software Alliance (BSA), η πειρατεία λογισμικού κόστισε στην αμερικανική οικονομία περίπου 7,3 δις δολάρια σε έσοδα, το 2006.

Η Microsoft δεν επικεντρώνεται μόνο στην προάσπιση της πνευματικής της ιδιοκτησίας, αλλά αναπτύσσει επιπλέον δράσεις που διασφαλίζουν ότι οι καταναλωτές που χρησιμοποιούν λογισμικό της Microsoft θα απολαμβάνουν τα πλήρη οφέλη των προϊόντων της. Ο Νίκος Χατζηγεωργίου, Διευθυντής Προγραμμάτων Χρήσης Αδειών της Microsoft Ελλάς, δήλωσε «Ανεξάρτητα από το αν οι πελάτες μας αγοράζουν έναν νέο υπολογιστή ή λογισμικό από μία μεγάλη αλυσίδα λιανικής πώλησης, ή από μία ανεξάρτητη επιχείρηση στη γειτονιά τους, εμείς θέλουμε να αισθάνονται βέβαιοι ότι θα έχουν την ασφάλεια και υποστήριξη που χρειάζονται, όσο θα χρησιμοποιούν τα προϊόντα μας». Τόνισε επίσης ότι οι μηνύσεις που πρόσφατα ανακοινώθηκαν αποτελούν μέρος της συνεχιζόμενης προσπάθειας της εταιρείας, αφενός για την προστασία των νόμιμων συνεργατών της, προκειμένου να διατηρείται ένα πεδίο δράσης μέσα στο οποίο θα δραστηριοποιούνται όλοι με ίσους όρους, και αφετέρου για την προάσπιση των συμφερόντων των καταναλωτών.

Η Ελληνική Πραγματικότητα- Η Πειρατεία στην Ελλάδα

Σχετικά με τις δράσεις που λαμβάνουν χώρα στην Ελλάδα, σημειώνεται ότι εδώ και μία δεκαετία περίπου, η Microsoft έχει κινηθεί δικαστικά εναντίον δεκάδων συνεργατών και μεταπωλητών για τους οποίους υπάρχουν στοιχεία που αποδεικνύουν τη διανομή πειρατικού λογισμικού.

Η πειρατεία λογισμικού στη χώρα μας ανέρχεται στο 61%, ενώ η αξία του παράνομα εγκατεστημένου λογισμικού ανέρχεται στο ποσό των 120 εκατομμυρίων ευρώ περίπου (165 εκ. δολάρια), όπως παρουσιάζει πρόσφατη μελέτη της IDC και της BSA (Μάιος 2007).

Η αντιμετώπιση του φαινομένου της πειρατείας λογισμικού θα μπορούσε να επιφέρει σημαντικά οφέλη για την Ελλάδα, τόσο σε επίπεδο ανάπτυξης οικονομικών μεγεθών, όσο και σε επίπεδο τεχνολογικού εκσυγχρονισμού. Σύμφωνα με προηγούμενη μελέτη της IDC και της BSA (Δεκέμβριος 2005) σχετικά με τις επιπτώσεις που θα είχε στην εθνική οικονομία 70 κρατών μια ενδεχόμενη μείωση στην πειρατεία λογισμικού, υπολογίστηκε ότι η μείωση κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες του ποσοστού πειρατείας στην Ελλάδα, θα μπορούσε, να επιφέρει τα ακόλουθα σημαντικά οφέλη

- Ενίσχυση του ΑΕΠ κατά 300 εκ. ευρώ (411 εκ. δολάρια)

- Δημιουργία περισσότερων από 1300 νέων θέσεων εργασίας,

- Αύξηση των φορολογικών εσόδων κατά 100 εκ. ευρώ (130 εκ. δολάρια)

- Αύξηση των εσόδων της βιομηχανίας πληροφορικής τουλάχιστον κατά 190 εκ. ευρώ (261 εκ. δολάρια)

Προστατεύοντας τον Καταναλωτή

Οι συνέπειες της πειρατείας λογισμικού μπορεί να αποβούν ιδιαίτερα καταστροφικές για τους καταναλωτές. Υπάρχουν, για παράδειγμα, περιπτώσεις παράνομου λογισμικού που περιέχουν κωδικούς σχεδιασμένους για να προσφέρουν στον παράνομο αντιγραφέα εύκολη πρόσβαση στις ευαίσθητες πληροφορίες του Η/Υ, παραλείποντας τη ρύθμιση ενός κωδικού πρόσβασης διαχειριστή κατά τη διάρκεια της διαδικασίας εγκατάστασης. Ο παράνομος αντιγραφέας μπορεί να αποκτήσει ακόμα και τον πλήρη έλεγχο του υπολογιστή.

Η Πρωτοβουλία Γνήσιου Λογισμικού της Microsoft (Genuine Software Initiative) στοχεύει στο να βοηθήσει επιχειρήσεις και καταναλωτές να κατανοήσουν τους κινδύνους της χρήσης πλαστού λογισμικού και να αποφεύγουν τέτοιου είδους παγίδες. Εργαλεία όπως τα Windows® Validation Assistant και Office Genuine Advantage εξασφαλίζουν τη γρήγορη επαλήθευση της γνησιότητας των Windows ή του Microsoft Office που είναι εγκατεστημένα στον υπολογιστή. Εάν αποδειχτεί ότι το λογισμικό είναι πλαστό, οι καταναλωτές ενημερώνονται για το τι μπορούν να κάνουν ούτως ώστε να εξασφαλίσουν ένα γνήσιο αντίγραφο του προϊόντος.

Οι καταναλωτές που θα ήθελαν να μάθουν πώς μπορούν να προστατευτούν από τους κινδύνους της χρήσης πλαστού λογισμικού και να βεβαιωθούν ότι αγοράζουν γνήσιο λογισμικό της Microsoft, μπορούν να επισκεφθούν τη σελίδα της Microsoft http://www.howtotell.com.

Δελτίο Τύπου Microsoft
Ο χρήστης Dj AL δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Sponsored Links
Απάντηση στο θέμα

Bookmarks

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας


Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Προσφορά δωρεάν λογισμικού από τη Microsoft σε νεοσύστατες εταιρείες LATEAM RSS NEWS 0 06-11-2008 18:13:
Πειρατεία λογισμικού LATEAM RSS NEWS 0 15-05-2008 23:00:
Opera Software: Επίθεση κατά της Microsoft ilias ΔΙΕΘΝΗ ΝΕΑ 2 08-02-2008 09:56:
Πειρατεία λογισμικού. Τι πρέπει να ξέρετε! antonis WIKI-ΒΟΗΘΗΜΑΤΑ - ΟΔΗΓΟΙ 0 29-07-2007 06:39:
Πρόστιμα χρήσης παράνομου λογισμικού ilias ΕΛΛΑΔΑ 0 08-03-2007 17:05:


Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 08:49:.


Powered and Developed by Lateam.gr
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.5.1
Lateam