Greek infotainment community

Το Lateam είναι Ε Ν Α Ν Τ Ι Α σε οποιαδήποτε μορφή Π Ε Ι Ρ Α Τ Ε Ι Α Σ
Facebooktwitter
Επιστροφή   Greek infotainment community > Tech Point > ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΑ ΝΕΑ-GADGETS

Ηλεκτρονικό εισιτήριο... από του χρόνου (και αν)!

This is a discussion on Ηλεκτρονικό εισιτήριο... από του χρόνου (και αν)! within the ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΑ ΝΕΑ-GADGETS forums, part of the Tech Point category; Αυτό που προετοίμαζαν στο υφυπουργείο αθλητισμού εδώ και δύο χρόνια, θεωρώντας ότι θα αποτελέσει μέτρο καταλυτικής σημασίας για την πάταξη ...

 
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Prev Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Next
Παλιά 29-07-2009, 18:16:   #1
ironitsa
Moderator
 
Το avatar του χρήστη ironitsa
 
Εγγραφή: Feb 2009
Περιοχή: LA
Μηνύματα: 2.768
Thanks: 555
Thanked 876 Times in 574 Posts
My Mood:
ironitsa will become famous soon enoughironitsa will become famous soon enoughironitsa will become famous soon enoughironitsa will become famous soon enoughironitsa will become famous soon enoughironitsa will become famous soon enoughironitsa will become famous soon enough
Post Ηλεκτρονικό εισιτήριο... από του χρόνου (και αν)!

Αυτό που προετοίμαζαν στο υφυπουργείο αθλητισμού εδώ και δύο χρόνια, θεωρώντας ότι θα αποτελέσει μέτρο καταλυτικής σημασίας για την πάταξη της γηπεδικής βίας, θα λειτουργήσει τελικά... πιλοτικά!

Το έργο «Σύστημα ελέγχου πρόσβασης αθλητικών εγκαταστάσεων – Κάρτας φιλάθλου – Ηλεκτρονικού εισιτηρίου», που πανηγυρικά παρουσίασαν το μεσημέρι της Τρίτης το υφυπουργείο Αθλητισμού (Γ. Ιωαννίδης, Στ. Δουβής), η ΕΠΟ (Σ. Πιλάβιος), η Superleague (Π. Κομνηνός), ο ΕΣΑΚΕ (Γ. Κονδύλης) και ο ΕΣΑΠ (Ν. Παπαδόπουλος), σε μία αίθουσα μισοάδεια και με δυο-τρεις ΠΑΕ να δίνουν το παρών, θα υλοποιηθεί μονάχα για τέσσερις μικρομεσαίες ομάδες: Τον Εργοτέλη, τον Πανιώνιο, τον Ατρόμητο και τον Λεβαδειακό! Όλοι οι υπόλοιποι... ζήσε Μάη μου! Στο ΟΑΚΑ, το Καραϊσκάκη, την Τούμπα, το Καυταντζόγλειο, το Κλεάνθης Βικελίδης, το Αλκαζάρ, καθώς και στα γήπεδα της Ξάνθης και της Τρίπολης, υπάρχει ήδη εγκατεστημένο τουρνικέ και εφαρμόζεται ένα υποτυπώδες σύστημα ονομαστικού εισιτηρίου, που είναι όμως αμφιβόλου αξιοπιστίας μιας και δεν γίνεται κανένας ουσιαστικός έλεγχος στα στοιχεία του κάθε φιλάθλου. Τα παραπάνω γήπεδα, θα χρειαστεί απαραιτήτως να συμβληθούν με το νέο σύστημα, μόνο που αυτό θα γίνει από τη σεζόν 2010-2011! Αυτό δεν έγινε από φέτος το καλοκαίρι… «διότι οι εν λόγω ομάδες είχαν ήδη ξεκινήσει τη διάθεση των εισιτηρίων διαρκείας».
Υπάρχουν, βέβαια, και τα γήπεδα του Πανθρακικού, των Ιωαννίνων και της Καβάλας. Σε αυτά, όπως ειπώθηκε στη συνέντευξη Τύπου, δεν υπάρχει η παραμικρή υποδομή, η οποία θα γίνει προσπάθεια να δημιουργηθεί στη διάρκεια της προσεχούς σεζόν.
Η εφαρμογή του μέτρου μονάχα για τέσσερις ομάδες και έπειτα από τόσες και τόσες εξαγγελίες, χαρακτηρίζεται εύκολα ως μηδενική και το μόνο που θα δημιουργήσει είναι προβλήματα και σύγχυση στον Έλληνα φίλαθλο. Ως ανέκδοτο θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και η συμφωνία υφυπουργείου Αθλητισμού-ΠΑΕ για την αποπληρωμή του έργου. Το μεγαλύτερο μέρος του κόστους θα το επωμιστεί τελικά η πολιτεία, δηλαδή οι Έλληνες πολίτες! Οι ποδοσφαιρικές ανώνυμες εταιρίες θα καταβάλουν μονάχα 160.000 ευρώ έκαστη και αυτά… σε βάθος έξι ετών!
Ο στόχος
Αν δεν το δούμε στην πράξη, δεν μπορούμε (ούτε θέλουμε) να κρίνουμε το σύστημα του ηλεκτρονικού εισιτηρίου. Ακούγεται ωραίο και σύγχρονο, αν και έξω από κάθε λογική και συνήθεια του Έλληνα γενικότερα. Στόχος του μέτρου, είναι η μείωση ή και η εξάλειψη των κρουσμάτων βίας, που την περσινή σεζόν παρουσίασαν αύξηση της τάξης του 85%! Η πάταξη της βίας, θα επιτευχθεί –σύμφωνα με τους εμπνευστές του νέου συστήματος- μέσω του φόβου, καθώς υποτίθεται πως θα υπάρχει πλέον πλήρης γνώση για το ποιος κάθεται σε κάθε κάθισμα του εκάστοτε γηπέδου. Με την παράλληλη χρήση των καμερών, η πολιτεία και οι ποδοσφαιρικές αρχές, θεωρούν ότι το όλο σύστημα θα λειτουργήσει αποτρεπτικά για κάθε ταραξία.
Κάρτα φιλάθλου – ηλεκτρονικό εισιτήριο
Ας δούμε μερικά στοιχεία για το πώς προβλέπεται να λειτουργήσει το όλο σύστημα.
Πρώτα απΆ όλα, δημιουργείται η κάρτα φιλάθλου την οποία θα μπορεί όποιος θέλει να προμηθευτεί. Οι κάρτες αυτές θα είναι δωρεάν και θα τις προμηθεύουν οι ίδιες οι ΠΑΕ (γίνεται προσπάθεια να εκδίδονται και μέσω Κ.Ε.Π.). Η κάθε κάρτα θα έχει πάνω τα στοιχεία του κατόχου, καθώς και τη φωτογραφία του, ενώ θα έχει και αποθηκευτική μνήμη, δηλαδή θα συγκρατεί τα στοιχεία που εισέρχονται σε αυτή. Η διάρκεια της θα είναι διετής και κατόπιν θα χρειάζεται ανανέωση.
Με την κάρτα φιλάθλου θα μπορεί κάθε φίλαθλος να κάνει πολλά πράγματα: Θα λειτουργεί ουσιαστικά και ως πιστωτική, αφού για την αγορά του εισιτηρίου θα δύναται να χρεώνεται λογαριασμός τραπέζης και δεν χρειάζεται να καταβάλει κάποιος μετρητά. Θα μπορεί επίσης να ανανεώνει το διαρκείας του ή να αγοράσει εισιτήριο στη θύρα και τη θέση που επιλέγει, με ένα on line σύστημα μέσω internet.
Πηγαίνοντας στο γήπεδο, ο φίλαθλος θα μπορεί να εισέρχεσαι σε αυτό τοποθετώντας απλά την κάρτα του σε αυτόματο μηχάνημα, αν το αντίτιμο έχει προπληρωθεί ή αν έχει διαρκείας. Από το αυτόματο εκδοτήριο και χωρίς να περιμένει σε ουρές και να ταλαιπωρείται, μπορεί να τοποθετεί την κάρτα του και να παίρνει το εισιτήριο του (θα υπάρχουν περιμετρικά του γηπέδου «Αυτόματοι Πωλητές Εισιτηρίων», όπως υπάρχουν και στους πολύ-κινηματογράφους). Μπορεί επίσης να σταθεί στο απλό εκδοτήριο και με την επίδειξη της κάρτας φιλάθλου, να παίρνει το εισιτήριο του, πληρώνοντας επί τόπου.
Η κάρτα φιλάθλου, ωστόσο, είναι απλά ένα κομμάτι αυτού που ονομάζουμε «ενιαίο σύστημα ηλεκτρονικού εισιτηρίου» και θα λειτουργήσει περισσότερο ως διευκόλυνση για τον Έλληνα φίλαθλο. Η έκδοση και η χρήση της είναι υποχρεωτική για τα μέλη των οργανωμένων συνδέσμων φιλάθλων και τους κατόχους εισιτηρίων διαρκείας. Για τον απλό, μεμονωμένο φίλαθλο, δεν είναι υποχρεωτική. Το εισιτήριο που θα αγοράζει από τα εκδοτήρια του γηπέδου, ωστόσο, θα είναι ηλεκτρονικό: Δηλαδή θα τυπώνεται επί τόπου με τυπωμένα πάνω του όλα τα στοιχεία που θα προκύπτουν από την επίδειξη της αστυνομικής του ταυτότητας. Με την τοποθέτηση του εισιτηρίου του στη ειδική υποδοχή, θα ανοίγει το τουρνικέ και θα εισέρχεται στο γήπεδο.
Ένα καλό που θα έχει το ονομαστικό εισιτήριο, είναι ότι οι ΠΑΕ δεν θα μπορούν πλέον να φοροδιαφεύγουν! Με λίγα λόγια, δεν θα μπορούν να αποκρύψουν ούτε ένα εισιτήριο και θα πάψει η γνωστή τακτική του να έχει ένα γήπεδο 10.000 κόσμο και η ΠΑΕ να δηλώνει… 1500 εισιτήρια!
Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Ιωαννίδης, τόνισε κατά την ομιλία του: «Μέσω του ηλεκτρονικού εισιτηρίου και σε συνδυασμό με τις κάμερες, θα εξατομικεύεται η ευθύνη, καθώς ανά πάσα στιγμή, θα μπορούν οι αρμόδιες για τον έλεγχο ασφαλείας των αγώνων αρχές, να γνωρίζουν τα στοιχεία του φιλάθλου που διαπράττει μια παράνομη πράξη. Είναι σημαντικό να καταλάβουν όλοι ότι πλέον θα γνωρίζουμε που κάθεται ο καθένας, αφού οι θέσεις θα έχουν “ονοματεπώνυμο”».
* Μας μπέρδεψε ο Γιάννης Ιωαννίδης, τοποθετούμενος σχετικά με την κατάργηση του ιδιώνυμου αδικήματος της γηπεδικής βίας που ψηφίστηκε πρόσφατα στη Βουλή: «Ο νόμος ήταν πολύ καλός και είχε αποτελέσματα. Αλλά έφτασε σε ένα σημείο να μην εφαρμόζεται γιατί ήταν πολύ αυστηρός»! Ο υφυπουργός Αθλητισμού μίλησε και για του συνδέσμους φιλάθλων: «Δεν διανοούμαι την κατάργηση των συνδέσμων. Το συνεταιρίζεσθε και το συναθροίζεσθε δεν μπορεί να καταργηθεί. Πρέπει απλά να χρησιμοποιήσουμε τους συνδέσμους σωστά και να συνεργαστούμε καλά μαζί τους».
__________________

Ο χρήστης ironitsa δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Sponsored Links
 

Bookmarks


Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας


Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
ΟΑΣΘ: Μειωμένο εισιτήριο για ηλικιωμένους LATEAM RSS NEWS 0 26-01-2011 19:02:
Πέντε ευρώ εισιτήριο στα νοσοκομεία LATEAM RSS NEWS 0 05-01-2011 11:00:
Νέο 3μερο εισιτήριο 15 ? στα ΜΜΜ LATEAM RSS NEWS 0 02-07-2009 00:08:
Νέο εισιτήριο ΟΑΣΑ τριών ημερών LATEAM RSS NEWS 0 30-06-2009 11:42:
Μετακινήσεις χωρίς εισιτήριο LATEAM RSS NEWS 0 22-09-2008 10:00:


Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 21:04:.


Powered and Developed by Lateam.gr
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.5.1
Lateam